Rusko – Česko cz 4:3 (kon.) | Německo – Itálie 9:4 (kon.) | Bělorusko – Slovensko 2:5 (kon.)
Kanada – Lotyšsko 0:2 (kon.)
konec
Bělorusko
2:5 (0:3, 0:0, 2:2)
Slovensko
Pátek 21.05.2021, 19:15 • Olympic Sports Centre, Riga • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:15 Peter CEHLÁRIK - 2:5
     
    59:15
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Pravděpodobně je již rozhodnuto o vítězi dnešního mače. Mário Grman parádní nahrávkou poslal na branku samotného PETERA CEHLÁRIKA, který se snad ani nemohl mýlit. Asistence: Mário Grman.
    58:54 Trestné střílení
     
    58:54
    Jegor Šarangovič to vzal hodně pomalu. Před Konrádem zkusil vypálit mezi betony slovenského brankáře, ten je ale udržel u sebe.
    58:54 Ďaloga hodil hokejkou, sudí nařizuje trestné střílení
     
    58:54
    Na slovenské střídačce ještě může být pěkně horko, Jegor Šarangovič se totiž staví v trestnému střílení.
     
    58:05
    Bělorusové to zkouší v šesti. Danny Taylor je na střídačce.
     
    56:55
    Utkání se stále dramatizuje! Adam Liška si přidržel soupeře a putuje na trestnou lavici. Tlak běloruského týmu se tak stupňuje.
    54:22 Jegor ŠARANGOVIČ - 2:4
     
    54:22
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Už je to pouze o dvě branky. Nepovedené rozehrávky soupeře využil JEGOR ŠARANGOVIČ, který získal puk a sám proti Konrádovi dokázal slovenského brankáře propálit. Tohle ještě může být drama. Bez asistence.
    53:25 Michail STEFANOVIČ - 1:4
     
    53:25
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Konrád dnes čistý štít neudrží, dělilo ho od toho něco přes 6 minut. Sergej Kosticyn dostal šikovnou nahrávku do mezikruží a okamžitě vypálil, jeho pokus Konrád vyrazil pouze před sebe, kde byl připraven MICHAIL STEFANOVIČ, který dorazil v klidu puk za slovenského brankáře. Asistence: Sergej Kosticyn.
     
    51:41
    Vyloučení v týmu Slovensko (Branislav Konrád – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká Miloš Roman.
     
    51:35
    Juraj Slafkovský zezadu poslal k zemi soupeře, okamžitě tak míří na trestnou lavici za podrážení.
     
    47:53
    Marek Ďaloga nedokázal puk vyhodit z vlastního pásma, a tak se k němu dostal Geoff Platt, který ještě vytvořil šanci pro Francise Parého. Toho vychytal z bezprostřední blízkosti Konrád.
     
    45:19
    Arťom Děmkov hodně nepřesně vyhazoval puk z obranného pásma a končí to vyloučením za zdržování hry.
     
    45:05
    Bělorusko si vzalo výzvu a celý gól je tak pod rozborem videa.
    45:05 Marek HRIVÍK - 0:4
     
    45:05
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Nádherná kombinace slovenského týmu a je z toho čtvrtá branka v sítě jejich dnešního soupeře. Naši sousedé se dostali rychle do pásma soupeře, kde Róbert Lantoši předložil puk MARKU HRIVÍKOVI, jež si položil brankáře a poslal puk do prázdné klece. Asistence: Róbert Lantoši, Peter Cehlárik.
     
    43:19
    Jánošíkovu sraženou střelu si našel vedle branky Pavol Skalický, který však nedokázal puk doklepnout do otevřené branky.
     
    41:33
    Hodně prostoru dostal na levé straně pásma obránce Jevgenij Lisovec, jehož tah skončil na lapačce Taylora.
     
    39:23
    Vyloučení v týmu Slovensko (Marek Ďaloga – 2 min., vysoká hůl).
    37:40 Faško-Rudáš ranou z první na Taylora nevyzrál
     
    37:40
    Krásná akce Slováků, kteří parádně vykombinovali brejk a z levého kruhu pálil Martin Faško-Rudáš. Nová posila Liberce zamířila pouze do brankáře Taylora.
    35:32 Neuznaný gól Běloruska
     
    35:32
    Bělorusové už slavili první branku zápasu, když se Jegor Šarangovič uvolnil od mantinelu a vypálil na branku. Jeho pokus propadl do branky, ale radost byla předčasná. Andrej Belevič byl v brankovišti, což po dlouhém zkoumání zjistilo i video.
     
    32:51
    Pronikajícího Petera Cehlárika fauloval Andrej Belevič a hned míří na trestnou lavici.
     
    30:13
    Nakonec je z toho vyloučení jednoho hráče na každé straně. Za domácí to je Shane Prince a za hosty Matúš Sukeľ.
     
    29:50
    Bělorusko sice vyhrálo vhazování ve svém obranném pásmu, ale puku se zmocnil Juraj Slafkovský, který z bezprostřední blízkosti pálil do betonu.
    27:52 Obrovská šance Bailena gólem neskončila


     
    27:52
    Úplně sám na branku mířil Nick Bailen, který zvolil kličku do forhendu, běloruský zadák ale nedokázal trefit prázdnou branku!
     
    26:50
    Pospíšil našel zpoza branky úplně volného Matúše Sukeľa, který pálil bez přípravy zcela sám, leč jen do levého betonu přesouvajícího se Taylora.
     
    26:28
    Arťom Děmkov si nádherně prohodil obránce soupeře na modré čáře a z úhlu se dostal do zakončení, které skončila pouze na betonu Konráda.
     
    24:16
    Vyloučení v týmu Slovensko (Róbert Lantoši – 2 min., sekání).
    20:24 Taylorův skvělý zákrok betonem proti Faško-Rudášovi
     
    20:24
    Po dlouhé kombinaci našel Marek Hrivík z brankové čáry Martina Faško-Rudáše, který z voleje napálil puk jen do pohotového betonu brankáře Taylora.
     
    19:55
    Při snaze vyhodit puk z obranného pásma poslal puk nad plexisklo Jevgenij Lisovec a Slováci tak budou hrát pět na tři.
    16:11 Studeničovu teč zastavilo břevno běloruské brány
     
    16:11
    Slováci opět rozjeli přesilovkový kolotoč, Cehlárik adresoval střílený pas na Studeniče, jehož teč skončila na horní tyčce!
     
    15:27
    Komarov dostal za svůj nevybíravý zákrok trest na pět minut + do konce zápasu. Trest za něj odpyká Jerjomenko.
     
    15:27
    Ve středním pásmu byl hodně důrazně dohrán slovenský bek Šimon Nemec – mimo jiné čerstvě díky přihrávce na první gól nejmladší hráč s bodem na MS od roku 1966 – Nikitou Komarovem a se těžce sbíral z ledu. Krátce poté se strhla menší bitka, spoluhráči šli mladého Nemce mstít, ale rozhodčí celou situaci vyřešili.
     
    11:02
    Bělorusové střídají brankáře. Po třech inkasovaných gólech odchází Konstantin Šostak, kterého nahradí Danny Taylor.
    11:02 Kristián POSPÍŠIL - 0:3
     
    11:02
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    I druhá přesilovka je využita ze slovenského pohledu a dominantní tým vede již o tři branky. Byla to podobná branka jako před chvilkou. Z pravé strany útočného pásma vylil KRISTIÁN POSPÍŠIL, který nekompromisně poslal puk na zadní tyčku. Asistence: Mislav Rosandić, Michal Krištof.
    10:22 Konrád musel vytáhnout dva dobré zákroky
     
    10:22
    A mohlo být klidně sníženo. Geoff Platt měl prostor na levém kruhu prostor ke střele a pořádně prověřil připravenost Konráda, který si musel následně poradit i s dorážkou.
    09:17 Peter CEHLÁRIK - 0:2
     
    09:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci využívají přesilovou hru a jdou do vedení o dvě branky. Po dlouhé kombinaci se puk dostal na pravý kruh pro PETERA CEHLÁRIKA, který z voleje nádherně vymetl horní roh běloruské branky. Asistence: Martin Gernát, Marián Studenič.
     
    08:39
    Vyloučení v týmu Bělorusko (Michail Stefanovič – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    06:53
    Na pravé straně útočného pásma dostal příliš prostoru Geoff Platt a vypálil. Běloruský pravák zamířil jen do Konráda. Následná dorážka už letěla mimo jeho klec.
    03:53 Kristián POSPÍŠIL - 0:1
     
    03:53
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Máme tu první branku dnešního mače. Šimon Nemec našel po modré čáře KRISTIÁNA POSPÍŠILA, jehož dělovka skončila za brankářem Šostakem, ten neměl vůbec dobrý výhled na střelu slovenského útočníka. Asistence: Šimon Nemec.
     
    03:06
    První zajímavější šance Slovenska. Marek Hrivík dostal puk na pravé straně, zasekl v jízdě na střed a z mezikruží vypálil, běloruského brankáře však trefil přesně do prostoru hrudníku.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Daniel Kinc

    Ondřej Černý

    Branky a nahrávky: 54. Stefanovič (S. Kosticyn), 55. Šarangovič – 4. Pospíšil (Nemec), 10. Cehlárik (Gernát, Studenič), 12. Pospíšil (Rosandić, Krištof), 46. Hrivík (Lantoši, Cehlárik), 60. Cehlárik (Grman)


    Bělorusko: Šostak (12. D. Taylor) – Bailen, Korobov, Znacharenko (C), Antonov, Lisovec, Chenkel, Falkovskij, Jerjomenko – Šarangovič, Paré, Prince – Děmkov (A), N. Komarov (A), Drozd – Platt, S. Kosticyn, Belevič – Lopačuk, Stefanovič, Nesterov.
    Slovensko: Konrád (J. Hudáček) – Gernát, Rosandić, Nemec, Ďaloga (C), Grman, Jánošík (A), Gachulinec, Kňažko – Cehlárik, Hrivík (A), Lantoši – Skalický, Krištof, Pospíšil – Studenič, Miloš Roman, Faško-Rudáš – Slafkovský, Sukeľ, Liška.

    Rozhodčí: Ansons, Heikkinen – Sormunen, Zunde
    bahis siteleri