Wales – Dánsko 0:4 (kon.) | Itálie – Rakousko 2:1 (po pr.)
po prodl.
Itálie
2:1 (0:0)
Rakousko
Sobota 26.06.2021, 21:00 • Wembley Stadium (Londýn) • Mistrovství Evropy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (23:38:55)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 11:8. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 10:22.
     
    Je konec! Prodloužení nakonec přineslo mnohem lepší podívanou než celá základní hrací doba! Prvního gólu jsme se dočkali v 95. minutě. Federico Chiesa si krásně obhodil soupeře, načež z voleje zamířil přesně na zadní tyč. Azzurri ještě v první polovině prodloužení přidali druhou branku, a to v jejím samém závěru. Francesco Acerbi sice ležel na zemi, přesto míč posunul na Mattea Pessinu, jenž ho nekompromisně poslal na zadní tyč. Rakušanům se ještě povedlo zápas zdramatizovat, když se šest minut před koncem trefil hlavou Saša Kalajdžić. To však bylo z rakouské strany vše, a tak se z postupu do čtvrtfinále radují Italové. Ti se v něm utkají s vítězem zápasu Belgie / Portugalsko.
     
    120+1
    Konec zápasu.
     
    120+1
    Žlutou kartu dostává Aleksandar Dragović (Rakousko).
     
    120+1
    Nastavovat se bude jedna minuta.
    120. Chiesovi na poslední chvíli ukradl gól jeden z rakouských zadáků
     
    120
    A Italové mohli definitivně rozhodnout o svém vítězství! Federico Chiesa si šikovně obhodil gólmana a chtěl míč dorazit do brány. Skvěle se však vrátil jeden z rakouských obránců, který stihl míč před soupeřem odpálit!
     
    119
    Michael Gregoritsch se dostal úplně zadarmo k odraženému míči na hranici vápna. Zkusil tvrdou ránu z voleje, která netrefila prostor mezi třemi tyčemi.
     
    118
    Andrea Belotti se vrhnul hned do trojice hráčů a vypadalo to, že byl podržený. Faul se sice neodpískal, jenže Rakušané následně poslal míč jen do zámezí.
     
    117
    Rakousko by se potřebovalo dostat k míči a do nějaké kombinace, jenže se jim to nedaří. Andrea Belotti byl navíc faulovaný, a tak Itálie může balón podržet.
     
    116
    Leonardo Bonucci nyní šel raději na jistotu a trknul míč hlavou ke svému gólmanovi. Ten míč chytil a samozřejmě trochu pozdrží hru před svým odkopem.
    114. Saša KALAJDŽIĆ - 2:1
     
    114
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané ještě žijí, snižují totiž na rozdíl jedné branky! SAŠA KALAJDŽIĆ si počínal na přední tyči skvěle, přestože byl naprosto jasně držený za dres. Nakonec se do míče trefil hlavou a o zem nedal gólmanovi na zásah šanci.
     
    114
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Konrad Laimer, přichází Stefan Ilsanker.

    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Stefan Lainer, přichází Christopher Trimmel.
     
    113
    Andrea Belotti to nakonec vzal na sebe. Zkoušel to samozřejmě rovnou na bránu, ale trefil jenom zeď. Následně navíc ještě o balón přišel...
     
    112
    Fotbalisté v modrém se znovu hnali do hodně otevřené obrany. Andrea Belotti byl faulovaný kousek od vápna a pro Italy je z toho možnost přímého kopu.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Denisa Józsová

    Branky: 95. Chiesa (Spinazzola), 105. Pessina (Acerbi) – 114. Kalajdžić (Schaub)

    Karty:   50. Di Lorenzo (ITA), 51. Barella (ITA) – 2. Arnautović (AUT), 103. Hinteregger (AUT), 120+1. Dragović (AUT)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 11:8. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 10:22.
    Itálie: G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci (C), Acerbi, Spinazzola – Barella (67. Pessina), Jorginho, Verratti (67. Locatelli) – D. Berardi (84. Chiesa), Immobile (84. Belotti), L. Insigne (108. Cristante).
    Náhradníci: Sirigu, Meret – Locatelli, Belotti, Pessina, Emerson, Chiesa, Cristante, Bernardeschi, Raspadori, Bastoni, Tolói.

    Rakousko: Bachmann – Lainer (114. Trimmel), Dragović, Hinteregger, Alaba (C) – X. Schlager (106. Gregoritsch), Grillitsch (106. Schaub) – Laimer (114. Ilsanker), Sabitzer, Baumgartner (90. Schöpf) – Arnautović (97. Kalajdžić).
    Náhradníci: A. Schlager, Pervan – Ulmer, S. Posch, Ilsanker, Gregoritsch, Baumgartlinger, Lienhart, Trimmel, Schaub, Schöpf, Kalajdžić.

    Rozhodčí: Taylor (ENG) – Beswick (ENG), Nunn (ENG)

    Diváci: 18 910
    thejrc.org