Bolívie – Argentina 1:4 (kon.) | Uruguay – Paraguay 1:0 (kon.)
konec
Uruguay
1:0 (1:0)
Paraguay
Úterý 29.06.2021, 02:00 • Éstadio Nilton Santos, Rio de Janeiro • Copa América • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Copa America UruguayParaguay.
     
    Paraguay

    Paraguay letos zažívá povedený turnaj. Ve třech duelech v základní skupině dokázal hned dvakrát zvítězit a patří mu druhá pozice za vedoucí Argentinou. Na úvod totiž dokázal přehrát Bolívii. Následně přišla těsná porážka 0:1 s Argentinou. Ve třetím duelu pak přišlo vítězství 2:0 nad Chile. V případě dalšího vítězství může Paraguay pomýšlet na příznivého soupeře pro vyřazovací boje.
     
    Uruguay

    Uruguay má sice nabitý tým hlavně směrem dopředu, zatím se na turnaji trošičku trápí. Ve třech duelech získal Suárezův tým čtyři body a před dnešním duelem mu patří čtvrtá pozice. Na úvod duelu přišla porážka s Argentinou, poté dělba bodů s Chile. V posledním duelu už jeden z favoritů zabral a zvítězil 2:0 nad Bolívií.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Paraguay hraje hned v úvodu dnešního souboje s míčem na kopačkách a postupně se tlačí vpřed. Obrana hráčů v modrém musí být v úvodu pozorná.
     
    3
    Také favorizovaný celek se poprvé v utkání vydal do útoku. Nández dostal přihrávku do běhu na pravou stranu, ale pobídkou na Vecina odevzdal míč soupeři.
     
    4
    Valverde se na pravém křídle chytrou zasekávačkou zkoušel zbavit obránce, ale ten se nenechal ošálit a na poslední chvíli pokopl míč do autu. Uruguay bude vhazovat.
     
    5
    Edinson Cavani si v pokutovém území naběhl na dloubáček zpoza hranice velkého vápna, jenže musel hlavičkovat v těžké pozici a vůbec netrefil branku.
     
    6
    Giorgian De Arrascaeta se po krásné akci dostal k míči na hranici velkého vápna a pohotově zakončil. Jeho pokus se lehce otřel o tyč a trefil vnější síť!
    6. První šance Uruguaye
     
    7
    Osamocený Miguel Almirón se hnal za nákopem z vlastní poloviny, ale důrazný stoper José Giménez mu nedal ani kousek prostoru a míč odhlavičkoval.
     
    8
    Alberto Espínola se na pravé straně dostal k přetaženému centru, jenže místo odkopu zkoušel efektní patičku, kvůli které o míč znovu přišel.
     
    9
    Další obrovská šance pro Uruguay! Giorgian De Arrascaeta se po sprintu opřel do míče z hranice velkého vápna, ale brankář jeho pokus vytěsnil na brankovou konstrukci!
    9. De Arrascaeta trefil tyč
     
    10
    Následný rohový kop nebezpečí pro branku Paraguay nepřinesl. Centrovaný míč si bez problémů pohlídal Alonso, který míč odhlavičkoval ven ze šestnáctky.
     
    11
    Uruguay je v úvodních minutách dnešního souboje hodně aktivní a tlačí se do útoku. Hráči v modrém tentokrát útočili z pravé strany, ale centr byl nepřesný.
     
    12
    José Giménez se jako stoper vysunul hodně vysoko a pomáhá svým spolihráčům během kombinace na polovině Paraguaye. Dění na trávníku nyní připomíná házenkářské obléhání.
     
    13
    Miguel Almirón číhal na příležitost k rychlému protiútoku, jenže hned v zárodku akce svého mužstva si nepotykal se zpracováním prudké pobídky a míč mu uskočil do autu.
     
    14
    Vecino dostal vysokou přihrávku na pravou stranu, kde se krásnou zasekávačkou zbavil obránce, ale místo centru do vápna zvolil přihrávku do zadních řad.
     
    15
    Almirón sprintoval za další dlouhým nákopem směrem vpřed, nicméně zkušený brankář Muslera vystartoval ven z branky a jednoduše odkopl míč do bezpečí.
     
    16
    Junior Alonso dostal kousek prostoru na levé straně a ihned se dostal až k odcentrování do pokutového území. Jeho pobídka ale nenašla adresáta.
     
    17
    Matías Vecino vybojoval míč na vlastní polovině a rozjel další útok Uruguaye. Vecino na polovině hřiště ustál souboj a dokázal i přesně přihrát.
     
    18
    José Giménez v posledních minutách diriguje rozehrávku Uruguaye. Hráči v modrých dresech nadále pokračují v aktivitě, ale jen těžko se dostávají za obranu soupeře.
     
    19
    Miguel Almirón si chtěl přehodit míč kolem Vecina, jenže soupeře v souboji na polovině hřiště trefil vysokou nohou. Sudí prohřešek proti pravidlům viděl, ale žlutou kartu neudělil.
     
    20
    Pokutový kop pro Uruguay! V souboji těsně za hranicí velkého vápna byl pozdě Romero, který poslal jednoho z hráčů v modrém k zemi a sudí neváhal!
    20. Nedovolený zákrok v pokutovém území
     
    21
    Uruguay právě vstřelila branku!
    Uruguay se zaslouženě dostává do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil EDINSON CAVANI a s velkým přehledem poslal míč pod břevno!
    21. Edinson CAVANI - 1:0
     
    23
    Uruguay i po vstřelení úvodní branky dnešního souboje pokračuje ve své aktivitě. Fotbalisté v modrém se hnali vpřed po levé straně, ale Vecino byl zastaven faulem.
     
    24
    Fabián Balbuena se topil v moři vlastních kliček na vlastní polovině, jenže na poslední chvíli dokázal zabrat a čistým skluzem ukopl míč před Vecinem do bezpečí.
     
    25
    Alberto Espínola vhazoval na pravé straně hrací plochy. Jeho pobídka směřovala na Almiróna, u kterého pečlivě hlídkoval José Giménez.
     
    26
    Útočné snažení Paraguay zhatil útočný faul, který neunikl zraku hlavního rozhodčího. Příliš důrazně si v souboji na pravém křídle počínal Samudio.
     
    27
    Omar Alderete si na vlastní polovině zasekl míč před napadajícím soupeřem a pomohl si kombinací s Alonsem. Paraguay zatím směrem vpřed moc nekouše.
     
    28
    Další skvělá možnost pro Uruguay! Po rychlém protiútoku poslal Cavani přihrávku na zadní tyč, kam dobíhal Giorgian De Arrascaeta, ale obránce ve skluzu na poslední chvíli uklidil míč na roh!
     
    29
    Exekuce následného rohového kopu se ujal Vecino, který odcentroval na malé vápno. K míči se ve vzdušném souboji proti Diego Godín, ale hlavička z těžké pozice byla nepřesná.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme hodně zajímavý fotbal. Uruguay je po celou dobu mnohem aktivnější a dostává se do šancí.
     
    31
    Vecino propadl v souboji na polovině hrací plochy a jeho ztrátu musel rychlým vystoupením proti soupeři hasit Giménez. Stoper Uruguaye situaci zvládl na jedničku.
     
    32
    Hra je přerušena! Po jednom ze soubojů zůstává na trávníku ležet Miguel Almirón, který se drží za obličej a podle všeho bude potřebovat ošetření. Uvidíme, zda se největší hvězda Paraguay vrátí do hry.
     
    33
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Miguel Almirón, přichází Ángel Romero.
     
    34
    Diego Godín opět ustál souboj na polovině hrací plochy a před rozběhnutým soupeřem dokázal míč odkopnout na tribunu. Vhazovat bude Paraguay.
     
    35
    Matías Vecino napadal rozehrávku fotbalistů v červeném na polovině hřiště. Vecino dostal pod tlak Samudia, který sice upadl, ale podle sudího se o nedovolený zákrok nejednalo.
     
    36
    Robert Rojas vhazoval na pravé straně. Do volného prostoru si naběhl Alberto Espínola, který si ale nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil.
     
    37
    Edinson Cavani napadal rozehrávku obránců soupeře. Autor dosud jediné branky se míče dokonce dotkl, ale od špičky jeho levé kopačky se balón odrazil do autu.
     
    38
    Nicolás de la Cruz se příliš pozdě vrátil k Villasantimu, do kterého vrazil hodně intenzivně a poslal soupeře k zemi. Sudí souboj vyhodnotil jako nedovolený zákrok.
     
    39
    Hráči Paraguaye zahrávali přímý kop na polovině soupeře. Do pokutového území přiletěl nadýchaný centr, pro který si bez problémů došel brankář Muslera.
     
    40
    Cavani parádní narážečkou zrychlil akci svého mužstva, ale Vecino si následně prvním dotykem předkopl míč až k jednomu ze soupeřů, který balón odkopl.
     
    41
    Robert Rojas poslal prudkou přihrávku na pravou stranu, kde byl Samudio. Druhý jmenovaný si ale netroufl na průnik vpřed a opět přihrál na obránce.
     
    42
    Na opačné straně se na hranici velkého vápna dostal Nicolás de la Cruz, který si dokonce připravil střeleckou pozici, ale technickou střelou poslal míč vysoko nad branku.
     
    43
    Mathías Villasanti chtěl průnikovou přihrávkou na pravé křídlo uvolnit Espinolu, jenže druhý jmenovaný jeho pobídku nepochopil a vůbec se nerozběhl. Vhazovat bude Uruguay.
     
    44
    Na světě je první žlutá karta dnešního souboje. Omar Alderete sestřelil unikajícího soupeře a může být rád, že viděl jen žlutou kartu.
     
    45
    Hráči v modrém sice opět dostali míč do sítě, ale branka platit nebude! Cavani si totiž během akce nepohlídal ofsajd!
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    José Giménez musel odehrát míč z těžké pozice před napadajícím soupeřem. Dotírající Gabriel Ávalos stopera Uruguaye trefil šlapákem a přivodil mu bolestivé chvíle.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali ofenzivní fotbal. Hned po šesti minutách De Arrascaeta otřel míč o tyč. Stejný hráč o tři minuty později z lepší pozice napálil tyčku tvrdou střelou. Po dvaceti minutách fauloval Romero v pokutovém území a Edinson Cavani z penalty poslal Uruguay do vedení. Ve 28. minutě poslal Cavani centr na zadní tyč, kam spěchal Cavani, ale obránce na poslední chvíli srazil míč na roh. V závěru poločasu dokonce Vecino dostal míč do sítě, ale gól nemohl pro předchozí Cavaniho ofsajd platit. Paraguay navíc bude hrát ve druhé půli bez Almiróna, který musel kvůli zranění střídat. Do kabin se tak odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Diego Godín, přichází Sebastián Coates.
     
    46
    Uruguay obstarala výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Fotbalisté v modrém budou chtít navázat na dobrý výkon z první půle a nějakou branku ještě přidat.
     
    47
    Vecino hned v úvodu druhého poločasu poslal dloubáček do pokutového území, ale Cavani se k hlavičce nedostal přes důrazného stopera Rojase.
     
    48
    Parádní fotbalový moment! Matías Vecino si na hranici velkého vápna krásně přehodil míč přes hlavu a zakončil levačkou. Jeho pokus skončil v rukavicích brankáře.
     
    49
    Poprvé po svém příchodu na trávník o sobě dal vědět také stoper Sebastian Coates. Obránce Uruguaye ustál souboj na levé straně a odehrál míč do autu.
     
    50
    José Giménez si jako stoper udělal výlet na polovinu soupeře a rozehrál na pravou stranu. Následně se vpřed hnal Nahitan Nández, jehož centr byl zablokován.
     
    51
    Giorgian De Arrascaeta se v pokutovém území dostal k odraženému míči, jenže sám byl situací natolik překvapen, že vůbec nezakončil. Míč se od něj pouze odrazil k soupeři.
     
    52
    Ángel Cardozo dostal prostor na pravé straně hřiště, ale místo centru do velkého vápna míč raději zasekl a rozehrál na Roberta Rojase. Paraguay musí hrát směrem vpřed aktivněji.
     
    53
    Hráči Paraguaye se sice chvíli radovali z vyrovnání, ale branka neplatila kvůli ofsajdu!
     
    54
    Pro Uruguay byla předchozí akce soupeře velkým varováním. Hráči v modrých dresech nesmí usnout na vavřínech a nechat soupeři zbytečně mnoho času a volného prostoru.
     
    55
    Nicolás de la Cruz si pohybem řekl o přihrávku za obranu soupeře na pravou stranu, ale Junior Alonso proti němu vystoupil a špičkou kopačky odehrál míč do autu.
     
    56
    Giorgian De Arrascaeta se na polovině hřiště efektní kličkou chtěl zbavit soupeře, ale Omar Alderete jej faulem poslal k zemi. Alderete by si měl na podobné zákroky dávat pozor, jednu žlutou kartu už totiž má.
     
    57
    Fernando Muslera prokázal skvělé čtení hry, když přečetl přihrávku směřující mezi stopery Uruguaye, vyrazil ven z branky a schoval míč do rukavic.
     
    58
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Gabriel Ávalos, přichází Carlos González.
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Alberto Espínola, přichází David Martínez.
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Matías Vecino, přichází Martín Cáceres.
     
    59
    Ángel Cardozo táhl akci Paraguaye po levé straně. Jeho průnik ale neměl dlouhého trvání. Přihrávku směřující na křídlo srazil do autu Vina.
     
    60
    Omar Alderete doslova hodil jednoho ze soupeřů proti reklamnímu panelu. Rozhodčí se nyní nad obráncem Paraguaye slitoval. Tohle mohla být druhá žlutá karta.
     
    61
    Robert Rojas vhazoval na pravé straně hrací plochy, krásně obešel soupeře a zkoušel odcentrovat. Jeho pobídku zastavil první hráč v modrém.
     
    62
    Junior Alonso potáhl míč na polovinu soupeře a přihrál na hranici velkého vápna. Pro míč si došel Martínez, ale byl bráněn opravdu těsně.
     
    63
    Edinson Cavani si naběhl na nákop do pokutového území, parádně si míč připravil levačkou a druhým dotykem zakončil. Jeho pokus prolétl kolem vzdálenější tyčky.
     
    64
    Martín Cáceres vyslal z pravé strany nebezpečný centr na hranici velkého vápna, nicméně tam nebyl nikdo v modrém, kdo by ve vzdušném souboji předčil Gonzáleze.
     
    65
    Braian Samudio si pohybem řekl o oblouček za obranu soupeře, jenže skvěle hrající stoper José Giménez se před soupeře natlačil tělem a nenechal jej zakončit. Giménez navíc vybojoval pro Uruguay odkop od branky.
     
    66
    Romero uspěl v souboji na polovině hřiště a před Cáceresem odehrál míč do zámezí. Uruguay bude vhazovat. Na střídačce se navíc začíná chystat Luis Suárez.
     
    67
    Alderete si dal pozor na aktivního Cavaniho, rozkmital své rychlé nohy a před dosud jediným střelcem dnešního souboje si pomohl malou domů.
     
    68
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Giorgian De Arrascaeta, přichází Luis Suárez.
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Edinson Cavani, přichází Facundo Torres.
     
    69
    Hráči v modrém postupovali ve třech proti dvojici obránců Paraguaye. Bentancur potáhl míč až do vápna, kde vnějším nártem hledal Suáreze, ale jeho pobídka byla hodně nepřesná.
     
    70
    Luis Suárez mohl přiblížit svůj celek k vítězství! Střídající fotbalista se po krásné patičce spoluhráče zjevil sám na hranici velkého vápna, ale přízemní střelou daroval Silvovi snadný zákrok!
    70. Luis Suárez ve své první šanci
     
    71
    Hráči Paraguay hrají ve vysokém počtu na polovině soupeře, což může znamenat šance pro Uruguay na rychlé protiútoky. Čeká nás zajímavých dvacet minut.
     
    72
    Luis Suárez si naběhl na přihrávku na polovinu hřiště, ale špičkou kopačky prodloužil míč jen do prostoru, kde nebyl nikdo z jeho spoluhráčů v modrém.
     
    73
    Robert Rojas sice dostal prostor na pravé straně, jenže nikdo v červenobílém dresu se mu pohybem nepřihlásil o přihrávku.
     
    74
    Na opačné straně podpořil útok Uruguaye sprintem po levém křídle obránce Matías Viña, který levačkou odcentroval na malé vápno, ale Rojas míč odkopl placírkou.
     
    74
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Braian Samudio, přichází Richard Sanchéz.
     
    75
    Luis Suárez je po svém příchodu na trávník hodně aktivní. Hvězdný útočník opět napadal rozehrávku Paraguaye a málem získal míč pro svůj celek.
     
    76
    Rozhodčí si nyní všiml špatného autu na straně Paraguaye. Alderete se při uvedení míče do hry odlepil od země. I tyto situace se na vrcholové úrovni občas stávají.
     
    77
    Carlos González se snažil vybojovat míč na pravém křídle, jenže v souboji s Viňou si podle asistenta rozhodčího pomohl zatažením za dres soupeře.
     
    77
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Federico Valverde, přichází Lucas Torreira.
     
    78
    Luis Suárez se na polovině Paraguaye zapojil do hry, jenže si nedal pozor na své postavení a byl lapen v ofsajdové pasti. Rozehrávat budou hráči v červenobílém.
     
    79
    Junior Alonso vyslal nákop do pokutového území. José Giménez skvělou poziční hrou zablokoval dobíhajícího útočníka a Fernando Muslera si nikým neatakován došel pro balón.
     
    80
    Luis Suárez táhl další protiútok svého mužstva, ale tentokrát se zachoval sobecky. Místo přihrávky na volného spoluhráče na pravé straně šel do kličky proti dvojici soupeřů a na hranici velkého vápna se nechal obrat o míč.
     
    81
    David Martínez si v pokutovém území naběhl na přetažený centr z pravé strany, který se hlavou snažil usměrnit do Muslerova protipohybu, ale z malého vápna míč odkopl všudepřítomný José Giménez.
     
    82
    Junior Alonso hodně riskantním faulem zastavil Suáreze na hranici velkého vápna a nabídl soupeři přímý kop ze skvělé pozice. Kapitán Paraguaye navíc vidí žlutou kartu.
     
    83
    K exekuci přímého kopu z fantastické pozice se postavil faulovaný Luis Suárez, ale jeho slabou střelu zastavil jeden z fotbalistů Paraguaye ve zdi.
     
    84
    Hráči v červenobílém už se znovu usadili na polovině Uruguaye, ale zatím kombinují daleko od Muslerovy branky. Hráči v morém rozehrávku soupeře skvěle napadají.
     
    85
    Carlos González dostal přihrávku na pravou stranu, jenže v souboji se soupeřem několikrát podklouzl a musel si pomoci přihrávkou na stopery.
     
    86
    Nicolás de la Cruz chytrou kličkou na polovině soupeře vybojoval faul na svou osobu a nasbírá pro Uruguay další cenné sekundy k dobru. Hráči v modrém navíc budou rozehrávat zajímavý přímý kop.
     
    87
    Exekuce přímého kopu se opět ujal Luis Suárez, který tentokrát zvolil technickou střelu kolem zdi, jenže jeho projektil proletěl dva metry od horního rohu branky.
     
    88
    Junior Alonso prošel na polovinu soupeře a diriguje kombinace svého celku. Do vápna následně přiletěl nadýchaný centr z pravé strany, ale zadáci Uruguaye byli pozorní.
     
    89
    Junior Alonso si tentokrát počíhal na sprintujícího Suáreze a největší hvězdu soupeře ošálil jednoduchou kličkou. Paraguay opět spěchá vpřed s ofenzivním snažením.
     
    90
    Fernando Muslera rozhodně nespěchal s uvedením míče do hry. Sudí mu dal jasným gestem najevo, že podobné zdržování bude příště za žlutou kartu.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Hráči Paraguaye zahrávali přímý kop z hranice velkého vápna a byla z toho obrovská šance! Technické zakončení přiletělo na malé vápno, kde byl David Martínez, ale z malého vápna netrefil branku!
    90+2. Největší šance Paraguaye v dnešním utkání
     
    90+3
    Hráči v modrém vytlačili soupeře na jeho polovinu a nasbírali další cenné sekundy k dobru. Hráčům Paraguaye už moc času na vstřelení vytoužené branky nezbývá.
     
    90+4
    Martín Cáceres dokonce na pravé straně na polovině soupeře získal pro Uruguay autové vhazování. Po něm si pro míč došel Nández, který prověřil Silvovu pozornost.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Uruguay nakonec poráží Paraguay těsně 1:0. Hned po šesti minutách De Arrascaeta otřel míč o tyč. Stejný hráč o tři minuty později z lepší pozice napálil tyčku tvrdou střelou. Po dvaceti minutách fauloval Romero v pokutovém území a Edinson Cavani z penalty poslal Uruguay do vedení. Ve 28. minutě poslal Cavani centr na zadní tyč, kam spěchal Cavani, ale obránce na poslední chvíli srazil míč na roh. V závěru poločasu dokonce Vecino dostal míč do sítě, ale gól nemohl pro předchozí Cavaniho ofsajd platit. V 53. minutě sice hráči Paraguaye dostali míč do sítě, ale branka neplatila kvůli ofsajdu. Během druhé půle se na trávník dostal i Luis Suárez, jehož ránu ze 70. minuty Silva zneškodnil. Hráči Paraguaye se mohli dočkat vyrovnání v nastavení, jenže David Martínéz z malého vápna netrefil branku.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 7:2. Rohy: 2:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 5:16.
    Uruguay se ve čtvtfinále utká s Kolumbií, zatímco na Paraguay čeká Peru
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:57:38)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 21. Cavani (pen.)

    Karty:   44. Alderete (PAR), 82. Jun. Alonso (PAR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 7:2. Rohy: 2:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 5:16.
    Uruguay: Muslera – Nández, J. Giménez, Godín (46. Coates), Viña – Valverde (77. Torreira), Vecino (58. M. Cáceres), Bentancur – De Arrascaeta (68. L. Suárez), Cavani (C) (68. Torres), de la Cruz.
    Náhradníci: Campaña, Rochet – M. Cáceres, Cándido, Gorriarán, Ocampo, B. Rodríguez, Torres, L. Suárez, Torreira, Coates.

    Paraguay: A. Silva – Espínola (58. D. Martínez), Rojas, Jun. Alonso (C), Alderete – Cardozo, Villasanti, Al. Romero, Samudio (74. Sanchéz) – Almirón (33. Ó. Romero), Ávalos (58. González).
    Náhradníci: A. Aguilar, Ortíz – Cubas, Enciso, G. Gómez, D. Martínez, Morel, Ojeda, Ó. Romero, Sanchéz, González.

    Rozhodčí: Claus – Manis, Pires
    bahis siteleri