Trebišov – Lipany 1:3 (kon.) | Plzeň – Domažlice 4:2 (kon.) | Opava – Karviná 0:1 (kon.)
Olomouc – Brno 2:0 (kon.) | Chrudim – Žižkov 3:1 (kon.) | Písek – Hr. Králové 0:4 (kon.)
Vyškov – Kroměříž 0:1 (kon.) | Senica – Šamorín 3:1 (kon.) | Teplice – Bohemians 1905 0:2 (kon.)
Ostrava – Prostějov 3:0 (kon.) | Táborsko – Č. Budějovice 2:1 (kon.) | Jablonec – Varnsdorf 2:0 (kon.)
Pohronie – FC Košice 2:1 (kon.) | Zbuzany – Ústí n. L. 2:2 (kon.) | Liberec – Sparta B 3:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Příbram 2:0 (kon.) | Vlašim – Jihlava 1:1 (kon.) | Zlín – Trenčín 1:1 (kon.)
Teplice – Bohemians 1905 2:3 (kon.) | Podbrezová – Michalovce 1:2 (kon.) | Pardubice – Dukla Praha 3:1 (kon.)
Olomouc – Sereď 2:1 (kon.) | Ostrava – Třinec 2:2 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
2:0 (2:0)
FC Zbrojovka Brno
Sobota 03.07.2021, 10:00 • Slatinice • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Dobrý den, chtěl bych vás přivítat u přátelského utkání mezi Olomoucí a Brnem! Úvodní výkop je naplánovaný na 10:00. Favoritem budou bezpochyby domácí fotbalisté, potvrdí tuto roli?
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc: Macík – Almeida, Hubník, Beneš, Vepřek – Sedlák, Breite – Hála, Daněk, Zifčák – Nešpor
    Náhradníci: Stoppen, Šíp, Kodr, Chytil, Fiala, Matoušek, Sláma.

    FC Zbrojovka Brno: Floder – Moravec, Štěrba, Endl, Kosek – Texl – Ševčík, Zavadil, Čermák, Štepanovský – Hladík.
    Náhradníci: Formánek, Hlavica, Hrabina, Jambor, Moučka, Lacík, Sedlák, Lhotecký, Zikl.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní utkání nám právě začalo! Domácí fotbalisté nastupují kompletně v modrých dresech, zatímco Zbrojovka je dnes vybavena pouze červenou barvou.
     
    2
    Olomouc se pokouší už o třetí útočnou akci, avšak ani nyní se jí nepovedlo přejít přes zformovanou obranu Brna. To proto nyní může mířit na bránu Macíka.
     
    3
    A vlastně z toho nebyla vůbec špatná šance! Hladík se hnal do celkem otevřené obrany a už byl na hranici vápna. V tu chvíli ho však dostihl jeden ze soupeřů, jenž mu míč odkopl.
     
    4
    První zákrok si musel připsat také Floder, avšak rána z dvaceti metrů šla přesně doprostřed brány. Následoval navíc faul Sigmy a hosté mají volný kop.
     
    5
    Nyní pro změnu zůstal na pažitu ležet Hála, a to když nejspíše dostal loktem do temena. Po chvilce se však zvedá a bude schopen pokračovat v duelu.
     
    6
    Zbrojovka se pokoušela o útočnou akci po pravé straně, jenže tam došlo k menšímu nedorozumění. Olomoučtí tak získali autové vhazování na polovině.
     
    7
    Roman Hubník to myslel dobře, když chtěl poslat přihrávku mezi obránce na Radima Bretieho. Ten ale nepokračoval v pohybu, a tak míč mají zase hosté.
     
    8
    Jiří Floder se dostal k balónu, ovšem nemusel předvádět nějaký zákrok. Následně mu celkem dlouho trvala rozehrávka, kterou nakonec poslal k levé lajně.
     
    9
    Kosek měl celkem hodně prostoru na levé straně, a tak s míčem mohl běžet nějakých třicet metrů. Nakonec však celou akci zpomalil přihrávkou dozadu.
     
    10
    A po chvilce navíc přišla dokonce chyba Brna. Rychlou protiakci Olomouce zakončoval Breite, ovšem jeho střela na zadní tyč minula bránu přece jen o velký kus.
     
    11
    Zatím nesledujeme úplně špatné utkání, oba týmy se snaží hodně chodit do ofenzivy. Zatím z toho ale nějaká vážnější možnost či střela na bránu nepřišla.
     
    12
    Nešpor se snažil doběhnout dalekou přihrávku na pravou stranu, ovšem neměl na zisk balónu úplně nárok. Jiří Floder bude moci odkopávat od své svatyně.
     
    13
    A to už byla gólová možnost na domácí straně! Sigma předvedla další rychlou akci, načež přišel přízemní centr před bránu. Tam na poslední chvíli ale zasáhl obránce Zbrojovky a poslal míč na rohový kop.
     
    14
    Z něj už žádné větší nebezpečí před bránou hostujícího gólmana nepřišlo. Jeden z domácích se sice hlavičkoval, jenže mířil přesně do míst, kde byl Floder.
     
    15
    Ani další rohový kop Olomouce žádné nebezpečí nepřinesl. Tentokrát se ubránili fotbalisté Brna, kteří odhlavičkovali balón do bezpečných prostor.
     
    16
    Olomouc je lepším týmem na hřišti, ovšem brankově to zatím vyjádřit nedokázala. Brno se ke gólmanovi domácího celku ještě mnohokrát nedostalo.
     
    17
    Brno nyní spálilo obrovskou tutovku! Obrovská chyba obrany Olomouce vedla k akci, kdy byli hned dva hráči sami před gólmanem. Následný lob dopadl na hlavu Ševčíka, jenže ten z dvou metrů trestuhodně minul!
    17. Ševčík ve vyložené šanci trestuhodně minul
     
    19
    Brněnské fotbalisty by mohla předešlá šance přece jen trochu nakopnout. Zatím hráli trochu druhé housle v tomto duelu, ve kterém má jasnou převahu Sigma.
     
    20
    Po dvaceti minutách také zajímavá možnost na domácí straně. Nešpor se dostal k zakončení uvnitř vápna, ovšem následně těsně minul levou tyčku.
     
    21
    Roman Hubník prokázal svoji zkušenost. Už to vypadalo na další protiútok Brna, ale olomoucký obránce si vyčíhal dobrou chvíli, kdy balón soupeři sebral.
     
    22
    Máme tu občerstvovací pauzu!
     
    24
    Nyní se nám zase může pokračovat ve hře. První akci mohli rozjet domácí fotbalisté, ovšem přišla celkem laciná ztráta kousek za polovinou hřiště.
     
    25
    Již je za námi více jak polovina prvního poločasu, ve které jsme se první branky nedočkali. Velkou šanci měli především hosté, jenže skóre neotevřeli.
     
    26
    Hladík odvedl skvělou práci, když udržel balón proti dvěma soupeřům. Následně ho předložil pro Zavadila, který pro svůj tým vybojoval dobrou pozici.
     
    27
    Právě Zavadila nakonec nejspíše zkoušel střelu na bránu z přímého kopu, ale nepovedlo se mu prostřelit zeď. Olomouc tak může jít do otevřené obrany.
     
    28
    Avšak jihomoravští fotbalisté celkem záhy získali míč na polovině hřiště. Hráči v červených dresech ovšem nijak vážněji bránu Macíka neohrozili.
     
    29
    Již je za námi skoro třetina duelu, která nám stále nenabídla ani jednu branku. To je škoda, jelikož jinak nesledujeme úplně špatné utkání. Oba celky útočí.
     
    30
    Fotbalisté v modrých dresech mají možnost jít zase po nějaké době dopředu. Nyní ovšem musí rozjet ofenzivní akci až z hloubi obranné poloviny.
     
    31
    Sigma to nakonec zkusila centrem někam na penaltu. Tam si však skvěle počínal Jiří Floder, jenž si nahlas křikl a jenž vyboxoval balón daleko do bezpečí.
     
    32
    Stephano Almeida dnes nastupuje s kapitánskou páskou, rozhodně bude muset hodit nějaké peníze do kasy. Nyní byl navíc faulován na polovině hřiště.
     
    33
    A to byla dobrá možnost znovu na straně Brna! Ševčík předvedl hned dvě zasekávačky, které byly úspěšné. Následovala dobrá střela k levé tyči, ale Macík zasáhl.
     
    34
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A konečně jsme se dočkali první branky v zápase! Hála sice trefil parádní ranou zpoza vápna jenom levou tyč. K odraženému míči se ale dostal KRYŠTOF DANĚK, jenž v pádu poslal balón po zemi k zadní tyči.
    34. DANĚK - 1:0
     
    35
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A během několika sekund to je dokonce o dvě branky! KRYŠTOF DANĚK pálil na zadní tyč, nakonec to byl on, kdo dostal míč až do brány. Po něm tam totiž skákal ještě Martina Hála, ovšem ten se míče nakonec nejspíše nedotkl.
    35. DANĚK - 2:0
     
    38
    A Sigma dost možná rozhodla o svém vítězství během minuty. Dvě branky, navíc před koncem poločasu... To nebude pro sebevědomí Brna nic dobrého.
     
    39
    Domácí fotbalisté navíc pokračují v aktivním výkonu a rozhodně by ještě nějaký gól do poločasu mohli přidat. Tak uvidíme, jestli se jim to nakonec povede.
     
    40
    Do konce první půle nám chybí už jen pět minut! Možná se něco bude nastavovat, viděli jsme totiž občerstvovací pauzu. Nebude to ale mnoho času.
     
    41
    Sigma drží od vstřelených branek míč výhradně na svých kopačkách, Brno je evidentně hodně opařené. Škoda, že Ševčík neproměnil velkou možnost...
     
    42
    Martin Hála si nabíhal do vápna, kam už centroval jeden z jeho spoluhráčů. Nakonec se však k hlavičce nedostal, jelikož soupeř srazil balón na rohový kop.
     
    43
    Velká škoda pro domácí! Nešpor si totiž naskakoval úplně osamocený na hlavičku, jenže balón podskočil! Brno se tak další standardní situaci ubránilo.
     
    44
    Olomouc nyní opravdu vládne na hřišti! Zbrojovka nyní snad už jen čeká na odpískání poločasu, které, naštěstí pro ni, přijde za několik málo okamžiků.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který nakonec přinesl dvě branky během jediné minuty. Dvakrát se mezi střelce zapsal Kryštof Daněk. Druhý poločas nám nejspíše započne za pár minutek, nevypadá to, že by se mělo začít až za nějakou čtvrthodinku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Zifčák, přichází Chytil.
     
    46
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Zavadil, přichází Hrabina.
     
    47
    A už je před námi druhý poločas dnešního utkání! Jeden z hostí vyslal celkem zajímavý pas za obranu, jenže ta byla moc dlouhá a míč jde mimo hřiště.
     
    48
    Olomouc musí rozjet útočnou akci až od svého gólmana. Brno je sice vystoupeno celkem vysoko, ovšem nijak aktivně nenapadá rozehru soupeře.
     
    49
    Sigma se sice s balónem dostala až k blízkosti vápna, ale nic zajímavého tam nevymyslela. Nyní ale aktivně napadá rozehrávku Brna, a to s tím má problémy.
     
    50
    Po pěti minutách druhého poločasu ovšem přišel faul jednoho z domácích. Z aktivního napadání tak sešlo a hráči v červeném budou mít volný kop.
     
    51
    Hodně ostře šli dva hráči do souboje na polovině hřiště. Naštěstí oba nakonec stáhli své kopačky, a tak nedošlo k nějakému nepříjemnému střetu.
     
    53
    Dnešní souboj je plný osobních střetů, chvílemi to ani nevypadá, že se hraje přátelské utkání. Nejsou to ale zatím nijak nebezpečné střety...
     
    54
    Hráči v červených dresech vybojovali standardní situaci na levé straně útočné poloviny. Při té si ale nejlépe vedl Macík, který chytá balón ze vzduchu.
     
    55
    Už je za námi deset minut druhého poločasu, a tak tempo utkání je opravdu slušné, navíc byla krátká pauza mezi poločasy. Domácí nadále vedou o dva góly.
     
    56
    Druhá půle nám zatím nepřinesla nějakou zajímavou možnost na té či oné straně. Matúš Macík nyní zastavil míč a bude moci rozehrávat od své svatyně.
     
    57
    Nešpor si nabíhal po levé straně, ovšem hostující obránce odvedl svou práci skvěle a balón mu odpálil. Olomouc musí rozjet další akci z obranné půlky.
     
    58
    O chvilku později však přišla nepřesnost fotbalistů v modrém a míč odskákal mimo hrací plochu. Jiří Floder bude pro změnu odkopávat od brány.
     
    59
    Na stadion do Slatinic si našlo cestu i pár fanoušků, kteří jsou rozesetí okolo celé hrací plochy. Ti zatím mohou být s výkonem Sigmy celkem spokojení.
     
    60
    A už je za námi hodinka hry, což jsou vlastně dvě třetiny zápasu. V této fázi zápasu vidíme sice převahu domácího celku, ale ten neměl žádné větší šance.
     
    61
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Macík, přichází Stoppen.

    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Nešpor, přichází Fiala.
     
    61
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Floder, přichází Formánek.

    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Endl, přichází Hlavica.

    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Kosek, přichází Lhotecký.

    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Ševčík, přichází Sedlák.
     
    62
    Oba týmy předvedly hned několikanásobné střídání, které se vám pokusíme přinést co nejrychleji.
     
    63
    Olomouc se sice hnala do rychlé akce, jenže těsně před bránou se ozval hvizd sudího – ofsajd. Následná střela do branky tak už byla naprosto zbytečná.
     
    64
    Brno se sice snaží, ovšem nemůže si vypracovat žádnou gólovou možnost... Stoppen ještě v bráně nemusel zasahovat, ani se nedotkl míče.
     
    65
    Fotbalisté v červených dresech drží balón na útočné polovině. Jeden z nich si dobře nabíhal na pravé straně, ale jeho následný centr nebyl úplně přesný.
     
    66
    Občerstvovací pauza!
     
    68
    Už se zase hraje!
     
    69
    Domácí vybojovali standardní situaci napravo od vápna. Centr mířil na zadní tyč, jenže to nikdo z Olomouce neočekával, a tak míč jen prolétl vápnem.
     
    70
    Druhý poločas už za sebou má více jak polovinu. Ta nám nepřinesla mnoho zajímavých šancí, tempo hry oproti první části hry přece jenom trochu opadlo.
     
    71
    Olomouc většinu času drží balón, ovšem trochu jí to drhne v té finální fázi. Naopak Brno se s míčem k bráně soupeře mnohokrát nedostalo...
     
    72
    Hosté přesto vybojovali rohový kop. Na centr na přední tyč si však seběhl jenom jeden z domácích hráčů, který hlavou poslal míč do bezpečných prostor.
     
    73
    Jeden z domácích hráčů to zkusil dalekonosným pokusem, který však gólové parametry neměl. Zbrojovka se chystá k dalšímu velkému střídání.
     
    75
    Olomouc vybojovala rohový kop do svých statistik. Přilétl celkem zajímavý centr na hranici malého vápna, kde si s ním však obránce hostů nakonec poradil.
     
    76
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Hála, přichází Matoušek.
     
    76
    Brno má posledních patnáct minut na vstřelení branky. Rozhodně by nechtělo skončit zápas s nulou. V tomto poločase snad nemá ani střelu na bránu.
     
    77
    Domácí hráč odvrátil míč jen mimo hřiště, a tak hosté mají k dispozici aut na útočné polovině. Jejich akce ale skončila na individuálních schopnostech.
     
    78
    Ne, druhý poločas je zatím opravdu o ničem. Zbrojovka se sice snaží, jenže v té útočné fázi se jí vůbec nedaří. Naopak Sigma s míčem už nikam nespěchá.
     
    79
    Míč se nám poslední minutu nebo dvě nachází na tom stejném místě... Nyní se hra snad konečně posune, jelikož vhazovat budou domácí na obranné půlce.
     
    80
    A do konce základní hrací doby nám chybí posledních deset minut! Můžeme jen doufat, že se v tomto utkání uvidíme něco trochu zajímavého.
     
    81
    Sigma vybojovala celkem zajímavou standardní možnost nějakých dvanáct metrů od brány. Na přímou střelu to není, takže s jistotou uvidíme centr.
     
    82
    Ten nakonec mířil na zadní tyč, ale byl trochu vyšší, než by všichni na hřišti potřebovali. Balón tak skončil mimo hřiště a Formánek bude odkopávat od brány.
     
    83
    O několik vteřin později vybojovali rohový kop také hosté, k zakončení se však nedostali. Na hřišti však zůstává Štěrba, který se zatím na vlastní nezvedá.
     
    84
    Nakonec mu na nohy pomohla hned čtveřice soupeřících hráčů a hostující obránce snad bude v pořádku. To by byla smůla zranit se v takovémto utkání.
     
    85
    Nepříjemná situace se odehrála před několika sekundami. Roman Hubník a Zikl se střetli hlavami na polovině hřiště. Nyní tak probíhá ošetřování.
     
    86
    Oba hráči snad vyvázli ze střetu v pořádku a nyní se může znovu hrát. Domácí zahrávali rohový kop, který nakonec odhlavičkoval hráč Brna do bezpečí.
     
    87
    Tak to byla krásná přihrávka z poloviny hřiště na levou stranu! Velká škoda, že následný přízemní pas šel na obsazeného spoluhráče. Fotbalista Olomouce sice o pozici bojoval, ovšem ke střele se nedostal.
     
    88
    Zápas se nám už chýlí ke svému konci, nějaké větší nastavení se čekat nedá. O osudu zápasu tak rozhodla pouhá minuta, ve které domácí skórovali dvakrát.
     
    89
    Fotbalisté v modrých dresech drží balón na svých kopačkách, a to na své obranné polovině. Brno sice napadá rozehrávku, Sigma s tím ale potíže nemá.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Olomouc nakonec rozhodla o svém vítězství během jedné minuty v prvním poločase, kdy se dvakrát trefil Kryštof Daněk. Druhý poločas nám mnoho zajímavostí tedy nepřinesl, spíše naopak... nestalo se vlastně vůbec nic. Stoppen od svého příchodu na hřiště nezasahoval ani jednou, pro Formánka to byly rutinní zákroky typu sbírání centrů.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (11:42:10)

    Denisa Józsová

    Branky: 34. Daněk, 35. Daněk


    SK Sigma Olomouc: Macík (61. Stoppen) – Almeida, Hubník, Beneš, Vepřek – Sedlák, Breite – Hála (76. Matoušek), Daněk, Zifčák (46. Chytil) – Nešpor (61. Fiala)
    Náhradníci: Stoppen, Šíp, Kodr, Chytil, Fiala, Matoušek, Sláma.

    FC Zbrojovka Brno: Floder (61- Formánek) – Moravec, Štěrba, Endl (61. Hlavica), Kosek (61. Lhotecký) – Texl – Ševčík (61. Sedlák), Zavadil (46. Hrabina), Čermák, Štepanovský – Hladík.
    Náhradníci: Formánek, Hlavica, Hrabina, Jambor, Moučka, Lacík, Sedlák, Lhotecký, Zikl.

    Rozhodčí: Černý – Antoníček, Mayer
    bahis siteleri