Česko – Dánsko 1:2 (kon.) | Ukrajina – Anglie 0:4 (kon.)
konec
Česko
1:2 (0:2)
Dánsko
Sobota 03.07.2021, 18:00 • Baku Olympic Stadium (Baku) • Mistrovství Evropy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
    90+6. Antonín Barák mířil ránou z voleje vedle
     
    90+6
    Barák se do balónu opřel z voleje kousek za vápnem. Sice vyslal zajímavou ránu, jenže minul bránu. Nikdo jeho pokus nedokázal tečovat.
     
    90+1
    Nastavovat se bude šest minut!
     
    86
    A během chvilky zde máme druhou žlutou kartu na české straně. Tomáš Kalas nyní doslova zboural jednoho ze soupeřů na útočné polovině, jasná žlutá.
     
    84
    Michael Krmenčík nyní hodně nesouhlasil s výrokem rozhodčího, který ukázal Matěji Vydrovi, že tohle faul nebude. Za své výroky navíc vidí žlutou kartu.
    82.
     
    82
    A mohlo být rozhodnuto! Dánové se krásně prokombinovali až do vápna, kde byl úplně osamocený Joakim Maehle. Ten mířil dobře na přední tyč, ovšem Tomáš Vaclík drží naděje Česka nad vodou! Parádní zákrok nohou.
     
    81
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Andreas Christensen, přichází Joachim Andersen.

    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Thomas Delaney, přichází Mathias Jensen.
     
    80
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Petr Ševčík, přichází Vladimír Darida.
     
    79
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Patrik Schick, přichází Matěj Vydra.
    78. Poulsenovu střelu vyrazil Vaclík na roh.
     
    78
    Češi zbytečně ztratili balón na útočné polovině a Dánsko šlo rázem dopředu. Yussuf Poulsen dostal přihrávku na hranici vápna a prudkou střelu mířil někam k tyči. Tomáš Vaclík se však natáhl a vyrazil jeho ránu na rohový kop.
     
    71
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Jens Stryger Larsen, přichází Daniel Wass.
     
    69
    Po špatném zpracování na dánské straně se k balónu po dlouhé době dostali konečně Češi. Ti však balón ztratili a směrem dopředu mohl pelášit Yussuf Poulsen. Ten nakonec vypálil z hranice vápna, ovšem Vaclík byl na zemi včas.
     
    65
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Ondřej Čelůstka, přichází Jakub Brabec.
     
    62
    Yussuf Poulsen ukázal velmi dobrou rychlost a Dánsko šlo do hodně otevřené obrany. Nakonec se k zakončení dostal právě Yussuf Poulsen, avšak pod nohy mu skvěle vletěl Tomáš Souček, jenž jeho pokus zblokoval na rohový kop!
     
    60
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Mikkel Damsgaard, přichází Christian Nörgaard.
     
    59
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Kasper Dolberg, přichází Yussuf Poulsen.
    49. Patrik SCHICK - 1:2
     
    49
    Česko právě vstřelilo branku!
    A celkem rychlá reakce českého týmu na dvougólové manko, už po čtyřech minutách je to jenom o gól! Hodně důležitá branka pro český tým. Vladimír Coufal vyslal krásný centr na PATRIKA SCHICKA, jenž svou střelu z první umístil přesně k tyči! Kasper Schmeichel se natahoval, ovšem dosáhnou tam nemohl.
    47. Barákovu parádní střelu vytáhl na roh Schmeichel.
     
    47
    Antonín Barák nyní vyslal parádní ránu z halfvoleje, avšak Kasper Schmeichel vytasil velmi dobrý zákrok a míč vyrazil na rohový kop.
     
    46
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Tomáš Holeš, přichází Jakub Jankto.

    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Lukáš Masopust, přichází Michael Krmenčík.
     
    45
    Nastavovat se budou dvě minuty!
    42. Kasper DOLBERG - 0:2
     
    42
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Ze začátku to byla sice taková pomalá a rozevlátá akce, jenže následovala jedna rychlá přihrávka a rychlá akce dánského celku. Joakim Maehle následně šajtlí nacentroval před bránu, kde byl KASPER DOLBERG. Ten stihl trefit balón ještě těsně nad zemí a poslal ho nekompromisně pod horní tyč. Dánsko je hodně blízko postupu.
    38. Damsgaard po rychlém protiútoku neprostřelil Vaclíka.
     
    38
    A to byla dobrá možnost pro Dány, kteří se hnali do úplně otevřené obrany. Mikkel Damsgaard to nakonec vzal na sebe, ale český gólman zasáhl.
     
    34
    Češi se snaží směrem dopředu, ale střelu na bránu mají stále jenom jednu. Nyní se musí rychle vracet do obrany. Dánsko to ale vykombinovalo skvěle a Martin Braithwaite posunul míč mezi obránce. Zde se však ukázalo skvělé čtení hry Tomáše Vaclíka, který byl u míče o kousek dříve než soupeř.
    22. Tomáše Holeš měl dobrou možnost, jeho pokus z úhlu ale Kasper Schmeichel vychytal
     
    22
    Obrovská možnost na české straně, jenže branka z toho není! Kasper Schmeichel špatně vykopl a míč následně sebral Lukáš Masopust. Ten našel průnikovým pasem mezi obránce Tomáše Holeše, jenže jeho pokus z úhlu srazil dánský gólman na rohový kop!
    17. Delaney nebyl daleko od svého druhého zásahu v utkání. Zakončení kolenem ale minulo Vaclíkovu bránu.
     
    17
    Nechybělo moc a mohlo to být o dvě branky! Dánsko předvedlo krásnou akci, když centr nakonec mířil do druhé vlny, kde byl úplně osamocený Thomas Delaney. Jeho střela z halfvoleje ovšem mířila těsně vedle!
     
    15
    Šance také na druhé straně! Tomáš Souček vyhrál hlavičku ve vápně a krásně posunul balón na hranici vápna, kde byl úplně volný Petr Ševčík. Ten se rozhodl dát střele hlavně razanci a vysoko přestřelil, velká škoda.
    13. Damsgaard obhazoval vybíhajícího Vaclíka. Česko zachránil před brankovou čarou Coufal.
     
    13
    Z rohového kopu nebezpečí nevzešlo, nakonec z toho byla obrovská šance na druhé straně! Mikkel Damsgaard se z ničeho nic dostal až k bráně, kde si obhodil Vaclíka. Skvělou práci odvedl Vladimír Coufal, jenž se vrátil a jenž jeho pokus odpálil ještě před brankovou čárou.
    5. Thomas DELANEY - 0:1
     
    5
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    A právě z daného rohového kopu nakonec vidíme první branku, která padá do české sítě! Jens Stryger Larsen poslal parádní centr na penaltu, kde byl úplně osamocený THOMAS DELANEY, který prudkou hlavičku umístil k tyčce. Celkem rychlá branka a Dánsko jde do vedení.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Denisa Józsová

    Branky: 49. Schick (Coufal) – 5. Delaney (Stryger Larsen), 42. Dolberg (Maehle)

    Karty:   84. Krmenčík (CZE), 86. Kalas (CZE)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:10.
    Česko: Vaclík – Coufal, Kalas, O. Čelůstka (65. Brabec), Bořil – Holeš (46. Jankto), Souček (C) – Masopust (46. Krmenčík), Barák, Ševčík (80. Darida) – Schick (79. Vydra).
    Náhradníci: Koubek, Mandous – Kadeřábek, Brabec, Darida, Krmenčík, Jankto, Zima, Vydra, Král, Pekhart, Pešek.

    Dánsko: Schmeichel – Christensen (81. J. Andersen), Kjaer (C), Vestergaard – Stryger Larsen (71. Wass), P.-E. Höjbjerg, Delaney (81. M. Jensen), Maehle – Braithwaite, Dolberg (59. Y. Poulsen), Damsgaard (60. Nörgaard).
    Náhradníci: Lössl, Rönnow – J. Andersen, Skov, Skov Olsen, M. Jörgensen, Nörgaard, Wass, Wind, Y. Poulsen, Cornelius, M. Jensen.

    Rozhodčí: Kuipers (NED) – van Roekel (NED), Zeinstra (NED)
    bahis siteleri