Kert Park Praha – Pardubice 6:2 (kon.)
konec
HC Kert Park Praha
6:2 (3:1, 1:1, 2:0) Stav série: 2:1
HBC Pardubice
Sobota 17.07.2021, 16:00 • Kert Park, Praha • CROSSDOCK Extraliga • Finále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům hokejbalu. Extraliga dospěla do konce a probíhá její finále. Dnes se rozhodne, který tým získá extraligový titul. V rozhodujícím duelu si to rozdají HC Kert Park Praha a HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice.
     
    První finálový duel – 0:1 na zápasy

    První finálový duel se odehrál v Praze a byl hodně vyrovnaný. Skóre se měnilo ze strany na stranu, chvíli vedly Pardubice, chvíli zase Pražané. Nakonec duel po základní hrací době došel do prodloužení a ani v něm se nerozhodlo, kdo se ujme v sérii vedení. Nakonec zápas rozuzlily až samostatné nájezdy, ve kterých uspěli hráči Pardubic a měli tak na svých hokejkách mečbol. Vše se navíc stěhovalo do Pardubic, takže ty měly ještě výhodu domácího prostředí.
     
    Druhý finálový duel – 1:1 na zápasy

    Pražané tak měli nůž na krku a pokud pomýšleli na setrvání v sérii, museli bezpodmínečně vyhrát, v opačném případě by jim sezóna skončila. A na hře Kertu Praha to bylo vidět. Ten se ujal vedení 1:0, Pardubičtí však stihli ještě vyrovnat. Ovšem to bylo z jejich strany vše. Pak už góly stříleli jen hráči pražského Kertu, kteří ještě postupně zatížili konto Pardubic dalšími čtyřmi góly a vyhráli 5:1. Sérii tak srovnali na 1:1 a vynutili si rozhodující duel, jenž se odehraje zase v Praze. Dnes nás tak čeká pořádná bitva o extraligový titul. Kdo nakonec bude vítězem, nám napoví až samotné utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kert Park Praha: Mikl (Koch) – Blaško, Bošák, Horváth, Laurinc, Peschout, Rozenberg, Šperl – Danko, Fejfar, Jágr, Kovář, J. Kruček, M. Kruček, Lhota, Oravec, Wróbel, Zvonek

    HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek (Třináctý) – Filip, Kopřiva, Kvapil, Novotný, Školoudík, Turyna – Bílý, Bucek, Česák, Förstl, Janeček, Kohoutek, Kubeš, Langr, Moravec, Šimek, Staněk, Strouhal, Vlasák, Zajíček

    Rozhodčí: Kettner, Záhora.
     
    Sestavy jsou už známy, zápas o všechno, tedy o extraligový titul, tak za malý okamžik začne.
     
    Hostující Pardubice budou usilovat o to, aby pražský Kert nezískal čtvrtý titul. Naopak domácí prahnou po dalším vítězství sezóny.
     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu, adrenalin stoupá, za chvíli jdeme na to.
     
    Než dojde na úvodní buly, zazní ještě česká národní hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Oravec se snažil nahodit míček do útočného pásma, ale nakonec se Kert do útočné akce nedostal. Na opačné straně se ofsajdu dopustili hosté a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    00:25
    No a je tu první šance zápasu, Stárek musel krotit skákavý míček do lapačky a raději přerušil hru. Vhazovat se tak bude před jeho bránou.
     
    00:52
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení na konci první minuty zápasu. Lukáš Lhota po pravé straně nabral rychlost a dostal se až pře Stárka. Poté naservíroval míček k tyči, kde ho za jeho záda uklidil PETR DANKO -1:0. Asistence: Lukáš Lhota a David Šperl.
    00:52 Petr DANKO - 1:0
     
    01:31
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Tak to je pro hosty pořádný šok. Už ve druhé minutě prohrávají o dva góly. Další akce prakticky hned po vhazování a MARTIN KRUČEK krásnou bekhendovou střelou nedal hostujícímu brankáři šanci – 2:0. Asistence: Tomáš Wróbel.
    01:31 M. KRUČEK - 2:0
     
    01:56
    Pro domácí je to vzpruha, která jim nalila krev do žil a opět se dostali do útoku. Jiří Kruček pak svou střelou minul branku Stárka.
     
    02:54
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Domácí hráč má zaděláno už ve třetí minutě na hattrick. Další nebezpečí před brankou Pardubic vyřešil PETR DANKO, jenž zblízka překonal Davida Stárka a je z toho další přesná trefa – 3:0. Asistence: Boris Oravec.
    02:54 Petr DANKO - 3:0
     
    03:44
    Domácí nedají hostům vůbec vydechnout, znovu jsou nastěhování v pásmu soupeře a navíc ještě je signalizována výhoda pro Kert, který, pokud neskóruje, zahraje si přesilovou hru.
     
    04:27
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Jan Strouhal – 2 min., vysoká hůl).
     
    04:58
    Danko dostal od Šperla přihrávku, ale nedokázal zakončit. Po něm to zkusil Vojtěch Jágr, ale i on branku soupeře minul.
     
    05:34
    David Šperl pálil z dálky a už se pomalu radoval, ovšem jeho jmenovec Stárek nakonec míček dostal pod kontrolu a zalehl ho.
     
    06:09
    Po další akci domácích získal míček na svou stranu hosté a poté se rychle osvobodili. Nicméně okamžitě čelili další akci domácích, ale Jiří Kruček po přihrávce od bratra Martina netrefil míček mezi tři tyče.
     
    06:27
    Pardubice ustály oslabení a už jsou v plném počtu.
     
    06:36
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Tomáš Fejfar – 2 min., podražení).
     
    07:40
    Hosté se snaží využít přesilovou hru, vstřelená branka by je mohla vrátit zpět do zápasu. Hosté poté trefili tyč domácí klece.
     
    08:02
    Hosté se znovu dostali před branku pražského Kertu, ale zblízka se nepovedlo zakončit Filipu Förstlovi.
     
    08:36
    Domácí celek je už v plném počtu.
     
    09:27
    Po nepřesné přihrávce získal míček Tomáš Fejfar, ale toho v pásmu soupeře odzbrojila obrana Pardubic a ty otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    10:10
    Jiří Kruček číhal modré čáry, ale nakonec se nedočkal přihrávky. Už to vypadalo, že do akce půjdou Pardubice, ale Dalimil Zvonek vystihl vyhození Zajíčka a z otočky trefil dobře postaveného brankáře Stárka.
     
    10:36
    Následuje komerční přestávka.
     
    11:05
    Domácí hráči se sami obrali o útočnou třetinu, ale David Šperl ještě míček vybojoval zpět a Kert opět útočil. Obrana Pardubického Autoskla ale nedovolila, aby domácí celek utekl na vyšší náskok.
     
    12:13
    Z obranného pásma se snaží hosté dostat míček směrem dopředu, povedlo se jim to a na poslední chvíli a už míří před domácí klec.
     
    12:36
    Pardubice právě vstřelily branku!
    A je z toho snížení. Hosté už ztrácejí v uvozovkách jen dva góly a asi se vracejí zpět do hry. Obrana domácích si nepohlídala prostor u branky Petra Mikla a zblízka pak zakončil LUBOŠ MORAVEC – 3:1. Asistence: Filip Förstl.
    12:36 Luboš MORAVEC - 3:1
     
    13:50
    Hosté ožili a znovu se natlačili do pásma domácích, kde ale další pokus vykryl Petr Mikl.
     
    14:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    14:44
    Petr Danko, autor dvou dnešních gólů Kertu Praha, se nyní ocitl s bolestivou grimasou na zemi a jen těžko se zvedá. Domácí si zahrají přesilovou hru, na mantinel totiž poslal Danka Lukáš Vlasák.
     
    14:44
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Lukáš Vlasák – 2 min., vražení na hrazení).
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Do té domácí celek pražského Kertu vstoupil nadmíru dobře. Už v první minutě otevřel účet zápasu Petr Danko, jenž se prosadil u tyče soupeřovy branky. O chvilku později ho napodobil Martin Kruček a Kert měl dvoubrankový náskok střelou bekhendem pod víko Stárkovy branky. Aby toho nebylo málo, ve třetí minutě přidal svou druhou přesnou trefu Petr Daněk a zadělal si na hattrick. Hosté na konci první části hry vsítili první gól, Mikla o čisté konto připravil Luboš Moravec. Uvidíme, co nám přinese prostřední část hry, která začne přibližně v 16:45.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:20
    Hosté získali míček a v oslabení se dostali před domácí branku. Sice Mikla neohrozili, ale alespoň pošetřili cenné vteřiny z početní nevýhody.
     
    16:12
    Z dálky vystřelil Boris Oravec, ale trefil jen obranu hostů. Pardubičtí se tak znovu osvobozují a posílají míček daleko od Stárkovy branky.
     
    16:44
    Pardubice jsou v plném počtu.
     
    17:04
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Vojtěch Jágr – 2 min., faul loktem).
     
    17:37
    Jan Bílý napřáhl na vrcholu pravého kruhu, ale beci Kertu míček odvrátili do nebezpečí. Nicméně hosté stále drží útočné pásmo a hrozí před Petrem Miklem.
     
    17:55
    Langrovu střelu pokryl Petr Mikl a raději pak přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    18:33
    Velká šance hostů, jejich střela skončila na břevnu domácí branky! Hosté tak nebyli daleko od kontaktní branky.
     
    19:04
    Kert Praha je v plném počtu.
     
    19:39
    Dalimil Zvonek se blížil ke Stárkově brance, ale nakonec jeho pokus nekončí mezi třemi tyčemi.
     
    19:58
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Napodruhé už to DALIMILU ZVONKOVI vyšlo a Kert vede znovu o tři góly. Útočník domácího týmu šel sám na branku soupeře, jeho první střela skončila vedle, ale Zvonek si míček vrátil zpět a nad betonem Stárka pak balonek uklidil do sítě – 4:1. Asistence: Boris Oravec.
    19:58 Dalimil ZVONEK - 4:1
     
    21:07
    Jiří Kruček nevystihl přihrávku a do akce šly Pardubice. Jenže obrana Kertu jim míček sebrala a hned na to se Pražané dostávali do další akce, Oravec ale přestřelil.
     
    22:27
    Václav Školoudík od své branky táhl další akci Pardubic, do šance se pak před Petrem Miklem dostal Luboš Moravec, ale nebyl úspěšný.
     
    22:48
    Nyní byla před domácí brankou pořádná mela. Hosté se však přes klubko domácích těl nedokázali prosadit. Hra je přerušena a domácí si tak mohli oddychnout. Stále vedou o tři góly.
     
    23:24
    Martin Janeček se šikovně dostal před Mikla, ale jeho zakončení skončilo neúspěchem.
     
    23:47
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Hosté opět snižují na rozdíl dvou branek. Petr Mikl neudržel míček a ten se odrazil před jeho klec. Tam si toho všimil nabíhající MARTIN JANEČEK, jenž pak neměl problém trefit odkrytou domácí klec – 4:2. Asistence: Lukáš Vlasák a Ondřej Novotný.
    23:47 Martin JANEČEK - 4:2
     
    24:32
    Nyní se vyznamenal hostující brankář Stárek, jenž nadvakrát vychytal Tomáše Wróbela.
     
    25:28
    Moc nechybělo a hosté mohli jít na kontakt. Další pokus hostů končí na brankové konstrukci Kertu!
     
    27:25
    Pardubičtí operovali před brankou soupeře, ale obrana Kertu jim znemožnila dostat se do zakončení. Sami hráči Kertu otáčejí hru opačným směrem.
     
    28:05
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Lukáš Lhota – 2 min., krosček).
     
    28:35
    Hosté se uhnízdili před domácí brankou a kombinovali. Zvýšili aktivitu a dostali se ke střele, po ní ale získali míček Pražané a vyhodili ho až před soupeřovu klec.
     
    29:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    29:10
    Zajímavá příležitost pro Kubeše, jenž zakončoval před Miklem. Poté ho ale srazil k zemi a domácímu brankáři spadla maska. Nyní je otřesen na zemi, ale zdá se, že bude v pořádku.
     
    29:42
    Jakub Kvapil pálil z dálky, jeho střela se ale otřela jen o nohu jednoho z domácích obránců a domácí si znovu mohli na chvilku vydechnout. Soupeř je totiž více nebezpečný, než tomu bylo v první části hry.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce. V ní se zpět do tříbrankového vedení dostal Kert Praha, když se nadvakrát před Stárkem prosadil Dalimil Zvonek. Ovšem hosté se dostali zpět do zápasu, když se po odrazu míčku dostal ke střele Martin Janeček, který trefil odkrytou domácí klec. Ještě nás čeká hodně napínavá třetí třetina, která začne přibližně v 17:20.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:23
    Václav Školoudík nahodil míček před domácí branku, ale neměl tam nikoho, kdo by ho zachytil a potažmo vystřelil.
     
    30:40
    Nyní si musel dávat pozor brankář hostů, jenž přikryl do lapačky pokus Petra Danka.
     
    30:55
    Nyní se chvíli hrát nebude. Na hrací ploše došlo k narušení povrchu a bude muset dojít k jeho opravě. Nyní se tak už děje správci Kertu k tomu hraje známá znělka ze seriálu A je to.
     
    31:02
    Už je vše v pořádku a hra bude pokračovat buly v pásmu Pardubic.
     
    31:40
    Lukáš Lhota se dostal před brankou Pardubic k zajímavému pokusu, ten ale zastavil obránce Jakub Kvapil.
     
    32:49
    Tomáš Wróbel pálil z velké dálky, míček se pak odrazil na hokejku jednoho z beků hostů a Autoskláři pádí do dalšího útoku.
     
    33:12
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Filip Förstl – 2 min., vysoká hůl).
     
    33:20
    Dalimil Zvonek se dostal do blízkosti Stárka, hostující brankář ale jeho střelu pokryl a podržel svůj tým. Stále však čelí útoku domácího Kertu.
     
    33:51
    Lukáš Vlasák se dostal do zakončení ve vlastním oslabení, ale vyznamenal se také Petr Mikl.
     
    34:10
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Oranžový míček se popáté třepotá v síti hostů a domácí tak učinili další krok k tomu, aby získali čtvrtý extraligový titul. U tyče hostující brány byl dobře postavený JIŘÍ KRUČEK, jenž pak jen dopíchl balonek do sítě – 5:2. Asistence: Dalimil Zvonek a Martin Kruček.
    34:10 Jiří KRUČEK - 5:2
     
    35:17
    Oravec se neprodral skrze obránce Novotného, domácí ale nadále pokračují v útočné akci před klecí Davida Stárka.
     
    36:45
    Tomáš Wróbel zamíchal míčkem a zakončil před Davidem Stárkem, ale trefil pouze jeho čepel. Hra je přerušena a buly bude vhozeno po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    37:15
    Pražané jsou nyní zase o něco aktivnější než soupeř a do dalšího zakončení šel David Šperl. Ale na pravé straně neměl sílu více se do balonku opřít.
     
    38:12
    Kubeš oběhl branku Mikla, ale nenašel nikoho ze spoluhráčů. Následně pak o míček přišel a do akce šli domácí. Ale před Stárkem nezakončili.
     
    39:20
    Tomáš Wróbel nezakončil na vyběhnutého Davida Stárka, který snížil střelecký úhel a zastavil akci domácího hráče.
     
    40:10
    Lukáš Lhota na pravé straně nabral rychlost a poté zakončil před Davidem Stárkem, ale ten znovu zakročil a jeho pokus zneškodnil.
     
    40:20
    Rychlá střela Jana Bílého končí v moci Petra Mikla a ten zapisuje další důležitý zákrok. Stále tak drží velké šance na úspěch v dnešním rozhodujícím finále.
     
    41:10
    Míček je mimo hrací plochu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    41:32
    Jakub Kvapil na napřáhl na levé straně a jeho pokus zaletěl jen nad branku Petra Mikla. Hra je přerušena, buly před domácím brankářem.
     
    42:01
    Zajíček si seběhl pro odražený míček a z levé strany vystřelil, trefil ale jenom beton Petra Mikla. Hosté však nadále útočí a snaží se o snížení.
     
    43:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    43:07
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Hosté se pokusili o hru bez brankáře, ale okamžitě toho využil MARTIN KRUČEK, který dovedl balonek do zcela prázdné hostující klece – 6:2. Zřejmě tak už opravdu zpečetil čtvrtý extraligový titul pro pražský Kert. Asistence: Tomáš Wróbel a David Rozenberg.
    43:07 Martin KRUČEK - 6:2
     
    44:25
    Domácí se už pochopitelně nikam neženou a jen kontrolují hru. Míček mají na své straně a už jen odklepávají poslední vteřiny duelu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí nenechali nic náhodě, ve třetí třetině přidali další dvě branky a po výhře 6:2 tak pečetí tuto sezónu a získávají zlaté medaile. Získávají tak už čtvrtý titul pro Kert Praha.
    Hned po konci duelu zasypali hráči Kertu svého brankáře a začalo se slavit. Kert je počtvrté zlatý!
     
    Hosté jsou sice smutní a mrzí je, že právě oni nedovedli duel do vítězného konce. Ovšem s odstupem času sami uznají, že i stříbrné medaile jsou pro Pardubice obrovským úspěchem.
     
    Skončil tento online přenos, skončila i celá sezóna hokejbalu. Díky za pozornost a zase někdy u dalších hokejbalových online přenosů na počtenou. (17:55:11)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Danko (Lhota, Šperl), 2. M. Kruček (Wróbel), 3. Danko (Oravec), 20. Zvonek (Oravec), 35. J. Kruček (Zvonek, M. Kruček), 44. M. Kruček (Wróbel, Rozenberg) – 13. Moravec (Förstl), 24. Janeček (Vlasák, Novotný)


    HC Kert Park Praha: Mikl (Koch) – Blaško, Bošák, Horváth, Laurinc, Peschout, Rozenberg, Šperl – Danko, Fejfar, Jágr, Kovář, J. Kruček, M. Kruček, Lhota, Oravec, Wróbel, Zvonek
    HBC Pardubice: Stárek (Třináctý) – Filip, Kopřiva, Kvapil, Novotný, Školoudík, Turyna – Bílý, Bucek, Česák, Förstl, Janeček, Kohoutek, Kubeš, Langr, Moravec, Šimek, Staněk, Strouhal, Vlasák, Zajíček

    Rozhodčí: Kettner, Záhora
    Kert Park Praha 2 1 Pardubice
    #1 Sobota 10.07.2021 • 16:00
    Kert Park Praha - Pardubice 3:4 po s.s. (2:3)
    #2 Neděle 11.07.2021 • 16:00
    Pardubice - Kert Park Praha 1:5
    #3 Sobota 17.07.2021 • 16:00
    Kert Park Praha - Pardubice 6:2
    bahis siteleri