Kanada – Mexiko 3:2 (kon.) | USA – Japonsko 0:2 (kon.)
konec
1 2 3 4 5 6 7 R H E
Japonsko
Japonsko
0
0
0
1
1
0
0
 
2
8
0
USA
USA
0
0
0
0
0
0
0
 
0
3
0
Úterý 27.07.2021, 13:00 • Yokohama Stadium • Olympijské hry - ženy • Finále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (15:07:00)
     
    USA doteď nepadlo ani v jednom případě, všechny zápasy Spojené státy ve skupině ovládly. Jenže ten nejdůležitější se jim nevydařil. Japonsko bylo lepší v ofenzívě, v obraně si vedlo také perfektním způsobem a navíc v klíčových okamžicích bylo tím šťastnějším. I štěstí ale mnohdy vede k úspěchu. Suma sumárum si ale pořadatelská země za svůj výkon v tomto finále zlaté medaile zasloužila.
     
    Konec zápasu.
     

    Odpal Spauldingové vyletěl vysoko do vzduchu, catcherka Agacumaová včas a správně zareagovala a chytla míček do rukavice. Je konec, Japonky jsou olympijskými vítězkami!
     

    Ubráněna byla i Aguilarová. Už jen krůček zbývá Japonsku k zisku zlaté medaile!
     

    Japonsko je o něco blůže zlatu. Chvilkové zmatky v obraně, ale nakonec odpal Ariotové skončil v rukavici jedné ze zadních polařek.
     
    Uenová je opět na scéně. Právě ona se po krátké odmlce vrací zpátky na prkno za Gotoovou.
     
    Dohrávka 7. směny.
     

    Američanky se nevzdávají! Na pálce vždy nebezpečná Fudžitaová málem zaznamenala home-run. Ale jen málem. To by se totiž s ukázkovým catchem nesměla vytasit Reedová, která mrštným skokem zařídila ještě naději Američankám na obrat. Wow, to je tedy zápas. Bezpochyby hodný bojům o olympijské zlato.
     

    Kawabataová neodpálila. Dostala strike-out.
     
    Kawabataová jde jako pinch-hitter na scénu. Nahrazuje v sestavě Jamamotoovou.
     

    Japonky jsou zkrátka v pohodě. Hit číslo osm zaznamenala Haradaová a posunula se na první metu.
     

    Natoové byl míček chycen ze vzduchu. Ale taková skutečnost jí za tohoto stavu úplně vadit nemusí. Japonky úplně útočit na další run nepotřebují, jen uhlídat náskok.
     
    Začátek 7. směny.
     

    Že by byl tohle klíčový moment utkání? Američanky jsou jako zkoprnělé. Popořádku... Chidesterová odpálila, od Jamamotoové, která míček viděla na poslední chvíli, se kulatá záležitost dostala do vzduchu. Už už se zdálo, že dopadne na zem. Ale ne. Spojka Acumiová perfektně zareagovala a stačila ho lapit ve vzduchu. Aut číslo jedna. A protože Moultrieová už běžela ze druhé mety ke třetí, stačilo jen přihodit právě na metu číslo dva. Čili aut číslo dva. Rezolutní, krutá double-play znamená rovněž konec směny.
     

    Celý americký tým stále věří v obrat, neustále se hráčky povzbuzují navzájem dost hlasitě. A slavily nyní i úspěšný single, směřující přes druhou metu, od Reedové.
     

    Vnitřní roh strike zóny, to byl prostor, který si vybrala Gotoová. A udělala moc dobře! McCleneyová utržila strike-out. Skvělý rozhodující nadhoz, opravdu skvělý. Přesný a hlavně účelný.
     
    Uenová má, alespoň v tuto chvíli, odpracováno, odvedla velmi dobrou práci. Teď už je vše na čerstvé síle v podobě Gotoové, která se už chystá na prkno.
     

    Po opravdu hodně dlouhé době zaznamenaly Spojené státy nějaký hit. Možná už trochu unavená Uenová nevyprodukovala úplně povedený nadhoz, odpal Moultrieové tak letěl podél lajny do volného prostoru.

    Patrik Sandev

    USA:
    8 McCleneyová – CF
    9 Reedová – LF
    4 Chidesterová – RF
    20 Ariotová – 1B
    2 Aguilarová – 2B
    99 Spauldingová – SS
    7 Stewartová – 3B
    1 Munroová – C
    16 Moultrieová – DP

    38 Ostermanová – P

    Japonsko:
    11 Jamadaová – CF
    14 Natoová – 1B
    8 Haradaová – RF
    5 Jamamotoová – 3B
    16 Fudžitaová – DP
    2 Jamazakiová – LF
    25 Agacumaová – C
    4 Ičigučiová – 2B
    12 Acumiová – SS

    17 Uenová – P

    Rozhodčí: Coxová (AUS) – HP; Gaudreauová (CAN) – 1B; Jü (CHN) – 2B; Prinsová (NED) – 3B; Billingsleyová (CAN) – OU; Magnaniová (ITA) – RU
    bahis siteleri