Kanada – Mexiko 3:2 (kon.) | USA – Japonsko 0:2 (kon.)
konec
1 2 3 4 5 6 7 R H E
Japonsko
Japonsko
0
0
0
1
1
0
0
 
2
8
0
USA
USA
0
0
0
0
0
0
0
 
0
3
0
Úterý 27.07.2021, 13:00 • Yokohama Stadium • Olympijské hry - ženy • Finále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     

    Odpal Spauldingové vyletěl vysoko do vzduchu, catcherka Agacumaová včas a správně zareagovala a chytla míček do rukavice. Je konec, Japonky jsou olympijskými vítězkami!
     

    Ubráněna byla i Aguilarová. Už jen krůček zbývá Japonsku k zisku zlaté medaile!
     

    Japonsko je o něco blůže zlatu. Chvilkové zmatky v obraně, ale nakonec odpal Ariotové skončil v rukavici jedné ze zadních polařek.
     

    Američanky se nevzdávají! Na pálce vždy nebezpečná Fudžitaová málem zaznamenala home-run. Ale jen málem. To by se totiž s ukázkovým catchem nesměla vytasit Reedová, která mrštným skokem zařídila ještě naději Američankám na obrat. Wow, to je tedy zápas. Bezpochyby hodný bojům o olympijské zlato.
     

    Že by byl tohle klíčový moment utkání? Američanky jsou jako zkoprnělé. Popořádku... Chidesterová odpálila, od Jamamotoové, která míček viděla na poslední chvíli, se kulatá záležitost dostala do vzduchu. Už už se zdálo, že dopadne na zem. Ale ne. Spojka Acumiová perfektně zareagovala a stačila ho lapit ve vzduchu. Aut číslo jedna. A protože Moultrieová už běžela ze druhé mety ke třetí, stačilo jen přihodit právě na metu číslo dva. Čili aut číslo dva. Rezolutní, krutá double-play znamená rovněž konec směny.
     

    Po opravdu hodně dlouhé době zaznamenaly Spojené státy nějaký hit. Možná už trochu unavená Uenová nevyprodukovala úplně povedený nadhoz, odpal Moultrieové tak letěl podél lajny do volného prostoru.
     

    Uenová, to je zatím japonská hrdinka. Zatím skvělá práce na prkně z její strany. Rozhodující nadhoz směřovala směrem do levého horního rohu z jejího pohledu a Munroová nepříjemně letící pitch zkrátka netrefila. Aut číslo tři rovná se konec směny.
     

    Tohle nebyl dobrý start Abbottové na prkně. Fudžitaová se opřela do míčku a poslala ho do volného prostoru. RBI single pro japonskou hráčku, Jamamotoová totiž dobíhá za japonských oslav ze druhé mety domů!
     

    Acumiová míček netrefila vůbec čistě. Ten ale tak nepříjemně poskakoval ve vnitřním poli, že došlo k doběhu Japonky na první metu nakonec zavčasu. A samozřejmě že se Fudžitaová stačila dostat domů. Japonsko se ujímá těsného vedení! Obrana USA jednoduše nezareagovala účelným způsobem.
     

    Perfektní práce Japonska v obraně. První double-play tohoto zápasu! Byla to taková jedna z klasik. Míček směřoval po odpalu Stewartové k Uenové, ta ho přeposlala ke druhé metě, odtud pak následoval příhoz na tu první. Šance Američanek na skórování v této směně byly během tří vteřin utnuty.
     

    Parádní catch! Vidíme zatím plno skvělých momentů, a to jsme teprve v půlce druhé směny. Moultrieová si zacouvala a v těžké pozici lapila míček do rukavice velmi blízko plotu. Ičigučiová mohla jen zasmutnit.
     

    Další skvělý moment tohoto utkání! Uenová sice vyrobila divoký nadhoz, ale obrana Japonska se dokázala tak zpacifikovat, že přibíhající Reedová, která se už už těšila na oslavy ze skórování, byla ubráněna zavčasu právě Uenovou ve spolupráci s catcherkou Agacumaovou. Chidesterová každopádně stačila doběhnout na metu číslo dvě. Práce pro Japonsko nekončí.
     

    Ooooou! Tohle byl skvělý moment. Už už se zdálo, že daleký odpal by mohl být krásně chycen v zadním poli. Jenže nakonec míček padl na zem. A Reedová tak zaznamenala triple.
     

    Tak tohle bylo opravdu hodně, hodně o prsa! Američanky se nakonec ubránily, byť Jamamotoová skákala k první metě opravdu vehementně po svém odpalu. Nakonec byl vyřčen verdikt třetího outu. Ale vážně, tenhle příhoz byl uskutečněný opravdu na poslední chvíli.

    Patrik Sandev

    USA:
    8 McCleneyová – CF
    9 Reedová – LF
    4 Chidesterová – RF
    20 Ariotová – 1B
    2 Aguilarová – 2B
    99 Spauldingová – SS
    7 Stewartová – 3B
    1 Munroová – C
    16 Moultrieová – DP

    38 Ostermanová – P

    Japonsko:
    11 Jamadaová – CF
    14 Natoová – 1B
    8 Haradaová – RF
    5 Jamamotoová – 3B
    16 Fudžitaová – DP
    2 Jamazakiová – LF
    25 Agacumaová – C
    4 Ičigučiová – 2B
    12 Acumiová – SS

    17 Uenová – P

    Rozhodčí: Coxová (AUS) – HP; Gaudreauová (CAN) – 1B; Jü (CHN) – 2B; Prinsová (NED) – 3B; Billingsleyová (CAN) – OU; Magnaniová (ITA) – RU
    bahis siteleri