Jezdecká všestrannost (týmy a jednotlivci) cz (kon.)
konec
Jezdecká všestrannost (týmy a jednotlivci)

Neděle 01.08.2021, 00:45Olympijské hry - Jezdectví
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 00:45.
     
    Všem sportovním fanynkám a fanouškům přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování jezdecké všestrannosti, která dnes pokračuje svou druhou disciplínou.
     
    Všestrannost se skládá ze tří disciplín. Tou je první je právě drezura, patří do ní také běžecký test a přeskok. Účastní se 63 jezdců, přičemž do finále postoupí nejlepší pětadvacítka. O postup usilují i dva čeští reprezentanti, Miloslav Příhoda a Miroslav Trunda. První jmenovaný je po drezuře ve čtvrté desítce, druhý pak je až téměř na chvostu celého pořadí.
     
    Pořadí po drezuře

    1. Michael Jung (GER) 21,10 trestných bodů
    2. Oliver Townend (GBR) 23,60
    3. Chua Tchien Alex (CHN) 23,90
    4. Julia Krajewská (GER) 25,20
    5. Tim Price (NZL) 25,60
    6. Laura Collettová (GBR) 25,80
    7. Kazuma Tomoto (JPN) 25,90
    8. Felix Vogg (SUI) 26,70
    9. Fouaad Mirza (IND) 28,00
    9. Louise Romeikeová (SWE) 28,00
    ...
    35. Miloslav Příhoda (CZE) 33,80
    60. Miroslav Trunda (CZE) 46,10
     
    Druhý den jezdectví začal.
     
    Druhá disciplína začíná hodně nešťastným způsobem. Thajská reprezentantka Arinadtha Chavatanontová nezvládla se svým koněm Boleybawn Princem pátou překážku, skončili na zemi. V soutěži předčasně končí.
     
    Skvěle si naopak počínal Oliver Townend z Velké Británie! Jeho kůň Ballaghmor Class si poradil s každou překážkou. Nedostal tak ani jeden trestný bod a se skóre 23,60 z drezury potvrzuje medailové ambice.
     
    Do cíle dorazil také americký reprezentant Doug Payne. Nesplnil limit pro dokončení dráhy, který je stanoven na 7:45 minutách. Trestné body postupně naskakovaly, až se zastavily na čísle 6,80. Celkově jich má Američan na kontě už 39,80.
     
    Velmi dobře zvládl terénní zkoušku Švýcar Felix Vogg. Sice nesplnil limit, ale jen těsně. Trestných osm desetin by mu nemuseli nijak výrazně ublížit, ztráta na zatím vedoucího Townenda činí necelé čtyři trestné body.
     
    Podobně jako Vogg, tak i Kazuma byl po drezuře v nejlepší desítce. A i on by tam klidně mohl zůstat. Podobně jako Vogg sice nestihl s koněm Vinci de la Vigne limit, ale jen o pár vteřin. V součtu trestných bodů za obě již odjeté disciplíny má 27,50 trestných bodů, tedy úplně stejně jako Vogg.
     
    Tak to je velký problém pro Felixe Vogga. Ten dostal dodatečně jedenáct trestných bodů za nesplnění požadavků, takže se výrazně propadne pořadím. Nyní se před něj natlačil Shane Rose, jenž po bezchybném cross-country výrazně poskočí pořadím. V drezuře získal 31,70 trestných bodů.
     
    Bezchybnou, leč hodně pomalou jízdu na fyzickou vytrvalost má za sebou kůň Don Geniro a jeho pán Chua Tchien Alex. Třetí nejlepší muž z drezury si nyní vyjel dvanáct trestných bodů a lze očekávat jeho propad pořadím.
     
    Výrazně nejhorší výsledek zaznamenala Joanna Pawlaková z Polska. Dvacet vteřin dostala z důvodu odmítnutí přeskočit překážu jejím koněm, navíc dojela do cíle v hodně pomalém čase. Výsledkem je přes čtyřicet trestných bodů.
     
    Druhu vyřazenou závodnicí je Therese Viklundová ze Švédska. I v tomto případě došlo k pádu, jak závodnice, tak i kůň by snad ale měli být v pořádku.
     
    Christopher Six dorazil do cíle čtyři vteřiny po požadovaném limitu, což dělá 1,60 trestného bodu. V celkovém součtu je Francouz těsně nad jednatřiceti body, je průběžně třetí.
     
    Vittoria Panizzonová měla co dělat, aby se udržela v sedle po neúplně dobře přeskočené překážce. Situaci nakonec ustála a cross-country zvládla velmi obstojně, za 3,60 trestných bodů.
     
    Těsně před italskou soupeřku se dostal Doug Payne. Se všemi překážkami si on a jeho kůň Vandiver poradili, nicméně byli příliš pomalí. Do cíle dorazili se ztrátou osmnácti vteřin za limitem.
     
    Jenom jasně poslední Pawlakovou dokázal porazit Sam Watson. Za špatně přeskočenou překážku si vysloužil deset trestných bodů, další tři získal za čas.
     
    S dvěma trestnými body zvládla cross-country Jonelle Priceová z Nového Zélandu. To znamená, že by se měla udržet v nejlepší dvacítce.
     
    Po drezuře čtvrtá Julia Krajewská je se svým cross-country spokojená a není divu! Se svým koněm Amande de B'Neville zvládli jízdu téměř dokonale. Nakonec dostali čtyři desetiny trestného bodu, protože dorazili do cíle vteřinu po limitu.
     
    Marcelo Tosi je rád, že je v cíli. S viditelně unaveným koněm neudělali na překážkách žádnou chybu, nicméně běželi hodně pomalu. Inkasovali 8,80 trestných bodů.
     
    Na trati už je se startovním číslem 18 i český reprezentant Miloslav Příhoda.
     
    Alexandre Zelenko měl velké problémy, jeho kůň Carlo Grande jr. totiž odmítl hned dvě překážky. Společně navíc nabrali velkou časovou ztrátu, v pořadí se zařadili dokonce až za Pawlakovou.
     
    Coleen Loachová zvládla překážky, nikoliv limit. Za pozdní čas si tato Kanaďanka vysloužila 7,20 TB. Dohromady jich má 42,80 a průběžně je dvanáctá.
     
    Cross-country v podání Miloslava Příhody bohužel mělo k ideálu hodně daleko. Český reprezentant dojel do cíle v čase 8:34, přičemž limit je 7:45. Navyšování trestných bodů se zastavilo na čísle 30,60, celkově jich má už 64,40. V pořadí pod sebou nechal pouze Pawlakovou a Zelenka, jimž koně odmítli skočit překážku.
     
    Vůbec nejhorší výkon předvedl Francisco Gavino González. Jednu kůň mu překážku odmítl, na další dvě se s ním musel vracet. Za cross-country si vysloužil 55,60 TB, celkově jich má už 103,30.
     
    V součtu přes sto trestných bodů má kromě Gonzáleze i Ho Thomas Heffernan reprezentující Hong Kong.
     
    Konečně jsme měli možnost sledovat povedené cross-country, a to v podání Rakušanky Ley Sieglové. Jen 2,40 TB a průběžně sedmá pozice.
     
    Stovku trestných bodů přesáhl i dánský reprezentant Peter Flaurup. Také jemu kůň odmítl překážu, čímž hodnota trestných bodů hned výrazně narostla.
     
    Indický reprezentant Fouaad Mirza nezazářil ani nezklamal. Nasbíral 11,20 TB, což mu ještě stačí na proniknutí do druhé desítky.
     
    Stejné skóre jako Ind zapsala také Melody Johnerová z Švýcarska. Kvůli horší drezuře je ovšem až za konkurentem.
     
    Tošijuki Tanaka nezvládl se svým koněm jednu z překážek. Dostal dvacet trestných bodů, za pozdní dojezd dalších deset. Japonec díru do světa neudělá.
     
    Skvělá Laura Collettová! Po krajanovi Townendovi dokázala jako druhá cross-country bez jediného trestného bodu. Z důvodu horší drezury je za kolegou o dva body a dvě desetiny, mezi Brity ještě sídlí Krajewská.
     
    Dobrý výkon předvedl rovněž Phillip Dutton. S překážkami neměl jeho kůň Z problémy, jen byl mírně pomalejší. Necelých pět trestných bodů ovšem ujde.
     
    O něco lepší cross-country předvedl Kevin McNab z Austrálie, jenž se vyhoupl do první desítky na osmou příčku. Dojel sedm vteřin po limitu, což dělá 2,80 TB.
     
    Nepovedenou jízdu má za sebou Sun Chua-tung. Číňan měl problémy koně ukočírovat, což se projevilo i na výsledku, 42 trestných bodů, to je příliš.
     
    Ještě horší byla Malgorzata Cybulská. A to z důvodu vynechání jedné z překážek. 51,20 TB a zařazení až do třetí desítky pořadí.
     
    Louise Romeikeová už určitě zajela i lepší cross-country. Švédka byla příliš pomalá, v závěru jízdu její kůň překážku pouze oběhl. Dohromady jednačtyřicet trestných bodů.
     
    Parádní výkon odvedl Nicolas Touzaint a jeho kůň Absolut Gold. Už to vypadalo, že bude třetím závodníkem s čistým zápisem, nakonec ale dorazil vteřinu za limitem, takže čtyři desetiny trestného bodu dostal.
     
    Na výkon Francouze ani zdaleka nenavázala Susanna Bordoneová. Ani Italka ovšem není nespokojený, průměrných 11 TB ji udržují na chvostu druhé desítky.
     
    Cross-country už má za sebou rovněž Austin O'Connor. A tento Ir je třetím jezdcem, který má čistý zápis! Z důvodu horší drezury je ovšem až na 14. místě.
     
    Jesse Campbell pochvalně poplácal koně, jenž zvládl přeskočit všechno, co měl. Jen běžel trochu pomaleji, výsledkem je 14,40 TB.
     
    Do třetí desítky se svým výkonem zařadila Sandra Auffarthová. Německá reprezentantka zřejmě ani nepočítala s postupem do finále.
     
    Hned za německou soupeřku se posunula Jihoafričanka Victoria Scottová-Legendreová. V cross-country obdržela 19,80 TB.
     
    Těsně, ale ještě se Janneke Boonzaaijerová udržela ve třetí desítce, i když se v ní určitě neudrží. Minula jednu překážku a neměla dobrý čas, dohromady 42,60 trestných bodů.
     
    Také druhý český reprezentant už má cross-country za sebou. A Miroslavu Trundovi se vůbec nevedlo. Jednu překážku mu kůň odmítl přeskočit a i čas byl velmi pomalý. Dohromady 66,00 trestného bodu a nulová šance na postup.
     
    Tom McEwen potvrdil, že míří hodně vysoko. Britský reprezentant zajel bezchybnou jízdu a za vedoucím krajanem Townendem zaostává o 5,30 trestného bodu pouze kvůli horší drezuře.
     
    Andej Mitin svedl na dálku těsný souboj s Miloslavem Příhodou. Nakonec s ním kvůli pomalejšímu času prohrál, ale jen těsně o necelé dva body.
     
    Ekvádorec Nicolas Wettstein nezajel dobré cross-country. Dokonce dostal ještě více trestného bodu než v drezuře, a sice 48,40.
     
    Michail Nastěnko je dosud druhým nejhorším jezdcem, zařadil se hned za Miroslava Trundu. I jemu vynechal kůň jednu překážku, a to mělo za následek i velkou časovou ztrátu.
     
    Posledních deset výkonů před námi. Jako první se vydal na cross-country Robin Godel, avšak dopadl velmi špatně. Po nepřeskočení překážky spadl z koně a v soutěži končí.
     
    Elitní desítku momentálně uzavírá Boyd Martin. Americký reprezentant těsně neplnil limit, ale 3,20 TB není něco, co by jej mělo trápit. Favoritem na medailová umístění nebyl.
     
    Krásné cross-country ukázal Andrew Hoy. Australan nezaváhal ani jednou, kůň Vassily de Lassos se dočkal zasloužené pochvaly. Průběžně šesté místo.
     
    Pao Jing-feng se musel s koněm vracet na překážku, kterou nakonec přeskočil, ale nabral velkou časovou ztrátu. Dohromady i s drezurou má Číňan už 72,50 trestného bodu a do finále se nepodívá.
     
    Velmi dobře si s nástrahami cross-country poradil Tim Price. Do cíle dorazil jen o tři vteřiny za limitem, dostal proto 1,20 trestného bodu.
     
    Karim Florent Laghouag z Francie bojuje o umístění v elitní desítce. Druhou fázi všestrannosti zvládl za nula, vylepšil si tak skóre po nepříliš povedené drezuře.
     
    Cross-country zakončil Michael Jung, který zvládl nejlépe drezuru. Nyní si ale vedl o poznání hůře a zapsal 32,10 trestného bodu! Velká komplikace pro tohoto Němce, jenž pomýšlel na boj o medaile.
     
    V jezdecké všestrannosti je po cross-country nejblíže zisku zlaté medaile britský reprezentant Oliver Townend, který zajel bezchybnou jízdu a poskočil z druhého místa po drezuře před Němce Junga, jemuž naopak druhá fáze vůbec nevyšla a po velkých problémech dostal 11,00 trestného bodu, čímž se propadl až na desátou příčku. Na zlato stále mohou pomýšlet i druhá Julia Krajewská nebo třetí Laura Collettová, bez šance není ani čtvrtý Novozélanďan Tim Price. Rozhodne zítřejší parkur.

    Finále bude s největší pravděpodobností bez české účasti. Miroslav Příhoda bude do parkuru nastupovat z 36. pozice, přičemž do večerního programu postupuje 25 nejlepších. Bez šance už pak je Miroslav Trunda, který má za sebou po druhé fázi jen dva horší soupeře.
     
    Pořadí po cross-country

    1. Oliver Townend (GBR) 23,60 trestného bodu
    2. Julia Krajewská (GER) 25,60
    3. Laura Collettová (GBR) 25,80
    4. Tim Price (NZL) 26,80
    5. Kazuma Tomoto (JPN) 27,50
    6. Tom McEwen (GBR) 28,90
    7. Andrew Hoy (AUS) 29,60
    8. Christopher Six (FRA) 31,20
    9. Shane Rose (AUS) 31,70
    10. Michael Jung (GER) 32,10
    ...
    36. Miloslav Příhoda (CZE) 64,40
    47. Miroslav Trunda (CZE) 112,10
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (05:23:23)

    Milan Huppert

    bahis siteleri