Česko – USA 4:6 (kon.) | Švýcarsko – Německo 2:3 (1:2 po s.n.) | Rusko – Švédsko 7:5 (kon.)
Slovensko – Finsko 6:2 (kon.)
konec
Česko
4:6 (1:1, 1:2, 2:3)
USA
Pátek 06.08.2021, 15:30 • FOSFA Aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • O 5. - 6. místo
Partner:
     
    To je z tohoto textového přenosu vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (17:55:25)
     
    Je konec! Tým Jakuba Petra nezvládl zápas o páté místo a na turnaji končí šestý. Ve třetí třetině se ještě sympaticky pokoušel dorovnat nepříznivé skóre, ale nakonec neuspěl.

    Poslední perioda začala lépe pro zámořský celek, když se v prvních dvou minutách prosadil Mikey DeAngelo a Luke Devlin. Poté přišel český nádech k vyrovnání po gólech Jakuba Hujera a Jiřího Kulicha, jenže poslední slovo si vzal třígólový Cole Knuble a zvýšil na konečných 4:6.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Češi to sympaticky zkusili, ale toto utkání je rozhodnuté.
    58:27 Cole KNUBLE - 4:6
     
    58:27
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Hattrik pro COLEHO KNUBELA! To, co nyní tento hráč předvedl bylo neskutečné. Nejprve si položil českého hráče, který se snažil zblokovat střelu a po parádní kličce zavěsil. Asistence: Ryan Abraham a Mikey DeAngelo.
     
    57:41
    Chyba obránců v rozehrávce a kotouč mají Američané, kteří samozřejmě nikam nespěchají.
     
    56:17
    Najednou je z rozhodnutého zápasu drama! Naděje českých mladíků stále žije a zde v břeclavské Fosfa Aréně je parádní atmosféra, která hokejisty žene kupředu!
    55:07 Jiří KULICH - 4:5
     
    55:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zde vidíme kouzlo mládežnického hokeje! I přesto, že byl český národní tým úplně mimo, dokázal se díky dobré souhře v přesilové hře přiblížit do kontaktu. Autorem branky je JIŘÍ KULICH. Asistence Matěj Prčík.
     
    54:03
    Dokonce i ve čtyřech hráčích na ledě dokáží Američané trápit Čechy. Okamžitě po buly jim vzali kotouč a namířili si to přímo před Schnattingera.
     
    53:46
    Vyloučení v týmu USA (Ryan Healey – 2 min., podrážení).
     
    52:03
    Hra se odehrává většinu času v obraném pásmu Česka. Hokejisté české reprezentace se sotva dostanou do protiakce. Místo, aby je branka nakopla, hrají stále stejně.
     
    50:45
    Gól z českých hokejek ale mladíkům z USA vůbec nevadí. Po vhazování pokračují ve svojí dominanci. Opět se k nebezpečné střele dostal Cole Knuble, který má očividně chuť na hattrik.
    49:00 Jakub HUJER - 3:5
     
    49:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    JAKUB HUJER po nahrávce Hrdličky dravě vyjel do útočného pásma a přímo ze středu pásma propálil Markse. Krásná individuální akce! Bohužel pro Česko pozdě. Asistence: Jakub Hrdlička.
    47:34 Soukupova šance
     
    47:34
    Do gólové příležitosti se přiřítil Marek Soukup. Bohužel netrefil přesně puk a gólman hostí si může oddechnout. Češi sází na rychlé protiútoky.
     
    47:15
    Po střele Rinzela následuje komerční přestávka.

    Michal Krobot

    Branky a nahrávky: 15. Kulich (Šapovaliv), 21. Petr (Alscher, Šalé), 49. Hujer (Hrdlička), 56. Kulich (Prčík) – 7. Knuble (Brzustewicz, Bocharov), 28. DeAngelo (Brzustewicz, Bocharov), 33. Knuble (Bocharov, DeAngelo), 41. DeAngelo, 42. Devlin (Brzustewicz), 59. Knuble (Abraham, DeAngelo)


    Česko: Schnattinger (Maleček) – Čech (A), Prčík, Alscher, Němec, Cibulka, Krajčík, Hrdlička – Kulich (C), Šapovaliv (A), Jecho – Hujer, Sapoušek, Slavíček – Šalé, Petr, Rymon – Bareš, Soukup, Šmajda – Formánek.
    USA: Marks (Szyszka) – Livanavage, Brzustewicz (A), Borgesi, Healey, Dorrington, Bocharov (C), Rinzel, Laylin – DeAngelo, Aegerter, Knuble – Plante, Abraham, Hayes – Clark, Ali, Lund – Devlin, Steenari (A), Finley.

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Komínek, Rožánek
    ocianews.com