Čína – Kanada 7:16 (kon.) | Nizozemsko – Austrálie 7:14 (kon.)
Maďarsko – ROV 11:9 (kon.) | Španělsko – USA 5:14 (kon.)
konec
Nizozemsko – Austrálie

7:14

(1:5, 1:3, 2:3, 3:3)

Sobota 07.08.2021, 04:00Olympijské hry - Vodní pólo (ženy) • O 5. - 6. místo
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (05:05:45)
     
    Australanky vyhrály na turnaji i druhý vzájemný zápas s Nizozemskem. V souboji o konečnou pátou pozici hrály výrazně lépe, čemuž odpovídá i konečný výsledek 14:7. Na nizozemských hráčkách bylo od začátku vidět, že hrát o páté místo nechtěly, že mířily výš. V jejich hře chybělo nadšení, jako v základní skupině, kdy šlo o co nejlepší vytvoření pozice. Zklamané z nepostupu do čtvrtfinále určitě byly i Australanky, ty dnes ale bojovaly a každou chvíli se mezi sebou povzbuzovaly. Předvedly výborný týmový výkon a sedmigólové vítězství je zasloužené.
     
    Konec zápasu.
     
    32
    Vodní pólařky Nizozemska zkusily rychlý poslední útok, jenže van de Kraatsová přihrála mimo dosah Keuningové, před ní zakročila Kearnsová.
     
    32
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Australanky v poslední minutě přidávají ještě jeden kousek. Prostor si kolem sebe vytvořila AMY RIDGEOVÁ, chybu neměla ani tvrdá střela pod břevno – 7:14.
     
    31
    Palmová nejprve vychytala Koolhasovou, aby následně sebrala volný balón Knoxová. Zápas se dohrává v poklidném duchu.
     
    31
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Branka okamžitě přichází i na druhé strany. ABBY ANDREWSOVÁ si vyskočila v předbrankovém prostoru, dostala nahrávku a tváří v tvář Willemszové uspěla – 7:13.
     
    30
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Oddechový čas se Nizozemsku vyplatil. Na konci pohledné kombinace plavala SIMONE VAN DE KRAATSOVÁ, ta vystřelila nechytatelnou střelu o vodu, balón se ještě odrazil od břevna – 7:12.
     
    30
    Ale tentokráte se nizozemským hráčkám tato volba vyplatila. Z levé strany střílela Bucklingová a nezasáhla brankářka Willemszová, nýbrž Meuningová.
     
    29
    Hodně zajímavě brání Nizozemky v oslabení. Dvě hráčky si stopnout k tyči a vlastně tak chytají ve třech. To ovšem znamená, že pak má Austrálie o poznání větší volnost v kombinaci.
     
    29
    Simone van de Kraatsová viděla místo v pravé šibenici. O něm ovšem moc dobře věděla i Palmová. Gólmanka skočila a levačkou míč vytěsnila mimo nebezpečí.
     
    28
    Pochvalu zaslouží za práci v obraně Gofersová. Do poslední chvíle vystála Meuningovou, aby ve finále její nahrávku zblokovala ke spoluhráčce.
     
    28
    Zblokovaná nahrávka nadělala adresátce Kearnsové velké problémy. Musela zabrat, aby k míči doplavala dříve, než Wolvesová, což se jí nepodařilo.
     
    27
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Velmi dobrá střela v podání VIVIAN SENEVICHOVÁ. Projela Palmové pod rukou, gólmanka tentokráte reagovala o něco později – 6:12.
     
    27
    Byly tak pomalé, že Bucklingová musela střílet z velké vzdálenosti. Zkusila odvážný oblouček, který proletěl nad břevnem.
     
    26
    Australanky kontrolují hru bez většího problému. S velkým přehledem pohlídaly útok soupeřek a samy do ofenzivy vůbec nespěchají.
     
    26
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Povedená odpověď, ta už ovšem na vítězkách zápasu nic nezmění. SABINE VAN DE KRAATSOVÁ poslala míč nechytatelně do levého horního růžku – 4:12.
     
    25
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Ne, ani na čtvrtý pokus se nedočkaly a Australanky pak skórovaly z protiútoku. Willemszová neměla žádnou šanci na skvěle umístěnou střelu BRONTE HALLIGANOVÉ dosáhnout 4:12.
     
    25
    Rychlost jde za Nizozemkami, ty totiž vyhrály v každé čtvrtině úvodní souboj o hrací předmět. Ale ani v jednom případě zatím neskórovaly. Co napočtvrté?

    Milan Huppert

    Sestavy

    Nizozemsko: Willemszová - Megensová, Geneeová (C), van der Slootová, Wolvesová, Stomphorstová, Joustraová, Sevenichová, Keuningová, Koolhaasová, van de Kraatsová, Sleekingová.

    Austrálie: Palmová - Gofersová, Bucklingová, Halliganová, Armitová, Knoxová, Websterová, Ridgeová, Aranciniová, Mihailovićová, Kearnsová, Andrewsová.

    Rozhodčí: Buch (ESP), Willis (RSA).
    bahis siteleri