Čína – Kanada 7:16 (kon.) | Nizozemsko – Austrálie 7:14 (kon.)
Maďarsko – ROV 11:9 (kon.) | Španělsko – USA 5:14 (kon.)
konec
Nizozemsko – Austrálie

7:14

(1:5, 1:3, 2:3, 3:3)

Sobota 07.08.2021, 04:00Olympijské hry - Vodní pólo (ženy) • O 5. - 6. místo
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:00.
     
    Všem sportovním fanynkám a fanouškům přeju krásné sobotní ráno. Vítám vás při sledování turnaje vodního póla žen, u zápasu o páté místo mezi Nizozemskem a Austrálií.
     
    Nizozemsko

    Vodní pólařky Nizozemska pomýšlely na medaili, ale budou se muset obejít bez ní. Turnaj zahájily porážkou 12:15 s Austrálií, ale pak vyhrály čtyřikrát v řadě, postupně si poradily se Španělskem, Jihoafrickou republikou, i Kanadou. Ve čtvrtfinále narazily na Maďarky, jimž statečně vzdorovaly, ale nakonec prohrály 11:14. Psychicky se posléze sebraly a v souboji o 5.-8. místo přejely Čínu 13:6.
     
    Austrálie

    Podobně jako Nizozemky, tak i Australanky určitě pomýšlely výše. Turnaj zahájily velmi dobře, když porazily 8:5 Kanadu a pak 15:12 s Nizozemsko. V očekávaném vyrovnám souboji se Španělkami prohráli 9:15, načež výsledkem 14:1 zdolaly Jihoafrickou republiku, takže postoupily ze skupiny z druhého místa. Ve čtvrtfinále se jim postavily do cesty Rusky, které po vyrovnaném průběhu utkání vyřadilo Australanky z boje o medaile vítězstvím 9:8. V doposud posledním utkání, o umístění, Austrálie na penalty porazila Kanaďanky.
     
    Sestavy

    Nizozemsko: Koendersová – Megensová, Geneeová (C), van der Slootová, Wolvesová, Stomphorstová, Joustraová, Sevenichová, Keuningová, Koolhaasová, van de Kraatsová, Sleekingová.

    Austrálie: Palmová – Gofersová, Bucklingová, Halliganová, Armitová, Knoxová, Websterová, Ridgeová, Aranciniová, Mihailovićová, Kearnsová, Andrewsová.

    Rozhodčí: Buch (ESP), Willis (RSA).
     
    Zápas začal.
     
    1
    Souboj o balón vyhrála nizozemská vodní pólařka. Ale k ničemu jí to v podstatě nebylo, protože spolu se spoluhráčkami nevstřelili vedoucí gól.
     
    1
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Austrálie naopak při svém prvním útoku uspěla! BONTE HALLIGANOVÁ zamířila skvěle, přesně pod ruku nizozemské brankářky – 0:1.
     
    2
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Na vyrovnávací trefu jsme dlouho nečekali. SABRINA VAN DER SLOOTOVÁ vzala zodpovědnost na sebe a vymyslela parádní lob – 1:1.
     
    2
    Výborná střela Halliganové, ale ještě lepší zákrok levou rukou v podání Willemszové. Přetrvává vyrovnaný stav.
     
    3
    Austrálie právě vstřelila branku!

    KEESJA GOFERSOVÁ ukázala, že také Australanky umí házet skvělé loby. Balónu dala ideální výšku, aby v pravý čas zapadl pod břevno – 1:2.
     
    3
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Zápas slibuje hodně branek. Australanky odskakují už na rozdíl dvou poté, co za obranu dostala pas KEESJA GOFERSOVÁ a s gólmankou si hravě poradila – 1:3.
     
    4
    Sabrina van der Slootová chtěla na brankářku vyzrát podruhé lobem. Tentokráte jí ovšem vůbec nevyšel, Palmová bez problémů zasáhla.
     
    4
    Australanky věděly, že musí střílet, protože jejich čas pro útok se chýlil ke konci. Wolvesová trefila jenom obránkyni.
     
    5
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Australanky si začínají vytvářet velmi zajímavý zákrok. Vedení o tři góly vystřelila HANNAH BUCKLINGOVÁ, jež si všimla volného místa u levé tyčky – 1:4.
     
    5
    Nechybělo moc, aby Willemszová tahala balón z brány popáté. Ráně Websterové zabránilo v cestě do sítě břevno.
     
    6
    Nizozemkám se vůbec nedaří dobře zakončovat. Ve hře jsou soupeřkami vyrovnaným soupeřem, ale střelba vázne a na skóre se to promítá.
     
    6
    Hráčky v zelených čepičkách hrály přesilovku dokonce o dvě hráčky. Avšak neuspěly, Bucklingová trefila pouze hráčku před sebou.
     
    7
    Austrálie právě vstřelila branku!

    S tečovanou střelou si Willemszová ještě poradila, ale balón vyrazila pouze k protihráčce ROWIE WEBSTEROVÉ, ta neměla moc problémů trefit odkrytou část brány – 1:5.
     
    7
    A další neúspěch Nizozemska v ofenzivě. Sabrina van der Slootová chtěla přidat svůj druhý úspěch, pravačkou ovšem vystřelila o kus vedle pravé tyče.
     
    8
    Neuspěly ani hráčky útočící na opačnou stranu. Bronte Halliganová vystřelila o vodu, míč se pak vznesl až nad břevno.
     
    8
    Skvělá nahrávka na levou stranu, ovšem ještě lepší zákrok předvedla Palmová, která levou dlaní vychytala Armitovou.
     
    8
    Konec první čtvrtiny.
     
    9
    Začal druhá čtvrtina.
     
    9
    Opět zvítězila v souboji o balón Nizozemka. Stejně jako v prvním případě ale napoprvé v útoku neuspěly, vyčerpaly totiž čas pro zakončení.
     
    9
    na druhou stranu naopak vystartovaly Australanky do přečíslení dvou na jednu. Skvěle se ovšem vrátila Megensová, jež zamezila brance.
     
    10
    Čas hrál i proti Austrálii. Websterová musela střílet, ale neměla kudy. Proto míč jenom zahodila, aby nehrozil rychlý brejk.
     
    10
    Sabrina van der Slootová už měla střílet. Ale zbytečně ještě nahrávala na pravou stranu spoluhráčce, ta na míč nedosáhla.
     
    11
    Wovesová ještě balón stihla ve hře, ale musela střílet. Z velkého úhlu neměla šanci Palmovou prostřelit, trefila ji do rukou.
     
    11
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Parádní gól v podání KEESJI GOFERSOVÉ. Ta dnes podruhé sáhla k technickému zakončení lobem a i nyní jej provedla neomylně – 1:6.
     
    12
    Nizozemky se trápí, a to hlavně v zakončení. Znovu nedokázala prostřelit skvěl chytající Palmovou, jedinou úspěšnou střelkyní zůstává van de Slootová.
     
    12
    A mizérie pokračuje. Poté, co neuspěly ani Australanky, střílela z nadějné pozice Wolvesová, nicméně i ona hodila šancí pohrdla, minula.
     
    13
    Protiútok se chystala zakončovat Sabrina van der Slootová, když ji zezadu stáhla pod vodu jedna z protihráček. Rozhodčí mají jasno, bude to penalta.
     
    13
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    K její exekuci se postavila SIMONE VAN DE KRAATSOVÁ a poradila si s velkým přehledem. Počkala na pohyb gólmanky a míč poslala na druhou stranu – 2:6.
     
    14
    Ještě víc přiblížit svůj tým soupeřkám mohla Sevenichová. Hrací předmět ovšem nezvládla ideálně zachytit, proto postrádala razanci i střela.
     
    14
    Hodně dlouho váhala s balónem Wolvesová. Dokázala pak nahrát na van de Kraatsovou, po faulu na její osobu bude hrát Nizozemsko přesilovku.
     
    15
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Neuspělo, naopak po brejku na druhou stranu přichází sedmý gól Austrálie. MATILA KEARNSOVÁ trefila malé volné místo u levé tyče – 2:7.
     
    15
    Ze střední vzdálenosti a z poměrně velkého úhlu střílela van der Slootová. Od břevna se balón odrazil mimo hru.
     
    16
    Výborný zákrok převedla Willemszová proti Bucklingové. Očekávala, že bude pálit po její pravé ruce, k tyči ji proto přiložila včas.
     
    16
    Parádně dnes ovšem chytá také Palmová. Křižná střela van de Kraatsové jí nedělala žádné starosti, míč vytěsnila mimo prostor třech tyčí.
     
    16
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Vteřinu před koncem druhé čtvrtina odskakují Australanky do vedení o dvě branky! Willemszová určitě nemá čisté svědomí poté, co pustila nepříliš dobře umístěnou střelu BRONWEN KNOXOVÉ za záda – 2:8.
     
    16
    Konec druhé čtvrtiny.
     
    17
    Začala třetí čtvrtina.
     
    17
    Také do třetice úspěšnější v souboji o balón Nizozemka, ale znovu neúspěšný útok. Van de Slootová poslala střelu do tyče.
     
    17
    Zajímavý pokus Halliganová, chyběl kousek. Křižná střela po vodě k levé tyči proletěla jen pár centimetrů vedle brankové konstrukce.
     
    18
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Jako první skórují ve druhém poločase Nizozemky. VIVIAN SEVENICHOVÁ vzala zodpovědnost na sebe, překvapené Palmové poslala míč nad hlavou – 3:8.
     
    18
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Parádní odpověď v podání Australanek. Byla to BRONWEN KNOXOVÁ, která vystřelila ze středu nechytatelně do pravého víka – 3:9.
     
    19
    Australanky míří s velkou jistotou za vítězstvím. Znovu se ubránily a daleko nebyly od devátého zásahu, Knoxovou ale tentokráte Willemszová zastavila.
     
    19
    Ne, ofenziva Nizozemska dnes nemá svůj den. Simone van de Kraatsová určitě viděla volnou levou polovinu brány, aby pak poslala míč přímo do brankářky.
     
    20
    Hráčky v zelených čepičkách už nikam nespěchají a každý útok nechávají dohrát do poslední vteřiny. Gofersová na gólmanku nevyzrála.
     
    20
    Dlouho si Knoxová dávala na čas s rozehrávkou. Nakonec zvolila po pravé straně pas na Halliganovou, ta se svou střelou neuspěla.
     
    21
    Výborná nahrávka, nicméně k zakončení vůbec nedošlo. Wolvesová byla před brankou faulována protihráčkou Kearnsovou.
     
    21
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Naříznou penaltu proměnila MAUD MEGENSOVÁ. Vypálila nekompromisně k levé tyči, Palmová neměla šanci zakročit – 4:9.
     
    22
    Australanky neskórovaly, a to by mohlo znamenat šanci pro Nizozemky. Sice ztrácejí pět gólů, ale i takové manko ještě lze za čtvrtinu a kousek smazat.
     
    22
    To by ovšem hráčky v bílých čepičkách musely proměňovat příležitosti. Sabrina van der Slootová zasáhla pouze břevno.
     
    23
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Dokonalá kombinace, jež si jubilejní desátý gól zasloužila. LENA MIHAILIĆOVÁ zvládla střelou z pravé ruky propasírovat balón za Willemszovou – 4:10.
     
    23
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Další fantastická souhra. AMY RIDGEOVÁ dostala před branku dokonalou nahrávku do ruky od Armitové, načež nemohla minout odkrytou levou polovinu – 4:11.
     
    24
    Na druhé straně zkusila van de Kraatsová zaskočit Palmovou obloučkem. Brankářka nemusela dělat vůbec nic, balón skončil na horní síti.
     
    24
    Palmová nyní vůbec nepočítala s finální nahrávkou na Wolvesovou a nechala úplně odrytou bránu. Za gólmanku skvěle zaskočila Bucklingová, střelu Nizozemky zblokovala sama.
     
    24
    Konec třetí čtvrtiny.
     
    25
    Čtvrtá čtvrtina začala.
     
    25
    Rychlost jde za Nizozemkami, ty totiž vyhrály v každé čtvrtině úvodní souboj o hrací předmět. Ale ani v jednom případě zatím neskórovaly. Co napočtvrté?
     
    25
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Ne, ani na čtvrtý pokus se nedočkaly a Australanky pak skórovaly z protiútoku. Willemszová neměla žádnou šanci na skvěle umístěnou střelu BRONTE HALLIGANOVÉ dosáhnout 4:12.
     
    26
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Povedená odpověď, ta už ovšem na vítězkách zápasu nic nezmění. SABINE VAN DE KRAATSOVÁ poslala míč nechytatelně do levého horního růžku – 4:12.
     
    26
    Australanky kontrolují hru bez většího problému. S velkým přehledem pohlídaly útok soupeřek a samy do ofenzivy vůbec nespěchají.
     
    27
    Byly tak pomalé, že Bucklingová musela střílet z velké vzdálenosti. Zkusila odvážný oblouček, který proletěl nad břevnem.
     
    27
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Velmi dobrá střela v podání VIVIAN SENEVICHOVÁ. Projela Palmové pod rukou, gólmanka tentokráte reagovala o něco později – 6:12.
     
    28
    Zblokovaná nahrávka nadělala adresátce Kearnsové velké problémy. Musela zabrat, aby k míči doplavala dříve, než Wolvesová, což se jí nepodařilo.
     
    28
    Pochvalu zaslouží za práci v obraně Gofersová. Do poslední chvíle vystála Meuningovou, aby ve finále její nahrávku zblokovala ke spoluhráčce.
     
    29
    Simone van de Kraatsová viděla místo v pravé šibenici. O něm ovšem moc dobře věděla i Palmová. Gólmanka skočila a levačkou míč vytěsnila mimo nebezpečí.
     
    29
    Hodně zajímavě brání Nizozemky v oslabení. Dvě hráčky si stopnout k tyči a vlastně tak chytají ve třech. To ovšem znamená, že pak má Austrálie o poznání větší volnost v kombinaci.
     
    30
    Ale tentokráte se nizozemským hráčkám tato volba vyplatila. Z levé strany střílela Bucklingová a nezasáhla brankářka Willemszová, nýbrž Meuningová.
     
    30
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Oddechový čas se Nizozemsku vyplatil. Na konci pohledné kombinace plavala SIMONE VAN DE KRAATSOVÁ, ta vystřelila nechytatelnou střelu o vodu, balón se ještě odrazil od břevna – 7:12.
     
    31
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Branka okamžitě přichází i na druhé strany. ABBY ANDREWSOVÁ si vyskočila v předbrankovém prostoru, dostala nahrávku a tváří v tvář Willemszové uspěla – 7:13.
     
    31
    Palmová nejprve vychytala Koolhasovou, aby následně sebrala volný balón Knoxová. Zápas se dohrává v poklidném duchu.
     
    32
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Australanky v poslední minutě přidávají ještě jeden kousek. Prostor si kolem sebe vytvořila AMY RIDGEOVÁ, chybu neměla ani tvrdá střela pod břevno – 7:14.
     
    32
    Vodní pólařky Nizozemska zkusily rychlý poslední útok, jenže van de Kraatsová přihrála mimo dosah Keuningové, před ní zakročila Kearnsová.
     
    Konec zápasu.
     
    Australanky vyhrály na turnaji i druhý vzájemný zápas s Nizozemskem. V souboji o konečnou pátou pozici hrály výrazně lépe, čemuž odpovídá i konečný výsledek 14:7. Na nizozemských hráčkách bylo od začátku vidět, že hrát o páté místo nechtěly, že mířily výš. V jejich hře chybělo nadšení, jako v základní skupině, kdy šlo o co nejlepší vytvoření pozice. Zklamané z nepostupu do čtvrtfinále určitě byly i Australanky, ty dnes ale bojovaly a každou chvíli se mezi sebou povzbuzovaly. Předvedly výborný týmový výkon a sedmigólové vítězství je zasloužené.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (05:05:45)

    Milan Huppert

    Sestavy

    Nizozemsko: Willemszová - Megensová, Geneeová (C), van der Slootová, Wolvesová, Stomphorstová, Joustraová, Sevenichová, Keuningová, Koolhaasová, van de Kraatsová, Sleekingová.

    Austrálie: Palmová - Gofersová, Bucklingová, Halliganová, Armitová, Knoxová, Websterová, Ridgeová, Aranciniová, Mihailovićová, Kearnsová, Andrewsová.

    Rozhodčí: Buch (ESP), Willis (RSA).
    bahis siteleri