Písek – Domažlice 1:3 (kon.) | Vyšehrad – Příbram B 2:2 (kon.) | Vltavín – Slavia B 1:1 (kon.)
Motorlet – Karlovy Vary 0:3 (kon.) | Rakovník – Admira Praha 1:1 (kon.) | Povltavská – Benešov 1:1 (kon.)
konec
Povltavská fotbalová akademie
1:1 (0:1)
FK Benešov
Sobota 07.08.2021, 10:30 • Štěchovice • Česká fotbalová liga (A) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže ze zápasu druhého kola České fotbalové ligy, kdy se v rámci skupiny A střetne Poltavská fotbalová akademie a SK Benešov. Začínáme v 10:30.
     
    Povltavská fotbalová akademie
    Štěchovice se před loňskou sezonou přesunuly pod hlavičku Poltavské fotbalové akademie. Z jistých důvodů nedohraném třetiligovém ročníku zvítězil domácí celek z osmi duelů dvakrát. Do letošní sezony vstoupil o minulém víkendu nedobře. U Litavky na hřišti rezervy Příbrami padl poměrem 2:4. Výsledek zápasu ovlivnil zásadně jeho úvod, kdy Příbramští po čtrnácti minutách vedli 3:0. V dresu poražených se objevil bývalý hráč Jihlavy Petr Tlustý či exligista Ladislav Volešák známý například ze svého angažmá na Slovácku.
     
    SK Benešov
    Pro Benešov to bude dnes premiéra v tomto ročníku České fotbalové ligy. Hostům přisoudil los pro první kolo domácí souboj s Královým Dvorem. V kádru soupeře se ovšem vyskytlo nadměrné množství pozitivních případů na vir COVID-19. Utkání tak bylo odloženo na neurčito. Benešov se bude v letošní sezoně spoléhat na bývalého hráče Baníku Ostrava Maria Ličku, který se přesunul do pozice hrajícího asistenta trenéra. Na postu hlavního kouče poté došlo těsně před startem ČFL ke změně, kdy Josefa Laštovičku nahradil Marek Nikl, hráč se zkušenostmi z Bohemians.
     
    Vzájemné zápasy
    Ačkoliv se toho v loňské sezoně odehrálo opravdu hodně málo, tak oba celky ještě stačily poměřit síly. Benešov zvítězil ve Štěchovicích 2:1, když rozhodující trefu vsítil v 87. minutě Ondřej Vosáhlo.
     
    Delegace
    Hlavním rozhodčím duelu bude Petr Tupý, jeho asistenty Lukáš Eibl a Jakub Matyš. Role delegáta FAČR se zhostí Josef Novotný.
     
    Úvodní sestavy:

    Povltavská fotbalová akademie: Grégr – Lanc, Košata, Volešák, Kučera (C), Novák, Michalec, Jakobovský, Štěpánek, Janota, Hodosi.
    Náhradníci: Vašák – Pek, Bicenc, Šumilov, Štědrý, Těžký, Nehoda.

    SK Benešov: Schummer – J. Vosáhlo, Filip, Pedro (C), Lička, Meszáros, Tomek, Roháč, O. Vosáhlo, Brokeš, Krunert.
    Náhradníci: Víšek – Kulhavý, Dušek, Sládek, Ziman.

    Rozhodčí: Tupý – Eibl, Matyš.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Janota roztáhl hru na levou stranu, ale domácí ani neodcentrovali.
     
    3
    Volešák sehrál akci na pravé straně s Janotou a nakonec prodloužený centr chytil u zadní tyče Schummer.
     
    4
    Schummer se zapojil nohama do rozehrávky hostů. Ti poté zvládli přechod do útoku a dostali výhodu, na pravé straně se ale neprosadili.
     
    5
    Prudká nahrávka středem odskočila od kopačky Volešáka na nohy hostujících fotbalistů, ti ale nebyli na balónu příliš dlouho.
     
    6
    Hosté odvrátili míč z malého vápna, Volešák potom sklepával na střed a Benešov vystoupil na Nováka, vzápětí pokus levačkou z pravé strany v podání Janoty schoval Schummer do náruče.
     
    7
    Lička dirigoval útok hostů, nejprve zasekl soupeři, pak si narazil se spoluhráčem, ten mu vracel míč zleva na střed, tentokráte ale Ličkovi nevyšla klička v souboji jeden na jednoho.
     
    8
    Janota a Lanc zaútočili přes pravou stranu, druhý zmiňovaný byl ale překřížený na přední tyči, následovat by měl roh pro domácí celek.
     
    9
    Nebezpečný centr poslali hosté jen na levou stranu a Štěpánek pálil k bližší tyči, Volešák se nacházel v ofsajdu při snaze o dorážku.
     
    10
    Domácí vysunuli presink bez úspěchu.
     
    11
    Lička rozehrál roh z levé strany nakrátko na Ondřeje Vosáhla, ten byl zablokovaný Štěpánkem, Lička si standardní situaci zopakuje.
     
    12
    Benešov právě vstřelil branku!
    Hosté skórují ze své první střely na bránu! Po opakovaném rohu Ličky z levé strany se ve vápně nejlépe zorientoval MIROSLAV TOMEK a odražený míč doklepl ve skluzu do sítě.
    12. TOMEK - 0:1
     
    14
    Přitom domácí měli zatím více ze hry a do hostující šestnáctky létal jeden za centr za druhým.
     
    15
    Dlouhá nahrávka skončila u Grégra, ten si rozehrál vybral pravou stranu, kde ovšem zakročil Jakub Vosáhlo proti Janotovi.
     
    16
    Při hostujícím kontru přišla křižná nahrávka na levou stranu a vypadalo to na Ličkovu kličku á la Zidane ve vápně, Lička se potom otáčel na hlavního rozhodčího a dožadoval se odpískání pokutového kopu.
     
    17
    Janota nezpracoval vysokou nahrávku na pravé straně a hosté mohou vhazovat z vlastní obranné poloviny.
     
    18
    Střílený míč z otočky na pravé straně vyrážel Grégr na bližší tyči, v tlaku pokračoval Filip, ale tomu se pod nohy vrhl ve skluzu bránící fotbalista.
     
    19
    Benešovu ale pomohl první gól duelu a hosté přinejmenším vyrovnali obraz hry.
     
    20
    Benešovští si poradili s centrem zřejmě od Lance z pravé strany a Schummer se poté rozhodl pro rozehrávku nakrátko.
     
    21
    Za ostrý skluz z levé strany po odehrání míče na Pedra dostává Košata žlutou kartu. Jednalo se bohužel o zákrok v důsledku zákonu setrvačnosti a podle toho vypadalo i chování domácího fotbalisty. Úmysl rozhodně vyloučen a Košata neprodleně kontroloval, zda je hostující obránce schopen pokračovat.
     
    22
    Hostům byl podruhé v tomto střetnutí odmávaný ofsajd.
     
    24
    Pokus ze střední vzdálenosti letěl výrazně vedle levé tyče domácí brány, balón si tak bere Grégr.
     
    24
    Po Ličkově ztrátě neuspěli domácí kontrem na levé straně, nicméně hosté si nepočínali ideálně při přechodové fázi.
     
    26
    Hosté málem vystihli rozehrávku, ale míč se od presujícího fotbalisty odrazil ke Grégrovi.
     
    28
    Tak tohle je obrovská komplikace pro domácí! Pedro vyhrál hlavu ve vlastní šestnáctce a hosté rozjeli kontr. Lička převzal ještě na vlastní obranné polovině přihrávku do běhu, takže o ofsajdu nemůže být řeč, a hnal se sám na brankáře. Tělem se dostal před Nováka (Povltavská fotbalová akademie) a za jeho nedovolený zákrok na posledním obránci sáhl hlavní rozhodčí Tupý pro přímou červenou kartu.
     
    29
    Míč zahraný ze standardní situace skončil na břevně domácí brány! Grégr se ohlédl na svou pravou stranu.
     
    30
    Grégr si věděl rady s přízemním pokusem z pravé strany a domácí mohou postupovat na branku Schummera.
     
    31
    Lička byl faulovaný a rozhodčí ponechal výhodu, na jejím konci šel Meszáros na levé straně do souboje jeden na jednoho, ale pod nohy mu skočil brankář Grégr.
     
    32
    Od Jakuba Vosáhla na levé straně přenesli hosté hru až na opačnou stranu a praporek pomezního rozhodčího znamenal konec snažení Benešova.
     
    33
    Lička měl daleko k pasu lobem na pravou stranu, jinak by byl sám před Grégrem. Nicméně palcem nahoru ocenil myšlenku spoluhráče, ačkoliv se nesetkala s přesností.
     
    34
    Hlavní rozhodčí odpískal faul Kučery na polovině hřiště, následně kapitánovi domácího mužstva domluvil.
     
    35
    Centr z levé strany pod sebe jen propadl hostujícím vápnem, při protiútoku všechno skončilo ofsajdem svěřenců kouče Nikla.
     
    36
    Schummer si počkal na centr z pravé strany u vzdálenější tyče, hostující brankář si pro jistotu ještě zakřičel.
     
    38
    Lička zablokoval rozehrávku Jakobovského a ten si při autu z pravé strany pod sebe vybral Grégra, který byl postavený mimo svou šestnáctku.
     
    39
    Janota nepokryl protihráče při centru zprava na zadní tyč, ale domácí se ubránili, hosté budou zahrávat roh.
     
    40
    Jakub Vosáhlo kopl roh křížem zleva za vápno a za zákrok Volešáka zleva na Ličku nařizuje hlavní rozhodčí nepřímý kop.
     
    41
    Grégr si dobře postavil tři hráče do zdi a zasahovat tak nemusel.
     
    42
    Jakub Vosáhlo kombinoval s Ličkou na polovině hřiště, hosté nikam nepospíchali. Krátce poté vybojovali roh z pravé strany.
     
    43
    Nástřel na kratší tyč poslali domácí pryč z vápna, následně odehrál Jakobovský křižnou nahrávku hlavou z výskoku před Ličkou.
     
    44
    Jeden z hostů si až moc předkopl balón na levé straně a v šestnáctce soupeře vzápětí fauloval zezadu Janotu.
     
    45
    Po nedovoleném zákroku na pravé straně těsně před vápnem si kopne Volešák standardní situaci a pozice pro dosažení gólu to není vůbec špatná. Navíc možnost vstřelení branky do šatny je rozhodně lákavá.
     
    45+1
    Košata a Volešák stáli u míče, Schummer zvolil pětičlennou zeď a Košata minul levačkou o fous bližší tyč, míč rozvlnil jen boční síť.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou velice zajímavý první poločas. Hosté vedou 1:0, když nejprve přežili nápor domácích z úvodu duelu a pak skórovali ze své první střely na branku. Po opakovaném rohu z levé strany doklepával ve skluzu Tomek. Benešovu tento gól hodně pomohl a svěřenci trenéra Nikla vyrovnali hru. Následně přišel ve 28. minutě hodně důležitý moment pro vývoj zápasu. Lička se hnal z vlastní obranné poloviny na Grégra a Novák si za svůj faul na posledním obránci vykoledoval přímou červenou kartu. Nicméně zatím Benešov přesilovku jedenáct na deset nevyužil. V závěru ještě mohl zajistit poločasovou plichtu Košata, ale při standardní situaci těsně za šestnáctkou trefil jen boční síť.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Košata posunul míč na levou nabíhajícímu Hodosimu, při jeho centru se Schummer balonu vůbec nedotkl.
     
    47
    Domácí dostali hosty pod tlak aktivním napadáním rozehrávky. Nicméně Benešov se z toho dokázal vymanit.
     
    48
    Hodosi naznačil nahrávku z levé strany, místo toho potáhl míč kolem Roháče a jeho centr nevypadal vůbec špatně.
     
    49
    Po sklepnutí zleva na osu práskl Lička do halfvoleje pravačkou, ale míč směřoval jen doprostřed brány, kde byl připraven Grégr.
     
    50
    Pedro doplatil na levé straně na dobrou práci bránícího hráče, přitom se před ním už otevírala možnost zajímavé příležitosti.
     
    51
    Roh z levé strany pro Ličku.
     
    52
    Lička ale posadil centr na hlavu obránce. Při následném kontru vystoupil Roháč.
     
    53
    Roháč se dopustil faulu zezadu na levé straně v souboji dvou patnáctek a za zákrok na Štěpánka by diváci chtěli žlutou kartu.
     
    54
    Pedro zasáhl na bližší tyči při centru z levé strany, ale Schummer se ještě měl, co ohánět.
     
    54
    Lička nejprve poslal nahrávku obloučkem na levou stranu, pak se k němu míč vrátil a byl podražený. Grégr musí stavět zeď.
     
    55
    Bývalý hráč Baníku Ostrava umístil svou střelu pravačkou vedle přední tyče, následnou protiakci začne brankář Grégr.
     
    56
    Tři hráči nezastavili na pravé straně rozeběhnutého Roháče, proti jeho zakončení křížem použil Grégr ruce při svém zákroku.
     
    57
    Pedro si vyměnil míč s Roháčem na pravé straně, ten už poté chtěl vniknout do vápna a ještě nahrával na střed, kde ovšem nebyl nikdo v hostujícím dresu.
     
    58
    Roháčovi nevyšla klička u pravé lajny proti Hodosimu.
     
    59
    Každopádně na to, že má Poltavská fotbalová akademie na trávníku jen deset fotbalistů, tak hraje velice dobře ve druhém poločase.
     
    59
    Košata zase spolupracoval s Hodosim na levé straně, ten přetáhl svůj centr a vykopávat bude Schummer.
     
    60
    Pedro našel Roháče na pravé straně, ten odcentroval levačkou z otočky na zadní tyč, kde domácí nepustili soupeře k odraženému balónu a zakončení z prvního doteku.
     
    61
    Roháč přihrál z pravé strany jen na nohu protihráče, ale po odrazu míče se hosté udrželi na balónu a Volešák tak presuje.
     
    62
    Lička komunikoval s rozhodčím poté, co hlavní arbitr neodpískal zákrok na něj na středu a záložník Benešova si cosi vyslechl od diváků.
     
    63
    Střídání v týmu Povltavská fotbalová akademie: ze hřiště odchází Janota, přichází Nehoda.
     
    63
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází O. Vosáhlo, přichází Kulhavý.
     
    63
    Střídání v týmu Povltavská fotbalová akademie: ze hřiště odchází Volešák, přichází Šumilov.
     
    66
    Jakub Vosáhlo si prohlédl žlutou kartu poté, co udělal faul z levé strany u lajny.
     
    66
    Hodosi zůstal ležet na zemi po souboji u lajny a je celkem otřesený. Nicméně naštěstí se zvedl z trávníku a zdá se, že domácí nebudou muset střídat.
     
    68
    Na poslední chvíli rozehrál Schummer na pravou stranu na Roháče a hosté se přesouvají na svou útočnou polovinu.
     
    69
    Kučera nakopl míč po levé straně a Pedro prodlužoval hlavou za sebe, kde byl jen Michalec, ten ale zasekávačkou nevyzrál na obránce.
     
    70
    Uvidíme hostující rohový kop z levé strany.
     
    71
    Domácí dostali míč nadvakrát z vápna a Štěpánek založil útok po levé straně, pak podržel balón s Michalcem.
     
    71
    Hosté nebránili roh z pravé strany vůbec dobře a balón propadl až do malého vápna, Štěpánek v obrovské šanci z malého vápna překopl bránu.
     
    72
    Ačkoliv hosté hrají od 28. minuty proti deseti, tak sledujeme naprosto vyrovnaný duel.
     
    73
    Hosté neproměnili velkou šanci z levé strany šestnáctky, kdy Grégr dobře vyběhl. Pedro poté neuspěl ani dorážkou na hranici malého vápna v době, kdy už byla domácí brána prázdná.
     
    74
    Povltavská fotbalová akademie právě vstřelila branku!
    Po standardní situaci z pravé strany se trefuje ŠTĚPÁN KUČERA a běží slavit na svou střídačku.
    74. KUČERA - 1:1
     
    75
    Střídání v týmu Povltavská fotbalová akademie: ze hřiště odchází Michalec, přichází Štědrý.
     
    75
    Střídání v týmu Povltavská fotbalová akademie: ze hřiště odchází Lanc, přichází Pek.
     
    76
    Rodil se brejk dva na dva, ale Štěpánek si nerozuměl s balónem na polovině hřiště.
     
    77
    Pedro byl podkopnutý na levé straně.
     
    78
    Domácí odhlavičkovali balón a Roháč trefil z pravé strany podle všeho svého spoluhráče.
     
    79
    Za vápnem si přehodil Meszáros míč na pravačku, ale hodně minul tři tyče.
     
    79
    Střídání v týmu Povltavská fotbalová akademie: ze hřiště odchází Štěpánek, přichází Bicenc.
     
    80
    Roztažení hry na pravou stranu končí nepovedenou přihrávkou a aut vezme Košata.
     
    81
    Filip si na stoperu zavařil. Lička potom předal balón Sládkovi, ale ten si ukopl míč.
     
    83
    Divákům se moc nelíbilo, že při souboji jeden na jednoho byl pískán faul Štědrého. Následně vyběhl Pek proti někomu z hostů a hráči se začali postrkávat. Rozhodčí řeší tuto situaci kartou pro Meszárose a Peka.
     
    84
    Jakobovský odvrací na zadní tyči před soupeřem, ještě roh proti domácí bráně.
     
    85
    Hosté nedosáhli na balón při seběhu do druhé vlny na vzdálenější tyč, posléze rozhodčí běží ke Kučerovi, kterého vzaly křeče.
     
    86
    Při souboji jeden na jednoho se měl podle diváků pískat zákrok Pedra, ale je tomu přesně naopak. Hlavní rozhodčí posoudil tuto situaci jako útočný faul na hostujícího obránce a diváci to dávají muži s píšťalkou najevo.
     
    87
    Lička byl zdvojený a Štědrý uháněl po levé straně na Schummera, který rukama vytáhl velkou šanci na přední tyč. Následovat bude roh.
     
    88
    Hosté pohlídali protější tyč a navíc budou vhazovat z levé strany u vlastní šestnáctky.
     
    88
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Meszáros, přichází Sládek.
     
    89
    Za faul po ztrátě míče na pravé straně uděluje hlavní rozhodčí žlutou kartu hostujícímu Kulhavému.
     
    90
    Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    90+1
    Hosté sevřeli domácí z levé strany, ale nevystřelili.
     
    90+1
    Ofsajd Benešova při nahrávce do levé poloviny šestnáctky na Pedra. Rozehraje Grégr.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Utkání druhého kola České fotbalové ligy končí remízou, ačkoliv Poltavská fotbalová akademie hrála od 28. minuty bez vyloučeného Nováka. Hosté ale nevyužili dlouhou přesilovku a domácí mohli dokonce vyhrát, jenže střídající Štědrý svůj samostatný únik neproměnil. Ačkoliv měl domácí celek drtivou část duelu na place jen deset fotbalistů, tak jsme sledovali vyrovnané střetnutí.
     
    Povltavská fotbalová akademie si tak spravila chuť povedeným výkonem po prohře na hřišti rezervy Příbrami. Příští týden se představí na stadionu loňského nováčka ze Sokolova. Benešov přivítá v domácím prostředí Slavoj Vyšehrad, který se po dvou sezonách ve FORTUNA:NÁRODNÍ lize vrátil do České fotbalové ligy.
     
    Děkujeme za pozornost, přejeme hezký víkend. (12:33:06)

    Vít Muzikář

    Branky: 74. Kučera – 12. Tomek

    Karty:   21. Košata (POV), 83. Pek (POV) – 66. J. Vosáhlo (BNS), 83. Meszáros (BNS), 89. Kulhavý (BNS)   28. Novák (POV)


    Povltavská fotbalová akademie: Grégr – Lanc (75. Pek), Košata, Volešák (63. Šumilov), Kučera (C), Novák, Michalec (75. Štědrý), Jakobovský, Štěpánek (79. Bicenc), Janota (63. Nehoda), Hodosi.
    Náhradníci: Vašák – Pek, Bicenc, Šumilov, Štědrý, Těžký, Nehoda.

    FK Benešov: Schummer – J. Vosáhlo, Filip, Pedro (C), Lička, Meszáros (88. Sládek), Tomek, Roháč, O. Vosáhlo (63. Kulhavý), Brokeš, Krunert.
    Náhradníci: Víšek – Kulhavý, Dušek, Sládek, Ziman.

    Rozhodčí: Tupý – Eibl, Matyš

    Diváci: 200
    bahis siteleri