BFC Dynamo – Stuttgart 0:6 (kon.) | Greifswalder – Augsburg 2:4 (kon.) | Lokomotive Lipsko – Leverkusen 0:3 (kon.)
Sandhausen – RB Lipsko 0:4 (kon.) | SpVgg Bayreuth – Bielefeld 3:6 (kon.) | Wuppertaler – Bochum 1:2 (po pr.)
Magdeburg – St. Pauli 2:3 (kon.) | Babelsberg – Fürth 2:2 (5:4 po pen.) | Wiesbaden – Dortmund 0:3 (kon.)
po penal. (5:4)
SV Babelsberg 03
2:2 (1:1)
SpVgg Greuther Fürth
Sobota 07.08.2021, 18:30 • Karl-Liebknecht-Stadion, Potsdam-Babelsberg • Německý pohár • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Nejen FA Cup píše krásné příběhy. Babelsberg čeká v prvním kole německého poháru střetnutí s Greutherem Fürthem, soupeřem, se kterým měřil v průběhu sezóny 2001/2002 síly ve 2. Bundeslize. Je to přesně 20 let, co fotbalisté domácího Babelsbergu postoupili do druhé nejvyšší soutěže. Aby toho nebylo málo, los jim přiřadil jako soupeře Fürth. Tentokrát ovšem týmy nepůsobí ve stejné lize. Rozdíl mezi oběma mužstvy tvoří tři soutěže.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Babelsberg 03: Flügel – Wilton, Lela (C), M. Hoffmann, Wegener – Reimann, Danko – Rausch, R. Müller, Schmidt – Frahn.
    Náhradníci: Theißen – Jojkic, Härtel, Zille, Pilger, Biehl, Moravec.

    SpVgg Greuther Fürth: Funk – Asta, Jung, Bauer, Hoogma – Seguin – Seufert, Tillman – Green – Leweling, Hrgota (C).
    Náhradníci: Burchert – Torlak, A. Barry, Abiama, Sarpei, Schaffran, Fein.

    Rozhodčí: Dr. Robin Braun. Asistenti: Asmir Osmanagic, Manuel Bergmann. Čtvrtý rozhodčí: Daniel Bartnitzki.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Dnešní zápas není světově sledovaný, ale atmosféra na stadionu je přesto famózní.
    1. Od úvodních sekund je na stadionu fantastická atmosféra
     
    2
    Fürth je od úvodních sekund hodně aktivní a domácí nyní měli velké problémy s přízemním centrem z levé strany hřiště, na vzdálenější tyči ho ale odvrátili mimo.
     
    3
    Fotbalisté Fürthu nyní rozehráli rohový kop a po zákroku domácího brankáře vznikl před bránou SV obrovský zmatek, po kterém míč evidentně překročil brankovou čáru, jenže zde není VAR a místo gólu přišlo odpískání útočného faulu na brankáře! Branimir Hrgota byl jedním z hráčů v obrovské příležitosti. Do sítě míč dostal dorážející Jamie Leweling. Nadále ovšem trvá skóre 0:0.
    3. Jamie Leweling dostal míč jasně do sítě, gól ovšem nikde!
     
    7
    Jake Wilton fauloval v blízkosti pokutového území a za zastavení útoku hostujících hráčů viděl žlutou kartu.
     
    8
    Jamie Leweling těsně nedosáhl na krásnou kolmou přihrávku za obranu a poté mu pod nohy vlétl vybíhající brankář Marco Flügel. Penalta se nepískala. Hraje se.
     
    10
    Marco Flügel měl potíže s přízemní střelou hostů zpoza šestnáctky, u své pravé tyče brány byl ovšem včas a nadvakrát míč dokázal dostat pod kontrolu. Stále 0:0.
     
    14
    Jamie Leweling je v úvodu zápasu hodně vidět a nyní si nabíhal na pravém křídle na dlouhou kolmou přihrávku, míč byl ovšem příliš prudký a následoval odkop od sítě.
     
    16
    Tino Schmidt rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a v hledišti vyvolal jeho centr obrovský rozruch. Míč sice nebezpečně mířil do ohně, hosté ho ale odvrátili pryč.
     
    17
    Marcus Hoffmann na přední tyči nebezpečně prodlužoval centr ze hry za sebe, jenže míč mířil jednomu z jeho spoluhráčů na paty, a tak zakončení vzápětí nepřišlo.
     
    19
    Gideon Jung to myslel dobře a kolmou přihrávkou chtěl vyslat jednoho ze spoluhráčů do samostatného úniku, jenže jeho pas vystihla dvojice domácích obránců.
     
    21
    Bude se kopat penalta! Marco Flügel sestřelil skvěle se uvolňujícího se Jamieho Lewelinga. Navíc žlutá karta.
     
    22
    Fürth právě vstřelil branku!
    Jamie Leweling udělal kličku brankářovi, který ho fauloval, a následnou penaltu proměnil přízemní střelou k pravé tyči BRANIMIR HRGOTA – 0:1!
    22. Branimir HRGOTA - 0:1
     
    24
    Timothy Tillman vypálil zpoza šestnáctky a jeho prudká přízemní střela mířila těsně nad zemí k levé tyči, Marco Flügel se ale vykoupil zákrokem!
     
    27
    Maximilian Bauer si naskakoval uprostřed šestnáctky na pěkný centr z rohového kopu, jenže během pokusu hlavičkovat udeřil protihráče a pískal se útočný faul.
     
    29
    Branimir Hrgota si teď zpracoval uprostřed šestnáctky přízemní centr z levého křídla a z otočky poté vypálil, jeho střela ale byla na poslední chvíli sražena na roh.
     
    31
    Jamie Leweling si nabíhal na levém křídle na prudký kolmý pas, jenže na něj vzápětí nedosáhl a s největší pravděpodobností se navíc také nacházel v ofsajdu.
     
    33
    Domácí měli na pravé straně hřiště výhodu standardní situace a do šestnáctky poslal centr Tino Schmidt. Hosté však jeho centr nadvakrát hlavou odvrátili. Skóre 0:1.
     
    34
    Daniel Frahn chtěl rychle získat ztracený míč na polovině soupeře zpět, jenže při pokusu vybojovat ho fauloval. Hra byla přerušena a domácí útočník se poté omluvil.
     
    36
    Fotbalisté Greutheru Fürth se nechali úvodním gólem uspokojit a nyní se jim kombinačně nedaří. Babelsberg naopak ucítil šanci a může se pokusit vyrovnat skóre.
     
    37
    Babelsberg právě vstřelil branku!
    MARCEL RAUSCH využil fantastické přihrávky od spoluhráče napříč šestnáctkou a z jejího středu míč nádhernou bombou napálil do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Je vyrovnáno 1:1!
    37. Marcel RAUSCH - 1:1
     
    39
    Nils Seufert nedokázal navázat protihráče unikajícího podél levé postranní čáry a takticky ho stáhl k zemi.
     
    41
    Útočná akce domácího týmu po rozehrání standardní situace nic kloudného nepřinesla, stejně jako na opačné straně hřiště pak přízemní centr hostů z pravé strany.
     
    43
    Branimir Hrgota chtěl vystřelit zpoza šestnáctky směrem na vzdálenější pravou tyč, jenže jeho střela byla příliš slabá, a tak Marco Flügel míč poté snadno kontroloval.
     
    45
    Jeden z domácích fotbalistů se snažil prosadit na levé straně šestnáctky a po souboji rameno na rameno skončil na zemi. Penalta se tedy správně nekopala.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Fotbalisté Greutheru vstřelili dva góly, jenže zde není VAR a první z nich jako by nepadl. Hosty poslal do vedení v polovině prvního poločasu z penalty Branimir Hrgota, jenže krátce před přestávkou pak senzačně vyrovnal Marcel Rausch. Skóre po prvním poločase pohárového střetnutí. Babelsberg 1 Greuther Fürth 1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Simon Asta, přichází Abdourahmane Barry.
     
    47
    Po prvním poločase je skóre překvapivě nerozhodné. Domácí přitom hrají 4. německou ligu, zatímco hostující Greuther Fürth působí ve druhé Bundeslize. Stav je 1:1.
     
    48
    Střídající Abdourahmane Barry nestíhal u postranní čáry ve sprinterském souboji a fauloval. Centr ze standardní situace domácích byl hodně nepřesný. Žádná příležitost.
     
    50
    Týmy se potkaly v sezóně 2001/2002 dvakrát v rámci 2. Bundesligy a v obou případech vyhrál Fürth. Na domácím hřišti 1:0 a venku jasně 5:1.
     
    51
    Timothy Tillman podstoupil na útočné polovině svého týmu hlavičkový souboj a v souboji dvou hráčů s číslem 21 na zádech udeřil loktem do zad Svena Reimanna.
     
    52
    Petar Lela se teď dostal po odvráceném centru ze hry k pohotové střele zpoza šestnáctky, která byla tečována a minula vzdálenější pravý horní roh brány. Málem obrat.
     
    54
    Jamie Leweling byl u postranní čáry udeřen protihráčem do slabin a ještě nyní to musí rozebíhat. To je hodně nepříjemné, ale určitě bude v pořádku. Hra pokračuje.
     
    55
    Marco Flügel vytáhl další parádní zákrok proti prudké střele zpoza šestnáctky a pak po zpětné přihrávce skóroval do prázdné Abdourahmane Barry, gól ale kvůli ofsajdu neplatil! Stále 1:1.
     
    57
    Julian Green se parádně uvolnil na levé straně šestnáctky a napřáhl k prudké přízemní střele, kterou Marco Flügel fantasticky vyrazil nohou!
     
    59
    A znovu aktivní Julian Green. Tentokrát mu ale střela z levé strany šestnáctky vůbec nesedla a poté k radosti domácích fanoušků zamířila vysoko nad domácí bránu.
     
    61
    Hosté rozjeli nádhernou kombinační akci a Jamie Leweling chtěl poslat míč z ostrého úhlu pod sebe, jenže jeho přízemní centr byl sražen do boční sítě.
     
    62
    Ze zápasu uplynula více než hodina hry a Babelsberg statečně bojuje s Greutherem Fürthem. Stav je 1:1.
     
    64
    Marcel Rausch předvedl skvělý obranný skluz, jenže si při defenzivním zákroku zřejmě natáhl sval. Ošetření.
     
    64
    Střídání v týmu SV Babelsberg 03: ze hřiště odchází Marcel Rausch, přichází Jakub Moravec.
     
    66
    Julian Green využil na levém křídle volného prostoru a z velké dálky napřáhl k prudké střele, jenže mířila doprostřed brány a Marco Flügel si s ní poradil.
     
    68
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Jamie Leweling, přichází Dickson Abiama.
     
    70
    Babelsberg právě vstřelil branku!
    Tino Schmidt orazítkoval nádhernou střelou z volného přímého kopu břevno, od kterého se míč odrazil do zad brankáře a poté na brankovou čáru, kde ho MARCUS HOFFMANN obětavým skluzem dorazil do sítě! Senzační obrat na 2:1!
    70. Marcus HOFFMANN - 2:1
     
    73
    Daniel Frahn se snažil na levém křídle vybojovat míč, jenže to přehnal s důrazem a navíc viděl žlutou kartu.
     
    73
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Nils Seufert, přichází Adrian Fein.
     
    75
    Justin Hoogma měl po centru z rohového kopu slibnou brankovou příležitost, hlavou ovšem minul levou tyč brány! Hosté málem vyrovnali.
     
    79
    Fotbalisté Fürthu si vytvořili obrovský tlak, jenže penalta se na levé straně šestnáctky nepískala a následný rohový kop byl odvrácen na další rohový kop. Stav 2:1.
     
    80
    Daniel Frahn měl teď obrovské štěstí, že se nepískala penalta, protože při pokusu odvrátit míč do bezpečí nakopl jednoho z protihráčů a navíc musí být ošetřován.
     
    82
    Střídání v týmu SV Babelsberg 03: ze hřiště odchází Robin Müller, přichází Manuel Härtel.
     
    84
    Fotbalisté Fürthu začínají být bezradní, a tak se unáhlili k další prudké střele zpoza šestnáctky, která zamířila přímo do náruče brankáře Marca Flügela. Stále 2:1.
     
    85
    Fürth právě vstřelil branku!
    JULIAN GREEN si naběhl na nádherný centr z pravé strany šestnáctky a ve výskoku hlavou zamířil z blízkosti pod břevno! Srovnáno 2:2!
    85. Julian GREEN - 2:2
     
    87
    Daniel Frahn hodně bojuje, jenže nyní si v blízkosti šestnáctky soupeře pomohl faulem. Žádná šance.
     
    89
    Fürth se snaží v závěru o obrat, jenže Babelsberg úspěšně odolává a vypadá to dnes na prodloužení.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 4 minuty.
     
    90+1
    Manuel Härtel sestřelil unikajícího protihráče skluzem a navíc zezadu. Mohl být rád za žlutou kartu. Stav je 2:2.
     
    90+3
    Paul Seguin rozehrál standardní situaci a domácí měli s odvrácením míče obrovské problémy, nakonec ho ale těsně před brankovou čárou odvrátili na rohový kop.
     
    90+4
    Druhý poločas skončil.
     
    Babelsberg dnes sahal po senzačním postupu, jenže pět minut před koncem favorita střetnutí zachránil Julian Green. Drama pokračuje. Čeká nás prodloužení. Skóre po 90 minutách duelu. Babelsberg 2 Greuther Fürth 2.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Fürth rozehrál druhý poločas a ihned se vrhl na steč podél levé postranní čáry, následný centr byl ale příliš dlouhý a domácí Babelsberg mohl vzápětí vhazovat.
     
    94
    Julian Green si to namířil z levé strany do šestnáctky, poté se ale ocitl v ostrém úhlu a pod nohy se mu navíc vrhl jeden z obránců, který vybojoval odkop od brány.
     
    97
    David Danko šel u postranní čáry do ošklivého skluzu a zaslouženě viděl žlutou kartu. Standardní situace hostí.
     
    98
    Fotbalistům Fürthu se rozehrání standardní situace vůbec nepovedlo a následoval pouze odkop od brány.
     
    101
    Paul Seguin šel také do ostrého skluzu a také on viděl žlutou kartu. Místo fotbalu je to nyní pořádný boj.
     
    104
    Střídání v týmu SV Babelsberg 03: ze hřiště odchází Tino Schmidt, přichází Frank Zille.
     
    105
    Nad rámec prvního poločasu prodloužení byla nastavena 1 minuta.
     
    105+1
    První poločas prodloužení skončil.
     
    První poločas prodloužení žádnou šanci nepřinesl, a tak se skóre nepohnulo ani jedním směrem. Pokud se tak nestane ani po výměně stran, následují pak penalty.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    107
    Fürth vstoupil do druhého poločasu hodně aktivně a rozjel krásnou kombinační akci, daleko se ovšem nedostal a na pravém křídle mohl alespoň vhazovat.
     
    110
    Marco Flügel hodně zabrnkal domácím fanouškům na nervy, když vyběhl z brány a málem vysoký míč minul, nakonec ho ale dokázal zachytit. Z šance nebylo nic.
     
    111
    Branimir Hrgota mohl rozhodnout, když se před ním otevřel prostor na pravé straně šestnáctky a jeho přízemní střela pak skončila na boční síti!
     
    112
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Timothy Tillman, přichází Nunoo Sarpei.
     
    115
    Fürth si vytvořil obrovský tlak a do pokutového území domácího týmu létal jeden přízemní centr za druhým, jenže hráči Babelsbergu dokázali všechny odvrátit pryč.
     
    118
    Justin Hoogma se dostal po centru z rohového kopu k hlavičce, která zamířila jen těsně nad!
     
    119
    Hosté se snaží vstřelit vítězný gól, jenže střela ze střední vzdálenosti zamířila vysoko nad bránu SV.
     
    120
    Nad rámec prodloužení byla nastavena 1 minuta.
     
    120+1
    Abdourahmane Barry viděl v poslední minutě nastavení žlutou kartu a domácí mohou ještě udeřit. Vyhrají?
     
    120
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení vítěze utkání nepřineslo a na řadu přijdou pokutové kopy. Babelsberg může senzačně postoupit.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    0:1
    Julian Green zamířil k levé tyči, a tak proměňuje.
    Julian GREEN
     
    1. série
    1:1
    Daniel Frahn také zamířil k levé tyči a dává gól.
    Daniel FRAHN
     
    2. série
    1:2
    Paul Seguin zvolil stejné místo. Kdo zamíří jinam?
    Paul SEGUIN
     
    2. série
    2:2
    Paul-Roman Wegener jako první zvolil jiné místo a poslal míč k pravé tyči!
    Paul-Roman WEGENER
     
    3. série
    2:2
    Branimir Hrgota chtěl zamířit k levé tyči, jenže gólman chytá!
    Branimir HRGOTA
     
    3. série
    2:2
    Zodpovědnost vzal na sebe kapitán Petar Lela a také on nedává!
    Petar LELA
     
    4. série
    2:3
    Abdourahmane Barry zamířil přízemní střelou přesně k pravé tyči a dává!
    Abdourahmane BARRY
     
    4. série
    3:3
    Sven Reimann si vybral levý horní roh a střelou o tyč krásně dává!
    Sven REIMANN
     
    5. série
    3:4
    Střídající Nunoo Sarpei zamířil těsně nad zemí k pravé tyči. Gól!
     
    5. série
    4:4
    Jakub Moravec se zastavil a pod brankářem poslal míč doprostřed brány!
    Jakub MORAVEC
     
    6. série
    4:4
    Maximilian Bauer chtěl poslat míč k levé tyči, brankář ho ale vychytal!
    Maximilian BAUER
     
    6. série
    5:4
    Slovenský fotbalista DAVID DANKO proměnil penaltu a posunul Babelsberg do druhého kola německého poháru! Outsider postupuje dále!
    David DANKO
     
    Konec zápasu.
     
    První obrovské překvapení letošního ročníku DFB-Pokal je tu! Babelsberg se naposledy střetl s Fürthem před dvaceti lety v sezóně 2001-2002 v rámci 2. Bundesligy a oba zápasy prohrál, dnes ale svému soupeři vrátil porážky i s úroky, když ho udolal na penalty. Byl u toho i český hráč Jakub Moravec a slovenský David Danko. (21:39:11)

    Tomáš Reiner

    Branky: 37. Rausch, 70. Hoffmann – 22. Hrgota (pen.), 85. Green

    Karty:   7. Wilton (BAB), 73. Frahn (BAB), 90+1. Härtel (BAB), 97. Danko (BAB), 120+1. Barry (BAB) – 21. Flügel (FRT), 39. Seufert (FRT), 101. Seguin (FRT)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   Julian Green (FRT)
    1:1   Daniel Frahn (BAB)
    2. série:
    1:2   Paul Seguin (FRT)
    2:2   Paul-Roman Wegener (BAB)
    3. série:
    2:2   Branimir Hrgota (FRT)
    2:2   Petar Lela (BAB)
    4. série:
    2:3   Abdourahmane Barry (FRT)
    3:3   Sven Reimann (BAB)
    5. série:
    3:4   Nunoo Sarpei (FRT)
    4:4   Jakub Moravec (BAB)
    6. série:
    4:4   Maximilian Bauer (FRT)
    5:4   David Danko (BAB)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 0:6. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 19:21.
    SV Babelsberg 03: Flügel – Wilton, Lela (C), M. Hoffmann, Wegener – Reimann, Danko – Rausch (64. Moravec), R. Müller (82. Härtel), Schmidt (104. Zille) – Frahn.
    Náhradníci: Theißen – Jojkic, Härtel, Zille, Pilger, Biehl, Moravec.

    SpVgg Greuther Fürth: Funk – Asta (46. Barry), Jung, Bauer, Hoogma – Seguin – Seufert (73. Fein), Tillman (112. Sarpei) – Green – Leweling (68. Abiama), Hrgota (C).
    Náhradníci: Burchert – Torlak, A. Barry, Abiama, Sarpei, Schaffran, Fein.

    Rozhodčí: Dr. Robin Braun. Asistenti: Asmir Osmanagic, Manuel Bergmann. Čtvrtý rozhodčí: Daniel Bartnitzki
    bahis siteleri