Lorient – Monaco 1:0 (kon.)
konec
FC Lorient
1:0 (1:0)
AS Monaco
Pátek 13.08.2021, 21:00Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Francouzská Ligue 1 Uber Eats má na programu zápasy druhého kola, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Lorient a AS Monaco FC.
     
    AS Monaco FC

    Na opačné straně stojí velký favorit tohoto zápasu, kterým je Monaco. Domácí tým tohoto zápasu se v loňském ročníku umístil na třetí pozici a do posledních kol bojoval o mistrovský titul. Monaco nakonec na mistrovské Lille nedosáhlo o pět bodů, přesto si zajistilo předkolo Ligy mistrů. Monaco zažilo hodně povedenou sezonu, kaňkou byla špatný rozjezd, kvůli kterému z toho byla konečná třetí pozice. Monaco za celou ligovou sezonu dohromady prohrálo osmkrát, naopak hned v šesti případech remizovalo. Monaco ovšem vstup do letošního ročníku nezvládlo, v prvním kole totiž na domácím stadionu překvapivě remizovalo.
     
    FC Lorient

    Lorient to měl v loňském ročníku složité, ještě v samotném závěru totiž neměl jistotu záchrany v nejvyšší soutěži, nakonec se však umístil na šestnácté pozici, přičemž na barážovou příčku měl náskok dvou bodů. Lorient totiž v posledních dvou duelech herně i výsledkově zabral a povedlo se mu vydolovat velice důležité čtyři body. Lorient si při vstupu do letošního ročníku vedl naprosto totožně. V souboji proti domácímu Saint-Étienne se sice Lorient krátce po změně stran dostal do vedení, jenomže dvacet minut před koncem řádné hrací doby bylo srovnáno a žádné další branky jsme se již nedočkali.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Lorient: Nardi – Igor Silva, Laporte, Morel, H. Mendes, Le Goff – Abergel, Lemoine (C), Monconduit – Lauriente, Moffi.
    Náhradníci: Dreyer – Bourles, Fontaine, Le Fée, Hergault, Ouattara, Grbic, Hamel.

    AS Monaco FC: Nübel – Pavlović, Disasi (C), Sidibé – G. Martins, Jean Lucas, Tchouaméni, Jakobs – Diop, Volland – Boadu.
    Náhradníci: Majecki – Y. Fofana, Fàbregas, Golovin, Maripán, Diatta, Caio Henrique, Aguilar, Ben Yedder.

    Rozhodčí: El Hadj – Benkemouche, Le Tellier.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Monaco se hned v úvodu tohoto zápasu usadilo s míčem na polovině soupeře, kde Tchouaméni dokázal roztáhnout hru na osamoceného Jakobse.
     
    4
    Poprvé si práci s míčem vyzkoušel také hostující brankář Nübel, kterému se povedlo po zemi nakrátko rozehrát přesně na kopačku Pavloviče.
     
    5
    Lorient snad poprvé v tomto duelu předvedl útočnou akci, která skončila na samotné hranici pokutového území. Na druhé straně na nahrávku nedosáhl Boadu.
     
    6
    Domácí brankář Nardi se tak postaral o vysoký odkop na druhou stranu hrací plochy, kde se ve vzdušném souboji dokázal prosadit domácí Lauriente.
     
    7
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi domácí Le Goff. Před tímto zraněním sympaticky centroval Martins, jehož nabídka ale nepřinesla žádné zakončení.
     
    8
    Nübel nyní z jedničky odkopával na druhou stranu, kde se ve vzduchu dokázal prosadit domácí Lemoine, který odvracel na Moffi pouze do ofsajdu.
     
    9
    Lorient podnikl hezkou kombinaci, při které se manévrem dostal přes obránce Lauriente, jehož slabá rána byla snadným soustem pro brankáře Nübela.
     
    10
    Podél autové lajny poté postupoval vpřed hostující Jakobs, který se ovšem daleko nedostal a navíc z toho bude autové vhazování pro domácí mužstvo.
     
    11
    Je za námi úvodní desetiminutovka. Monaco má častěji míč na svých kopačkách, na první vyloženou šanci zápasu ovšem i nadále musíme čekat.
     
    12
    Monaco to zkoušelo rozehrávkou z vlastní obranné poloviny. Sidibé si nakonec hned dvakrát vyměnil míč s vedle postaveným kolegou Pavlovićem.
     
    13
    Lorient to pro změnu zkoušel pasem za hostující obranu, kam si sbíhal Abergel. Před ním se ovšem pohotovým způsobem povedlo zakročit soupeři.
     
    14
    Daleko k míči měl hostující Diop, který tak vzdal snahu o zachránění hracího předmětu před autovou lajnou. Naopak bude moci vhazovat Igor Silva.
     
    15
    Po dalším nedovoleném zákroku mohl z místa přestupku rozehrávat hostující Tchouaméni, který vyprodukoval zpětnou nahrávku až na Pavloviće.
     
    16
    Napadající Moffi nakonec nedokázal vystihnout rozehrávku soupeře. Do ní se musel pro změnu zapojit také znuděný brankář Nübel.
     
    17
    Málo prostoru měl na práci s míčem Jakobs, kterému se nepovedlo odcentrovat. V pokutovém území zasahoval Laporte, jenž zakročil za cenu rohu.
     
    18
    O nahrávku si ve středu hrací plochy řekl hostující Jean Lucas, který se ovšem k míči vůbec nedostal, neboť se zodpovědně povedlo zakročit Monconduitovi.
     
    19
    Na jistotu posléze odkopával míč domácí Mendes, jehož nákop zamířil pouze na tribunu stadionu. Bude se pokračovat dalším autovým vhazováním.
     
    21
    Je za námi také dvacet minut hry a obrázek je hodně podobný. Monaco má poměrně značnou územní převahu, k vyložené šanci to ovšem stále nevede.
     
    22
    Hlavní sudí si nyní všiml dalšího nedovoleného zákroku. Lorient rozehrál standardní situaci nakrátko, načež Abergel zkoušel přenést hru na Moffiho.
     
    23
    Igor Silva si kousek před pokutovým územím sice obhodil protihráče, avšak následný pád na hrací plochu neznamenal faul a odkopávat bude moci Nübel.
     
    24
    Po poměrně nešťastném osobním souboji skončil na zemi jeden z domácích a do akce se dostávají lékaři.
     
    25
    Už se opět pokračuje ve hře. Ihned poté jsme sledovali vysoký pas do domácího pokutového území, kde před Martinsem dokázal zakročit Laporte.
     
    26
    Lorient se ani v tomto případě daleko nedostal, navíc z toho nebyl ani zisk autového vhazování. Místo toho bude moci z levé strany vhazovat Pavlović.
     
    27
    Pavlović nyní musel zabránit útočné akci soupeře. Po ní se Moncoduit dostal do velkého úhlu, následnou patičku ovšem dokázal zachytit Tchouaméni.
     
    28
    Na útočné polovině se k práci s míčem dostal hostující Jean Lucas, který poměrně dlouho váhal. Nakonec se mu do kombinace nabídl obránce Disasi.
     
    29
    Snad první vážnější šance zápasu! Ze druhé vlny se do palebného postavení dostal hostující Volland, který levačkou mířil do rukavic Nardiho.
    29. Volland prověřil Nardiho.
     
    30
    Monaco znovu kvalitně kombinovalo a bylo z toho další zakončení. Tentokráte se k němu dostal Diop, který pravačkou mířil hodně vysoko nad břevno.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina hry. Monaco se v posledních minutách konečně dostalo do šancí, jenomže i tak si s jednou z nich dokázal brankář Nardi poradit.
     
    31
    Penalta pro Lorient!
    31. Penaltový zákrok.
     
    31
    Lorient právě vstřelil branku!
    Domácí jdou zničehonic do vedení! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil TEREM MOFFI, který zvolil zakončení k levé tyči, kam se Nübel nedokázal natáhnout.
    31. Terem Igobor Moffi - 1:0
     
    33
    Monaco to bude mít najednou nesmírně složité, prohrává totiž o jednu branku. I tak do konce tohoto zápasu zbývá zhruba hodina hracího času.
     
    34
    Hodně nepovedeně si nyní počínal hostující Jean Lucas, jehož prudká nahrávka putovala pouze do zámezí a autového vhazování se tak ujme Igor Silva.
     
    35
    O provedení dalšího autového vhazování se postaral hostující Jakobs, kterému se u pokutového území povedlo najít Boadua, jenž ale nic nevymyslel.
     
    36
    Od své branky nyní mohl odkopávat domácí brankář Nardi, který se na druhé straně pokoušel oslovit Moffiho, jenž ale ve vzduchu nedokázal uspět.
     
    37
    Míč se v krátkém časovém sledu znovu dostal mimo hrací plochu. Igor Silva tak mohl vhazovat, přičemž se mu ke spolupráci přihlásil záložník Lemoine.
     
    39
    Na jistotu posléze odkopával domácí Morel, který u středového kruhu sice našel Moffiho, jenomže ten byl podle výroku sudího zastaven v rámci pravidel.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Monaco znovu přitlačilo soupeře, jenomže si nevybojovalo ani rohový kop. Nardi se proto postavil k odkopu od branky, s jehož rozehrávkou moc nespěchal.
     
    44
    Do pokutového území nyní přiletěl centr, který se nakonec otřel o břevno hostující branky. Nübel nezasahoval a okamžitě se postaral o rozehrávku.
     
    45
    Nastavuje se minuta.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Ismail Jakobs (AS Monaco FC).
     
    45+1
    Diop ještě zastihl míč na hrací ploše, jenomže ho nahrál pouze soupeři.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se z pokutového kopu postaral domácí Moffi. Monaco mělo do té doby více ze hry, jenomže do vyložených šancí se zrovna často nedostávalo. Lorient tak hraje maximálně zodpovědně v obraně, ojedinělá vyložená šance v podobě penalty navíc skončila za zády brankáře Nübela.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali autové vhazování z levé strany. Krátce poté skončil po nedovoleném zákroku na zemi domácí Abergel.
     
    49
    Pasem na levou stranu hrací plochy to poté zkoušel Jean Lucas, kterému se sice povedlo najít Jakobse, avšak jeho nabídku včas odvracel domácí Mendes.
     
    50
    Monaco se poté s míčem vracelo na vlastní polovinu, odkud přenášel hru do pokutového území Disasi. Po jeho pasu se málem do zakončení dostal Boadu.
     
    51
    Ze druhé vlny se do velkého vápna dostával také Diop, před kterým se ovšem povedlo zakročit Morelovi, jenž odvracel míč pouze ven z hrací plochy.
     
    52
    Nyní si nedovoleným způsobem pomáhal také Tchouaméni, který před zraky sudího zatáhl soupeře za dres. Lorient bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Houboulang Mendes (FC Lorient).
     
    53
    Nyní došlo k dalšímu hodně tvrdému zákroku, po kterém skončil na zemi hostující hráč. Ten inkasoval od Mendese loket.
     
    54
    Monaco tak mělo k dispozici další standardní situaci. K ní se nakonec postavil Jean Lucas, při jehož nabídce dopadl míče pouze na hlavu domácího Morela.
     
    55
    Následoval pas na levou stranu, kde se dokázal včas zorientovat domácí Igor Silva. Ten se pokoušel dostat před protihráče, kteří si s ním dokázali poradit.
     
    56
    Na levém křídle si o nahrávku řekl hostující Jakobs, který se snažil okamžitě odcentrovat do přehuštěného prostoru, kde jeho nabídku srazil Laporte.
     
    56
    Monconduit to přehnal s agresivitou a také on vyfasoval žlutou kartu.
     
    57
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Myron Boadu, přichází Wissam Ben Yedder.
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Jean Lucas, přichází Alexandr Golovin.
     
    58
    Hosté pořádně přitápějí pod kotlem. Nyní pro změnu zahrávali rohový kop z levé strany, při kterém se do vzduchu dostal Pavlović, jenž mířil vedle branky.
     
    58
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Ismail Jakobs, přichází Caio Henrique.
     
    59
    Před malým momentem došlo k prvním střídáním, Monaco nutně potřebuje oživit hru. Na hrací ploše je navíc také obávaný kanonýr Wissam Ben Yedder.
     
    61
    Máme za sebou zhruba hodinu hry, která nám zatím stále nabídla jedinou branku, o kterou se v prvním dějství z pokutového kopu postaral domácí Moffi.
     
    62
    Golovin se nyní postaral o provedení standardní situaci. Tu se snažil poslat směrem do malého vápna, kde se k nebezpečnému prodloužení dostal Disasi.
     
    63
    Nabídku před branku poté posílal Sidibé, jenomže Nardi nakonec nemusel zasahovat. I tak je hra přerušena, na hrací ploše totiž skončil jeden z hráčů.
     
    64
    Už se opět pokračuje ve hře. Nardi se postaral o vysoký odkop od své branky, na opačné straně se mu ovšem nepovedlo najít nikoho ze spoluhráčů.
     
    65
    Hodně prostoru měl u středového kruhu hostující Henrique, který se dostal do tísně. Přesto se mu povedlo sklepnout míč přesně na kopačku Sidibého.
     
    66
    V roli obránce si na jedničku počínal domácí Mendes, který si navíc došel pro nedovolený zákrok. Ben Yedder se při napadání prezentoval nedovoleně.
     
    67
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Thomas Monconduit, přichází Enzo Le Fée.
     
    68
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Gelson Martins, přichází Cesc Fàbregas.
     
    69
    Z místa přestupku nakonec rozehrával domácí brankář Nardi, který to znovu zkoušel odkopem na druhou stranu. Monaco má vzdušný prostor pokrytý.
     
    70
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Sofiane Diop, přichází Krépin Diatta.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Lorient stále hraje maximálně zodpovědně, svého soupeře totiž nepouští do žádného náporu.
     
    73
    Fábregas režíroval hru ve středu hrací plochy. Na levé straně se mu ke spolupráci přihlásil Ben Yedder, který si ale nevěřil na průnik podél autové lajny.
     
    74
    Hodně nepřesná nabídka poté přiletěla z nohy Henriqueho, který tak spíše odevzdal míč soupeři. Nardi s odkopem od své branky nebude nikam spěchat.
     
    75
    Do protiútoku se poté dostával domácí Moffi, který si ovšem dal míč daleko od své kopačky, čehož dokázal využít vyběhnuvší brankář Nübel, který rozehrál.
     
    76
    Ani další útočná akce Monaca nepřinesla nic nebezpečného a domácí obrana si připsala další snadný zákrok, po kterém si nedovoleně počínal Golovin.
     
    77
    Po předchozím souboji skončil v bolestech na zemi hostující Golovin, který si neodpustil pár slov na konto sudího.
     
    78
    Golovin je stále za postranní lajnou a jeho celek tak hraje v početní nevýhodě. Nevýrazný Volland navíc nepřesnou nahrávkou zkoušel najít Ben Yeddera.
     
    79
    Ben Yedder si nyní dokázal zpracovat prudkou nahrávku, načež pracoval zády k brance. Na pomoc mu přispěchal Henrique, který se daleko nedostal.
     
    81
    Před námi je poslední desetiminutovka. Monaco se v posledních minutách nemůže dostat k žádnému náporu, domácí hrají směrem dozadu hodně kvalitně.
     
    82
    V krátkém časovém sledu došlo k dalšímu nedovolenému zákroku v podání hostujícího celku, navíc se za postranní lajnou připravuje snad trojí střídání.
     
    83
    Nardi se po chvilkové práci s míčem rozhodl pro výkop na opačnou stranu, ve vzdušném souboji se Laurientemu nepovedlo přehlavičkovat Sidibého.
     
    84
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Armand Lauriente, přichází Pierre-Yves Hamel.
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Terem Igobor Moffi, přichází Adrian Grbic.
     
    85
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Fabien Lemoine, přichází Redwan Bourles.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Pierre-Yves Hamel (FC Lorient).
     
    86
    Míč se naposledy dotkl domácího hráče, od kterého šel ven z hrací plochy. Pavlović tak obstaral autové vhazování, díky kterému našel Tchouameniho.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Nardi poměrně dlouhou dobu čeká na složitější zákrok. Monaco ovšem sevřelo soupeře.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+1
    Nyní se Monaco dostalo s míčem na polovinu soupeře kde se k centrované nabídce dostal Sidibé. Příliš agresivním způsobem ovšem šel do souboje Volland.
     
    90+3
    Jsme za polovinou nastaveného času. Nardi si dával s odkopem od své branky hodně načas, přesto se mu povedlo nasbírat další cenné vteřinky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 0:4. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 16:16.
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí překvapivým vítězstvím Lorientu, který favorita zápasu zaskočil a vyhrál poměrem 1:0. Lorient jedinou branku tohoto zápasu vstřelil ze své jediné vyložené šance, bylo tomu tak z pokutového kopu. Monaco přesto mělo zhruba hodinu hry na případné vyrovnání, které se nakonec nekonalo. Domácí totiž dnes hráli maximálně zodpovědně a soupeře takřka nepouštěli před Nardiho. Monaco tak zažívá špatný vstup do sezony, nevyhrálo ani ve druhém duelu v řadě. (22:50:39)

    David Suchý

    Branky: 31. Moffi (pen.)

    Karty:   52. H. Mendes (LOR), 56. Monconduit (LOR), 85. Hamel (LOR) – 45. Jakobs (ASM), 90+1. Volland (ASM)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 0:4. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 16:16.
    FC Lorient: Nardi – Igor Silva, Laporte, Morel, H. Mendes, Le Goff – Abergel, Lemoine (C) (85. Bourles), Monconduit (67. Le Fée) – Lauriente (84. Hamel), Moffi (84. Grbic).
    Náhradníci: Dreyer – Bourles, Fontaine, Le Fée, Hergault, Ouattara, Grbic, Hamel, Meité.

    AS Monaco: Nübel – Pavlović, Disasi (C), Sidibé – G. Martins (68. Fàbregas), Jean Lucas (57. Golovin), Tchouaméni, Jakobs (58. Caio Henrique) – Diop (70. Diatta), Volland – Boadu (57. Ben Yedder).
    Náhradníci: Majecki – Y. Fofana, Fàbregas, Golovin, Maripán, Diatta, Caio Henrique, Aguilar, Ben Yedder.

    Rozhodčí: El Hadj – Benkemouche, Le Tellier
    bahis siteleri