Česko – Švýcarsko 6:2 (kon.)
konec
Česko
6:2 (3:1, 0:1, 3:0)
Švýcarsko
Středa 18.08.2021, 16:30 • Lonza Arena, Visp • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (18:32:42)
     
    Je dobojováno. Po prohře s USA čeští mladíci uspěli proti domácím Švýcarům, které porazili 6:2. Soupeř české sedmnáctky neustále tahal za kratší konec. Dvakrát se sice českému týmu dostal na dostřel jediné branky, Češi však pokaždé dokázali zase vedení navýšit. Sledovali jsme pohledné utkání plné šancí na obou stranách, lepší ale byl český tým, který za vítězstvím šel od začátku zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Zápas se už jen dohrává, český tým spěje k prvnímu vítězství na tomto turnaji.
    58:51 Jakub ŠTANCL - 6:2
     
    58:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    A ještě další puk se třepotá ve švýcarské síti. Jiří Felcman vybídl ke skórování JAKUBA ŠTANCLA a ten ho vyslyšel a zvyšuje na 6:2 Oba hráči tedy byli u dvou posledních branek českého týmu. Asistence: Jiří Felcman.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:23
    A další útok českého týmu, který vedl Jakub Dvořák, ovšem před Ferrarim zakročila obrana švýcarského týmu.
    55:21 Jakub ŠTANCL - 5:2
     
    55:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští mladíci nemají dost a stále útočí. Nyní dostal od Felcmana puk na levý kruh JAKUB ŠTANCL a jeho táhlá střela pak zapadla k protější tyči – 5:2. Asistence: Jiří Felcman a Jan Šprynar.
     
    55:04
    Petr Pavelec protáhl po levém křídle kotouč do pásma, ale tam se český tým nedokázal dostat do nějaké šance, která by Ferrariho ohrozila.
     
    53:47
    Maxim Vehovský se pokusil dojet nahozený puk před modrou čárou, to se mu nepovedlo a do akce zamířili zase Švýcaři, kteří záhy touš ztratili.
     
    52:53
    Obrana Čechů zastavila další pokus svého soupeře, poté získala puk a namířila si to před Ferrariho, kde Češi byli opět nebezpeční, ale málo důrazní.
     
    51:43
    Švýcaři se snažili najít brzkou odpověď, ale před Janem Kavanem nezahrozili. Místo toho ztratili puk a s ním dopředu vyrazil opět český tým.
    50:02 Matteo KOČÍ - 4:2
     
    50:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tentokráte se už český tým raduje a vede rozdílem dvou gólů. Andrej Fábry posunul kotouč na MATTEA KOČÍHO, který se dostal do těsné blízkosti Ferrariho a poté zasunul puk za jeho záda – 4:2. Asistence: Andrej Fábry.
     
    49:01
    Andrej Fábry z první vystřelil na Ferrariho, ale ten připsal další zákrok. Po něm puk vyrazil jen před sebe a znovu ho mají čeští mladíci.
     
    47:20
    Švýcaři jen nahodili puk do útočného pásma, tam si ho sebral český celek a vyrazil dopředu. Následná střela donutila Ferrariho k zákroku, který puk betonem vyrazil do rohu.
     
    46:59
    Zakázané uvolnění české sedmnáctky a hra se stěhuje před Jana Kavana. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 2. Csabi (Adámek, Daniel Badinka), 3. Šprynar (Felcman), 11. Štancl (Šprynar), 51. Kočí (Fábry), 56. Štancl (Felcman, Šprynar), 59. Štancl (Felcman) – 5. Froidevaux (Braillard), 36. Zürcher (Zehnder, Schneller)


    Česko: Kavan (Hrabal) – Dvořák (C), Žižka, Sypecký, Kubíček, Dominik Badinka, Matteo Kočí, Martin Matějíček – Šprynar, Felcman, Štancl – Albrecht, Fiala, Židlický – Csabi, Adámek, Daniel Badinka – Vehovský, Fábry, Tomas – Pavelec
    Švýcarsko: Ferrari (Huet) – Schneller, Wegmüller, Martin, Palmisano, Niedermann (C), Hebeisen, Lichtensteiger, Müller – Wagner, Gruber, Zehnder – Froidevaux, Hull, Braillard – Embacher, Meier, Diethelm – Pauli, Graf, Zürcher

    Rozhodčí: Massy – Humair, Micheli
    thejrc.org