Slavia – Vrchlabí 4:2 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 2:3 (2:3 po s.n.) | Třinec – Vítkovice 2:1 (2:0 po s.n.)
Pardubice – Liberec 5:3 (kon.) | Havířov – Nitra 6:2 (kon.) | K. Vary – Sparta 3:1 (kon.)
Plzeň – Mladá Boleslav 1:5 (kon.) | Motor ČB – Kladno 3:2 (po pr.) | Frýdek-M. – Vsetín 2:3 (kon.)
Žďár n/S – Tábor 6:5 (kon.) | Kobra – Klatovy 0:0 (zruš.) | Velké Meziříčí B – Kometa Brno B 0:0 (zruš.)
Kobra – Příbram 3:2 (kon.) | Jablonec n/N – Řisuty 4:3 (po pr.) | Znojmo – Jihlava 4:5 (po pr.)
Sokolov – Litoměřice 5:6 (kon.) | Salzburg II – Benátky n/J 4:5 (kon.) | Prostějov – Třebíč 3:1 (kon.)
Děčín – Chomutov 3:2 (kon.) | Martin – Vlci Žilina 2:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Dvůr Králové n. L. 6:5 (po pr.)
Mostečtí Lvi – Bílina 10:1 (kon.) | Přerov – Zlín 2:1 (kon.)
po s.n. (2:0)
HC Oceláři Třinec
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
HC Vítkovice Ridera
Čtvrtek 19.08.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítejte zpět u hokeje ve Werk areně! Přesně 114 dní trval hokejový půst v aréně pod Javorovým. Přesněji řečeno půst od zápasů prvního týmu. Naposledy se zde svěřenci trenéra Václava Varadi představili 26. dubna 2021, kdy slavili po pátém finálovém zápase svůj historicky třetí titul. Po zhruba čtyřech měsících zde nastoupí znova – a to v rámci přípravného utkání HC Oceláři Třinec kontra HC Vítkovice Ridera. Paradoxně toto utkání může nabídnout vyšší návštěvu než předchozí, které se hrálo ještě v rámci mnohem tvrdších proticovidových opatření. Zápas začne ve čtvrtek 19. srpna 2021 v 17 hodin a pokud se rozhodnete jej sledovat prostřednictvím našeho textového přenosu, bude mi ctí.
     
    Přípravné zápasy – HC Vítkovice Ridera

    Vítkovičtí hokejisté využívají přípravné zápasy na vypilování kádru pro nový extraligový ročník. Na soupisce širšího kádru pro letní přípravu jsou tři brankáři, dvanáct obránců a patnáct útočníků. Chybí na ni zkušený finský forvard Mikko Lehtonen, který neuspěl na zkoušce v ostravském klubu. Svěřenci trenéra Holaně výsledkově dosavadní průběh přípravy mohou hodnotit veskrze pozitivně. Na úvod sice podlehli doma Pardubicím rozdílem čtyř branek a ve druhém zápase v Šumperku o den později prohrávali po čtyřiceti minutách 4:1, ale drtivá třetí třetina Vítkovice nakopla a následovaly další tři výhry – v Pardubicích, doma se Zlínem a v Olomouci. I šestá příprava v Třinci bude o hledání ideální sestavy: „Tým je v dobrém stavu, ale musím obměnit sestavu. Máme tady hráče, kteří absolvují očkování a tím pádem nebudou moci nastoupit. Takže dáme opět prostor mladším hráčům, což ale není na škodu. Je to příprava, jinou variantu nemáme,“ popisuje Miloš Holaň aktuální proces v týmu.

    3. srpna 2021: Vítkovice – Pardubice 0:4
    4. srpna 2021: Šumperk – Vítkovice 4:5
    10. srpna 2021: Pardubice – Vítkovice 2:4
    12. srpna 2021: Vítkovice – Zlín 3:2 po prodl.
    17. srpna 2021: Olomouc – Vítkovice 2:4
     
    Přípravné zápasy – HC Oceláři Třinec

    Třinečtí mají zatím na svém kontě pouze tři zápasy. Po dlouhých jarních bojích v play off v letech 2018, 2019 a 2021 trenér Varaďa nikdy nespěchal s letním programem a letos tomu nebylo jinak. Oceláři mají na programu pouze čtyři přípravné zápasy, duel s Vítkovicemi je tedy posledním z nich. Pak už na Slezany čeká na konci srpna start v nadnárodní hokejové Lize mistrů. „Přípravné duely zamýšlíme hrát převážně na tři útočné formace a určitě plánujeme i častější nasazení mladších kluků nebo hráčů z Frýdku-Místku,“ popsal své plány na první fázi předligové přípravy trenér Varaďa na svém osobním blogu. Dá se tedy předpokládat, že i v utkání s Vítkovicemi nebude na soupisce zapsáno všech 19 kolonek pro hráče v poli a věkový průměr bude díky mladším hráčům z juniorky nebo frýdeckomísteckým rysům o něco nižší než při ligových bojích.

    10. srpna 2021: Havířov – Třinec 3:2 po sam. náj.
    12. srpna 2021: Brno – Třinec 7:0
    17. srpna 2021: Frýdek-Místek – Třinec 0:4
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (L. Daneček) – Kundrátek, D. Musil, M. Doudera, Marinčin, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Miloš Roman – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Dravecký (A), Hrehorčák.

    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – Plášil, R. Polák (C), Gewiese, Dudas, Koch, Machů – Bukarts, I. Ivan, Svačina – L. Krenželok (A), Dej, Fridrich – R. Bondra, Flick, Kalus – Lednický, Chlán, Bernovský.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Konvička.
     
    Při pohledu na obě soupisky je sice patrné, že je stále přípravné období a oba trenéři pilují složení jednotlivých formací, ale na domácí i hostující straně se ukazují v sestavě důležití hráči. Domácí trenér Varaďa postavil do základní sestavy všechny tři klíčové posily – brankáře Mazance, obránce Marinčina i útočníka Nestrašila. Hostující kouč Holaň dnes nenasadil extřinecké obránce Galvinše s Kovářem, vepředu se neobjeví odchovanec Ocelářů Marosz a zkušený útočník Hruška.
     
    Hráči Vítkovic jsou již nastoupeni na ledové ploše, za chvíli se k nim připojí domácí hokejisté a utkání zhruba za minutu začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Úvodní buly vyhráli hráči Vítkovic.
     
    00:17
    První pobyt hostů v útočném pásmu končí poté, co Kundrátek ukořistil puk a Růžička jej vyvezl do bezpečných vod pro domácí.
     
    00:35
    Třinec při první útočné akci nebyl o mnoho úspěšnější.
     
    01:05
    Michal Kovařčík vyvezl puk a přes Nestrašila se kotouč dostal na modrou na Douderu, ale jeho střela ke Stezkovi nedoputovala.
     
    01:49
    První náznak zámku před Stezkou. Kurovský se snažil z boku nahrnout puk do brankoviště, následně přes Jaroměřského šel puk na modrou na pravou stranu na Adámka, jehož střelu Stezka odrazil do sítě za brankou.
     
    02:30
    Hosté se snažili o útočnou odpověď, ale Oceláři se rychle dostali zpět do útočného pásma. Dravecký zavezl puk, přes Marinčina šel kotouč na Romana, jehož střelu ze strany Stezka opět vyráží za branku.
     
    02:56
    Zahrozila první třinecká formace, ale ani Vránova šikovná teč z předbrankového prostoru ani následná Marinčinova pumelice od modré si cestu mezi tři vítkovické tyče nenašly.
     
    03:39
    Třinečtí jsou v prvních minutách aktivnější. Marcinko sebral v útočném pásmu puk a nahrál jej na vrchol kruhu Hrňovi, který z ideální pozice, kterou si ještě vylepšil, netrefil branku hostů.
     
    04:08
    Domácí se teď provinili incingem a hra se vrací před Mazance. Hosté tak budou mít možnost vykonstruovat nějakou ofenzivní akci.
     
    04:50
    Třinečtí teď předvedli rychlý přechod do útočného pásma, ale tam nic nevymysleli. Nahození Kundrátka od modré kryje Stezka v lapačce. Další vhazování.
     
    05:12
    Vítkovičtí získali puk poté, co Polák zvalchoval svého protihráče, a pokusili se vytvořit kontr na třineckou branku. Aktivní byli Chlán s Bernovským, ale nic z toho nakonec nebylo.
     
    05:37
    Patrik Hrehorčák měl poměrně dobrou šanci skórovat, unikal z boku sám na Stezku, ale v poslední chvíli jej sekáním zastavil Petr Gewiese (VIT). Gól z toho není, ale pro domácí přesilová hra.
     
    05:51
    První zakončení v přesilovce si připsal Kundrátek, který dostal puk na osu kluziště na střelu z první. Jeho bombu kryje Stezka.
     
    06:22
    Nestrašilovu zpětnou přihrávku na modrou čáru zpozoroval Dej a umně do ní vložil hůl. Hosté šetří čas.
     
    07:00
    Puk teď rychle putoval v útočném pásmu Třince z hole na hůl, od levého mantinelu poslal kotouč na modrou Růžička a z této pozice se do toho opřel Marinčin. Stezka na místě.
     
    07:16
    Icing Ocelářů teď dá Vítkovicím možnost pošetřit čas nebo dokonce něco vymyslet před Mazancem.
     
    07:41
    Hosté se ubránili a na druhé straně se něco snaží vymyslet Fridrich.
     
    08:04
    Byl z toho trochu zmatek před Mazancem, ale žádné přímé ohrožení třinecké branky.
     
    08:42
    Krenželok nepřevzal přihrávku od obránce Machů a je z toho icing Vítkovic. Těsně předtím se s bolestivou grimasou na třineckou lavici doplazil Ondřej Kovařčík, který byl zasažen kotoučem do nohy.
     
    09:21
    Hostům se povedl rychlý přechod do útočného pásma a křížná přihrávka ještě ve střední třetině na Dudase dala možnost tomuto obránci vypálit z pravé strany. Mazanec je na místě a je vyhlášená komerční přestávka.
     
    09:33
    Hosté vyhráli buly před Mazancem, ale domácí se rychle dostali na druhou stranu kluziště. Dravecký vysokým lobem chtěl vybídnout Nestrašila, ale toho těsně bránil Dudas.
     
    10:17
    Kundrátek teď vybojoval puk v útočném pásmu Vítkovic, posunul jej na Michala Kovařčíka, jehož zakončení trochu přes ruku z pravého kruhu Stezka pokryl.
     
    11:27
    Kurovský teď zpoza brány nahrnul puk před Stezku, kde doslova poskakoval kotouč po výstroji vítkovického brankáře. Velký závar před brankou Vítkovic ustáli hosté bez ztráty kytičky.
     
    11:37
    Po možná největší šanci Třince v dosavadním průběhu utkání Stezka přikryl puk a dal svým spoluhráčům chvíli klidu.
     
    12:07
    Růžička nabil na modrou Marinčinovi, jeho bombu z první Stezka odrazil, ale Vrána se k dorážce nedostal.
     
    12:20
    Mazanec vyrazil střelu Vítkovic z levého křídla, ale neudržel ji a k nebezpečné dorážce se snažil dostat Bukarts. Nakonec ze skákajícího puku směrem k třinecké brance nic nebylo.
     
    13:26
    Možná největší šance hostů v dosavadním průběhu zápasu! Kalus střílel z pravého kruhu na Mazance a domácí brankář jeho pokus pokryl. Kdyby si všiml vítkovický útočník, že na levém kruhu je zcela volný Radovan Bondra, mohl být třinecký gólman krátký.
     
    13:51
    Vítkovická aktivita pokračovala a třinecký brankář musel být opět ve střehu. Mezitím se domácí s pukem dostali mimo obranné pásmo a aktivitu budou vyvíjet opět hosté.
     
    14:54
    Bukarts dostal puk do jízdy na levé křídlo, ale u třinecké střídačky si jej našel Kundrátek a lotyšský internacionál dál neprošel.
     
    15:23
    Netradiční místo teď měl Roman Polák, najížděl si na pravé křídlo na dlouhou přihrávku z hloubi obranného pásma, ale hosté nestihli vyčistit útočné pásmo. Je pískán ofsajd a probíhá druhá komerční pauza první třetiny.
     
    15:41
    Třinecký Roman teď získal puk ve středním pásmu, neohroženě si nabruslil až k vítkovické brance, kde mu lepší střelu nebo přihrávku nedovolil vítkovický kapitán Polák.
     
    15:58
    Hosté se teď mnohem více než v první půlce první třetiny snaží o ofenzivní aktivitu, ale nyní se nechali nachytat do ofsajdu.
     
    16:36
    Přihrávku Michala Kovařčíka na Nestrašila zachytili ještě ve svém pásmu hosté a snažili se o rychlý přesun do útočného pásma. Při předávce puku ale zasáhl Robert Flick (VIT) Marinčina vysokou holí a je z toho dvouminutový trest.
     
    17:18
    Třinečtí zatím mají problém rozestavět přesilovkový deštník a hosté se úspěšně brání. Nyní po zaváhání v obranném pásmu Ocelářů nebyl daleko k zakončení Ivan Ivan.
     
    17:58
    Polák vyhazuje a Třinec má posledních 40 sekund na to, ještě něco v této přesilové hře vymyslet.
     
    18:18
    První zakončení si v této přesilové hře Ocelářů připsal Dej. Střela ze strany nebyla nebezpečná a Mazanec ji v klidu pokryl.
     
    18:44
    Třinečtí trochu zahrozili před Stezkou až v samotném závěru a po skončení přesilové hry. Ale nic než trochu vzruchu z toho nebylo.
     
    19:30
    Růžička ztratil puk v útočném pásmu a Ivan Ivan se pokusil přebruslit v nájezdu na Mazance Douderu. To se mu úplně nepovedlo, tak střílel ze strany a Mazanec neměl problém.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina moravskoslezského derby nepřinesla žádný gólový zážitek divákům shromážděným ve Werk areně. Když budeme hodnotit celek, aktivnější a lepší byli určitě domácí hokejisté, ti ale dominovali především v první polovině úvodní dvacetiminutovky. Těžko však vybrat nějaké konkrétní okamžiky, Oceláři si vytvořili především územní převahu a náznaky šancí. Největší rozruch před Stezkou byl během první přesilové hry Třince a následně ve dvanácté minutě poté, co Kurovský nahrnul puk zpoza branky do vítkovického brankoviště a kotouč doslova skákal po výstroji hostujícího brankáře. Od poloviny třetiny byli Vítkovice mnohem aktivnější než v úvodních minutách, ale k vyloženým šancím tato zvýšená aktivita také nevedla. Proto není divu, že se diváci v úvodní části zápasu gólu nedočkali.
     
    Druhá třetina začne cca v 17:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní buly druhé třetiny tentokrát patřilo Ocelářům.
     
    20:15
    Prvním technickým přestupkem druhé třetiny je icing Třince.
     
    20:34
    Třinec vyhrál buly a první třinecká formace se rychle dostala do útočného pásma. Růžička si najížděl do střelecké pozice, ale odzbrojil ho Bukarts.
     
    21:05
    Oceláři se poté, co první útok skončil s ofenzivní aktivitou, nastěhovali do útočného pásma znova. Ondřeji Kovařčíkovi se nepovedla přesná střela po otočce. Následně přihrávka na slot na bratra Michala směřovala mezi jeho nohy.
     
    21:51
    Na druhé straně číhal u levé tyče Marek Kalus, ale přihrávka mu mířila mezi nohy. Vítkovice ale drží pásmo.
     
    22:11
    Velká šance Ostravanů! Robert Flick dostal nabito k levé třinecké tyči a Mazanec měl co dělat, aby proti střele z první vytasil svůj beton!
     
    22:48
    Třinec získal puk v obranném pásmu a rychle otáčí směr hry na druhou stranu. Hrehorčák však zatáhl kotouč příliš do strany a Dravecký mezitím vjel do ofsajdu.
     
    23:10
    Chlán táhl po pravém křídle akci tří vítkovických hráčů na dva Oceláře, ale narazil přitom na Musila a akce skončila v ofsajdu.
     
    23:23
    Svačina nedojede Dudasem vyhozený puk a je z toho zakázané uvolnění.
     
    23:46
    Roman se teď vytočil zpoza branky a snažil se jít přímo do zakončení v brankovišti. Následně Stezka přerušuje hru potom, co Růžička na něj nahodil od modré.
     
    24:04
    Nestrašil s bratry Kovařčíkovými nejprve získali a pak si rychle předali puk v útočném pásmu a přes Douderu se kotouč dostal k Marinčinovi. Další jeho střelu od modré Stezka kryje ve výstroji.
     
    24:29
    Flick se teď snažil proháčkovat až před Mazance do zakončení. Jeho efektivní krasojízdě ale chybělo to zakončení, protože byl při posledním háčku zablokován třineckou obranou.
     
    24:50
    Oceláři jsou ale pod tlakem a vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    25:01
    Další icing Ocelářů.
     
    25:21
    Bernovský poslal puk z jízdy z pravé strany na Mazance, který jej vyrazil na modrou na Plášila. Vítkovickému obránci ale kotouč přeskočil hůl a hosté se tak dostali mimo útočné pásmo.
     
    26:14
    Oceláři teď předvedli dobrý tlak do branky před Stezkou. Nejprve Jaroměřského střela z úhlu, následně centr do brankoviště a střelecký pokus příklepem z levé strany od Romana.
     
    27:01
    Oceláři jsou aktivnější, ale do útočného pásma se dostávají často i hosté. Nyní je jejich aktivita přerušena pro přihrávku rukou a je vyhlášená první komerční přestávka druhé třetiny.
     
    27:34
    Oceláři opět pobyli v útočném pásmu, ale přímé ohrožení Stezkovy branky z toho nyní nebylo. Vítkovičtí v těchto minutách hry těžce bojují o vlastní třetinu.
     
    28:17
    Marcinko vybojoval puk a následně proklepl přihrávku z vlastní třetiny na najíždějícího Hrehorčáka, byl však postaven v ofsajdu.
     
    28:42
    Třinečtí propadli v útočném pásmu, Musil šel do strany proti třem soupeřům a byl z toho únik Vítkovických! Bernovský v samostatné akci na Mazance ale neuspěl, když přestřelil třineckou branku.
     
    29:06
    Hosté dostávají šanci otevřít skóre. Podrážením se provinil Miloš Roman (TRI) a Vítkovice mají první přesilovku v zápase.
     
    29:34
    Hosté se rozestavěli v útočném pásmu a vytvořili se dobré střelecké pozice. Ideální místo měl na ose na modré čáře Plášil, ale jeho střelu Mazanec vyrazil.
     
    30:15
    Poté, co se domácí dokázali osvobodit, již mají hosté problém vytvořit stejně efektivní vzorec jako po první vhazování.
     
    30:44
    Přesto z toho byla obrovská šance! Vítkovičtí fanoušci už zvedali ruce nad hlavu, ale po výborné práci Flicka na pravém křídle nedokázal Kalus posunout puk pod Mazancem do branky. Skóre se nemění.
     
    31:07
    Další výborná Flickova pozice, tentokrát na ose na slotu. Mazanec ale vyráží, Vrána vyváží a Oceláři se ubrání.
     
    32:01
    Oceláři se pokusili o ofenzivní aktivitu, ale kombinace se jim nepodařila a o nyní se bojuje o puk ve středním pásmu.
     
    32:36
    Po Jaroměřského pokusu z úhlu vyvezl puk na druhou stranu Svačina, ale ani z toho nic nebylo.
     
    32:56
    Vrána měl trochu víc místa na levém křídle, ale jeho svižné střele možná decimetr chyběl, aby zapadla k levé tyče Stezkovy branky.
     
    33:37
    Marinčin trochu v nouzi vyhodil dloubáčkem puk do středního pásma. U třinecké střídačky si jej převzal Hrehorčák a využil prostoru, který v útočném pásmu vznikl. Měl možnost nahrát najíždějícímu Romanovi, ale zkusil najít místo v postoji vítkovického brankáře, což se mu nepodařilo. Druhá komerční pauza druhé třetiny.
     
    33:58
    Vítkovice v útočném pásmu. Kalus z velkého úhlu od mantinelu centru do brankoviště, jeho přihrávku si Mazanec pokryl.
     
    34:16
    Icing Vítkovic a vhazování před Stezkou.
     
    34:44
    Oceláři vybojovali v tuhém boji za vítkovickou brankou puk, ale ohrožení pro hosty z toho nebylo. Vše zhatila nepřesná přihrávka Musila na Kundrátka na modré čáře.
     
    35:16
    Robert Flick (VIT) dostává svůj druhý trest v tomto utkání, tentokrát za krosček. Vítkovický útočník vyfasoval celkově čtyři minuty. Při cestě na trestnou lavici se ještě obořil na domácího kapitána, což se nelíbí třineckému publiku. Nic větší z toho ale není.
     
    35:34
    Právě Vrána měl první dobrou střeleckou pozici. Najížděl na Stezku z levé strany, ale hostující brankář byl na místě.
     
    36:15
    Po šavlovačce z obou stran hosté vyhazují puk a Třinec bude rozjíždět svoji aktivitu zpoza Mazancovy branky.
     
    37:10
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí teď předvedli velmi nebezpečný úsek a gól visel ve vzduchu. TOMÁŠ KUNDRÁTEK nejprve první bombou přestřelil, po pár sekundách ale dostal na své místo na vrcholu levého kruhu nabito podruhé a už se nemýlil. Jeho střela zapadla za levou tyč Stezkovy branky. Asistence: Milan Doudera, Michal Kovařčík. Stav utkání 1:0.
     
    37:56
    Oceláři pokračují v útočné aktivitě a mají rozestavěný přesilovkový vzorec. Pokračuje početní výhoda domácích.
     
    38:18
    Velkou šanci vymyslel Růžička, když jeho centr do předbrankového prostoru promáchl Marcinko. Následně akce končí poté, co Marinčin dostal přihrávku na špičku hole.
     
    38:54
    Třinec je opět před Stezkou. Musil nabíjel na podobné místo, odkud skóroval Kundrátek, Adámkovi. Třinecký bek se ale do toho neopřel správně.
     
    39:39
    Hosté jsou kompletní a nastěhovali se před Mazance.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce jsme sledovali otevřenější hru než v úvodní třetině. Oba týmy se prezentovaly větším množstvím vyloženějších šancí než v první části hry. Velkou šanci měl ve třetí minutě Flick, ale proti jeho střele z první zblízka se Mazanec dokázal přesunout včas. V deváté minutě mohl otevřít skóre Bernovský, ale po chybě Musila nevyužil samostatný únik na Mazance. Hosté se neprosadili ani z následné přesilové hry, byť po Flickově přihrávce ze strany a Kalusově aktivitě v třineckém brankovišti již vítkovičtí fanoušci zvedali ruce nad hlavu. Ve čtrnácté minutě měl první loženou šanci na domácí straně Hrehorčák, ale nevyužil dostatku prostoru, který dostal na levém křídle. Největší tlak domácích přišel při čtyřminutovém vyloučení Flicka. Necelé tři minuty před koncem druhé části hry přišel první gól zápasu, když bomba Tomáše Kundrátka skončila až v síti. Oceláři pak pokračovali v útočné aktivitě, ale druhý gól z toho už nebyl. Čtyřicet minut hry tak přineslo jediný gólový zářez.
     
    Třetí třetina začne cca v 18:32.
     
    Aktéři utkání se pomalu vracejí na led, za chvíli začne třetí třetina zápasu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Úvodní buly třetí části hry pro Oceláře. První útočnou aktivitu tak budou vyvíjet domácí.
     
    40:38
    První domácí pětka je aktivní. Marinčin zachytil na modré puk a poslal jej zápěstím na brankáře Stezku. Růžička nebyl daleko od dorážky.
     
    41:30
    Třinečtí se snaží dostat do útočného pásma, ale Vítkovice vytrvale odrážejí jejich křížné přihrávky ve středním pásmu.
     
    41:49
    Domácím se to nakonec na chvíli podařilo, ale nic z toho nebylo.
     
    42:10
    Marcinko zablokoval Kalusův centr zpoza branky do předbrankového prostoru. Kdyby se tak nestalo, byl by Flick sám na slotu.
     
    42:49
    Chlánovu propagační střelu Mazanec neudržel, třinecká obrana ale předbrankový prostor vyčistila dřív, než se hosté dostali k dorážce.
     
    44:09
    Koch šikovně kličkoval ve středním pásmu a dostal se až do útočného, ale tam narazil na Růžičku a ztracený puk vyčistil Mazanec.
     
    44:50
    Dej si obhodil Adámka, ale třinecký obránce puk dojel v rohu obranného pásma, a tak zase mají puk domácí.
     
    45:10
    Vítkovice zatáhly hru do útočného pásma. Do jízdy do druhé vlny dostal puk na střelu z první Plášil, vítkovický obránce ale při střele zlomil hůl.
     
    45:45
    Krenželok zatáhl hru do útočného pásma a následně si hosté vyměňovali dlouho puk po ose třetiny. Nakonec vystřelil Gewiese spíš na teč, ale jeho pokus zblokoval Doudera.
     
    46:28
    Další akce hostů a centr do třineckého předbrankového prostoru. Odražený kotouč končí v ochranné síti. Moc přerušení jsme zatím neviděli, třetí třetina plyne velice dynamicky. Vidíme první komerční přestávku třetí části hry.
     
    46:55
    Dobré zakončení Vítkovic! Bukarts vybojoval ve středním pásmu puk, Svačina jej na modré posunul do strany na Ivana a jeho střelu zpoza obránce Mazanec vyrazil do strany.
     
    47:39
    Po srážce devatenáctek, Plášila a Hrehorčáka, končí puk na střídačce Vítkovic. Vhazování ve středním pásmu.
     
    48:06
    Jeden z prvních pobytů Ocelářů v útočném pásmu zaznamenal pohotovou střelu Růžičky, který se snažil na vítkovickou branku vrátit nepřesné nahození Kundrátka, jež se odrazilo od zadního mantinelu.
     
    48:52
    Vrána si vyměnil puk s Jaroměřským a po střele od modré odráží kotouč do ochranné sítě Stezka. Vhazování v obranném pásmu hostujícího týmu.
     
    48:59
    Oceláři se v útočném pásmu provinili přihrávkou rukou a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    49:36
    Vítkovice se snaží o útočnou aktivitu, ale domácí ji poměrně efektivně odrážejí.
     
    50:17
    Velká šance Vítkovic na vyrovnání! Radovan Bondra dostal puk do jízdy na levé křídlo, objel si Douderu a zakončoval. Jeho pokus ale Mazanec odrazil ramenem.
     
    51:24
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Bukarts rozjel ve středním pásmu útočnou akci, centroval do předbrankového prostoru, kde se nejdravěji po puku natáhl MAREK KALUS a vlastně nadvakrát procedil puk skrz Mazance. Asistence: Roberts Bukarts. Stav utkání 1:1.
     
    51:54
    Oceláři se ihned po inkasované brance pokusili o útočnou odpověď a po zakázaném uvolnění Vítkovic k tomu budou mít další pokus.
     
    52:17
    Marinčin vyhrál v obranném rohu souboj s Flickem o puk a oba týmy střídají.
     
    52:54
    Oceláři mají puk na holích, ale marně hledají cestu ke Stezkově brance. Teď zase velmi efektivně pacifikují aktivitu soupeře hosté.
     
    53:52
    Marcinko ztratil v obranném pásmu puk a Ivan ukořištěný kotouč poslal na střelu z první Bukartsovi na pravém křídle. Ta se mu moc nepovedla, ale hosté díky tomu pobyli v útočné třetině.
     
    54:25
    Douderova střela prolétla vedle pravé tyče Vítkovic a krátký pobyt Ocelářů v útočném pásmu končí.
     
    55:08
    Hrehorčák pronikl s pukem do útočné třetiny a nahrál do druhé vlny Ondřeji Kovařčíkovi. Ten ze slibné pozice netrefil vítkovickou branku.
     
    55:30
    Po Kundrátkově střele z úhlu se zrodil protiútok dva na jednoho Vítkovic. Domácí si ale přihrávku Bondry na Kaluse pohlídali a zakončení z toho nakonec nebylo.
     
    56:10
    Střelu obránce Machů od modré odrazil Mazanec do ochranné sítě. Následuje poslední komerční přestávka utkání a vhazování v obranné třetině Ocelářů.
     
    56:46
    Puk teď drží Vítkovice, ale k útočné aktivitě to zatím nevede.
     
    57:09
    Až teď, když Dej zavezl puk do útočné třetiny. Jeho střela z úhlu ale nemohla Mazance zaskočit.
     
    57:23
    Mazanec kryje puk do lapačky a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    Utkání sleduje 868 diváků.
     
    57:38
    Velká šance Ocelářů! V bratrské spolupráci Kovařčíků přihrával z pravé strany do předbrankového prostoru Ondřej na Michala, ale tomu se puk jaksi namotal na hůl a nezamířil mezi tři tyče.
     
    58:16
    Po mezihře před třineckou brankou opět vhazování před Stezkou.
     
    58:50
    Po sprintu mezi Douderou a Bernovským získali hosté puk, ten se dostal do útočné třetiny, kde to Bukarts zkusil na Mazance z velkého úhlu. Domácí brankář si sebral puk do lapačky a bude se vhazovat ve vítkovickém útočném pásmu.
     
    59:02
    Svačinovu střelu od modré Mazanec vůbec neviděl, ale kotouč jej trefil. Domácí brankář následně pohlídal před ním vzniklý zmatek.
     
    59:30
    Poslední půlminutka. Kundrátek s Nestrašilem vymýšlejí, jak by se dalo ještě zaútočit.
     
    59:53
    Domácí ale puk honili po prknech a nic z toho nebylo. Na druhou stranu vyvezl kotouč Dej.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Zápas v normální hrací době nakonec rozuzlení nepřinesl. Pro Vítkovice byla třetí třetina nejlepší pasáži v utkání. Dlouho se hrálo bez větších šancí rozhodnout na jedné nebo druhé straně, až v jedenácté minutě měl velkou šanci vyrovnat Radovan Bondra, ale jeho pokus z levé strany Mazanec ustál, ale inkasoval zhruba o minutu později. Bukarts nacentroval puk do slotu před branku, kde se nadvakrát prosadil Marek Kalus a přidal druhý gól utkání. Další branka pak již nepadla, ani přes velkou šanci domácích po bratrské souhře Kovařčíků. Zápas tak dospěl do prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:27
    Jako první v prodloužení ve formátu tři na tři zaútočili domácí. Růžičkovu přihrávku chtěl až mezi Stezkovy betony dovézt Doudera, což se mu nepodařilo.
     
    60:39
    Na druhé straně zasahuje Mazanec a vhazuje se před třineckou brankou.
     
    61:11
    Nestrašil získal v obranném pásmu puk, poslal jej Marinčinovi, který vysunul úplně volného Marcinka. Tomu ale kotouč trochu odskočil, a tak jeho pokus neměl Stezka problém ustát.
     
    61:44
    Krenželok nenašel přes Kurovského cestu do zakončení, hosté drží pásmo.
     
    62:38
    Teď drželi útočné pásmo domácí, ale také nenašli cestu k úspěšnému zakončení nebo aspoň střeleckému pokusu.
     
    62:47
    Icing domácích vrátí hru před Mazance.
     
    63:11
    Bondra s Bernovským drží puk v útočném pásmu, za Oceláře tam na hraně pravidel zasáhl v rohu Adámek.
     
    63:59
    Akce hostů hrozila přihrávkou před odkrytou klec, pas ale zastavil Roman a následně s Vránou dostali hru z třinecké třetiny.
     
    64:56
    Konec prodloužení stráví v útočném pásmu Oceláři, k zakončení se už ale nedostali.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení nakonec gólové rozuzlení nepřineslo. A vlastně ani moc gólových šancí. Více času v útočném pásmu asi strávili hráči Vítkovic, byť to nemůžeme potvrdit tvrdými daty, na vyložené šance na tom byli líp domácí, když hned v úvodu měl šanci Doudera a následně byl v samostatném úniku Marcinko, ale puk mu za modrou trochu utekl. Přesto nebo právě proto platí po šedesáti pěti minutách hry, že jsme ve Werk areně viděli pouze dva góly, spravedlivě do každé sítě jeden. Rozhodnou tedy nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Ivan Ivan pokusem mezi nohy neuspěl.
     
    1. série
    0:0
    Petr Vrána svou parádičkou taky cestu do Stezkovy branky nenašel.
     
    2. série
    0:0
    Radovan Bondra se pokusem mezi nohy také neprosadil.
     
    2. série
    1:0
    Milan Doudera se střelou k tyči prosadil a otevírá skóre nájezdů.
     
    3. série
    1:0
    Tomáš Machů skončil s pukem za brankou. Ani to není gól.
     
    3. série
    1:0
    Michal Kovařčík čaroval v brankovišti, ale neuspěl.
     
    4. série
    1:0
    Roberts Bukarts má šikovné ruce, ale jeho natahovačku Mazanec zvládl.
     
    4. série
    2:0
    Martin Růžička proměňuje kličkou do bekhendu a rozhoduje o vítězství Ocelářů v tomto utkání!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Oceláři Třinec.
    Oceláři vyhráli na nájezdy nakonec 2:0. Góly vstřelili MILAN DOUDERA, jemuž se započítá do análů tohoto utkání vítězná branka, a Martin Růžička. Třinečtí tak nakonec v utkání vítězí 2:1 na nájezdy.
     
    Konec zápasu. (19:18:04)

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 38. Kundrátek (M. Doudera, M. Kovařčík), rozh. náj. M. Doudera – 52. Kalus (Roberts Bukarts)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Ivan (VIT)
    0:0   Vrána (TRI)
    2. série:
    0:0   Bondra (VIT)
    1:0   Doudera (TRI)
    3. série:
    1:0   Machů (VIT)
    1:0   M. Kovařčík (TRI)
    4. série:
    1:0   Bukarts (VIT)
    2:0   Růžička (TRI)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (L. Daneček) – Kundrátek, D. Musil, M. Doudera, Marinčin, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Miloš Roman – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Dravecký (A), Hrehorčák
    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – Plášil, R. Polák (C), Gewiese, Dudas, Koch, Machů – Bukarts, Ivan, Svačina – L. Krenželok (A), Dej, Fridrich – R. Bondra, Flick, Kalus – Lednický, Chlán, Bernovský

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Konvička

    Diváci: 868
    bahis siteleri