Slavia – Vrchlabí 4:2 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 2:3 (2:3 po s.n.) | Třinec – Vítkovice 2:1 (2:0 po s.n.)
Pardubice – Liberec 5:3 (kon.) | Havířov – Nitra 6:2 (kon.) | K. Vary – Sparta 3:1 (kon.)
Plzeň – Mladá Boleslav 1:5 (kon.) | Motor ČB – Kladno 3:2 (po pr.) | Frýdek-M. – Vsetín 2:3 (kon.)
Žďár n/S – Tábor 6:5 (kon.) | Kobra – Klatovy 0:0 (zruš.) | Velké Meziříčí B – Kometa Brno B 0:0 (zruš.)
Kobra – Příbram 3:2 (kon.) | Jablonec n/N – Řisuty 4:3 (po pr.) | Znojmo – Jihlava 4:5 (po pr.)
Sokolov – Litoměřice 5:6 (kon.) | Salzburg II – Benátky n/J 4:5 (kon.) | Prostějov – Třebíč 3:1 (kon.)
Děčín – Chomutov 3:2 (kon.) | Martin – Vlci Žilina 2:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Dvůr Králové n. L. 6:5 (po pr.)
Mostečtí Lvi – Bílina 10:1 (kon.) | Přerov – Zlín 2:1 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
5:3 (2:0, 1:2, 2:1)
Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 19.08.2021, 17:00 • enteria arena • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Frodl) – Košťálek, Mikuš, Nakládal (C), Roberston, Hrádek, Kolář – Cienciala, Roman, Říčka – Camara, Poulíček, Hecl – Blümel, Musil, Rohlík – Koffer, Anděl, Paulovič.

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Pavelka) – Derner, Ivan, Šedivý, Melancon, Kunst, Štibingr – Vlach, Gríger, Zachar – Rychlovský, Jelínek, Šír – Ordoš, Najman, Faško-Rudáš.
     
    Obě mužstva jsou na ledové ploše. Dynamo v červeno-černé variantě, na Liberci převládá bílá barva. Jdeme na věc!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Hned první útok Dynama mohl skončit radostí! Říčka si vzal puk na modré čáře a po přejetí vyslal prudkou a jedovatou střelu. Brankář Kváča ji lapačkou jen škrtnul a odrazil mimo tři tyče!
     
    00:51
    Kvalitní šance se rodila i na opačné straně, brankář Klouček má na kontě také úvodní úspěšný zákrok.
     
    01:15
    Hecl se krásně vymotal proti přesile libereckých bránících hráčů, následný pas na modrou čáru ale prolétl přímo mezi oběma připravenými beky až do středního pásma.
     
    02:01
    Liberecký Adam Najman šikovným atakem přibrzdil rozjetého Jana Koláře, který se následně sám vystavil do postavení mimo hru. Vhazování ve středním pásmu.
     
    02:23
    V polovině třetí minuty nás čeká první přesilová hra. Na trestnou lavici míří za nedovolené bránění liberecký Jaroslav Vlach (LIB). Pardubice si vyzkouší první početní výhodu v dnešním přípravném duelu.
     
    02:50
    První přesilovková šance se rodila po střele Říčky. Kváča ji, naštěstí pro hosty, dokázal udržet ve své výstroji, čímž zabránil dorážce zcela volného Romana.
     
    03:19
    Ostrá rána Nakládala od modré čáry zaduněla na vyrážečku libereckého brankáře. Dynamo v tlaku.
     
    03:32
    A znovu minisouboj pardubického kapitána s libereckým brankářem. Tentokrát měl Jakub Nakládal více času zamířit, puk mezi betony Kváči ale do sítě nedostal.
     
    04:12
    Chvíli to vypadalo, že bude Liberec hrát několik sekund ve třech, vyhození bránícího hráče se ale přece jen třepotalo v ochranné sítě.
     
    04:23
    Hosté v pěti.
     
    04:46
    Časté přerušování pokračuje, přesilovka číslo jedna přijde i v podání Liberce. Za podrážení míří za katr Jan Kolář (PCE).
     
    05:28
    Defenzíva Dynama se rozestoupila a nechala na pravé straně nabrat rychlost libereckému Martinovi Faško-Rudášovi. Slovenský forvard následně mířil do pravé šibenice, Kloučkovu branku ale jen o kousek přestřelil!
     
    05:58
    Další úspěšný zákrok si domácí brankář připisuje proti střele Zachara zápěstím. Hosté se ještě snažili o dorážky, zadáci Dynama ale kotouč dokázali včas odklidit.
     
    06:33
    Pardubice se mohly prosadit při vlastním oslabení. Obraně Liberce pláchl Filip Koffer, jeho postup sám na gólmana nakonec vracející se obránce Bílých Tygrů výrazně zbrzdil a nepovolil mu kloudně zakončit. Právě to ale překvapilo Kváču, který následně vytahoval poskakující kotouč z brankové čáry koncem své hole!
     
    07:32
    Další slušná šance Dynama se zrodila po akci dva na jednoho, kdy dostal nabito Robert Říčka. Petr Kváča si povyjel, zmenšil úhel a zabránil prvnímu gólu Východočechů!
     
    07:45
    I Dynamo již hraje v plném počtu, ani hosté svoji první přesilovku v zápase nevyužili.
     
    08:02
    Tak pozor, to je nepříjemnost pro domácí hokejisty. Brankář Milan Klouček si zřejmě přivodil nějaké zranění, které mu neumožní pokračovat v utkání, na jeho místo se tak staví Dominik Frodl!
     
    08:24
    Již pokračujeme ve hře, po pasu Musila vypálil po zemi nepříjemně Rohlík, betony Kváči však byly včas připraveny.
     
    10:00
    Polovina první části za námi, zatím jsme viděli řadu nebezpečných příležitostí. Ani jeden ze tří brankářů, kteří se na ledě doposud ukázali, ale kotouč za svá záda nepustil.
     
    11:05
    Michal Ivan šikovně vyvezl puk až z vlastní obranné třetiny do útočného pásma, po přihrávce na Zachara a sražené střele ale skončil kotouč vysoko nad pardubickou brankou.
     
    11:12
    Vhazování před Frodlem se bude opakovat, Dynamo se dopustilo zakázaného uvolnění.
     
    11:30
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    V polovině dvanácté minuty se skóre poprvé mění! Marek Hecl to udělala po přejezdu modré čáry fantasticky, podržel puk pro sebe a následně ho šikovně předložil ANTHONY CAMAROVI. Kanadskému útočníkovi již následně stačilo jen přesně trefit odkrytý kout branky a poslat Pardubice do vedení – 1:0! Asistence: Marek Hecl.
    11:30 CAMARA - 1:0
     
    13:11
    Cienciala zůstal zcela sám před libereckým brankářem, po otočce vypálil tahem prudkou ránu těsně nad břevno!
     
    13:41
    První kloudný zákrok po svém příchodu má také Frodl, pokus Michala Ivana mu neomylně zaplul do připravené lapačky.
     
    14:06
    TJ Melancon (LIB) zapomněl svoji hokejku pod jedním z pardubických hokejistů a o svém zákroku bude moci následující okamžiky přemýšlet na trestné lavici.
     
    14:42
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Ale moc času nedostal, Pardubice po 36 vteřinách přesilovou hru využívají! Musil poslal rychle puk na volného ANTHONYHO CAMARU, který se během tří minut podruhé zapisuje do střelecké listiny – 2:0! Asistence: Adam Musil a Patrik Poulíček.
    14:42 CAMARA - 2:0
     
    16:07
    Dynamo se ve středním pásmu provinilo přihrávkou rukou, buly se bude konat po pravé ruce Dominika Frodla.
     
    17:05
    A už to mohlo být 3:0! Matěj Blümel rychlou kombinaci zakončil prudkou ranou, Kváča kotouč pouze vyrazil na hokejku Adama Musila, který z nulového úhlu prohnal puk za jeho zády brankovištěm! Skóre se však tentokrát nemění.
     
    19:01
    Začala poslední minuta úvodního dějství, Dynamo je i nadále nastěhováno před brankou Bílých Tygrů. Robertsonův pokus sražen do rohu kluziště.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství v Pardubicích je za námi, domácí zcela zaslouženě vedou o dvě branky. Dynamo bylo živějším týmem, mělo více brankových příležitostí a po dvou pokusech kanadského střelce Anthonyho Camary vede 2:0!
     
    Další třetina začne přibližně v 17:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:46
    Hned na začátek druhé třetiny jsme viděli po jedné příležitosti na každé straně, Frodl s Kváčou se hodně rychle dostali do tempa.
     
    21:53
    Nahození Koláře skončilo nakonec na čepeli Adama Musila, který puk ihned backendem zametl na branku. Kváča znovu připraven.
     
    22:54
    I na začátku druhé dvacetiminutovky je Dynamo, které se snaží o navýšení vedení.
     
    23:32
    Bílí Tygři se osvobozují pouze za cenu zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude znovu před Kváčou.
     
    23:45
    A vzápětí přichází další technický přestupek v podání hostujícího týmu, tentokrát se Liberec provinil při postupu přes střední pásmo.
     
    24:31
    Camara byl v kvalitní palebné pozici a mohl usilovat na hattrick, kvůli problémům se zpracováním ale musel pouze nahrávat směrem na Koláře. Pas nakonec postrádal potřebnou přesnost a jen vyhnal Pardubice z útočné třetiny.
     
    25:59
    Štibingr hodně laxní přihrávkou nabídl Dynamu velmi kvalitní příležitost, po kombinaci s Andělem zakončil Koffer mimo branku. Kváča se jen za pukem otočil.
     
    27:27
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Anthony Camara mohl na jedné straně zkompletovat hattrick, jenže poté, co minul branku, přišel rychlý protiútok Liberce. Kotouč si na střed útočné třetiny navedl PETR JELÍNEK a těsně nad beton Frodla trefil přesně – 2:1! Bez asistence.
    27:27 JELÍNEK - 2:1
     
    27:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po dalších dvanácti vteřinách je v Pardubicích vyrovnáno! Obrana Pardubic se znovu trestuhodně rozestoupila, přečíslení Liberce nejprve skončilo na tyči, po dorážce volného JANA ORDOŠE se již puk třepotal v síti – 2:2! Asistence: Adam Najman.
    27:39 ORDOŠ - 2:2
     
    28:15
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nerozhodný stav však v Pardubicích vydržel jen šestatřicet vteřin, domácí si berou ztracené vedení na svoji stranu! Po pokusu Rohlíka se k puku dostal ADAM MUSIL, jehož pohotová dorážka skončila pod víkem liberecké branky – 3:2! Asistence: Ondřej Rohlík a Michal Hrádek.
    28:15 MUSIL - 3:2
     
    29:35
    Produktivní čtyřminutovku chtěl podtrhnout také Adam Najman, svoji střelu zápěstím ale nestlačil pod břevno. Puk skončil jen na zadním mantinelu.
     
    30:18
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jan Štibing – 2 min., sekání).
     
    31:40
    Liberečtí se zatím brání poměrně dobře. Již dvakrát se jim podařilo vyhodit, ojedinělé pokusy dokáže krýt připravený Petr Kváča.
     
    32:03
    Na konci přesilové hry dostal nabito Robert Říčka, z první však prostor mezi třemi libereckými tyčemi nezasáhl.
     
    32:18
    Hosté v plném počtu.
     
    34:02
    První Nakládalova střela vypadla Kváčovi z lapačky, tu druhou si již liberecký gólman lépe pohlídal.
     
    36:18
    Série hluchých momentů na obou stranách nic zajímavého nepřinesla, Dynamo i nadále mírně aktivnějším mužstvem.
     
    37:07
    Podrážení na pronikajícího Camaru se dopustil liberecký Petr Jelínek (LIB), autor druhého gólu Bílých Tygrů si nyní posedí na trestné lavici.
     
    37:39
    Blümelova ostrá rána příklepem se třepotala jen zboku liberecké sítě.
     
    38:22
    Dynamo drtí soupeře před jeho brankou, Najman navíc zlomil hůl. To budou krušné chvíle pro Liberec.
     
    38:40
    Nakonec se po zákroku Frodla a vyhození jednoho z obránců podařilo unavené liberecké čtveřici vystřídat.
     
    39:07
    Hosté v plném počtu.
     
    39:30
    Tak ještě jedno vhazování ve druhé třetině přijde po icingu Dynama Pardubice.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhém dějství se nám skóre výrazně pohnulo, Liberci se nejprve povedlo vyrovnat, dobře hrající Pardubice však poslal zpět do vedení premiérovým gólem v dresu Dynama Adam Musil. Ve třetí třetině bude ještě o co hrát, začínáme zhruba v 18:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:49
    Dynamo vstoupilo do třetí třetiny znovu aktivně, chytrá Heclova teč však Kváču nenachytala, u své pravé tyče byl liberecký brankář včas.
     
    41:35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Teď už si ale hráči Pardubic berou dvoubrankové vedení zpět na svoji stranu a znovu se prosazuje ADAM MUSIL! Tentokrát po individuální akci přes dva liberecké hráče zakončil na přední tyč bekhendem a přiblížil tím Dynamo dalšímu přípravnému vítězství – 4:2! Asistence: Ondřej Rohlík a Michal Hrádek.
    41:35 MUSIL - 4:2
     
    42:01
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Koffer – 2 min., podrážení).
     
    42:56
    Dynamo se zatím brání velmi dobře, Liberečtí nahání puk ve své útočné třetině.
     
    43:28
    Teď to však Bílí Tygři sehráli fantasticky, na konci rychlé kombinace byl Adam Najman, kterému ale do rány obětavě vpadl Hrádek!
     
    43:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři přece jen přesilovou hru využívají a dostávají se tím na dostřel! Najmanova střela ještě gólem neskončila, dorážka DÁVIDA GRÍGERA již ano – 4:3! Asistence: Adam Najman.
    43:40 GRÍGER - 4:3
     
    44:12
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2 min., sekání).
     
    45:34
    Kolem liberecké klece znovu pořádně létají kotouče, Kváča neví, kam dříve skočit. Zatím to ale unavená čtveřice dokázala ustát.
     
    46:12
    Liberečtí oslabení přežili, jsou v pěti a mohou se vydat vstříc vyrovnávací brance.
     
    47:27
    Zatím se jim to ale příliš nedaří, musí se stále bránit útokům Dynama.
     
    48:33
    Rychlý průnik Ondřeje Rohlíka končí jen nepovedenou střelou do plexiskla za brankou.
     
    49:37
    Další souvislý tlak pardubických hokejistů končí nahozením do lapačky brankáře Kváči. Jen díky němu mohou hokejisté Liberce ještě reálně uvažovat nad vyrovnávací brankou.
     
    50:33
    Poulíčkovo nahození velmi šikovně tečoval rozjetý Juraj Mikuš, když ze vzduchu zasáhl kotouč přímo do protipohybu libereckého brankáře! Petr Kváča dokázal na tuto změnu směru zareagovat a skvělým zákrokem znovu udržel Liberec ve hře!
     
    51:03
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2 min., nesportovní chování).
     
    51:47
    Po pomalé kombinaci se vše rozvířit rozhodl Jan Košťálek, rána příklepem však skončila mimo.
     
    52:08
    Liberec jde do tří! Sprinterský souboj brankáře Dominika Frodla a Petra Jelínka skončil zákrokem libereckého útočníka, který byl později u puku a smetl domácího gólmana. Velká nevole v hledišti a 55 vteřin trvající přesilovka pěti proti třem!
     
    52:33
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dvojnásobná početní výhoda je zužitkována a my zde máme hattrick! ADAM MUSIL si převzal kotouč, udělal dva kroky dopředu a poslal ho neomylně do šibenice liberecké branky – 5:3! Asistence: Jakub Nakládal.
    52:33 MUSIL - 5:3
     
    53:09
    Dynamo se ještě nenabažilo a i nadále v přesilové hře kombinuje v útočné třetině. Dočkáme se ještě jedné gólové radosti?
     
    54:08
    Teď už se Dynamu nevedlo, Jelínek je zpět na ledové ploše.
     
    54:39
    A právě Petr Jelínek měl na čepeli další snížení, proti jeho prudké ráně však Dominik Frodl včas tasil svůj beton!
     
    55:17
    Zachar s Vlachem to pořádně rozvířili na pardubickém brankovišti, Frodl se měl co otáčet. Nakonec je z toho hrubost v podání Jana Koláře, který dává Liberci možnost zahrát si v početní výhodě.
     
    55:54
    Liberec se dočkal využité přesilovky, gól ale nemůže být uznán! Dorážka na brankovišti totiž přišla po hře vysokou holí!
     
    56:54
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Michal Hrádek – 2 min., podrážení).
     
    57:59
    Pardubice již byly ve čtyřech, když Dominik Frodl předvedl zákrok večera! Po křižné přihrávce vypálil Jaroslav Vlach, přesouvající se pardubický brankář švihl lapačkou a sebral kotouč do své rukavice, za což sklidil zasloužený potlesk!
     
    58:51
    Další zákrok Frodla, tentokrát proti pokusu Marka Zachara z pravého kruhu.
     
    58:54
    Dynamo se ubránilo a je minutu před koncem v plném počtu.
     
    59:35
    Mohli jsme tu mít druhý hattrick! To by však Anthony Camara musel zužitkovat ideální Poulíčkovu přihrávku a ve stoprocentní šanci nenechat vyniknout Petra Kváču.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi Pardubicemi a Libercem končí výsledkem 5:3 pro pardubické barvy. O výhře Východočechů můžeme mluvit jako o zaslouženém, domácí byli v zajímavém duelu nebezpečnější a ukazují, že jsou na novou sezonu skvěle připraveni. Z enteria areny přeje příjemný zbytek večera Petr Dejnožka. (19:13:18)

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 12. Camara (Hecl), 15. Camara (Musil, Poulíček), 29. Musil (Rohlík, Hrádek), 42. Musil (Rohlík, Hrádek), 53. Musil (Nakládal) – 28. Jelínek, 28. Ordoš (Najman), 44. Gríger (Najman)


    HC Dynamo Pardubice: Klouček (9. Frodl) – Košťálek, Mikuš, Nakládal (C), Roberston, Hrádek, Kolář – Cienciala, Roman, Říčka – Camara, Poulíček, Hecl – Blümel, Musil, Rohlík – Koffer, Anděl, Paulovič.
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Pavelka) – Derner, Ivan, Šedivý, Melancon, Kunst, Štibingr – Vlach, Gríger, Zachar – Rychlovský, Jelínek, Šír – Ordoš, Najman, Faško-Rudáš
    bahis siteleri