Rusko – Švýcarsko 2:3 (po pr.) | USA – Japonsko 10:2 (kon.)
konec
USA
10:2 (5:2, 2:0, 3:0)
Japonsko
Sobota 28.08.2021, 21:30 • WinSport Arena, Calgary • Mistrovství světa žen • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:33
    Dani Camaranesiová je ještě vyloučena na dvě minuty. Třetí přesilovka Japonska v utkání.
    54:39 Dani CAMARANESIOVÁ - 10:2
     
    54:39
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky se dočkaly desítky! Zasloužila se o to DANI CAMARANESIOVÁ, která s pukem z rohu vybruslila na vrchol levého kruhu a parádní střelou švihem vymetla bližší horní růžek nad lapačkou brankářky Konišiové. Asistence: Abby Roqueová a Caroline Harveyová.
     
    46:00
    Výborná Konišiová! Za japonskou brankařku sice propadl puk po ráně Megan Kellerové, ale Konišiová se stačila včas zorientovat, předvedla tygří skok a na brankové čáře kotouč přikryla lapačkou!
    44:44 Neuznaný gól.
     
    44:44
    Ano, je to tak. Kendall Coyneová Schofieldová tečovala střelu spoluhráčky s hokejkou nad úrovní horní tyčky. Gól tedy nemůže platit.
    43:44 Hilary KNIGHTOVÁ - 9:2
     
    43:44
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky navyšují své vedení na 9:2! Caroline Harveyová projela s kotoučem dopředu podél levého mantinelu, z rohu ho nahrála před branku, kde hlídkovala HILARY KNIGHTOVÁ a ta puk z prvního doteku nasměrovala do sítě. Asistence: Caroline Harveyová
    42:00 Grace ZUMWINKLEOVÁ - 8:2
     
    42:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    GRACE ZUMWINKLEOVÁ potvrzuje, že je americkým objevem tohoto šampionátu! Hráčka, která startuje na MS poprvé, využila chyby Jamašitaové, sebrala volný kotouč, se kterým se z pravé strany natlačila před Konišiovou a bekhendem poslala hrací předmět za její záda. Zumwinkleová na turnaji vstřelila už čtyři góly. Bez asistence.
     
    40:01
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Alex Cavalliniová, přichází Nicole Hensleyová.
     
    32:36
    Japonky vystřídaly brankářky. Nanu Fudžimotovou nahradila Akane Konišiová.
     
    32:36
    Vyloučení v týmu USA (Abbey Murphyová – 2 min., podrážení).
    28:21 Caroline HARVEYOVÁ - 7:2
     
    28:21
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Sedmý gól USA! Camaranesiová předala v útočném pásmu puk doleva CAROLINĚ HARVEYOVÉ, která vystřelila a kotouč s přispěním nešťastné teče bránící Hosojamadaové zapadl za záda bezmocné Fudžimotové. Asistence: Dani Camaranesiová.
    25:43 Brianna DECKEROVÁ - 6:2
     
    25:43
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    První zásah Američanek ve druhé třetině! Střelu Megan Kellerové z levé strany Fudžimotová vyrazila, ještě si poradila i s dorážkou Kendall Coyneové Schofieldové, proti BRIANNĚ DECKEROVÉ už však byla bezmocná. Asistence: Hilary Knightová a Megan Kellerová.
     
    24:23
    Amanda Kesselová nahrála v situaci 2 na 1 Scamurraové, která nepřekonala Fudžimotovou. Odražený puk si našla právě Kesselová, jenž ho už nedokázala vytažením zpoza branky zasunout za brankovou čáru!
     
    21:52
    Hayley Scamurraová je vyloučena za hrubost. Přesilová hra pro Japonsko.
    18:53 Akane ŠIGAOVÁ - 5:2
     
    18:53
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Asijský celek dává Američankám druhý gól! Přečíslení 2 na 1 vyřešila Suzuka Takaová přihrávkou na AKANE ŠIGAOVOU, která se na levém kruhu z první opřela do kotouče a trefila se parádně. Přesouvající se Cavalliniová puk škrtla vyrážečkou, ale v cestě do brankové síťky mu nezabránila. Asistence: Suzuka Takaová.
     
    18:02
    Velkou šanci měly Japonky! Jamašitaová nahrála před branku Jonejamaové a Cavalliniová si musela připsat výborný zákrok!
    17:33 Megan KELLEROVÁ - 5:1
     
    17:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tohle je jednoznačná partie! Jesse Compherová našla přihrávkou od zadního mantinelu MEGAN KELLEROVOU. Ta si puk stáhla do střelecké pozice a z levého kruhu vymetla bližší horní růžek nad vyrážečkou brankářky – 5:1. Asistence: Jesse Compherová a Cayla Barnesová.
    15:07 Alex CARPENTEROVÁ - 4:1
     
    15:07
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A je to 4:1 pro USA! Puk, který zůstal ležet před brankovištěm po tečované střele Lee Steckleinové, si našla ALEX CARPENTEROVÁ a ta ho zametla za záda Fudžimotové. Asistence: Lee Steckleinová.
    14:32 Grace ZUMWINKLEOVÁ - 3:1
     
    14:32
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky si berou zpátky dvougólový náskok! Puk poslala před branku Amanda Kesselová a GRACE ZUMWINKLEOVÁ ho pohotově tečovala mezi betony japonské brankářky. Asistence: Amanda Kesselová.
    10:58 Akane ŠIGAOVÁ - 2:1
     
    10:58
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic je sníženo! Japonky nejprve přežily šanci Kellerové, která si sjela až před branku, ale už nedokázala zasunout puk za záda Fudžimotové. Následoval rychlý brejk Japonek, přihrávka Haruky Tokové před branku a koncovka TAKANE ŠIGAOVÉ mezi betony brankářky Cavalliniové – 2:1. Asistence: Haruka Toková a Ruj Ukitaová.
     
    07:37
    Dělovka Megan Bozekové sestřelila před brankou clonící spoluhráčku Kelly Pannekovou! Ta se po zásahu do helmy těžce zvedala z ledu, ale vypadá to, že bude v pořádku.
    03:41 Hilary KNIGHTOVÁ - 2:0
     
    03:41
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A máme tu i druhý gól USA! Z pravého kruhu vystřelila Kendall Coyneová Schofieldová. Kotouč propadl Fudžimotové mezi betony a zastavil se v brankovišti. Celou situaci důsledně sledovala HILARY KNIGHTOVÁ, která hrací předmět posunula za brankovou čáru a potvrzuje pozici nejlepší střelkyně historie ženského MS. Asistence: Kendall Coyneová Schofieldová a Brianna Deckerová.
    03:10 Alex CARPENTEROVÁ - 1:0
     
    03:10
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Americké hokejistky jdou do rychlého vedení! Puk, který se odrazil od zadního mantinelu do předbrankového prostoru, si našla Amanda Kesselová. Ta ho z jedničky posunula na hůl ALEX CARPENTEROVÉ, která z bezprostřední blízkosti překonala brankářku Fudžimotovou. Asistence: Amanda Kesselová a Cayla Barnesová.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 4. Carpenterová (Kesselová, Barnesová), 4. Knightová (Coyneová Schofieldová, Deckerová), 15. Zumwinkleová (Kesselová), 16. Carpenterová (Steckleinová), 18. Kellerová (Compherová, Barnesová), 26. Deckerová (Knightová, Kellerová), 29. Harveyová (Camaranesiová), 42. Zumwinkleová, 44. Knightová (Harveyová), 55. Camaranesiová (Roqueová, Harveyová) – 11. Akane Šigaová (H. Toková, Ukitaová), 19. Akane Šigaová (Takaová)


    USA: Cavalliniová (41. Hensleyová) – Barnesová, Kellerová, Steckleinová, Harveyová, Bozeková, Harmonová, Dunneová – Knightová (A), Deckerová (A), Coyneová Schofieldová (C) – Murphyová, Panneková, Camaranesiová – Zumwinkleová, Compherová, Scamurraová – Edenová, Carpenterová, Kesselová – Roqueová.
    Japonsko: N. Fudžimotová (33. Konišiová) – Kojkeová, Hosojamadaová (A), Aoj Šigaová, A. Toková (A), Š. Jamašitaová, Suzukiová, Kawašimaová – H. Jamašitaová, Jonejamaová, Osawaová (C) – Ukitaová, H. Toková, Akane Šigaová – Miuraová, Takaová, Kojamaová – Itová, Otakiová, M. Fudžimotová – Šišiučiová.

    Rozhodčí: Jermakovová (RUS), Nurmiová (FIN) – Chartrandová (CAN), Mochovová (RUS)
    bahis siteleri