Mladá Boleslav – IFK Helsinky cz 1:2 (po pr.) | SønderjyskE – Zug 0:10 (kon.) | Rauma – Mannheim 5:1 (kon.)
Rögle BK – Mnichov 4:3 (kon.) | Cardiff – Lausanne 4:1 (kon.) | Zürich – Frölunda 4:2 (kon.)
konec
Lukko Rauma
5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Adler Mannheim
Sobota 28.08.2021, 18:00 • Kivikylän Areena, Rauma • Hokejová Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký večer. Na počtenou! (20:26:13)
     
    Utkání je úspěšně u konce! Mannheim ve třetí části nejprve snížil na rozdíl jednoho gólu zásluhou Joonase Lehtivuoriho, ale poté stříleli branky pouze domácí. Domácím hráčům vrátil dvoubrankový náskok Sebastian Repo a náskok domácích ještě navýšil svou trefou obránce Vili Saarijärvi. Gólový účet zápasu uzavřel Linus Nyman. Rauma vítězí nad Mannheimem v poměru 5:1 a připisuje si do tabulky cenné tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Rauma se ještě na chvíli dostala do útočného pásma, ale další góly už v tomto utkání nepřidá. Obránce Saarijärvi si bere puk na hokejku, zápas končí.
     
    58:39
    O vítězi utkání je zřejmě rozhodnuto. Hosté budou hrát v oslabení, když Matthias Plachta (MAN) nedovoleně bránil jednoho z domácích.
     
    57:44
    Obránce Grégoire si vzal kotouč na hokejku a chtěl rychle přenést hru na druhou stranu. Mannheim ovšem dobře zapracoval ve středním pásmu.
     
    57:28
    Brückmann musel vytáhnout ze svého repertoáru další zákrok, když na něj letěla nepříjemná střela z levé strany. Německý gólman zakročil svým ramenem.
     
    56:25
    Mannheim to nevzdává a zkouší střílet ze všech pozic. Nyní pálil Rendulic a hned po něm z nebezpečné pozice Einseschmid. Jukuri zneškodnil všechny pokusy hostů.
     
    55:24
    Teď byli hosté blízko! Ruslan Iskhakov vystřelil zápěstím z pravého kruhu a jeho dobrá střela orazítkovala tyčku domácí branky. Škoda pro Mannheim.
     
    54:35
    Mannheim ovšem nevyhrál vhazování po pravici domácího brankáře a obránce Melart se musel pro kotouč vrátit zpět až za branku Brückmanna.
     
    54:24
    Arttu Ilomäki (RAU) dává Mannheimu zřejmě poslední šanci na to, aby hosté ještě zdramatizovali koncovku zápasu. Finský útočník vyfasoval trest za nesportovní chování.
     
    53:32
    Jordan Szwarz se vydal napadat do útočného pásma Mannheimu, ale obránci domácího týmu byli znovu velmi pozorní a vyvezli puk do bezpečí.
     
    52:24
    Další slibná šance domácích, kteří stále nemají dost a nadále se tlačí do útočného pásma. Obránce Vili Saarijärvi vystřelil z pravé strany mimo branku.
     
    51:43
    Niklas Ylitalo obdržel dobrou přihrávku od svého spoluhráče z mezikruží a ihned vypálil z první. Brankář Brückmann se stačil přesunout na poslední chvíli.
     
    50:58
    Brankář Jukuri vyjel ze svého pracoviště, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. U mantinelu byli ovšem úspěšnější hosté, kteří si berou puk zpět.
     
    50:39
    Matthew Abt se nyní ve své rozehrávce příliš unáhlil a kotouč končí až na zakázaném uvolnění Lukko Raumy. Hra se vrací zpět do obranného pásma domácích.
     
    49:49
    Rauma hraje v plném počtu hráčů na ledové ploše a už opět útočí. Střela od modré čáry byla hodně razantní, ale chyběla jí větší přesnost. Hraje pokračuje dál.
     
    49:02
    Borna Rendulic udržel na poslední chvíli hru v útočném pásmu, ale Mannheim se i přesto nedokázal prosadit přes pozornou obranu domácích.
     
    48:41
    Rauma ovšem brání výborně. Hostující hráči se museli vrátit zpět do svého obranného pásma až k brankáři Brückmannovi. Mannheim rozjíždí další svůj útok.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 34. Ilomäki (Grégoire, Pooley), 35. Ilomäki (Grégoire, Pooley), 45. Repo (Nyman, Ilomäki), 45. Saarijärvi (Mattila, Hakulinen), 48. Nyman (Abt) – 42. Lehtivuori (Rendulic)


    Lukko Rauma: Jukuri (Helomaa) – Piipponen, Saarijärvi, Abt, Grégoire, M. Kukkonen, Laitinen, Pietilä, Korkka – Skalický, Mattila, Repo – Pooley, Ilomäki, Nyman – Petman, Kainulainen, Hakulinen – Suni, Päivärinta, Ylitalo.
    Adler Mannheim: Brückmann (Endras) – Lehtivuori, Akdag, Melart, Holzer, Wirth, Reul, Klos, Dziambor – Dawes, Szwarz, Eisenschmid – Kraemmer, Desjardins, Plachta – Bergmann, Iskhakov, Rendulic – Tosto, Bast, Elias.

    Rozhodčí: Koova, Salonen – Elonen, Hagerström
    bahis siteleri