Švédsko – Finsko 1:2 (kon.) | Česko – Rusko 3:4 (kon.)
konec
Švédsko
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Finsko
Sobota 28.08.2021, 15:00 • ZS Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (17:03:48)
     
    Střely na branku: 24 – 35
     
    Je dobojováno. Třetí třetina už žádnou branku nepřinesla a Finové svůj nejtěsnější možný náskok uhájili. Švédsko tedy porazili 2:1 a zakončili tak turnaj čtyř v Hodoníně vítězstvím.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Zakázané uvolnění Švédska a hra se stěhuje do jeho teritoria. Brankář Vikman je tedy zase zpět ve svém brankovišti. Patrně se už nic nestane.
     
    59:25
    Nyní už jsou Švédové v šesti a jejich branka je prázdná!
     
    59:15
    Akce před finskou brankou a znovu se Fini drží co nejdále od své klece. Švédsko tak zatím stále nemá možnost poslat na led šestého hráče.
     
    58:35
    Hráči Suomi drží puk a až po chvilce se s ním vydávají do útočného pásma, takticky tak soupeře nepouštějí k odvolání brankáře.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:03
    Švédsko je v plném počtu.
     
    56:36
    Švédi své oslabení hrají dobře a nepouštějí soupeře do zakončení, nyní se už poněkolikáté osvobodili a už svou početní nevýhodu zřejmě zvládnou bez úhony.
     
    55:03
    Vyloučení v týmu Finsko (Rasmus Ruusunen – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Švédsko (Elias Stenman – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Švédsko (Ake Stakkestad – 2 min., hrubost).
     
    55:01
    Na druhé straně pak akce dva na jednoho na finské straně skončila na pozorném Jesperu Vikmanovi.
     
    54:34
    Filip Bratt si na modré čáře klepl o přihrávku, poté střílel z jedničky, ale jen do připravené obrany finského nároďáku.
     
    53:56
    Zakázané uvolnění švédského celku, dění na ledě se přesouvá před brankáře Jespera Vikmana.
     
    52:52
    Hned poté se na druhé straně zjevil před Vikmanem Oliver Kapanen, ale jeho pokus si cestu mezi tři tyče nenašel.
    52:12 Ljungkrantz tváří v tvář finskému brankáři neuspěl
     
    52:12
    Tváří v tvář v samostatné akci neuspěl před finským brankářem Alexander Ljungkrantz! Ten střelou trefil beton Koskenvua a puk šel o rohu. Velká šance Švédů, která vyrovnáním nekončí.
     
    51:31
    Další zákrok také finského gólmana, který na pravé straně přilepil betony k ledu a má puk pod kontrolou. Zároveň je hra pozastavena.
     
    50:28
    Z vlastního obranného pásma šli do další akce hráči Suomi, ale nedostali se do zakončení před Vikmanem. Místo toho se rychle vraceli zpět do obranného pásma.
     
    49:28
    Další povedený zákrok má na svém kontě Jesper Vikman, který zblízka zastavil nebezpečný pokus Santeriho Koskely.
     
    48:30
    Na Vikmana nyní mířily dvě střely, které ohrozily jeho branku, ale nakonec si s nimi i za pomoci beků poradil a hned puk rozehrál mezi své spoluhráče.
     
    47:49
    Proti několika rozehrávkám zakročila obrana Švédska a když se puk dostal do brankoviště, Jesper Vikman ho přikryl a hra je znovu zastavena.
     
    47:16
    Zblízka pohotově pálil William Von Barnekow, ale bylo to jen přímo do brankáře Finů. Ti pak rychle otočili hru na opačnou stranu.
     
    46:29
    Z ní se ale rychle samo vykázalo a do akce šli Švédové. Proti pokusu Akea Stakkestada zakročil Aku Koskenvuo, ježn sklapl betony a kotouč v nich ukryl.
     
    46:19
    Zakázané uvolnění švédského týmu a hra se tedy stěhuje před Jespera Vikmana. Vhazovat se bude po jeho levé ruce, Finsko získalo zadarmo útočnou třetinu.
     
    45:30
    A znovu hráči Finska získali puk a dostali se s ním do útočného pásma, kde se snažili navýšit své vedení, ale marně. Obrana Švédů byla proti a pomohla Vikmanovi.
     
    44:00
    Filip Barklund nahodil žabkou kotouč před branku Finů, ale Aku Koskenvuo ukryl puk do lapačky a raději pak přerušil hru, buly po jeho pravé ruce.
     
    43:30
    Po akci Švédů zakročil Aku Koskenvuo a hra je přerušena. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    42:39
    Joona Korhonen sebral ve středním pásmu puk, nabruslil s ním až do pásma soupeře, kde přihrál spoluhráči, ovšem hodně nepřesně.
     
    41:38
    Švédi jsou kompletní.
     
    41:22
    Pěkná střela z hole Nymana skončila na pozorném zákroku Jespera Vikmana. Nicméně Finsko stále před jeho brankou operuje.
     
    41:04
    Švédsko je ve čtyřech, Finové v plném počtu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 14 – 24
     
    Také druhá třetina je minulostí. Finové stále vedli o jednu branku, ale v závěru stihli Švédové vyrovnat díky Mansu Forsfjällovi, ovšem v přesilové hře našel rychlou odpověď Rasmus Ruusunen. Stále není nic rozhodnutého a uvidíme ještě napínavou třetí třetinu, která začne přibližně v 16:31.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:38
    Vyloučení v týmu Švédsko (Filip Bratt – 2 min., držení).
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:56
    Vyloučení v týmu Švédsko (Ludvig Jansson – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Finsko (Rasmus Ruusunen – 2 min., hrubost).
    38:28 Rasmus RUUSUNEN - 1:2
     
    38:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové strhávají v přesilové hře vedení zase na svoji stranu. Po pěkně sehrané kombinaci usměrnil puk za záda Vikmana RASMUS RUUSUNEN a opět má jeho tým jednobrankový náskok – 1:2. Asistence: Jani Nyman a Feetu Knihti.
     
    37:58
    Vyloučení v týmu Švédsko (Filip Bratt – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:39
    Finové si hned chtěli vrátit své vedení zpět, když dobře zakombinovali před Vikmanem, ten ale kotouč za svá záda po svižné střele nepustil.
    35:59 Mans FORSFJÄLL - 1:1
     
    35:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Teď už se to povedlo a Švédové vyrovnávají. Na pravé straně se do střely opřel Ake Stakkestad a těsně před brankou Finů jeho pokus nasměroval mezi tři tyče chytrou tečí MANS FORSFJÄLL – 1:1. Asistence: Ake Stakkestad.
     
    35:36
    Victor Sjöholm dostal přihrávku na modrou čáru a jeho tvrdá rána byla zastavena finským brankářem.
     
    35:12
    Po pravé straně unikal dopředu Ludwig Persson, ale vůbec se na kotouč nedostal.
     
    34:09
    Fini se prodrali zpět na území Švédska, ale rychle byli vykázáni s pukem do středního pásma.
     
    33:27
    Santeri Koskela se rychle dostal před soupeřovu klec, zblízka vyslal pokus po zemi, který se jen otřel o brankáře Jespera Vikmana.
     
    32:35
    Dlouhá přihrávka na najíždějícího Alexandera Ljungkrantze, ten ji ale nezachytil a rázem tak skončila akce švédského celku, která měla jepičí život.
     
    31:24
    U mantinelu v útočném pásmu Finů vznikl souboj o kotouč. Nakonec ho vydolovali Švédové a otočili hru před branku Finska.
     
    30:35
    Polovina základní hrací doby je minulostí. Finsko stále drží těsný náskok, nedaří se mu vsítit pojistku stejně tak jako se Švédsku nedaří vyrovnat.
     
    30:12
    Finsko je v plném počtu.
     
    29:25
    Dokonce se s pukem dostali do švédského obranného pásma, kde sice nevystřelili, ale alespoň pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    28:50
    Švédský tým dostal znovu možnost, jak se dostat k vyrovnání, v další přesilové hře se mu ale nedaří ohrozit gólmana Finů. Ti se osvobozují.
     
    28:12
    Vyloučení v týmu Finsko (Kalle Ervasti – 2 min., hrubost).
     
    27:55
    Finsko je v plném počtu.
     
    27:05
    Teď už se obrana Finska dostala ke kotouči, který okamžitě posílá až před Jespera Vikmana. Švédi tak jdou do akce znovu od jeho svatyně.
     
    26:30
    Švédsko si vynutilo faul a nyní hraje přesilovou hru. Na chvíli se usadilo před finskou brankou, ale nedokázalo se prosadit. Nicméně akce finského soupeře nadále trvá.
     
    25:55
    Vyloučení v týmu Finsko (Jani Nyman – 2 min., sekání).
     
    25:33
    Od modré čáry mířil puk na švédskou klec, tam ještě někdo z Finů puk tečoval, ale ten skončil na Vikmanovi. Ten hned posílá své spoluhráče do akce na opačné straně.
     
    24:55
    Santeri Koskela číhal v prostoru mezi kruhy, klepl si o přihrávku, té se nedočkal. Na druhé straně z rychlého protiútoku zahrozil Linus Sjödin, jenž zblízka nechal vyniknout Koskenvua.
     
    24:27
    Finsko se proti akci Švédska ubránilo jen za cenu vyhození kotouče až před Vikmana. Zakázané uvolnění a hra se stěhuje před klec Finska.
     
    22:55
    Z vlastního obranného pásma šli do akce finští hokejisté, kteří ale nakonec ztroskotali na obraně soupeře už ve středním pásmu.
     
    22:19
    Švédsko pak na druhé straně zaútočilo, ale i Koskenvuo byl na svém místě a trochu mu pomohla i jeho vlastní obrana.
     
    21:15
    Arttu Paaso vystřelil od modré čáry, jeho pokus tečoval spoluhráč před Vikmanem, ten zakročil v pravý čas.
     
    20:25
    Švédský tým se hned na úvod druhé části hry usadil v pásmu soupeře, kde chvíli kombinoval, nakonec ale kotouč končí ve středním pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 4 – 10
     
    První třetina je minulostí. V ní se velmi brzy dostali do vedení finští hráči, když se povedenou střelou v přesilové hře prezentoval Jiri Pärssinen. Ten z levého kruhu vyslal svižnou střelu, která skončila za zády Jespera Vikmana. Více se už nestalo a skóre se neměnilo. Finsko tak má před druhou třetinou náskok o jednu branku. Druhá třetina začne přibližně v 15:45 a máme se opět na co těšit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Po chvilce se už Švédsko dostalo před finskou branku, jenže už nestihlo jakkoli ohrozit brankáře Koskenvua.
     
    19:29
    Finsko neudrželo puk v útočném pásmu, hned na to se snažil soupeř projít na druhou stranu, ale ve středním pásmu mu rozehrávku pokazila finská obrana.
     
    19:13
    Oliver Kapanen po buly v útočném pásmu pálil z první a jeho tvrdá rána zapadla do lapačky Jespera Vikmana. Hra je zastavena a vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:17
    Zblízka zakončoval Santeri Koskela, ale Jesper Vikman sklapl betony a kotouč pokryl. Nechal hru hned plynout a teď už kouká na své spoluhráče na druhé straně, co předvádějí před finskou svatyní.
     
    17:17
    Na druhé straně se příliš nepovedla finská kombinace, po které brzy puk získali Švédové. Hned se přemístili na opačnou stranu, tam po pokusu Kumlina má puk pod kontrolou Koskenvuo.
     
    16:39
    Filip Barklund nabral na levé straně rychlost, prosmýkl se až před branku Finska, jeho přízemní pokus se ale nevešel mezi tři tyče i díky přispění hole Koskenvua.
     
    15:57
    Finsko ubránilo další oslabení a je už v plném počtu.
     
    15:35
    Další oslabení Finů, ti se zatím velmi dobře brání a vyhazují puky do bezpečí. Před chvílí na Koskenvua střílel Ludwig Persson, leč nepřesně.
     
    13:57
    Vyloučení v týmu Finsko (Ilvari Säkkinen – 2 min., sekání).
     
    13:34
    Victor Sjöholm napřáhl na modré čáře, jeho střela pak byla sražena finskou obranou do rohu obranné třetiny.
     
    13:00
    Také Švédi jsou už kompletní.
     
    12:35
    Jiri Pärssinen, autor úvodní finské branky, si šikovně sjel do prostoru mezi kruhy, jeho přiťuknutí holí ale skončilo jen na Vikmanovi, jenž kotouč ukrývá pod lapačku.
     
    12:17
    Finsko je v plném počtu a začíná jeho zkrácená přesilová hra.
     
    11:36
    Finové obléhali branku Švédska, nakonec obrana Tre Kronor poslala puk do středního pásma, kde si ho dojíždí jeden z finských beků.
     
    11:00
    Vyloučení v týmu Švédsko (Ludwig Persson – 2 min., držení).
     
    11:00
    Je po přesilovce, síly na ledě se srovnají. Na trestnou lavici poputuje švédský hráč a budeme svědky hry ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    10:29
    Švédové mají k dispozici první přesilovou hru a mají tak šanci na vyrovnání. Jsou už usazeni v pásmu Finska, které je ale nepouští do kombinace a naopak vyhazuje puk až před Vikmana.
     
    10:17
    Vyloučení v týmu Finsko (Kalle Ervasti – 2 min., krosček).
     
    09:43
    Střela z pravé strany zamířila před finskou klec, tam ji ale jeden z obránců Finska tečoval do rohu obranného pásma.
     
    09:24
    Kotouč nyní skončil ve švédské síti, bylo to ale už po odpískání a samozřejmě tedy branka nemůže platit, navíc je hra vykázána do středního pásma.
     
    08:21
    Švédové po chvilce ještě znovu zahrozili, ale jejich střela byla z kategorie těch nepřesných. Nyní míří do útočné akce znovu Finové.
     
    07:29
    Alexander Ljungkrantz si sjel do těsné blízkosti finského brankáře, ale k teči se nedostal. Následně pak Aku Koskenvuo ukryl puk pod lapačku a hned nechal hru zastavit.
     
    06:59
    William Von Barnekow nastartoval své motory a po levé straně unikal do útočného pásma, kde převzal i puk. Ovšem už to bylo v ofsajdu. Hra se tedy stěhuje zpět do středního pásma.
     
    06:08
    Hned na to se k puku dostali znovu finští hokejisté a hned si to namířili směr švédská branka, kde vyvinuli další tlak, ale i z něho se soupeř vymanil. Zatím jsou Suomi lepším týmem.
     
    05:25
    Zakázané uvolnění Finů a hra se stěhuje před branku Akua Koskenvuoa. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    04:48
    Další menší tlak před Vikmanem, který musel být hodně pozorný. Celou situaci ale ustál, jenže kotouč mají stále finští hráči a operují dále před jeho svatyní.
     
    03:44
    Švédové nyní čelili dalšímu útoku Finska, Kalle Ervasti však střelu od modré čáry poslal jen k zadnímu mantinelu a poté soupeř Finů dostal kotouč do neutrální zóny.
    02:39 Jiri PÄRSSINEN - 0:1
     
    02:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové svou přesilovku využívají a otevírají účet dnešního duelu. Feetu Knihti poslal kotouč na levý kruh, odkud napřáhl ke střele JIRI PÄRSSINEN a jeho pokus se zastavil až v síti švédského brankáře Jespera Vikmana – 0:1. Asistence: Feetu Knihti a Topias Vilén.
     
    02:05
    Finové jako první mají k dispozici přesilovou hru a už se uhnízdili v pásmu soupeře, jenže Vikman nemusel zasahovat, pomohla mu obrana, která puk vyhodila daleko od jeho klece.
     
    01:26
    Vyloučení v týmu Švédsko (Martin Schreiber – 2 min., nedovolené bránění).
     
    01:13
    Nyní se oba celky vystřídaly v rychlých útocích, ani jeden z nich však neskončil nebezpečnou střelou. Do akce nyní pokračují finští hokejisté a míří před švédskou klec.
     
    00:15
    Do útočného pásma hned po vhazování zamířili Švédové, kteří ale před finskou klecí nevystřelili. Aku Koskenvuo tak mohl být v klidu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Vikman (Ollas) – Sjöholm, Forsfjäll (A), Bratt, Schreiber, Jansson, Gabrielson, Kumlin – Ljungkrantz (A), Stakkestad, Strömgren – Barklund, Dower Nillsson (C), Tärnström – Johansson, Von Barnekow, Persson – Hallén, Stenman, Magnusson – Sjödin

    Finsko: Koskenvuo (Markkanen) – Häkkilä, Sedoff (C), Pärsinnen, Vilén, Paaso, Aho, Malinen, Ervasti – Mäenpää (A), Kapanen, Kemell – Myllymaa, Knihti, Nyman – Ruusunen, Mättää (A), Korhonen – Säkkinen, Koskela, Niemi,

    Rozhodčí: Pražák, Šindel – Axman, Rampír.
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se spolu oba týmy utkaly před měsícem v rámci přátelského zápasu, tehdy Finsko vyhrálo nad Švédskem 5:2. Hráči Tre Kronor tak mají co oplácet.
     
    Finsko

    Finům také úvodní zápas na turnaji nevyšel. A také to bylo s reprezentací Česka. Po bezbrankové první třetině šli Češi v té druhé do vedení a těsný náskok drželi až do třetího dějství. V něm přidali další dvě přesné trefy a Fini tak prohráli 0:3. Ve druhém utkání už ale byli lepší a zlepšený výkon korunovali výhrou 3:0 nad Ruskem. Dnes Finové v derby prahnou i po skalpu švédského týmu. Čeká nás zajímavá bitva.
     
    Švédsko

    Mladým švédským hokejistům se tento turnaj zatím vůbec nevede. V prvním utkání narazili hráči Tre Kronor na houževnaté Rusy, kteří byli lepší a zvítězili nad Švédskem 4:1. V pátek pak na švédskou reprezentaci do dvaceti let čekal domácí český výběr a ten tedy svého soupeře vůbec nešetřil. Češi Švédy rozdrtili poměrem 9:3 a na turnaji ještě neprohráli. Dnes se bude švédská dvacítka snažit na debakl zapomenout a pokusí se napravit si reputaci proti Finům, aby získali alespoň jednu výhru. Nic lehkého je ale nečeká.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Dnes je na programu znovu turnaj čtyř hráčů do dvaceti let, který hostí Hodonín. V tomto duelu na sebe narazí Švédsko a Finsko. Půjde tedy o severské derby.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 36. Forsfjäll (Stakkestad) – 3. Pärssinen (Knihti, Vilén), 39. Ruusunen (Nyman, Knihti)


    Švédsko: Vikman (Ollas) – Sjöholm, Forsfjäll (A), Bratt, Schreiber, Jansson, Gabrielson, Kumlin – Ljungkrantz (A), Stakkestad, Strömgren – Barklund, Dower Nillsson (C), Tärnström – Johansson, Von Barnekow, Persson – Hallén, Stenman, Magnusson – Sjödin
    Finsko: Koskenvuo (Markkanen) – Häkkilä, Sedoff (C), Pärsinnen, Vilén, Paaso, Aho, Malinen, Ervasti – Mäenpää (A), Kapanen, Kemell – Myllymaa, Knihti, Nyman – Ruusunen, Mättää (A), Korhonen – Säkkinen, Koskela, Niemi,

    Rozhodčí: Pražák, Šindel – Axman, Rampír
    bahis siteleri