Kazachstán – Ukrajina 2:2 (kon.) | Lucembursko – Ázerbájdžán 2:1 (kon.) | Portugalsko – Irsko 2:1 (kon.)
Francie – Bosna 1:1 (kon.) | Dánsko – Skotsko 2:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Izrael 0:4 (kon.)
Moldavsko – Rakousko 0:2 (kon.) | Lotyšsko – Gibraltar 3:1 (kon.) | Norsko – Nizozemsko 1:1 (kon.)
Turecko – Černá Hora 2:2 (kon.) | Malta – Kypr 3:0 (kon.) | Rusko – Chorvatsko 0:0 (kon.)
Slovinsko – Slovensko 1:1 (kon.)
konec
Faerské ostrovy
0:4 (0:2)
Izrael
Středa 01.09.2021, 20:45 • Tórsvøllur, Torshavn, Faerské ostrovy • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina F
Předzápasové kurzy
    90+2. Eran ZAHAVI - 0:4
     
    90+2
    Izrael právě vstřelil branku!
    Megakoncert jménem Eran má třešničku v podobě hattricku. ERAN ZAHAVI si na levé straně před vápnem narazil míč s Abadou, který mu jej už ve vápně vrátil a jeden z nejlepších izraelských fotbalistů všech dob kompletuje střelou po zemi na bližší tyč svůj dnešní třígólový večer. Asistence: Liel Abada.
     
    85
    A vzápětí následuje i poslední střídání Izraele. Manor Solomon, jenž má velkou zásluhu na třetí brance, pouští do hry Ijada Abu Abaida.
     
    84
    Eli Dasa přepouští místo na závěr zápasu Lielu Abadovi.
     
    80
    A naopak René Joensen musel na půlce hřiště u lajny takticky zastavit pronikajícího soupeře.
     
    76
    Hned trojí střídání domácích. Z placu jde Gunnar Vatnhamar, Klaemint Olsen a hlavně nejlepší hráč Faeřanů dnešního mače Brandur Hendrikssen. Nahradí je Heri Hjalt Mohr, Daniel Johansen a Tróndur Jensen.
    Zákrok na Klaeminta Olsena penaltový nebyl
     
    Jochem Kamphuis a Sander Van Der Eijk, tedy videoasistent rozhodčího a asistent VAR, se shodli na tom, že se o nedovolený zákrok nejednalo a domácí tedy výhodu penalty mít nebudou.
    72. Brandur Hendriksson mířil vedle
     
    72
    Opět agilní Brandur Hendriksson, který by si dneska branku zasloužil. Nyní napřáhl zhruba z pětadvaceti metrů. Míč kroutil na vzdálenější tyč, ale těsně jí minul.
     
    71
    Z placu jde Orel Dgani a Munas Dabbur, jenž si dnes skvěle rozuměl s Eranem Zahavim. Za umělku v Torshávnu se podívají Ofri Arad a Shon Weissman.
     
    68
    Právě Dgani rychle rozehrál přímý volný kop. Ve vápně se Manor Solomon prokličkoval kolem Olsena i Gunnara Vatnhamara a zakončoval na bližší tyč, kam výborně vystrčil svou nohu Gunnar Nielsen, spolehlivá jednička islandsého Hafnarfjörduru.
     
    64
    Z placu jde také Jákup Andreasen, kterého nahradí Hallur Hansson.
     
    63
    A právě Sölvi Vatnhamar se zapsal naposled do statistik zápasu ofsajdem. Střídá ho totiž Jóan Edmundsson.
     
    62
    Roh Hendrikssona neznamenal žádné nebezpečí pro Ofira Marciana. Hosté následně střídali, z placu jde Bibras Natcho, kterého nahrazuje Mohammad Abu Fani.
    52. Munas DABBUR - 0:3
     
    52
    Izrael právě vstřelil branku!
    Nyní to již Izraelcům vyšlo. Natcho dal krátký roh na Solomona, který rozpohyboval na vápně Hendrikssona a poté se přes něj ještě natlačil. Na malém vápně viděl nehlídaného MANASE DABBURA, kterému dal míč a forvard Hoffenheimu jej kolem strnulých obránců usměrnil do sítě. Asistence: Manor Solomon.
     
    52
    Přímý volný kop byl rozehrán nakrátko, Izraelci se tak vykombinovali až na malé vápno, kde zakončoval Dabbur a Nielsen výborným zákrokem vytěsnil míč na roh.
    44. Eran ZAHAVI - 0:2
     
    44
    Izrael právě vstřelil branku!
    ERAN ZAHAVI je dnes ve svém živlu. Nejprve předvedl brankář Gunnar Nielsen výborný zákrok proti Menachemovi, který obelstil ofsajdovou past. Odražený míč se dostal za vápno k Dabburovi, jenž přihrál míč pro ERANA ZAHAVIHO a jeho střela z pětadvaceti metrů končí prakticky znovu v pravé šibenici zoufale se natahujícího Nielsena. Asistence: Munas Dabbur.
     
    42
    Sudí Rogier Honig měl výborný zrak, VAR v podání Jochema Kamphuise a Sandera van der Eijka potvridli jeho rozhodnutí, o ofsajd se jednalo a gól tak neplatí.
    42. Dabburův gól nemůže být uznán pro ofsajd
     
    42
    Munas Dabbur přebral na hranici ofsajdu přihrávku od spoluhráče, rychle se obtočil kolem soupeře a trefil se kolem roztahující se nohy Nielsena. Asistent rozhodčího ale ukazuje ofsajd a v pohotovosti je videoasistent rozhodčího.
    33. Dabbur těsně minul branku
     
    33
    Izraelci mohli vést o dvě branky! A opět na to stačila špatná rozehrávka domácích. Gunnar Vatnhamar se nechal předběhnout Bibrasem Natchem, jenž získal míč a z druhého kroku jen naservíroval pro Munase Dabbura. Ten na nic nečekal, z vápna hned vystřelil a míč jen těsně minul pravou tyčku.
    22. Zahavi na míč nedosáhl, balon prošel těsně vedle
     
    22
    A opět Eran Zahavi. Kanonýr PSV nyní jen těsně nedosáhl na přízemní střílenou přihrávku Eli Dasy. Míč i tak projel jen těsně vedle pravé tyčky branky, kterou stráží Gunnar Nielsen, brankář FH.
    12. Eran ZAHAVI - 0:1
     
    12
    Izrael právě vstřelil branku!
    Domácím nebylo zhola nic platné, že do zápasu vstoupili aktivněji. Po zbytečné ztrátě na vlastní polovině získal míč Natcho, který vyslal dlouhým a hlavně přesným pasem do útoku ERANA ZAHAVIHO. Nestárnoucí kanonýr si z pravé strany seběhl blíže do prostředku před vápno, oklamal Jákupa Andreasena a poslal míč nechytatelně pod břevno. Asistence: Bibras Natcho.
    1. Hendriksson mířil v první minutě nad
     
    1
    Brandur Hendriksson zahrával přímý volný kop centrem do pokutového území. Na penaltovém puntíku nejvýše vyskočil Meinhard Olsen, který asi docela vystrašil brankáře Ofira Marciana. Nemířil až tak vysoko nad.

    Tomáš Lysý

    Branky: 12. Zahavi (B. Natcho), 44. Zahavi (Dabbur), 52. Dabbur (Solomon), 90+2. Zahavi (Abada)

    Karty:   80. R. Joensen (FAO)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:11.
    Faerské ostrovy: Nielsen (C) – Rólantsson, Faerö, Nattestad, R. Joensen – S. Vatnhamar (63. Edmundsson), G. Vatnhamar (76. Mohr), Andreasen (64. Hansson), Hendriksson (76. Jensen), M. Olsen – K. Olsen (76. D. Johansen).
    Náhradníci: Gestsson, Lamhauge – Mohr, D. Johansen, Vatnsdal, Hansson, Bartalsstovu, Askham, Edmundsson, Jensen, Knudsen, Frederiksen.

    Izrael: Marciano – Dasa (84. Abada), Dgani (71. Arad), Menachem, Tibi – Dor Peretz, B. Natcho (C) (62. Abu Fani), Solomon (85. Abu Abaid) – N. Bitton, Zahavi, Dabbur (71. Weissman).
    Náhradníci: Harush, Nitzan – Glazer, Atzili, Arad, Weissman, Kinda, Abu Fani, Abu Abaid, Abada, Abu Hanna, Haziza.

    Rozhodčí: Dennis Higler – Rogier Honig, Rens Bluemink (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri