Kazachstán – Ukrajina 2:2 (kon.) | Lucembursko – Ázerbájdžán 2:1 (kon.) | Portugalsko – Irsko 2:1 (kon.)
Francie – Bosna 1:1 (kon.) | Dánsko – Skotsko 2:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Izrael 0:4 (kon.)
Moldavsko – Rakousko 0:2 (kon.) | Lotyšsko – Gibraltar 3:1 (kon.) | Norsko – Nizozemsko 1:1 (kon.)
Turecko – Černá Hora 2:2 (kon.) | Malta – Kypr 3:0 (kon.) | Rusko – Chorvatsko 0:0 (kon.)
Slovinsko – Slovensko 1:1 (kon.)
konec
Slovinsko
1:1 (1:1)
Slovensko
Středa 01.09.2021, 20:45 • Stadion Stožice, Ljubljana • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer u mezinárodního fotbalu! Dnes večer se rozbíhá další reprezentační přestávka, která opět bude mít na programu kvalifikaci na Mistroství světa. O další důležité body se tak porve Slovinsko se Slovenskem. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Slovinsko
    Slovinsko má za sebou tři utkání v rámci kvalifikace, přičemž dobře zvládlo jen první zápas. V tom totiž senzačně porazilo Chorvatsko, což byl papírově nejsilnější celek ve skupině. Slovinci ale následně tuto famózní výhru zazdili porážkou s Ruskem a selháním proti Kypru, z těchto duelů nevytěžili ani jeden bod. V tabulce jsou tedy na pátém místě před Maltou a na postup mohou myslet jen stěží.

    Poslední tři utkání kvalifikace
    Kypr vs. Slovinsko – 1:0
    Rusko vs. Slovinsko – 2:1
    Slovinsko vs. Chorvatsko – 1:0
     
    Slovensko
    Slovensko je na tom o dost lépe, ve skupině H dokonce jako jediný tým nepoznalo hořkost porážky. I přesto je v tabulce až na třetím místě, protože zaznamenalo jen jednu výhru a dvě remízy. Jediné vítězství si Slováci připsali proti nejsilnějšímu soupeři, se kterým se utkali, což bylo Rusko, které přetlačili 2:1. Předtím senzačně remizovali s Maltou a Kyprem, čímž si dost zkomplikovali cestu na šampionát. Dnes by tedy měli povinně zvítězit.

    Poslední tři utkání kvalifikace
    Slovensko vs. Rusko – 2:1
    Slovensko vs. Malta – 2:2
    Kypr vs. Slovensko – 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    Slovinsko: Oblak (C) – Stojanović, Blažič, M. Mevlja, Balkovec – Štulac, Zajc – Iličić, Lovrić, Mlakar – Šeško.
    Náhradníci: Belec, Vekič – Skubič, Aljaž Struna, Bijol, Šporar, Črnigoj, Bohar, Jurčević, Zahovič, Gnezda Čerin, Stankovič.

    Slovensko: Rodák – Pekarík, Šatka, Škriniar, Holúbek – Schranz, Hamšík (C), Lobotka, Kucka, Weiss – Boženík.
    Náhradníci: Plach – Valjent, Jirka, Duda, Suslov, Bero, Hrošovský, Koscelník, Hancko, Mak, Strelec.

    Rozhodčí: Kovács – Marinescu, Artene (všichni ROU).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Slovinci začíná o něco aktivněji, protože už musel zasahovat Marek Rodák, který pozorně vyboxoval nebezpečný centr do šestnáctky.
     
    3
    Míč pořád drží domácí fotbalisté, kteří aktuálně v klidu kombinují na půlící čáře a čekají na nějakou díru ve slovenské obraně.
     
    4
    Benjamin Šeško si nabíhal za obranu soupeře, jenže nákop je příliš dlouhý a skončil jenom mimo hrací plochu. Míč tak získává Marek Rodák.
     
    5
    Slováci mají poprvé míč pod kontrolou na vlastní polovině a rozhodně s ním nikam nepospíchají. Chtějí si užít, že konečně mohou kombinovat.
     
    6
    Slovinsko velmi aktivně napadá a působí tak soupeři obrovské problémy. Ten se totiž nemůže dostat přes půlící čáru.
     
    7
    Slovensko protivníka konečně zatlačilo mimo svou polovinu a může rozvíjet svou první útočnou akci. Je to ale velmi složité.
     
    9
    Jan Oblak se konečně také protáhl, i když to neměl vůbec složité. Slovenský nákop totiž směřoval přímo do jeho náruče.
     
    10
    Róbert Boženík při napadání končí na trávníku, ale rozhodčí zůstávají klidní, takže Slovinsko může pokračovat v zakládání útočné akce.
     
    11
    To ale ukončuje útočným faulem Josip Iličić, který se vzteká na rozhodčí a konstatuje, že rozhodně nefauloval, ale teď už nic nezmění.
     
    12
    Jan Mlakar si nyní dokonale splnil své obranné povinnosti, protože zastavil slovenskou ofenzivu a následně i úspěšně rozehrál.
     
    13
    V posledních chvílích se dost často přerušuje kvůli nedovoleným zákrokům. Ten poslední si připsal jeden ze Slovinců, kteří se to vzápětí snaží vyžehlit aktivním napadáním.
     
    14
    Jure Balkovec vhazuje na levé straně hřiště. Míč raději posílá dozadu, protože nechce riskovat jeho ztrátu. Pořád je to tedy dost opatrné.
     
    15
    Máme za sebou prvních patnáct minut, ve kterých jsme neviděli jedinou větší příležitost. Opatrnost je pořád hlavním aspektem hry.
     
    16
    Miha Mevlja bez problémů pokryl nepřesný slovenský nákop. Míč dokonce udržel pod kontrolou, takže jeho spoluhráči mohou jít dopředu.
     
    17
    Róbert Boženík dostal slušnou přihrávku do běhu a mohl se pokusit o únik přes pravou stranu, ale stopku mu vystavil první protihráč v cestě.
     
    18
    Ivan Schranz fauluje těsně před pokutovým územím a nabízí soupeři standardní situaci z velmi dobré pozice.
     
    19
    Sandi Lovrić šel do přímého zakončení, ale rána se mu vůbec nepovedla, protože skončila několik metrů nad horní tyčí.
     
    20
    Róbert Boženík zatím předvádí dobrý výkon, protože si dokáže hledat dobré pozice. Opět tak dostával přihrávku za obranu, ale na míč těsně nedosáhl.
     
    21
    Leo Štulac si dobře pokryl míč tělem, protihráče tak donutil k nedovolenému zákroku. Slovinsko tak může rozehrávat z půlící čáry.
     
    22
    Róbert Boženík sice při souboji vybojoval míč, ale následně si vůbec nerozuměl se spoluhráči, protože ho poslal jen mimo hrací plochu.
     
    24
    Slovinci jsou v posledních chvílích o něco aktivnější a míč pořád drží na útočné polovině. Zatím se ale vůbec nemohou dostat k pokutovému území.
     
    25
    Slovinsko dominuje na držení míče a může tak směle pokračovat v útoku. Pořád ale na útočné polovině jen tak kombinuje.
     
    26
    Slováci jsou zatím nebezpečnější jenom z protiútoku, ale ty většinou končí fiaskem. Nyní jsme byli svědky dalšího nepřesného nákopu.
     
    27
    Marek Rodák musí být pořád pozorný, ale teď musel zasahovat po delší době. Zvládl to ale jistě, protože při chytání centru ho nikdo nerušil.
     
    28
    Naší východní sousedé se konečně dostali k míči, ale tento stav moc dlouho nevydržel. Zbytečně se o něj připravili příliš riskantním pasem.
     
    29
    Právě jsme viděli střelu, která konečně měla nějaké slušné parametry! Postaral se o ní Juraj Kucka, který zkusil štěstí z hrany šestnáctky a rozhodně to nevypadalo zas tak špatně. Míč se však nakonec zakroutil vedle levé tyče.
     
    30
    Máme za sebou první třetinu zápasu, který je pořád opravdu hodně opatrný. Ani jeden tým směrem dopředu nic neriskuje a spíše vyčkává na chybu soupeře.
     
    32
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci sice byli po většinu zápasu pasivnější, ale stejně se dostávají do vedení! Celou akci započal výborným sólem přes levou stranu Vladimír Weiss, který povodil jednoho protihráče a následně odcentroval přesně na hlavu RÓBERTA BOŽENÍKA, který s velkou razancí zakončil přímo k levé tyči. Asistence: Vladimír Weiss.
    32. Róbert BOŽENÍK - 0:1
     
    35
    Slovinci samozřejmě nechtějí nechat aktuální stav jen tak a najednou jsou dopředu o dost aktivnější. Hosté tak museli řešit několik těžkých situacích ve své šestnáctce.
     
    36
    Jakub Holúbek chtěl odstřelit míč na bezpečí, ale místo toho napálil prvního soupeře, který k jeho štěstí srazil balón mimo hrací plochu.
     
    37
    Mohlo to být o dva góly, Janu Oblakovi však pomohla branková konstrukce! Ivan Schranz totiž zůstal úplně volný na pravé straně, po přesném nákopu si vylepšil pozici a pálil volejem, ale napálil jen pravou tyčku!
    37. Schranz nevyužil obrovskou příležitost
     
    39
    Slováci úspěšně zvládli další obranu a následně zakládají útok po pravé straně. Jednobrankové vedení jim tak nestačí.
     
    40
    Slovinsko dělily od vyrovnání centimetry! Marek Rodák totiž nezvládl vyrazit centr optimálně a míč tak zůstal v málem vápně, kde se pokoušel o dorážku Benjamin Šeško, ale ten pod tlakem nedokázal zakončit mezi tyče!
    40. Při Slovácích stáli všichni fotbaloví bohové
     
    42
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinci ještě před přestávkou srovnávají krok! Josip Iličić vytasil opravdu famózní přihrávku mezi třemi protihráči, kterou našel naběhlého PETARA STOJANOVIĆE, který následně nemilosrdně zakončil přímo pod horní tyč. Asistence: Josip Iličić.
    42. Petar STOJANOVIĆ - 1:1
     
    45
    Slovinsko je na koni a jasně přehrává svého protivníka. Čas se ale rychle krátí, za chvíli půjdeme do šaten.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:46.
     
    Nastavovat se nebude, takže odcházíme do šaten za vyrovnaného stavu. Domácí Slovinsko určitě mělo po většinu času navrch, a tak bylo poměrně překvapivé, že jako první inkasovalo po parádní hlavičce Róberta Boženíka. Domácí fotbalisté se ale nesesypali, o vyrovnání se postaral Petar Stojanović a o tři body tedy pořád hrají oba celky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Slovinsko obstaralo úvodní výkop a hned hledalo cestu dopředu. Postup byl ale zastaven pozornými obránci soupeře.
     
    47
    Hosté se dopředu dostávají mnohem déle, dokonce se pořád nedostali přes půlící čáru. Míč ale mají alespoň pořád pod kontrolou.
     
    48
    Ľubomír Šatka si velmi dobře naběhnul, do zakončení ale nešel, místo toho přihrával, s čímž už nepočítal Róbert Boženík. Je z toho aspoň roh pro Slovensko.
     
    49
    Za Janem Oblakem opět zvoní tyčka! Tentokrát jí nastřelil Juraj Kucka, který si výborně našel centr na bližší tyči, ale míč následně poslal hlavou do břevna!
    49. Kucka orazítkoval břevno
     
    50
    Také Slovinci nebyli daleko od gólu, protože Jan Mlakar dostal velmi slušný pas na hranu malého vápna, ale na míč stejně nedosáhl, i když šel do skluzu!
     
    51
    Slováci se tedy dokonale oklepali ze špatného konce první půle a nyní dokonce udávají tempo hry. Slovinsko ale příliš nezahálí.
     
    53
    Slovinci velmi aktivně napadají, ale hosté už se o míč jen tak nenechávají připravit. Vzápětí je ale hra přerušena, protože si Sandi Lovrić počínal příliš tvrdě a dopustil se faulu.
     
    54
    Slovensko z přímého kopu centruje přímo do šestnáctky, což žádné nebezpečí nepřineslo. Rozehrává Jan Oblak.
     
    55
    Slováci po většinu druhého poločasu mají míč pod kontrolou a jsou aktivnější. Hra se tak překlopila.
     
    56
    Nyní ale většina slovenských pokusů o vytvoření šance končí ztraceným míčem. Slovinci ale následně mají problémy s přechodem na útočnou polovinu.
     
    57
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Jan Mlakar, přichází Domen Črnigoj.
     
    58
    Slovensko vhazovalo aut na vlastní polovině, což mohlo působit problémy, protože Slovinci byli připraveni na napadání. To ale nakonec vůbec nebylo nebezpečné.
     
    59
    Marek Rodák se opravdu pořádně proletěl, ale nakonec ani proti střele Sandi Lovriće nemusel zasahovat, protože míč skončil jen na boční síti.
     
    60
    Máme za sebou dvě třetiny dnešního duelu, teď se tedy bude lámat chleba. Aktivněji do závěrečné půlhodiny vstupují Slováci.
     
    61
    Milan Škriniar se prezentoval dobrým obranným zákrokem, protože zastavil slovinský útok. Dokonce získal odkop pro svého gólmana.
     
    62
    Sandi Lovrić docela tvrdě poslal protihráče k zemi, nicméně rozhodčí žádný faul nepíská. Slovinsko ale velmi rychle přišlo o balón.
     
    63
    Miha Blažič nechtěl nic riskovat s vysokém míčem a raději ho uklidil na rohový kop, takže Slováci mají další šanci na skórování.
     
    64
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Vladimír Weiss, přichází Róbert Mak.
     
    65
    Slovensko uklidňuje hru na vlastní polovině a zatím nikam nespěchá, avšak tři body by se mu nesmírně hodily.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Josip Iličić (Slovinsko).
     
    67
    Marek Hamšík centruje z pravé strany a našel hlavu úplně volného Milana Škriniara, který ale obrovskou příležitost nevyužil, protože zakončoval jen nad horní tyč!
     
    68
    Jan Oblak následně rozehrává nakrátko, ale pozornost musí držet pořád, jelikož soupeře velmi aktivně napadá.
     
    70
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Miha Zajc, přichází Adam Gnezda Čerin.
     
    70
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Leo Štulac, přichází Jon Gorenc Stankovič.
     
    71
    Slovinsko marně hledá cestu ze své poloviny, pomalu si ani nemá jak přihrát, protože Slováci mají pokrytého každého hráče.
     
    72
    Domácí se nakonec posunuli poblíž pokutové území soupeře, ale odtud jsou vzápětí vytlačeni zase zpátky. Jediné pozitivum je, že pořád drží míč.
     
    73
    Ivan Schranz bude druhým hráčem, který je potrestán žlutou kartu. Docela tvrdě totiž sundal protihráče a následně si ještě stěžoval.
     
    74
    Sandi Lovrić vypustil velmi jedovatý pokus směrem na bránu, se kterým si ale Marek Rodák poradil celkem bez problémů. Měl to jednodušší díky tomu, že míč šel po zemi.
     
    75
    Od konce základní hrací doby už nás dělí jen patnáct minut, přičemž Slovinsko pomalu přebírá otěže zápasu. V posledních minutách je o dost aktivnější.
     
    76
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Ivan Schranz, přichází Dávid Strelec.
     
    76
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Róbert Boženík, přichází Martin Koscelník.
     
    77
    Slovensko může po delší době v klidu kombinovat na vlastní polovině. Nakonec ale okamžitě nakopává dopředu, což je vzhledem k rychle běžícímu času moudré.
     
    78
    Marek Hamšík posílá další centr do pokutového území, přičemž domácí tam opět celkem zazmatkovali, ale nakonec jim pomohl útočný faul soupeře.
     
    79
    Jakub Holúbek na levé straně doběhl nakopnutý míč, ale následně nezvládl souboj s Petarem Stojanovićem, který tak získal odkop pro Jana Oblaka.
     
    80
    Už začíná poslední desetiminutovka základní hrací doby, přičemž to začíná vypadat, že se body budou dělit. Oba celky totiž výborně brání.
     
    82
    Marek Rodák raději vyběhne proti nepřesné slovinské přihrávce. Následně rychle rozehrává a žene své spoluhráče dopředu.
     
    83
    Róbert Mak zvedá hlavu k nebesům, protože mohl mířit do nadějné příležitosti, ale místo toho nedosáhl na přihrávku do běhu.
     
    83
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Benjamin Šeško, přichází Andraž Šporar.
     
    83
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Sandi Lovrić, přichází Jaka Bijol.
     
    85
    Oba týmy už mají jen pět minut na vstřelení rozdílové branky. Nyní se o to pokoušelo Slovensko, ale to se nakonec dopustilo nedovoleného zákroku.
     
    86
    Andraž Šporar si hned po svém příchodu našel nadějnou střeleckou pozici, ale zakončení mělo velmi slabou razanci, takže Marku Rodákovi nenadělalo žádné problémy.
     
    87
    Róbert Mak si šikovně vyměnil míč s Dávidem Strelcem a následně pálil, jenže míč poslal přímo doprostřed, kde už byl připravený Jan Oblak.
     
    88
    Slováci začínají být v posledních minutách aktivnější, nyní rozehrávali další rohový kop, ale ten tentokrát domácí v klidu odvrátili.
     
    90
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Juraj Kucka, přichází Ondrej Duda.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+1
    Róbert Mak po vystřídání dělá svou práci velmi dobře, soupeři působí velké problémy. Ve vápnu nyní dokonce skončil na zemi, ale penalta to nebude.
     
    90+2
    Dávid Strelec mohl být v dobré pozici, ale místo toho pouštěl míč za sebe, čímž překvapil snad všechny. Jeden ze slovinský obránců však nakonec balón srazil pryč.
     
    90+3
    Marek Rodák musí vybíhat daleko ze své brány pro přihrávku, protože jinak by byl první u míče protihráč. Ten tak následně raději odkopl co nejdál.
     
    90+3
    Adam Gnezda Čerin při souboji tvrdě zasáhl do obličeje Martina Koscelníka, za což nemohl čekat nic jiného, než žlutou kartu.
     
    90+5
    Ondrej Duda hned pět minut po svém příchodu na trávník dostává žlutou kartu, protože zezadu úplně zbytečně zasáhl Josipa Iličiće.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Slovensko ve třetím za čtyř duelů zapisuje remízu a bere tedy aspoň jeden bod, který se nakonec může pořádně hodit. Dnes to byl opravdu velmi vyrovnaný souboj, přičemž aktivita týmů se střídala. Zpočátku dominovali Slovinci, což se na chvíli zlomilo gólem Róberta Boženíka. Domácí tým ale rychle našel odpověď, o což se postaral pěknou střelou Petar Stojanović. Do druhé půle se tedy šlo za vyrovnaného stavu, přičemž výhru mohl urvat kdokoliv. Ani jeden celek však už nedokázal vstřelit branku i přes velké šance. Bod pro každého je tedy zasloužený na obě strany.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:8. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:18.
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji dobrou noc! (22:40:43)

    Lukáš Mihal

    Branky: 42. Stojanović (Iličić) – 32. Boženík (Weiss)

    Karty:   66. Iličić (SLV), 90+3. Gnezda Čerin (SLV) – 73. Schranz (SVK), 90+5. Duda (SVK)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:8. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:18.
    Slovinsko: Oblak (C) – Stojanović, Blažič, M. Mevlja, Balkovec – Štulac (70. Stankovič), Zajc (70. Gnezda Čerin) – Iličić, Lovrić (83. Bijol), Mlakar (57. Črnigoj) – Šeško (83. Šporar).
    Náhradníci: Belec, Vekič – Skubič, Aljaž Struna, Bijol, Šporar, Črnigoj, Bohar, Jurčević, Zahovič, Gnezda Čerin, Stankovič.

    Slovensko: Rodák – Pekarík, Šatka, Škriniar, Holúbek – Schranz (76. Strelec), Hamšík (C), Lobotka, Kucka (90. Duda), Weiss (64. Mak) – Boženík (76. Koscelník).
    Náhradníci: Plach – Valjent, Jirka, Duda, Suslov, Bero, Hrošovský, Koscelník, Hancko, Mak, Strelec.

    Rozhodčí: Kovács – Marinescu, Artene (všichni ROU)
    bahis siteleri