Kanada – USA 3:2 (po pr.)
po prodl.
Kanada
3:2 (0:2, 2:0, 0:0 - 1:0)
USA
Středa 01.09.2021, 01:30 • WinSport Arena, Calgary • Mistrovství světa žen • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
    První momenty po předání poháru.
     
    Až po hymnách si kanadská kapitánka převzala pohár pro mistryně světa. Okamžitě vyrazila slavit mezi své spoluhráčky. Já se už loučím a jménem celého týmu, který přenosy ze šampionátu připravoval, Vám děkuji za pozornost. Na shledanou! (04:52:28)
    Během oslav se nešťastně zranila Blayre Turnbullová. Na předávání medailí se vrátila alespoň na nosítkách.
     
    Kanaďanky si už vyslechly i hymnu na počest svého triumfu. Javorové listy to dokázaly a po devíti letech se opět vracejí na nejvyšší stupínek na MS. Američanky přitom začaly duel mnohem lépe a po první třetině vedly 2:0 zásluhou dvou zásahů Alex Carpenterové. V prostřední části však kanadské hokejistky převzaly iniciativu a brankami Brianny Jennerové a Jamie Lee Rattrayové srovnaly stav. Ve třetí dvacetiminutovce pak přežily několik oslabení a v závěru mohla rozhodnout Rattrayová, jejíž střelu vytěsnila brankářka do tyčky. Na řadu tak přišlo prodloužení, v němž to vzala na sebe nakonec kapitánka Kanady Marie-Philip Poulinová. Její gól rozhodčí přímo na hrací ploše nepostřehly, ale brzy přišla signalizace od videa, která odšpuntovala nadšení kanadských dam.

    Střely na branku – 32:25 (6:8, 16:8, 4:8 – 6:1)
     
    Nyní čeká rozdávání medailí Marii-Philip Poulinovou. Pro ni to bude mnohem veselejší práce.
     
    Američanky už dostaly stříbrné medaile, které jim rozdala kapitánka Kendall Coyneová Schofieldová. Nutno říci, že hráčky USA jsou sice smutné, ale medaile si na krku nechaly. Coyneová Schofieldová si nyní přebrala také pohár za druhé místo.
     
    All-star tým turnaje:

    Anni Keisalaová (FIN) – Lee Steckleinová (USA), Erin Ambroseová (CAN) – Melodie Daoustová (CAN), Petra Nieminenová (FIN), Natalie Spoonerová (CAN)
     
    Nejlepší hráčky turnaje na jednotlivých postech:

    Brankářka: Anni Keisalaová (FIN)
    Obránkyně: Lee Steckleinová (USA)
    Útočnice: Melodie Daoustová (CAN)
     
    Nejlepší hráčkou USA v zápase byla vyhlášena brankářka Nicole Hensleyová. Na kanadské straně zlatá střelkyně a kapitánka Marie-Philip Poulinová.
     
    Konec zápasu.
    67:22 Marie-Philip POULINOVÁ - 3:2
     
    67:22
    Kanada právě vstřelila branku!
    MARIE-PHILIP POULINOVÁ to viděla dobře! Hra ještě chvíli pokračovala, ale pak se ozvala signalizace, která znamenala jediné, byl to gól! Kanaďanky tak ukončují americkou vládu nad světovým ženským hokejem. Poulinová dostala puk do jízdy od Brianny Jennerové a únik zakončila střelou do horního růžku nad lapačku brankářky Hensleyové. Kotouč se odrážel zpátky do hřiště už z branky. Asistence: Brianne Jennerová.
     
    67:20
    Možná je hotovo! Poulinová jela sama na brankářku a po její střele zvonila tyčka. Kanadská kapitánka se radovala, ale rozhodčí hru nechají pokračovat. V přerušení se zřejmě bude telefonovat...
     
    67:00
    Kanaďanky v přečíslení! To řešila Sarah Fillierová střelou nad branku. O chvíli později přišla rána stejné hráčky, kterou pokryla Hensleyová!
     
    66:38
    Brianna Deckerová se na levé straně dobře uvolnila, nezakončila ale přesně.
     
    66:08
    Po přihrávce Poulinové střílela z levého kruhu Turnbullová. Rána ji ale nesedla a pro padající list si v klidu sáhla lapačkou Hensleyová.
     
    65:20
    Jennerová to zkusila individuálně. Hensleyová před ní odpálila puk do rohu.
     
    64:50
    Američanky teď s kotoučem. Rozehrávají ale rozvážně.
     
    63:57
    Thompsonová nabila mezi kruhy Poulinové. I ta branku minula. Následně se mezi tyče nevešla ani střela Thompsonové od modré čáry.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 25. Jennerová (Poulinová, Fillierová), 27. Rattrayová (Larocqueová, Jennerová), 68. Poulinová (Jennerová) – 10. Carpenterová (Kesselová, Edenová), 13. Carpenterová (Steckleinová, Panneková)


    Kanada: Desbiensová (Maschmeyerová) – Larocqueová, Fastová, Thompsonová, Ambroseová, Sheltonová, Bellová, Bourbonnaisová – Jennerová (A), Poulinová (C), Bachová – Spoonerová, Fillierová, Daoustová – Clarková, Turnbullová (A), Johnstonová – Saulnierová, Nurseová, Maltaisová – Rattrayová.
    USA: Hensleyová (Cavalliniová) – Barnesová, Kellerová, Steckleinová, Harveyová, Bozeková, Harmonová, Dunneová – Knightová (A), Deckerová (A), Coyneová Schofieldová (C) – Murphyová, Panneková, Camaranesiová – Zumwinkleová, Compherová, Scamurraová – Edenová, Carpenterová, Kesselová – Roqueová.

    Rozhodčí: Nurmiová (FIN), Wiegandová (SUI) – Hammarová (SWE), Kainbergerová (AUT)
    bahis siteleri