Kanada – USA 3:2 (po pr.)
po prodl.
Kanada
3:2 (0:2, 2:0, 0:0 - 1:0)
USA
Středa 01.09.2021, 01:30 • WinSport Arena, Calgary • Mistrovství světa žen • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
    67:22 Marie-Philip POULINOVÁ - 3:2
     
    67:22
    Kanada právě vstřelila branku!
    MARIE-PHILIP POULINOVÁ to viděla dobře! Hra ještě chvíli pokračovala, ale pak se ozvala signalizace, která znamenala jediné, byl to gól! Kanaďanky tak ukončují americkou vládu nad světovým ženským hokejem. Poulinová dostala puk do jízdy od Brianny Jennerové a únik zakončila střelou do horního růžku nad lapačku brankářky Hensleyové. Kotouč se odrážel zpátky do hřiště už z branky. Asistence: Brianne Jennerová.
    26:42 Jamie Lee Rattrayová - 2:2
     
    26:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle bude zajímavé finále! Po vyhraném buly se dostala na modré čáře k puku Jocelyne Larocqueová, která okamžitě vystřelila. Letící kotouč ze vzduchu pohotově tečovala před brankou clonící JAMIE LEE RATTRAYOVÁ, jenž ho sklepla mezi betony brankářky Hensleyové. Rattrayová je přitom třináctou útočnicí a na led se dostává minimálně – 2:2. Asistence: Jocelyne Larocqueová a Brianne Jennerová.
    24:13 Brianne JENNEROVÁ - 1:2
     
    24:13
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďanky využily přesilovku a jsou zpátky v zápase! Sarah Fillierová s pukem obkroužila útočné pásmo a na modré čáře si ho vyměnila se spoluhráčkou. Pak si vyjela na vrchol pravého kruhu, odkud vystřelila. Hensleyová ještě zakročila, ale před brankou se nejlépe zorientovala BRIANNE JENNEROVÁ, která si vyražený kotouč stáhla na forhend a zasunula za brankovou čáru – 1:2. Asistence: Marie-Philip Poulinová a Sarah Fillierová.
    12:35 Alex CARPENTEROVÁ - 0:2
     
    12:35
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Celek USA využívá přesilovku a
    vede o dva góly! Z osy kluziště střílela Lee Steckleinová. Desbiensová puk, který možná jedna z amerických hokejistek ještě tečovala, vyrazila jen před sebe a ALEX CARPENTEROVÁ ho vrátila za její záda. Carpenterová je zatím hrdinkou tohoto večera – 0:2. Asistence: Lee Steckleinová a Kelly Panneková.
    09:55 Alex CARPENTEROVÁ - 0:1
     
    09:55
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky otevírají skóre tohoto finále! U brankoviště se dostala k puku ALEX CARPENTEROVÁ, která na druhý pokus překonala brankářku Desbiensovou. Té prošla dorážka útočnice USA mezi betony. Asistence: Amanda Kesselová a Lacey Edenová.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 25. Jennerová (Poulinová, Fillierová), 27. Rattrayová (Larocqueová, Jennerová), 68. Poulinová (Jennerová) – 10. Carpenterová (Kesselová, Edenová), 13. Carpenterová (Steckleinová, Panneková)


    Kanada: Desbiensová (Maschmeyerová) – Larocqueová, Fastová, Thompsonová, Ambroseová, Sheltonová, Bellová, Bourbonnaisová – Jennerová (A), Poulinová (C), Bachová – Spoonerová, Fillierová, Daoustová – Clarková, Turnbullová (A), Johnstonová – Saulnierová, Nurseová, Maltaisová – Rattrayová.
    USA: Hensleyová (Cavalliniová) – Barnesová, Kellerová, Steckleinová, Harveyová, Bozeková, Harmonová, Dunneová – Knightová (A), Deckerová (A), Coyneová Schofieldová (C) – Murphyová, Panneková, Camaranesiová – Zumwinkleová, Compherová, Scamurraová – Edenová, Carpenterová, Kesselová – Roqueová.

    Rozhodčí: Nurmiová (FIN), Wiegandová (SUI) – Hammarová (SWE), Kainbergerová (AUT)
    bahis siteleri