Most – Hostivař 5:1 (kon.) | Kladno – Letohrad 6:1 (kon.) | Dobřany – Hr. Králové 4:1 (kon.)
Kert Park Praha – Karviná 5:2 (kon.)
konec
HC Kert Park Praha
5:2 (0:0, 3:0, 2:2)
HbK Karviná
Sobota 04.09.2021, 18:00CROSSDOCK Extraliga • 1. kolo
     
    Je konec. Kert Park Praha zvládl naplnit roli favorita zápasu a svého soupeře tak porazil výsledkem 5:2. Pražský celek diktoval tempo také v poslední periodě, tentokráte si schoval další dvě přesné trefy. Karviná se horko, těžko dostávala do vyložených šancí. Hosté se přeci jenom dvakrát prosadili, jednu z branek obstaral také David Pastrňák. (19:38:35)
     
    Střely na branku: 25 – 22.
     
    Konec zápasu.
     
    44:05
    Běží nám poslední minuta tohoto zápasu, o vítězi je pochopitelně rozhodnuto a domácí se snaží neudělat žádnou chybu.
    43:17 VAŠEK - 5:2
     
    43:17
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tak je tu ještě jedna branka! Tentokráte jsme sledovali tvrdou ránu od pravého kruhu, kterou vyprodukoval MARTIN VAŠEK, který míček uklidil přesně pod horní konstrukci. Asistence: Jan Diviš, Jan Kaluža.
     
    43:11
    Zvonek měl před sebou poloprázdnou branku, jenomže ani nadvakrát nedokázal hostujícího brankáře překonat.
     
    42:33
    Orság měl po delší době hodně vážnou práci, nakonec se mu ale povedlo odolat. Jeho celek odpaloval míček na druhou stranu, kde se nacházel Diviš.
    41:57 PASTRŇÁK - 5:1
     
    41:57
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom je tu využitá přesilová hra! Karviná dlouho dobu ostřelovala brankáře, jenomže ten stále držel čisté konto. Až poté se do míčku opřel DAVID PASTRŇÁK, který dělovkou prostřelil brankáře. Asistence: Lumír Rosůlek, Martin Pala.
     
    41:19
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Lukáš Lhota – 2 min., krosček).
     
    41:14
    Kertu se povedlo úvodní oslabení zvládnout na jedničku. Krátce poté se do protiútoku dostával domácí Lhota, kterému se nepovedlo předat do tandemu.
     
    40:22
    Domácí v plném počtu.
     
    40:00
    Z dálky to poté zkoušel právě Tóth, který si ovšem na brankáře Kocha nepřišel. Je tu poslední pětiminutovka zápasu, o vítězi duelu je rozhodnuto.
     
    39:11
    Po vhazování se k míčku dostal hostující Tóth, který ovšem chyboval a z pravé strany se do úniku dostával jeden z domácích, který byl ale zastaven čistě.
     
    38:22
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Vojtěch Jágr – 2 min., držení hole).
     
    37:23
    Domácí mají závěr zápasu jasně pod kontrolou. Nyní u pravého kruhu režíroval hru Fejfar, po jehož nahrávce musel znovu zasahovat brankář Orság.
     
    36:14
    Plné ruce a nohy práce měl hostující brankář Židek, který zlikvidoval hned dvě střely a posléze se mu míček povedlo raději schovat pod betonem.
     
    35:31
    Po ofsajdu se vhazovalo ve středním pásmu. Karviná posléze rozehrával o pravý mantinel, do zakončení se ale nedokázal prodrat Stromko.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 21. Laurinc (Lhota, Danko), 21. Fejfar (Martin Kruček), 25. Lhota (Jágr), 32. Zvonek, 35. Lhota (Fejfar, Martin Kruček) – 42. Pastrňák (Lumír Rosůlek, Pala), 44. Vašek (Diviš, Kaluža)


    HC Kert Park Praha: Koch (Varga) – Hrdlička, Laurinc, Rozenberg – Danko (A), Fejfar, Jágr, J. Kruček, M. Kruček, L. Lhota, T. Lhota, Peschout, Suchánek, Wróbel, Zvonek
    HbK Karviná: Židek (Orság) – Kalus, Kmenta, Skyba, Tóth, Vašek, Zaremba (A) – Pastrňák, Pala, Randis, Diviš, Fárský, Kaluža, J. Rosůlek (C), L. Rosůlek (A), Stromko

    Rozhodčí: Synková, Štípek