Most – Hostivař 5:1 (kon.) | Kladno – Letohrad 6:1 (kon.) | Dobřany – Hr. Králové 4:1 (kon.)
Kert Park Praha – Karviná 5:2 (kon.)
konec
HC Kert Park Praha
5:2 (0:0, 3:0, 2:2)
HbK Karviná
Sobota 04.09.2021, 18:00CROSSDOCK Extraliga • 1. kolo
     
    Je konec. Kert Park Praha zvládl naplnit roli favorita zápasu a svého soupeře tak porazil výsledkem 5:2. Pražský celek diktoval tempo také v poslední periodě, tentokráte si schoval další dvě přesné trefy. Karviná se horko, těžko dostávala do vyložených šancí. Hosté se přeci jenom dvakrát prosadili, jednu z branek obstaral také David Pastrňák. (19:38:35)
     
    Střely na branku: 25 – 22.
     
    Konec zápasu.
     
    44:05
    Běží nám poslední minuta tohoto zápasu, o vítězi je pochopitelně rozhodnuto a domácí se snaží neudělat žádnou chybu.
    43:17 VAŠEK - 5:2
     
    43:17
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tak je tu ještě jedna branka! Tentokráte jsme sledovali tvrdou ránu od pravého kruhu, kterou vyprodukoval MARTIN VAŠEK, který míček uklidil přesně pod horní konstrukci. Asistence: Jan Diviš, Jan Kaluža.
     
    43:11
    Zvonek měl před sebou poloprázdnou branku, jenomže ani nadvakrát nedokázal hostujícího brankáře překonat.
     
    42:33
    Orság měl po delší době hodně vážnou práci, nakonec se mu ale povedlo odolat. Jeho celek odpaloval míček na druhou stranu, kde se nacházel Diviš.
    41:57 PASTRŇÁK - 5:1
     
    41:57
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom je tu využitá přesilová hra! Karviná dlouho dobu ostřelovala brankáře, jenomže ten stále držel čisté konto. Až poté se do míčku opřel DAVID PASTRŇÁK, který dělovkou prostřelil brankáře. Asistence: Lumír Rosůlek, Martin Pala.
     
    41:19
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Lukáš Lhota – 2 min., krosček).
     
    41:14
    Kertu se povedlo úvodní oslabení zvládnout na jedničku. Krátce poté se do protiútoku dostával domácí Lhota, kterému se nepovedlo předat do tandemu.
     
    40:22
    Domácí v plném počtu.
     
    40:00
    Z dálky to poté zkoušel právě Tóth, který si ovšem na brankáře Kocha nepřišel. Je tu poslední pětiminutovka zápasu, o vítězi duelu je rozhodnuto.
     
    39:11
    Po vhazování se k míčku dostal hostující Tóth, který ovšem chyboval a z pravé strany se do úniku dostával jeden z domácích, který byl ale zastaven čistě.
     
    38:22
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Vojtěch Jágr – 2 min., držení hole).
     
    37:23
    Domácí mají závěr zápasu jasně pod kontrolou. Nyní u pravého kruhu režíroval hru Fejfar, po jehož nahrávce musel znovu zasahovat brankář Orság.
     
    36:14
    Plné ruce a nohy práce měl hostující brankář Židek, který zlikvidoval hned dvě střely a posléze se mu míček povedlo raději schovat pod betonem.
     
    35:31
    Po ofsajdu se vhazovalo ve středním pásmu. Karviná posléze rozehrával o pravý mantinel, do zakončení se ale nedokázal prodrat Stromko.
    34:52 LHOTA - 5:0
     
    34:52
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Po hostující chybě je tu další inkasovaná branka! Randis se totiž daleko s míčkem nedostal, naopak Kert Park Praha rozjel kombinaci, při které se TOMÁŠI LHOTOVI povedlo dostat hrací předmět za záda brankáře. Asistence: Tomáš Fejfar, Martin Kruček.
     
    34:11
    Domácí Danko poměrně dlouho operoval za brankou, odkud se nakonec dostal do střelecké pozice, jenomže svůj pokus poslal pouze do zad protihráče.
     
    33:01
    Domácím se povedlo nahodit na druhou stranu, kde vznikl před brankářem menší závar. Bekhendová dorážka od Zvonka nakonec putovala vedle branky.
     
    32:24
    Do menších problémů se následně dostal jeden z domácích. Ten posléze rozehrával o mantinel na Martina Kručka, po jehož nahrávce mířil vedle spoluhráč.
    31:01 Dalimil ZVONEK - 4:0
     
    31:01
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do čtyřbrankového vedení! DALIMIL ZVONEK zkoušel své štěstí ze středního pásma a jeho rána zápěstím nakonec dokonale zapadla pod horní brankovou konstrukci. Orság určitě nemá čisté svědomí.
     
    30:57
    Kert Park Praha se usadil kolem branky soupeře, zpětnou nahrávku ovšem dokázal ukořistit hostující Fárský, který si posléze počkal na náběh od Paly.
     
    30:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo znovu lépe pro domácí celek, který ihned rozehrál, avšak pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 14 – 12.
     
    Máme za sebou druhou třetinu, která nám pro změnu nabídla tři braky, přičemž se o všechny zásahy postaral Kert Park Praha. Ten udeřil hned dvakrát během deseti vteřin, po druhé vstřelené brance se navíc zranil hostující brankář Židek. Toho v brance nahradil Orság, který zatím inkasoval jedinkrát.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:20
    U míče jsou opět domácí hráči, kterým se povedlo jednoduše přejít přes modrou čáru až před brankáře Orsága.
     
    28:19
    Orságovi se nyní povedlo zakročit svým betonem. Karviná se posléze dostávala do protiútoku, ten ovšem přinesl pouze postavení mimo hru.
     
    27:10
    Kert Park Praha nepředvedl zrovna dobrou přesilovou hru. V oslabení se navíc k zakončení dostal hostující Pala, jehož rána byla zablokovaná mimo branku.
     
    26:18
    Krátce po vhazování se hostující celek dokázal osvobodit odpalem na opačnou stranu.
     
    25:57
    Vyloučení v týmu HbK Karviná (Milan Skyba – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:47
    Karviná nyní bojovala kousek od branky soupeře, jenomže nic nebezpečného nakonec nevymyslela a málem se do protiútoku dostal soupeř.
    24:58 LHOTA - 3:0
     
    24:58
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Domácí celek se znovu prosazuje! Jágrovi se povedlo ve velice dobré pozici najít LUKÁŠE LHOTU, který objel branku a poté u bližší tyče překvapil brankáře. Asistence: Vojtěch Jágr.
     
    23:41
    Prázdnou branku měl nyní před sebou domácí Wróbel, který zřejmě trefil brankovou konstrukci.
     
    23:30
    Na druhou stranu se nyní dostával hostující Pala, který operoval u pravého mantinelu. Posléze mu na pomoc přispěchal také Pastrňák, avšak ani on neuspěl.
     
    22:10
    Domácí Peschout se jako první dostal k volnému míčku, se kterým se dostal do operativní pozice. Kert Park Praha rychle přešel směrem kupředu.
     
    21:13
    Zakončením z otočky to poté zkoušel hostující Kalus, který mířil do připraveného brankáře. Koch po dalším zákroku raději na jistotu přerušil hru.
     
    20:28
    Střídání v týmu HbK Karviná: ze hřiště odchází Stanislav Židek, přichází Jakub Orság.
     
    20:28
    Židek za pomoci spoluhráčů odchází na střídačku, utkání tak pro něj končí.
     
    20:28
    Po druhé brance ovšem skončil na zemi hostující brankář Židek, se kterým to nevypadá dobře.
    20:28 FEJFAR - 2:0
     
    20:28
    Kert Park právě vstřelil branku!
    O deset vteřin později je tu další branka domácích! Domácí obrana chybovala, za ní se tak dokázal prodrat TOMÁŠ FEJFAR, který nejprve obešel brankáře a posléze poslal míček do prázdné branky. Asistence: Martin Kruček.
    20:18 LAURINC - 1:0
     
    20:18
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Kert Park Praha se usadil v pásmu, načež jsme sledovali střelu z velké vzdálenosti. O tu se nakonec postaral JAKUB LAURINC, kterému se povedlo vyzrát na brankáře. Asistence: Lukáš Lhota, Petr Danko.
     
    20:14
    Kert Park Praha se ubránil náporu soupeře a nyní se pro změnu snažil rozehrát na levou stranu, kde se nahrávku povedlo přečíst pozornému Kalusovi.
     
    19:16
    Karviná se konečně nastěhovala na opačnou stranu, kde se jí daří kombinovat. Koch si dokonce připsal těžký zákrok po střele z hole Kaluži.
     
    18:05
    Po další střele se míček dokonce motal kolem ležícího Židka, avšak mu pomohla obrana.
     
    17:48
    Kertu se nyní podařilo vystřídat, načež si do střelecké pozice znovu seběhl aktivně hrající Jágr, kterému se ani tentokráte nepovedlo prostřelit Židka.
     
    17:11
    Kert Park Praha má v úvodu periody velký tlak. Nyní se do bránění zapojil také Pastrňák. Hostující brankář Židek navíc předvedl další světový zákrok.
     
    16:27
    Domácí Jágr se dostal k bekhendovému zakončení z mezikruží, trefil ovšem pouze pravé rameno Židka.
     
    16:13
    Oba celky poprvé ve druhé třetině dokázaly vystřídat. Karviná se poté pokoušela o rozehrávku zpoza své branky, zahrála pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    15:30
    Posléze rozehrávku soupeře zkoušel napadat hostující Skyba. Po hezké kombinaci se navíc ke střele dostal Vašek, který ovšem netrefil branku.
     
    15:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první dostal do svého pásma, odkud rozehrával Laurinc.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 6 – 4.
     
    Je za námi první třetina, která nám nakonec nepřinesla ani jednu branku. Kert Park Praha měl směrem dopředu více ze hry, jenomže do vyložených šancí se moc nedostával a jednalo se spíše o střely z dálky. Karviná se zatím brání na jedničku, směrem dopředu si zatím nevypracovala žádnou tutovku.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:21
    Směrem dozadu poté musel zapracovat hostující Vašek, který si to raději zamířil za branku, kde počkal na pomoc od svých spoluhráčů.
     
    13:50
    Karviná se na poměrně dlouhou dobu usadila kolem branky soupeře, jenomže k zakončení to nevedlo. Domácí se nechali zatlačit.
     
    12:28
    Napadající Fárský měl problémy s rozehrávkou, nakonec se mu povedlo nahrát za sebe na Tótha. Pražský celek ovšem ukázkově napadá kombinaci.
     
    11:31
    Po delší době si připsal zákrok také Koch.
     
    11:08
    Židek nyní dvakrát jednal na poslední chvíli, ani v jednom případě se nejednalo o přesné zakončení. Jeho celek tak může postupovat směrem kupředu.
     
    10:11
    Pastrňák znovu skvěle vystihl rozehrávku soupeře, ke střele se ovšem nedostal.
     
    10:00
    Je za námi úvodní desetiminutovka zápasu. Zatím na první branku marně čekáme, oba celky hrají velice dobře z obrany a šancí tak moc nevidíme.
     
    09:12
    Hostující Jan Rosůlek dokázal načasovat nahrávku na druhou stranu, kde po souboji za brankou skončil na zemi Stromko. Sudí nechávají pokračovat ve hře.
     
    08:02
    Kert Park Praha se staral o rozehrávku za vlastní brankou. Na pravém křídle ještě protečoval míček do pásma Martin Kruček, domácí se dostávají k tlaku.
     
    07:24
    Pastrňák nyní velice dobře napadal rozehrávku soupeře a povedlo se mu vybojovat míček. Místo zakončení však zvolil nahrávku za sebe, což byl ofsajd.
     
    06:16
    Domácí Fejfar neuspěl na vhazování a soupeř tak měl klid na rozehrávku. Do té se zapojil také Skyba, kterému posléze přispěchal na pomoc také Diviš.
     
    05:24
    Lumír Rosůlek to zkoušel nástřelem, jenomže se jednalo o zakázané uvolnění.
     
    05:01
    Kert Park Praha nepředvedl zrovna nejlepší přechod na druhou stranu, přesto se bude vhazovat po levici hostujícího brankáře Židka.
     
    04:21
    Oba celky nyní dokázaly vystřídat a na druhou stranu se pokoušel přes pravé křídlo dostat hostující Kaluža, který ovšem narazil do připraveného soupeře.
     
    03:33
    Nyní jsme sledovali kombinaci v domácím pásmu, jenomže tam nahrávku dokázal přečíst domácí Laurinc, kterému se povedlo rozehrát za branku soupeře.
     
    02:01
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí domácí Rozenberg, jehož rána nakonec putovala vysoko vedle branky. Bude se vhazovat po levici Židka.
     
    01:34
    Karviná posléze zmatkovala v rozehrávce a o míček tak přišel Pala. Kert toho dokázal využít a momentálně pracuje na polovině svého dnešního soupeře.
     
    00:34
    Karviná se na opačné straně nedostala ke střele a sledovali jsme rychlý protiútok, při kterém netrefil prázdnou branku domácí Laurinc.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se ihned dostal do svého pásma, odkud rozehrával Laurinc.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    V dresu Karviné se dnes představí také hokejový útočník David Pastrňák!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kert Park Praha: Koch (Varga) – Hrdlička, Laurinc, Rozenberg – Danko (A), Fejfar, Jágr, J. Kruček, M. Kruček, L. Lhota, T. Lhota, Peschout, Suchánek, Wróbel, Zvonek

    HbK Karviná: Židek (Orság) – Kalus, Kmenta, Skyba, Tóth, Vašek, Zaremba (A) – Pastrňák, Pala, Randis, Diviš, Fárský, Kaluža, J. Rosůlek (C), L. Rosůlek (A), Stromko.
     
    HbK Karviná

    Na opačné straně stojí Karviná, která bude velkým outsiderem tohoto zápasu. Karviná v loňském ročníku obsadila šestou pozici a také ona se mohla těšit na vyřazovací boje. Ty pro ní ovšem rychle skončily. Ve čtvrtfinále se totiž Karviná utkala s Pardubicemi a v obou duelech se hrálo přesčas. Pardubice v tom prvním dokázaly vyhrát po samostatných nájezdech, v tom druhým pro změnu rozhodly v prodloužení. HbK Karviná se ovšem podobný úspěch pokusí zopakovat také letos.
     
    HC Kert Park Praha

    Pražský Kert Park Praha se v loňském ročníku po základní části umístil na druhé pozici, i když měl shodný počet bodů, jako první Kladno. Kert Park Praha se v čtvrtfinále utkal s Mostem, který během dvou zápasů inkasoval hned dvanáct branek a sám vstřelil pouhé tři body. Pro Kert Park Praha se nejednalo o nikterak těžkou překážku, v semifinále poté čekal Hradec Králové. Kert Park Praha ani tentokráte neztratil zápas a po dvou duelech se mohl těšit na finálovou sérii. Ta se pro Kert nevyvíjela dobře, úvodní domácí zápas totiž lépe zvládly Pardubice. Ty ovšem mečbol na domácím stadionu nedokázaly využít a v rozhodujícím duelu se radoval z mistrovského titulu právě Kert Park Praha.
     
    Hokejbalová extraliga mužů má před sebou úvodní kolo, v něm se proti sobě představí mistrovský HC Kert Park Praha a HbK Karviná.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 21. Laurinc (Lhota, Danko), 21. Fejfar (Martin Kruček), 25. Lhota (Jágr), 32. Zvonek, 35. Lhota (Fejfar, Martin Kruček) – 42. Pastrňák (Lumír Rosůlek, Pala), 44. Vašek (Diviš, Kaluža)


    HC Kert Park Praha: Koch (Varga) – Hrdlička, Laurinc, Rozenberg – Danko (A), Fejfar, Jágr, J. Kruček, M. Kruček, L. Lhota, T. Lhota, Peschout, Suchánek, Wróbel, Zvonek
    HbK Karviná: Židek (Orság) – Kalus, Kmenta, Skyba, Tóth, Vašek, Zaremba (A) – Pastrňák, Pala, Randis, Diviš, Fárský, Kaluža, J. Rosůlek (C), L. Rosůlek (A), Stromko

    Rozhodčí: Synková, Štípek