Frisk Asker – Bolzano 1:5 (kon.) | Doněck – Rouen 2:1 (kon.) | Sparta – TPS cz 3:2 (kon.)
Jastrzębie – Salzburg 2:3 (kon.) | Tappara – Lugano 3:2 (po pr.) | Bremerhaven – Växjö 2:1 (kon.)
Skellefteå – Eisbären 5:3 (kon.) | EC-KAC – Rungsted Seier Capital 3:2 (po pr.)
po prodl.
Tappara Tampere
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
HC Lugano
Neděle 05.09.2021, 18:00Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Tappary, která svého soupeře porazila poměrem 3:2 po prodloužení. Ani třetí třetina nám nepřinesla zrovna atraktivní podívanou, spíše jsme sledovali hodně opatrný hokej. Finský celek si své jednobrankové vedení nakonec nedokázal pohlídat, soupeř vyrovnal v poslední minutě. Přesto si druhý plusový bod zajistil právě finský celek. (20:30:52)
     
    Konec zápasu.
    62:38 AUSTIN - 3:2
     
    62:38
    Tappara právě vstřelila branku!
    Domácí rozhodují v přesilové hře! BRADY AUSTIN si hned dvakrát vyměnil puk s vedle stojícím protihráčem a poté nahazoval směrem na hostující branku. Schlegel zřejmě vůbec nic neviděl a puk skončil za jeho zády. Asistence: Kristian Kuusela, Patrik Virta.
     
    62:06
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Loeffel – 2 min., sekání).
     
    62:06
    Tappara se stále s pukem nedostala do pásma soupeře a spíše hraje jen soupeř, který momentálně operuje kousek od své branky.
     
    61:01
    Hosté stále obléhali pásmo soupeře, jenomže jsme sledovali zpětnou nahrávku na brankáře Schlegela, který rozehrál přesně na Arcobella.
     
    60:10
    Luganu se lépe povedlo úvodní vhazování, načež se za vlastní branku dostal obránce Alatalo, kterému se povedlo rozehrát.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:13 FAZZINI - 2:2
     
    59:13
    Lugano vstřelilo branku! Hostující celek v závěru srovnává krok! Po kombinaci se totiž před brankovištěm dostal k zakončení LUCA FAZZINI, kterému se povedlo prostřelit domácího brankáře přesně mezi betony.
     
    59:10
    Lugano hraje v šesti!
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    58:10
    K pravému kruhu se nyní dostal hostující Herburger, který ještě nabízel kotouč před branku, kde ho ovšem dokázal zachytit brankář Heljanko.
     
    57:21
    Lugano zahrálo natolik zkušeně, že z toho nebyl icing. Heljanko si ovšem další zákrok nepřipsal, jeho celek se totiž svižně dostal na druhou stranu.
     
    56:17
    Peltola nyní zavezl kotouč do útočného pásma, kde jeho celek nasbíral další cenné vteřinky. Hostující celek se ovšem po zisku puku dostal k brankáři.
     
    55:18
    Obranný zákrok nyní předvedl domácí Austin, který dokázal odhodit soupeře od puku. Tappara se posléze postaral o vyvezení puku na druhou stranu.
     
    54:22
    Švýcarský celek se nyní nadechoval k náporu, jenomže po zisku kotouče se domácím povedlo vyhodit na druhou stranu a oba celky tak vystřídaly.
     
    53:08
    Na modré čáře se k dostal k touši domácí Seppala, který to zkoušel nástřelem na branku soupeře. Tam se nikdo nenacházel a hrají tak hráči Lugana.
     
    52:13
    Heljanko si před malým momentem připsal další snadný zákrok a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    51:44
    Kotouč se nyní povedlo vybojovat domácímu Vittasmakimu, který ho rozehrál přímo na hokejku soupeře, jenž nahazoval přímo do výstroje brankáře.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Tappara před malým momentem málem vstřelila třetí branku, proti byl ale Schlegel.
     
    49:15
    Wolf si počínal hodně podezřelým způsobem, jenomže znovu se nevylučovalo. Luganu se povedlo vyhodit kotouč až za branku domácího mužstva.
     
    48:30
    Pro puk se posléze musel vracet domácí Seppala. Tomu se sice povedlo přenést hru na opačnou stranu, tam si obranný zákrok ovšem připsal Alatalo.
     
    47:12
    Hostující Thurkauf zavezl touš na druhou stranu, kde se k němu nejlépe dostal domácí Seppala, který se jednoduchým způsobem dostal přes levé křídlo.
     
    46:22
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Muller – 2 min., vražení na hrazení).
     
    46:10
    Puk se dostal až k modré čáře, odkud to nahozením na domácí branku zkoušel obránce Chiesa, jehož projektil přesto směřoval poměrně dost vedle.
     
    45:20
    Loeffel poté rozehrál do strany na svého kolegu Boedkera, který ještě prodlužoval, jenomže pouze za cenu dalšího zakázaného uvolnění.
     
    44:19
    U pravého kruhu se k volnému touši dostal hostující Morini, který ho okamžitě napálil směrem na domácí branku, kde ovšem trefil pouze protihráče.
     
    43:19
    Před malým momentem musel zasahovat domácí brankář Heljanko, který si připsal poměrně pohodlný zákrok a puk schoval do své výstroje.
     
    42:20
    Tappara rozehrávala zpoza vlastní branky. Vittasmaki zkoušel na levém křídle oslovit kolegu Austina, který se dostal na opačnou stranu.
     
    41:59
    Vyloučení v týmu Tappara (Merelä – 2 min., podrážení).
     
    41:07
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Alatalo – 2 min., nedovolené bránění).
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se okamžitě dostal do svého obranného pásma, odkud rozehrával Tuulola.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu nabídla tři branky. O tu první se v přesilové hře postaral domácí Vanhatalo, načež v závěru Lugano snížilo manko. Tappara byla znovu směrem dopředu aktivnější, hned několikrát zaměstnala brankáře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:44 RIVA - 2:1
     
    39:44
    Lugano vstřelilo branku! Hostující celek se přeci jenom prosazuje! Tappaře se totiž nepovedlo dostat puk z pásma, soupeř nejprve trefil brankovou konstrukci, načež se přesně do prázdné branky dokázal prosadit ELIA RIVA. Asistence: Daniel Carr, Mark Arcobello.
     
    39:40
    Lugano se pokouší s výsledkem něco udělat, směrem dopředu mu to ale moc nejde.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    38:51
    Vyloučení v týmu Tappara (Levtchi – 2 min., podrážení).
     
    38:19
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Herburger – 2 min., podrážení).
     
    37:40
    Snadná práce pro domácího brankáře, který volný kotouč nakonec schovakl do svých rukavic a následovat bude vhazování po jeho pravé ruce.
     
    36:30
    S pukem si po delší době zahrál také domácí brankář Heljanko, kterému přispěchal na pomoc Vittasmaki. Domácí celek si dal pozor na rozehrávku.
     
    35:17
    Schlegel musel znovu zasahovat, tentokráte se mu střelu povedlo vyrazit mimo dosah soupeře. Lugano se přesto daleko nedostalo.
     
    34:10
    Následuje druhá komerční přestávka.
     
    33:30
    Následně se za hostující branku dostal také Rauhala, kterému se povedlo předat kotouč na Tuulolu, jenž místo zakončení ještě zkoušel dále spolupracovat.
     
    32:38
    K trestnému střílení se rozjel domácí Peltola. Ten to zkoušel bekhendovým zakončením, se kterým si brankář dokázal poradit.
     
    32:38
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Chiesa – trestné střílení, držení).
     
    32:17
    Austin to znovu zkoušel od modré čáry, jeho pokus byl v tomto případě hodně nepřesný a hostující brankář nemusel vůbec zasahovat.
     
    31:17
    Nahrávka nyní našla Carra, který se s pukem dostal na opačnou stranu, kde se mu povedlo prověřit připravenost domácího brankáře Heljanka.
     
    30:33
    Arcobello si sjel na nahrávku k levému kruhu, odkud ale mířil hodně vedle branky. Heljanko tak nemusel zasahovat, místo toho se hra znovu otočila.
     
    29:53
    Vyloučení v týmu Tappara (Seppälä – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Thurkauf – 2 min., hrubost).
     
    29:20
    Lugano to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o dvě branky, přesto do konce tohoto zápasu zbývá ještě hodně času.
    28:18 VANHATALO - 2:0
     
    28:18
    Tappara právě vstřelila branku!
    Domácí celek přeci jenom využívá přesilovou hru! Lugano se nemohlo osvobodit, místo toho se do střelecké pozice dostal domácí LASSI VANHATALO, kterému se z jedničky povedlo prostřelit brankáře Schlegela. Asistence: Waltteri Merelä, Anton Levtchi.
     
    28:03
    Tappara se konečně usadila v útočném pásmu. Austin to zkoušel nahozením od modré čáry, posléze pro změnu trefil brankovou konstrukci.
     
    27:25
    Domácím se znovu povedlo pracovat s pukem kolem branky. Virta dokázal předat do tandemu na Merelu, který ovšem nestačil před brankářem vystřelit.
     
    26:19
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Loeffel – 2 min., sekání).
     
    26:17
    K volnému puku se poté dostal Hamara, kterému se sice povedlo rozehrát do středního pásma, kde se ovšem nacházel pouze hostující Bertaggia.
     
    25:08
    Tappara bojovala o puk za brankou soupeře. Následně jsme sledovali střelu od modré čáry, která ovšem skončila v moci brankáře Schlegela.
     
    24:10
    Znovu se vhazovalo před domácím brankářem. Z následného útoku se do šance dostával domácí Rauhala, kterému se ale nepovedlo trefit kotouč.
     
    23:23
    Do protiútoku se posléze dostával hostující Boedker. Po jeho nahrávce zakončoval Morini, do rány ovšem vložil hokejku jeden z protihráčů.
     
    22:08
    O rozehrávku se posléze staral domácí Platzer, který se dostal do útočného pásma, kde ovšem na dlouhou hůl dokázal zakročit hostující Arcobello.
     
    21:01
    Hosté v plném počtu.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který pokračuje v přesilové hře z konce první periody.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nabídla jedinou branku, o kterou se v úvodu postaral domácí Jürgens. Lugano posléze přidalo na aktivitě, jenomže do vyložených šancí se zrovna moc nedostávalo a domácí si tak udrželi jednobrankový náskok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:11
    Tappara nyní zahrála za cenu icingu, hra se stěhuje před Heljanka.
     
    19:01
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Morini – 2 min., hákování).
     
    18:22
    Finský celek se o rozehrávku pokoušel z vlastního pásma. Na druhou stranu se sice dostal Platzer, avšak toho čistě odzbrojil vracející se Arcobello.
     
    17:01
    U zadní tyče měl před sebou prázdnou branku hostující Herburger, kterého fantastickým způsobem dokázal vychytat Heljanko.
     
    16:20
    K zajímavému střeleckému pokusu se posléze dostal domácí Levtchi, kterému se nepovedlo trefit branku. Na opačné straně zakončoval také Morini.
     
    15:10
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi domácí Bertrand, jenomže o nedovolený zákrok se nejednalo a domácí posléze zahráli za cenu dalšího icingu.
     
    14:24
    Hostujícímu celku se nyní nepovedl přechod za modrou čáru. Jednalo se o postavení mimo hru a znovu se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    13:13
    Pro puk se za vlastní branku poté vracel domácí Vittasmaki, který se rychlostně dostal za červenou čáru, odkud nahazoval směrem do rohu mantinelu.
     
    12:20
    Tappara je stále hodně aktivní. Finský celek se nyní o rozehrávku staral z vlastního pásma, Tuulola na pravém křídle našel kolegu Salonena.
     
    11:11
    Krátce po vhazování to zakončením na branku zkoušel domácí Kuusela, který trefil pouze beton brankáře a soupeř poté dokázal otočit hru.
     
    10:00
    Je za námi úvodní desetiminutovka, která nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se postaral domácí Jürgens.
     
    09:36
    Tappara se pokoušela o další útočnou akci středem hrací plochy. Puk za sebou nakonec nechal Levtchi, kterému se tedy nepovedlo vypálit.
     
    08:10
    Za brankou soupeře nyní operoval Hamara, kterému poté ještě přispěchal na pomoc Merela. Ani on se ovšem do zakončení neprotlačil.
     
    07:33
    Lugano po inkasované brance znovu muselo bránit. Austin si u modré čáry pokoušel najít palebnou pozici, kterou nakonec nedokázal najít.
    06:25 JÜRGENS - 1:0
     
    06:25
    Tappara právě vstřelila branku!
    Je tu první branka tohoto zápasu! CASIMIR JÜRGENS si sjel na nahrávku k levému kruhu, odkud ze druhé vlny dokázal zamířit přesně mezi betony hostujícího brankáře, kterému ani obrana zrovna moc nepomohla. Asistence: Samuel Salonen.
     
    06:10
    Na levém křídle převzal nahrávku domácí Peltola, který počkal na podporu od svých spoluhráčů. Salonen se nakonec jednoduše dostal do pásma, kde zaměstnal brankáře.
     
    05:55
    Riva to zkoušel prudkou nahrávkou k červené čáře, kde se sice nacházel Fazzini, jenomže ten na puk nedosáhl a hrát může znovu soupeř.
     
    04:12
    Tappara se sice dostala za branku soupeře, jenomže tam si velice dobře počínal hostující obránce Alatalo, který rozehrál rychle podél mantinelu.
     
    03:10
    Po dalším icingu se vhazovalo po pravici hostujícího brankáře Schlegela. Lugano se ovšem daleko nedostalo a u kotouče je domácí Vittasmaki.
     
    02:22
    Lugano se nyní usadilo kolem domácí branky, kde se ovšem dokázal nejlépe zorientovat obránce Tuulola, který vyhazoval kotouč do bezpečí.
     
    01:11
    Po levém křídle to na sebe vzal domácí Kuusela, který to zkoušel nahrávkou do tandemu, kde se ovšem nacházel pouze protihráč.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro finský celek, který se ihned s pukem dokázal dostat na opačnou stranu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Tappara: Heljanko (Piiroinen) – Tuulola, Vittasmaki, Seppala, Austin, Kinnunen, Jurgens, Hamara, Salminen – Kuusela, Rauhala, Levtchi – Peltola, Platzer, Salonen – Merela, Virta, Bertrand – Vanhatalo, Moilanen, Puhakka

    HC Lugano: Schlegel (Fadani) – Alatalo, Riva, Loeffel, Müller, Chiesa, Guerra, Nodari, Wolf – Fazzini, Arcobello, Carr – Boedker, Morini, Herburger – Bertaggia, Thurkauf, Josephs – Traber, Tschumi, Walker.
     
    Tappara

    Favoritem tohoto zápasu bude finská Tappara, která se nachází na první pozici, přičemž na druhé Lugano má náskok dvou bodů. Tampere přišlo o body v jediném duelu, bylo tomu tak v minulém souboji proti německému Eisbarenu, který přesto prohrál po prodloužení. Finský celek se prezentuje vůbec nejlepším útokem celé skupiny, ten si drží průměr necelých šesti vstřelených branek na utkání. Ideálně si počíná také obrana, ta zatím dopustila osm inkasovaných branek, což je rovněž nejmenší číslo ve skupině.
     
    HC Lugano

    Švýcarské Lugano se po třech odehraných duelech nachází na druhé pozici, což by znamenalo postup do vyřazovacích bojů. Luganu se do této doby povedlo nasbírat šest bodl, a sice za dvě výhry a jednu porážku. Jediná porážka přišla právě v úvodním souboji proti Tappaře, která si na ledě soupeře zastřílela a povedlo se jí vyhrát poměrem 6:3. Lugano ovšem své zaváhání dokázalo napravit v minulém duelu, a sice proti švédské Skelleftey. Ta sice měla výhodu domácího prostředí, avšak svému soupeři nakonec podlehla poměrem 3:5.
     
    Hokejová Liga mistrů má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Tappara a HC Lugano.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 7. Jürgens (Salonen), 29. Vanhatalo (Merelä, Levtchi), 63. Austin (Kuusela, Virta) – 40. Riva (Carr, Arcobello), 60. Fazzini


    Tappara Tampere: Heljanko (Piiroinen) – Tuulola, Vittasmaki, Seppala, Austin, Kinnunen, Jurgens, Hamara, Salminen – Kuusela, Rauhala, Levtchi – Peltola, Platzer, Salonen – Merela, Virta, Bertrand – Vanhatalo, Moilanen, Puhakka
    HC Lugano: Schlegel (Fadani) – Alatalo, Riva, Loeffel, Müller, Chiesa, Guerra, Nodari, Wolf – Fazzini, Arcobello, Carr – Boedker, Morini, Herburger – Bertaggia, Thurkauf, Josephs – Traber, Tschumi, Walker
    bahis siteleri