Jihlava – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Sparta 5:4 (4:3 po s.n.) | Hvězda Praha – PZ Kladno 8:0 (kon.)
Technika Brno – Tábor 3:1 (kon.) | Třemošná – Plzeň 0:7 (kon.) | Mladá Boleslav – Chomutov 5:3 (kon.)
Motor ČB – Kobra 7:1 (kon.) | Kometa Brno – HK MD Šumperk 2:4 (kon.) | Třinec – Zlín 10:3 (kon.)
HC Litvínov – K. Vary 4:6 (kon.) | Poruba – Vsetín 6:2 (kon.) | Kladno – Liberec 2:8 (kon.)
Vítkovice – Olomouc 3:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
10:3 (3:2, 4:1, 3:0)
Berani Zlín
Sobota 18.09.2021, 13:00 • WERK ARENA, Třinec • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Příjemné sobotní poledne z třinecké WERK ARENY! Dnes máme na programu čtvrté kolo dorostenecké extraligy, ve kterém domácí Oceláři svedou souboj se zlínskými Berany. Utkání začíná v 13:00.
     
    PSG Berani Zlín

    Berani zahájili letošní ročník výhrou proti Havířovu (výhra 4:2), která se zformovala už v první třetině, kdy zlínští dorostenci vstřelili všechny čtyři branky. Druhý zápas odehráli Berani na ledě Vítkovic, kde se jim nepodařilo vyhrát ani jednu třetinu, a nakonec museli snést porážku 2:6. Poslední duel se udál na Zimním stadioně Luďka Čajky a do Zlína zavítala Poruba. Ostravský celek rozhodl o osudu utkání už v první půlce zápasu, Berani předvedli sice o něco lepší výkon než o pět dní předtím proti Vítkovicím, na body to ale stejně nestačilo, a tak poprvé prohráli také doma (prohra 3:5). V průběžné tabulce tak Beranům náleží sedmá příčka. Nejproduktivnějším hráčem je útočník Tomáš Pilát (2+1).
     
    HC Oceláři Třinec

    Třinečtí Oceláři vstoupili do letošní sezóny porážkou 3:5 na domácí půdě v derby proti Vítkovicím. V dalším zápase hraném rovněž proti ostravskému celku, tentokráte ale proti Porubě, hráči s drakem na prsou předvedli vyrovnaný výkon ve všech třetinách a z Poruby tak odjížděli se třemi body po výhře 4:0. Poslední utkání odehráli třinečtí dorostenci na svém ledě proti brněnské Kometě, zápas rozhodla druhá třetina, ve které Kometa vsítila tři branky, a nakonec zvítězila 5:1. Oceláři tak v zápase proti Beranům budou bojovat o své první vítězství na svém ledě. Hráčům s drakem na hrudi momentálně působí na šesté pozici, se zlínskými Berany mají stejný počet bodů, avšak lepší skóre. Nejproduktivnějším hráčem Třince je útočník Patrik Volas (2+1).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Milota (Heczko) – Solowski, Buják (C), Ročák (A), Čmiel, Martiňák, Pospíšil, Holub – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa (A), Pohludka, Blaha, Cedzo, Lipka, Mikula.

    PSG Berani Zlín: Málek (Uherek) – Kotala, Stuchlík, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Šišák (C), Urban, Vaculík, Hampl, Holba, Pilát, Marek, Babulík (A), Kaláč, Heš, Klimek.

    Rozhodčí: Rimmel – Axman, Přecechtěl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Úvodní buly vyhráli domácí, první útočné snažení však k ničemu nevedlo a hosté tak otáčí hru.
     
    00:21
    První zákrok pro Milotu, ránou ze slotu prověřil jeho pozornost Holba.
     
    00:49
    Oceláři se provinili zakázaným uvolněním, vhazovat se bude po pravici Miloty.
     
    01:12
    Kotala střílel od modré čáry, domácí brankář jeho střelu vyrazil svými betony do rohu kluziště.
     
    01:36
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté otevírají skóre! Po Kotalově střele hra pokračovala, Holba se zmocnil kotouče u branky Miloty a našel mezi kruhy lépe postaveného MARTINA VACULÍKA, jehož rána propadla až za záda třineckého brankáře. Asistence: Martin Holba.
     
    02:49
    První zákrok také pro Málka na druhé straně, střelou od útočné modré jej zaměstnal Holinka.
     
    03:37
    Volas našel ve středním pásmu Pohludku, který zavezl kotouč do útočného pásma, vzápětí však o kontrolu nad kotoučem přišel a hosté vyvezli kotouč ze svého obranného pásma.
     
    04:33
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Klimek – 2 min., podrážení).
     
    04:52
    Oceláři vyhráli vhazování a momentálně tlačí svého soupeře v pásmu.
     
    05:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovou hru a srovnávají s Berany krok. Pohludka poslal puk na útočnou modrou, odkud pálil Ročák z první. Málek sice na jeho střelu reagoval svou vyrážečkou, na následující dorážku z hole MATĚJE KUBIESY byl však krátký. Asistence: Marek Ročák a Šimon Pohludka.
     
    06:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hráči s drakem na prsou otáčejí skóre! Nenápadná protiakce Holinky s ADAMEM CEZDEM končí druhou brankou Ocelářů. Druhý zmiňovaný střílel z levého kruhu zápěstím a dokonale zaskočil Málka, který tak pouští druhou branku v krátkém sledu. Asistence: Miroslav Holinka.
     
    08:29
    Oceláři jsou po druhé vstřelené brance aktivnějším týmem, hraje se převážné před Málkem, zatím však domácí nevymysleli nějakou nebezpečnější akci.
     
    09:08
    Až nyní hosté zavítali na pár okamžiků do svého útočného pásma, tam však nic nevymysleli. Gerych z následné protiakce střílel nepřesné od levého hrazení.
     
    09:42
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Holba – 2 min., podrážení).
     
    10:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají další početní převahu! Třinec sehrál přesilovku podobně jako v prvním případě a znovu to vyšlo. Ročák na útočné modré nahodil kotouč před branku, kde dorážel úspěšně MATĚJ KUBIESA. Asistence: Marek Ročák a Adam Cezdo.
     
    12:14
    Do krátkého přečíslení dvou proti jednomu se před malou chvílí dostal Zlín, Pilát se na hranici levého kruhu rozhodl vzít vše na sebe, jeho střela však byla nepřesná a letěla těsně nad břevno Milotovy klece.
     
    13:11
    Na druhé straně pálil z pravého kruhu Volas, Málek zasáhl svým betonem.
     
    14:11
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté snižují na rozdíl jediné branky! Souboj o kotouč za brankou Miloty vzešel lépe pro Marka, jenž si poté všiml nikým nehlídaného TOMÁŠ PILÁTA, který z první poslal kotouč ke vzdálenější tyči. Asistence: Richard Marek a Richard Babulík.
     
    15:50
    Holinka se protlačil až do zajímavé pozice v předbrankovém prostoru, Málek musel zasahovat svým pravým betonem.
     
    16:25
    Na opačné straně kluziště střílel od modré čáry kapitán Beranů Šišák, brankář Milota zakročil svou vyrážečkou.
     
    16:52
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Martiňák – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    17:04
    Ocelářům se nepodařilo vyhodit, Berani zůstávají v pásmu a kombinují.
     
    17:47
    Do zajímavé střelecké pozice se dostal Marek, který střílel k bližší tyči. Třinecký brankář se ale stihl včas přesunout a střelu vyrazil.
     
    18:59
    Domácí hrají v plném počtu. V závěru zlínské přesilové hry střílel nebezpečně Holba z pravého kruhu, Milota jeho střelu ke vzdálenější tyči pokryl svou vyrážečkou.
     
    19:50
    V závěru třetiny ještě tvrdě dohrál Kubiesa u zadního mantinelu jednoho z obránců Zlína, jednalo se však o čistý zákrok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:44.
     
    První třetina přinesla zajímavou hokejovou podívanou. Hrálo se ve vysokém tempu na obou stranách. Skóre se otevřelo už po odehrání úvodní minuty zásluhou Vaculíka. Domácí poté otočili skóre na svou stranu dvěma slepenými brankami během necelých dvou minut. Třetí gól Ocelářů přidal druhou využitou přesilovou hrou Kubiesa. Berani přišli se snížením v 15. minutě, kdy zcela osamocen v předbrankovém prostoru prostřelil Milotu Pilát. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Oceláři se hned v úvodu tlačili do zakončení, přihrávka směřující na Kubiesu na ose kluziště však byla prudší než třinecký útočník čekal, a tak jeho střela nezadělala Málkovi na větší potíže. Na druhé straně kluziště pálil z protiútoku Marek.
     
    21:22
    Hra se teď v krátkém sledu přerušuje podruhé. Pokaždé se jednalo o postavení mimo hru jak jednoho, tak i vzápětí druhého týmu.
     
    22:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři odskakují znovu do dvoubrankového vedení! Brankář Málek si poradil jak se střelou Holinky, tak i Kubiesy. Akce ale pokračovala a k dorážce se dostal DAVID BLAHA, brankář Málek už proti této dorážce neměl nárok. Asistence: Matěj Kubiesa a Miroslav Holinka.
     
    24:10
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté přicházejí s rychlou odpovědí! A znovu to je jen o jednu branku! TOMÁŠ PILÁT vzal vše na sebe a prostřelil Milotu z bezprostřední blízkosti. Bez asistence.
     
    25:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Gólové hody v Třinci pokračují! MIROSLAV HOLINKA dostal nabito mezi kruhy, odkud poslal kotouč k pravé tyči. Asistence: Matěj Kubiesa a Adam Cedzo.
     
    25:11
    Střídání v týmu PSG Berani Zlín: ze hřiště odchází Málek, přichází Uherek.
     
    26:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Pohledná akce Ocelářů končí jejich šestou brankou! Kubiesa si všiml najíždějícího ADAMA CEZDA na levém kruhu, třinecký útočník si v bezprostřední blízkosti Uherka povodil a po kličce zametl kotouč až za záda zlínského gólmana. Asistence: Matěj Kubiesa a Marek Ročák.
     
    28:11
    Po šesté brance Třince Berani ukázali snahu s nepříznivým skórem ještě něco udělat. V brance Ocelářů však stojí Milota, který svůj tým podržel jak po střele Babulíka od pravého mantinelu, tak i střely Šišáka od modré.
     
    29:33
    Na druhé straně musel reagovat na střelu po vhazování Uherek, který zachytil kus černé gumy do své lapačky a přerušil hru.
     
    30:37
    Tempo hry teď malinko opadlo a po těch gólově bohatých pěti minutách mnoho velkých šancí k vidění není.
     
    30:59
    Oceláři teď před malou chvíli podruhé poslali kotouč přes všechny čáry až na zakázané uvolnění. Hra se teď celkem kouskuje.
     
    32:01
    Až nyní si vypracoval zajímavou individuální akci Ročák, jehož střela z pravého kruhu směřující do pravého horního růžku skončila na vyrážečce Uherka.
     
    33:27
    Marek se snažil překvapit Milotu obkroužením branky, třinecký brankář se ale nenechal zaskočit a proti tomuto pokusu včas zakročil svým betonem.
     
    34:48
    Na útočné modré si křikl o přihrávku Kubiesa a následně se tlačil do samostatného úniku, patřičné zakončení mu však znemožnil dobrým obranným zákrokem Šišák.
     
    36:08
    Po kombinaci s Babulíkem a Markem pálil přesně ze středu pravého kruhu Pilát, třinecký brankář zachytil kotouč do svého náručí a přerušil hru.
     
    36:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zvyšují své vedení na čtyřbrankové! Nutno podotknout, že k tomu přispěla jistá dávka štěstí. DAVID BLAHA poslal nepříliš prudkou střelu přímo na Uherka, kterým kotouč smolně propadl až za brankovou čáru. Asistence: Marek Ročák.
     
    38:29
    Milota musel být ve střehu po dvou střelách Beranů z pravého kruhu, třinecký brankář si s nimi dokázal poradit bez větších potíží.
     
    39:16
    Na druhé straně střílel od pravého hrazení Kubiesa, tento pokus však letěl pouze na hruď Uherka, jenž v poklidu zasáhl.
     
    39:49
    Holinka kontroluje kotouč, Oceláři se nikam nehrnou a vše nasvědčuje tomu, že se třetina dohraje v jejich obranném pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Oceláři mají za sebou produktivní druhou třetinu, ve které si vypracovali již čtyřbrankový náskok. Gólově bohatá byla především první polovina druhé dvacetiminutovky, poté tempo hry malinko opadlo. Větší příležitosti byli k vidění v posledních pěti minutách prostředního dějství, kdy padl také poslední gól z hole Blahy. Jestli ještě chtějí Berani pomýšlet na nějaké body z tohoto zápasu, tak budou muset v třetí periodě hodně zabrat. Podaří se jim zdramatizovat toto utkání nebo si Oceláři už své vedení pohlídají a dojdou si poprvé na svém ledě pro tři body? To se dozvíme ve třetí třetině, která započne cca v 14:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Útočné snažení hostů přerušuje postavení mimo hru, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    41:20
    Milota si připisuje další zákrok po střele Heše z pravého kruhu.
     
    42:19
    Oceláři teď dobrým napadáním znepříjemňují zlínskou rozehrávku. Berani mají problém projít až do středního pásma.
     
    43:40
    A když se jim to podaří, tak ztroskotají na modré čáře, nyní si na ní dobře počínal Gerych, jenž vypíchl kotouč Babulíkovi u pravého hrazení.
     
    44:42
    Obrázek hry je stále stejný Berani se snaží prokousat až do útočné pásma, přes dobře rozestavěný obranný blok Třince to však zatím moc nejde.
     
    45:14
    Až teď střílel z levého kruhu Hamrla, jeho střela se ale nesetkala s přesností a letěla vysoko nad horní tyčkou Milotovy klece.
     
    46:21
    Na druhé straně střílel z prostoru mezi kruhy Mikula, Uherek musel zasahovat svou vyrážečkou.
     
    47:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hráči s drakem na prsou střílí už svou osmou branku. Kubiesa poslal do samostatného úniku MIROSLAVA HOLINKU, který ve velké rychlosti prostřelil Uherka střelou k levé tyči. Asistence: Matěj Kubiesa a Michal Pospíšil.
     
    48:45
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Martiňák – 2 min., držení).
     
    49:10
    Berani zatím z pochopitelných důvodů působí velmi opařeně a ve své první polovině přesilové hry s ničím nebezpečným nepřišli.
     
    49:29
    Hra se přerušuje díky posunutí Milotovy klece.
     
    49:44
    Berani vyhráli vhazování a začínají se svou přesilovkovou kombinací.
     
    50:20
    Berani jsou stále v pásmu, kus černé gumy však prozatím putuje pouze podél mantinelu.
     
    50:40
    Až teď to na sebe vzal Hamrla, jehož rána však byla velmi nepřesná a třineckého brankáře nijak neohrozila.
     
    51:01
    Domácí už jsou v plném počtu.
     
    52:19
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Volas – 2 min., hákování).
     
    52:36
    V oslabení teď zahrozil útočným výpadem Mikula, brankář Uherek musel předvést zákrok vyrážečkou.
     
    52:59
    Krátce potom, co se Berani dostali do pásma pálil z útočné modré čáry Šišák, jeho střela byla zablokována.
     
    54:26
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    55:01
    Babulík projel do pásma podél pravého mantinelu a svou přihrávkou našel na opačné straně lépe postaveného Holbu, který se pokusil o teč. Milota celou situaci přečetl a zasáhl svým pravým betonem.
     
    55:48
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Kubiesa – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Kopřiva – 2 min., hrubost).
     
    56:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    Takže i při variantě čtyř proti čtyřem Oceláři střílí branku. Holub zablokoval střelu od modré čáry a následně poslal do samostatného úniku ADAMA CEDZA, který si pohrál s Uherkem a po forhendovém blafáku přesně zakončil. Asistence: David Holub.
     
    57:24
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Šišák – 2 min., podrážení).
     
    58:37
    Třinec právě vstřelil branku!
    A máme tady desátou branku Ocelářů! Po kombinaci s Blahou a Pohludkou se prosazuje MATĚJ KUBIESA, který tak kompletuje hattrick. Asistence: David Blaha a Šimon Pohludka.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině k žádnému dramatu nedošlo. Oceláři přidali ještě tři branky a definitivně potvrdili, že dnešní tři body zůstanou pod Javorovým. Hattrick v tomto zápase zkompletoval Matěj Kubiesa s Adamem Cedzem.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji pěkný zbytek víkendu. (15:09:00)
    Marken.cz

    Dominik Stošek

    Branky a nahrávky: 6. Kubiesa (Ročák, Pohludka), 7. Cedzo (Holinka), 11. Kubiesa (Ročák, Cezdo), 23. Blaha (Kubiesa, Holinka), 26. Holinka (Kubiesa, Cezdo), 27. Cedzo (Kubiesa, Ročák), 37. Blaha (Ročák), 48. Holinka (Kubiesa, Pospíšil), 57. Cedzo (Holub), 59. Kubiesa (Blaha, Pohludka) – 2. Vaculík (Holba, Urban), 15. Pilát (Marek, Babulík), 25. Pilát


    HC Oceláři Třinec: Milota (Heczko) – Solowski, Buják (C), Ročák (A), Čmiel, Martiňák, Pospíšil, Holub – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa (A), Pohludka, Blaha, Cedzo, Lipka, Mikula.
    Berani Zlín: Málek (26.Uherek) – Kotala, Stuchlík, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Šišák (C), Urban, Vaculík, Hampl, Holba, Pilát, Marek, Babulík (A), Kaláč, Heš, Klimek.

    Rozhodčí: Rimmel – Axman, Přecechtěl
    bahis siteleri