Kladno – Zlín 1:3 (kon.) | Mountfield HK – HC Litvínov 1:0 (kon.) | Pardubice – Chomutov 2:3 (po pr.)
Sparta – Kometa Brno 8:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Jihlava 6:2 (kon.) | Liberec – Slavia 7:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
7:1 (1:0, 0:0, 6:1)
HC Slavia Praha
Sobota 18.09.2021, 16:30 • Home Credit Arena, Liberec • DHL Extraliga juniorů • 4. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje. V rámci 4. kola Extraligy juniorů budeme sledovat souboj Liberce s pražskou Slavií.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Bílí Tygři vstoupili do sezóny prohrou v Olomouci, nicméně poté se naladili na vítěznou vlnu. Nejprve porazili Vítkovice a včera na domácím ledě také Jihlavu. Pod výhru 5:3 se nejvýrazněji podepsal Adam Měchura, který Severočechy táhl hattrickem. Trefí se znovu?
     
    HC SLAVIA PRAHA

    Slávisty v úvodu soutěže sužuje rozsáhlá marodka, v prvním kole dokonce žádali o odložení utkání. S Kometou se přesto hrálo a Pražané vybojovali cenné vítězství 4:3 po samostatných nájezdech! Při svém druhém letošním představení už ale v pátek jasně prohráli v Mladé Boleslavi, které podlehli 2:6.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Král (Krátký) – Kollert, Starý, Kovář, Hampl, Hladík, Dvořák (A) – Nezbeda (C), Cikhart, Pavlík, Kříž, Měchura (A), Plos, Jenčovský, Leden, Zajíček, Gajda, Putz.

    HC Slavia Praha: Volevecký (Pittr) – Hrdlička, Odehnal, Stejskal, Němeček (A), Čapka, Kluch, Klatt – Štrombach, Strnad, Matuška, Míšek, Kuracina, Labuzík (C), Tichý, Novák, Kvasnička, Tomas.

    Rozhodčí: Horák – Frodl, Šimánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Hned po čtrnácti sekundách se hra poprvé přerušuje, důvodem je zakázané uvolnění hostujícího týmu.
     
    00:43
    Mikuláš Jenčovský zavezl puk do útočné třetiny, jenže Petr Gajda při přechodu modré čáry neodhadl krok a vystavil svého spoluhráče do ofsajdu.
     
    01:32
    Po zajímavé pozice si po zaváhání v liberecké rozehrávce najížděl Robin Míšek. Přihrávku z levé strany však dostal trošku na brusle a branku vůbec neohrozil.
     
    01:57
    Zaměstnat gólmana se povedlo na druhé straně Filipu Křížovi, jehož pokus z těžkého úhlu Tomáš Volevecký v klidu pokryl.
     
    02:03
    Šimon Pavlík uspěl na buly v ofenzivní třetině a lišácky se snažil sám zakončit. Jeden ze slávistů ho na poslední chvíli rozhodil.
     
    02:53
    Tomáš Labuzík obdržel přihrávku do jízdy a v pravém kruhu si kotouč rychle srovnal ke střele. Ve velké rychlosti pálil po ledě, betony Daniela Krále byly připraveny.
     
    03:30
    První velkou šanci zápasu měl na holi liberecký obránce Jakub Dvořák. Svůj průnik do pásma zakončoval z pravého kruhu, Tomáš Volevecký svůj tým podržel.
     
    04:39
    A velká příležitost i na druhé straně! Tomáši Kollertovi nevyšla riskantní klička a Filip Štrombach měl otevřenou cestu až do mezikruží, odkud ztroskotal na Danielu Královi v domácí bráně.
     
    05:52
    Znovu hrozili Tygři. Po parádní souhře celé formace střílel ze slotu Matěj Leden, jenže forhendem těsně minul zařízení.
     
    06:11
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Pavlík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    06:57
    Liberečtí se na úvod premiérového oslabení úspěšně osvobozují.
     
    07:17
    A Severočeši půjdou do tří! Tomáš Kollert před brankou nešťastně zasáhl protihráče vysokou holí. A jelikož mu způsobil krvavý šrám, inkasuje čtyři minuty.
     
    07:32
    Slavia si na začátek dvojnásobné přesilovky vyměňovala kotouč za kruhy. Na branku ho pak nahodil Jiří Stejskal, Daniel Král ale jeho střelu dobře viděl a zastavil.
     
    07:51
    Sešívaní se zatím nemohou prokombinovat k zajímavějším šancím. Znovu střílel Stejskal, ale opět z poměrně velké dálky, s čímž si Král poradil.
     
    08:16
    Domácí už se brání ve čtyřech a posílají puk do bezpečí.
     
    08:49
    Hostům se přesilovka zatím nedaří. Po dobré práci Jakuba Dvořáka znovu přicházejí o útočné pásmo.
     
    09:37
    Puk zůstal na dlouho zašlápnutý u hrazení, vydolovali ho Tygři. Hamplovi se však poté nepodařilo vyhodit a Slavia kombinuje.
     
    10:06
    Na Tygry se lepí smůla. Na minutu a 11 sekund jdou znovu do tří, Adam Starý totiž z vlastního pásma vyhodil kotouč mimo mantinely.
     
    10:33
    Pražané si ovšem s přesilovkou ani nadále moc nevědí rady.
     
    10:52
    Teď už to bylo nebezpečnější, Radek Tomas tvrdě vypálil zpoza pravého kruhu a přinutil Daniela Krále k reflexivnímu zákroku.
     
    11:24
    Domácí zvládli další dvojnásobné oslabení, jsou ve čtyřech!
     
    12:06
    Teď už má Liberec po dlouhé době na ledě všech pět bruslařů.
     
    12:37
    Slávisté výrazněji zahrozili až při hře pět na pět. Robin Míšek si přichystal střelu v levém kruhu, načež zápěstím spolehlivého Krále nepropálil.
     
    13:32
    Adam Starý na modré čáře dlouho čekal, zda se mu před branku nepostaví spoluhráč. Nakonec nahazoval do skrumáže těl, přes kterou puk neprošel.
     
    14:15
    Petr Gajda parádní kolmicí mezi slávistické obránce nastartoval Mikuláše Jenčovského. Ten uháněl sám na brankáře, kotouč se mu nicméně svezl po forhendu a střela zamířila mimo!
     
    14:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši otevírají skóre! Ze skrumáže v předbrankovém prostoru si vzal puk ADAM MĚCHURA, rychle objel slávistickou klec a pohotově zametl kotouč za brankovou čáru. Asistence: Tomáš Kollert, Adam Starý.
     
    15:46
    Jakub Zajíček se hned dvakrát pokoušel nachytat gólmana z takřka nulového úhlu. Obě střely si každopádně Volevecký pohlídal.
     
    17:10
    Lukáš Nezbeda si sjel pro přihrávku na modrou čáru. Poté – dobře si vědom provozu před bránou – nahodil puk na Tomáše Voleveckého. Ten si připisuje úspěšný zákrok.
     
    18:12
    Liberec má ponechanou výhodu. David Putz dorážkou z bezprostřední blízkosti neuspěl!
     
    18:17
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Stejskal – 2 min., hákování).
     
    19:12
    Domácí hokejisté kombinovali v pásmu, ale přihrávky si dávali spíš na brusle. K puku se tedy dostal Stanislav Tichý a vyhodil jej.
     
    19:57
    Od pravého mantinelu to ještě zkusil Adam Měchura, jeho dělovka bez přípravy však zamířila daleko mimo tři tyče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla zajímavý hokej. Blíže k otevření skóre měla zprvu Slavia, která si hned dvakrát zahrála přesilovku pět na tři. Libereckým ale patří velký kredit za to, s jakým přehledem těžké situace přečkali. A za precizní práci na oslabeních byli odměněni také vedoucí brankou!
     
    Další třetina začne přibližně v 17:16.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Slavia hraje v plném počtu.
     
    20:48
    Lukáš Nezbeda si dobře najížděl za hostující obranu a skutečně dostal přihrávku. Prudký kotouč se mu ale nepodařilo zpracovat tak, aby mohl pokračovat.
     
    21:17
    Tomáš Labuzík nabral rychlost a po levém křídle se dostal až do zajímavé střelecké pozice, jenže do hole mu dobře klepl obránce a zakončení postrádalo potřebnou kvalitu.
     
    21:51
    Filip Štrombach si dobře pokryl kotouč a nebezpečně to zkoušel z pravého kruhu. Daniel Král ucpal všechny mezírky ve výstroji a zakročil.
     
    22:28
    Šimon Pavlík tečoval nahozený puk těsně před Tomášem Voleveckým, jemuž střela zapadla do lapačky.
     
    22:48
    Kuriózní situace ve slávistickém brankovišti! Po nahození Jakuba Dvořáka už to vypadalo, že má Volevecký puk ve své moci. Rozhodčí však kotouč stále viděl a nechal ho liberecké hráče vyšťourat do brankoviště, odkud ho s vypětím všech sil odehráli beci hostů.
     
    23:38
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Plos – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:03
    Daniel Král koupil ránu zpoza kruhu nepříjemně pod masku a sešívaní se snažili dorážet. Liberecká čtveřice jim to ale nedovolila.
     
    24:39
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Strnad – 2 min., podrážení).
     
    25:00
    Hodně prostoru se otevřelo před Filipem Kovářem, který si od modré čáry povyjel až těsně za kruhy. Poté nastřelil bránícího hráče.
     
    25:53
    Liberec má k dispozici zkrácenou přesilovku, jenže zatím mu to v ní neklape. Kvůli ofsajdu nyní musel vyklidit útočnou třetinu.
     
    26:39
    Souběžně s návratem Lukáše Strnada z trestné lavice hezky vystřelil Jan Cikhart, jehož pokus z vrcholku pravého kruhu těsně minul klec.
     
    27:46
    Slavia se dostala pod tlak a když se Jakub Hrdlička natáhl po kotouči, nic velkého nevymýšlel. Píská se zakázané uvolnění.
     
    28:07
    Jakub Dvořák na modré lajně nabil Filipu Kovářovi, ten vypálil bez přípravy a trefil jednoho z protihráčů.
     
    28:46
    Lukáš Strnad prokličkoval do ofenzivní zóny a z levého křídla cpal puk před branku. Dobře se vrátil Jan Hampl a přihrávku srazil.
     
    29:35
    Tomáš Kollert se dostal do těžké pozice, když na něj s poskakujícím kotoučem na holi dotírali hned dva protihráči. Liberecký obránce si ale poradil výborně.
     
    30:05
    Zakázané uvolnění Bílých Tygrů.
     
    30:29
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Novák – 2 min., faul loktem).
     
    30:47
    Nebezpečné nahození Jana Hampla od modré čáry slávisté zblokovali, načež se jim podařilo kotouč odpálit.
     
    31:12
    A také Slavia míří do tří, konkrétně na minutu a 17 vteřin. Za podrážení si jde sednout Matěj Odehnal.
     
    31:46
    Lukáš Nezbeda přihrávkou přes brankoviště chystal šanci Petru Gajdovi, jenže tomu nevyšlo zpracování. Gajda to vzápětí zkusil zápěstím a trefil Voleveckého do ramene.
     
    32:10
    Petr Gajda nyní ve slušné šanci promáchl a hosté se osvobozují.
     
    32:29
    Pražané jsou z nejhoršího venku a na ledě mají čtyři hráče.
     
    32:49
    Slavia zahrozila v oslabení. Adam Čapka to z levého křídla zkusil na gólmanovy betony, od čehož si sliboval dorážku pro spoluhráče. Král ale ouk vyrazil šikovně do rohu hřiště.
     
    33:40
    Sešívaní už jsou v pěti a mají tlak.
     
    33:57
    Nápor svého celku zakončil pokusem z vrcholku pravého kruhu Jakub Hrdlička. Domácí jeho střelu přizvedli do ochranné sítě.
     
    34:07
    Icing šelem.
     
    34:48
    David Putz se hezky protáhl podél levého mantinelu a cpal se do brány. Tomáš Volevecký si musel pohlídat bližší tyč.
     
    35:41
    Obrovská šance Slavie! Po kolizi ve středním pásmu mířil sám na branku Jan Matuška, který vystřelil těsně mimo.
     
    37:00
    Liberec se už takřka minutu v kuse drží v okolí soupeřovy branky a zvyšuje tlak.
     
    37:38
    Tomáš Volevecký vyjel ze své brány a před napadajícím útočníkem odehrál kotouč. Ten zamířil až na tribunu, rozhodčí ovšem k velkému překvapení všech včetně Voleveckého zahlásil, že to bylo s tečí. Vylučovat se tedy nebude.
     
    38:05
    David Putz inkasoval nabídku mezi kruhy. Byl ale tísněn tak důsledně, že si nestihl připravit střelu.
     
    38:40
    Tomáš Kollert nahazoval od modré čáry, kotouč po teči skončil na zadním mantinelu.
     
    39:09
    Tomáš Kollert to udělal pěkně a z levé strany zaměstnal Voleveckého. Ten jeho střelu vykopl betonem před sebe, kam si najížděl Lukáš Nezbeda. Těžká bekhendová dorážka mu však nesedla podle představ, slávistický gólman při přesouvání navíc vychýlil svoji klec.
     
    39:40
    Neuvěřitelný zákrok Daniela Krále! Stanislav Tichý už po křižné přihrávce zametal puk do poloprázdné brány, ovšem Král se v ní vsedě výborně roztáhl a betonem kotouč na čáře zastavil.
     
    39:51
    A skvělá práce brankáře i na druhé straně, kde Tomáš Volevecký lapačkou vyškrábl dělovku Filipa Kováře! Ten už po nahrávce přes celou šíři pásma rovněž mířil do poloprázdné svatyně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední třetina byla dlouho spíše bojovná, v jejím závěru to ale byla přehlídka šancí na obou stranách. Žádný gól v této části hry každopádně nepadl, Bílí Tygři tedy vedou stále 1:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:01.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Sražená střela Lukáše Strnada skončila až vysoko v ochranné síti, bude se vhazovat.
     
    41:16
    Úvod třetí části je zatím plný nepřesností na obou stranách. Oba týmy to ale zkoušejí a hra se po kluzišti zajímavě přelévá.
     
    42:11
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Kvasnička – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři využívají přesilovku a zvyšují na 2:0! A byl to znovu ve formě hrající ADAM MĚCHURA, kdo rozvlnil síť. Tentokrát měl ale spíše štěstí, když dobře zaparkoval před bránu a nahození Jakuba Dvořáka ho trefilo do nohy, od které se kotouč odrazil za Tomáše Voleveckého. Asistence: Jakub Dvořák, Lukáš Nezbeda.
     
    44:28
    Slavia se hned pokoušela o odpověď, Král se zasahovat nemusel a domácí už otáčejí hru na druhou stranu.
     
    45:16
    Filip Štrombach nabral slušnou rychlost a prohnal se do ofenzivní zóny. Následná přihrávka mířící do předbrankového prostoru byla srařena.
     
    45:58
    Po zakázaném uvolnění Pražanů se bude vhazovat v blízkosti jejich svatyně.
     
    46:51
    Tomáš Volevecký skvěle vystrčil hokejku a zabránil libereckému hráči ve zpracování puku v těsné blízkosti brankoviště.
     
    47:50
    Nahození Tomáše Klucha bylo hned několikrát tečované. Nakonec ale puk skončil daleko mimo prostor liberecké klece.
     
    48:29
    Branka Slavie vypadla z regulérního postavení a hra je přerušena.
     
    48:43
    Jeden z libereckých hráčů zůstává ležet na ledové ploše s hlavou v dlaních. Těžko říct, co tomu předcházelo, každopádně se zdá, že bude v pořádku.
     
    48:58
    Lukáš Plos mezi kruhy bekhendem plácl do odraženého puku. Tomáš Volevecký jeho pohotovou střelu vyrazil do rohu.
     
    49:16
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Putz – 2 min., hákování).
     
    49:39
    Adam Měchura ukázkově napadal slávistickou rozehrávku a ušetřil svému týmu cenný čas.
     
    49:59
    Hosté si berou oddechový čas!
     
    50:25
    Liberec se osvobozuje.
     
    50:43
    A další vyhození Bílých Tygrů. Ze strany sešívaných to je dnes v přesilovkách zatím velké trápení...
     
    51:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po ubráněném oslabení domácí udeřili potřetí. PETR GAJDA byl nejdůraznější na slávistickém brankovišti a dostrkal volný kotouč za čáru. Asistence: Jakub Hladík, David Putz.
     
    52:21
    Slavia právě vstřelila branku!
    Máme sníženo! Do střílené přihrávky Jiřího Stejskala z levé strany vložil hokejku JAN MATUŠKA a srazil puk přesně do dolní části liberecké klece. Asistence: Jiří Stejskal, Michal Novák.
     
    53:33
    Liberec právě vstřelil branku!
    S góly se teď v Home Credit Areně roztrhl pytel, na tahu byly opět šelmy. PETR GAJDA v rychlosti pronikl do útočného pásma a parádní střelou zpoza bránícího hráče překonal brankáře Voleveckého! Asistence: Filip Kovář.
     
    54:43
    Liberečtí si závěr utkání užívají a chtějí přidat další góly. David Putz k tomu nebyl daleko, z pravého kruhu vystřelil těsně nad.
     
    55:36
    Rozhodčí slávistické vyhození jako zakázané uvolnění neposoudili a hra pokračuje. Tygři rozjíždějí další útočnou akci.
     
    56:19
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Odehnal – 2 min., držení).
     
    56:33
    Lukáši Nezbedovi se otevřel zajímavý prostor a v pravém kruhu měl spoustu času. Tomáš Volevecký si však na jeho pokus dobře počíhal.
     
    57:06
    Petr Gajda dostal nabito na ránu z první, Volevecký se proti němu dobře přesunul a střelu vyrazil.
     
    57:40
    Nahození Jakuba Dvořáka slávistickému gólmanovi vypadlo, načež Petr Gajda přestřelil odkrytou klec!
     
    57:50
    Liberec právě vstřelil branku!
    Přesilovka je nakonec využita. ADAM MĚCHURA se nejlépe zorientoval po vyražené střele Lukáše Nezbedy, zametl puk do brány a prosadil se dnes už potřetí. Připisuje si tedy hattrick ve druhém utkání za sebou, famózní výkon! Asistence: Lukáš Nezbeda, Jakub Dvořák.
     
    59:01
    Liberec právě vstřelil branku!
    Sešívaní v závěru duelu úplně odešli a dali prostor ještě jedné hokejové lahůdce. David Putz krásnou přihrávkou do uličky od modré čáry našel do pravého kruhu si najíždějícího JAKUBA HLADÍKA, který z první nedal Voleveckému šanci! Asistence: David Putz.
     
    59:04
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Kvasnička – 2 min., hrubost).
     
    59:31
    Hezkou přesilovkovou souhru zakončoval bez přípravy z levého kruhu Petr Gajda. Tomáš Volevecký byl na místě včas.
     
    59:55
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí stihli ještě jeden gól! Skvělý výkon Tygrů okolo předbrankového prostoru podtrhl kapitán LUKÁŠ NEZBEDA, který svojí zarputilostí procedil kotouč za ležícího brankáře. Asistence: Šimon Zajíček, Adam Měchura.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Dlouho vyrovnaný zápas se ve třetí části změnil v naprosto jednostrannou podívanou. Bílí Tygři se v ní šestkrát prosadili, zatímco Pražané závěr hrubě nezvládli. Z Liberce si odvezou vysokou porážku 1:7!
     
    Ze speciální zmínku určitě stojí střelecký apetit Adama Měchury, který se po včerejším hattricku do sítě Jihlavy dnes znovu třikrát prosadil!
     
    Ode mne je to vše, děkuji za pozornost. (18:41:05)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 15. Měchura (Kollert, Starý), 43. Měchura (Dvořák, Nezbeda), 52. Gajda (Hladík, Putz), 54. Gajda (Kovář), 58. Měchura (Nezbeda, Dvořák), 60. Hladík (Putz), 60. Nezbeda (Zajíček, Měchura) – 53. Matuška (Stejskal, Novák)


    Bílí Tygři Liberec: Král (Krátký) – Kollert, Starý, Kovář, Hampl, Hladík, Dvořák (A) – Nezbeda (C), Cikhart, Pavlík, Kříž, Měchura (A), Plos, Jenčovský, Leden, Zajíček, Gajda, Putz.
    HC Slavia Praha: Volevecký (Pittr) – Hrdlička, Odehnal, Stejskal, Němeček (A), Čapka, Kluch, Klatt – Štrombach, Strnad, Matuška, Míšek, Kuracina, Labuzík (C), Tichý, Novák, Kvasnička, Tomas.

    Rozhodčí: Horák – Frodl, Šimánek.
    bahis siteleri