Svarog Teplice – FTZS Liberec 4:2 (kon.) | Česká Lípa – Ž. Vlci Brno 7:2 (kon.)
konec
FC Démoni Česká Lípa
7:2 (3:1)
Žabinští Vlci Brno
Pátek 24.09.2021, 20:30 • Sportovní hala Česká Lípa • 1. Futsal liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům futsalu přeju krásný páteční večer. Vítám vás při sledování 4. kola 1. Futsal ligy, u zápasu mezi Démony z České Lípy a Žabinskými Vlky z Brna.
     
    FC Démoni Česká Lípa

    Futsalisté České Lípy v loňském ročníku skončili na posledním 12. místě, když ve 22 zápasech získali slabých 8 bodů. Drželi se v kontaktu alespoň s Ústí nad Labem, v minisouboji ale nakonec prohráli rozdílem dvou bodů. Ani v letošním ročníku to nevypadá na výrazný vzestup, neboť Démoni v dosavadních třech utkáních prohráli. Výsledkem 1:6 Spartě a Liberci, 1:4 padli s Chrudimí.
     
    Žabinští Vlci Brno

    Žabinští Vlci jsou druhým týmem, který letos ještě nezískali ani bod. Nutno podotknout, že mu nebyl blízko ani v jednom případě. Nejprve hráči z Brna padli 0:3 s Českými Budějovicemi, načež prohráli vysoko 1:10 s Mělníkem a 1:4 s Ústím nad Labem. V minulém ročníku skončili Žabinští Vlci na 10. místě, za posledním postupujícím do play-off Mělníkem zaostali o bodů pět.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Lecjaks) – Rott (C), Fichtner, Švec, Havrda, Bialek, Maur, Klimt, Zapletal, Potoček, Demjančuk, Kubelka.

    Žabinští Vlci Brno: Pšurný (Večeřa) – Kratochvíl, Starý, Hansl (C), Trbušek, Bílý, Havlín, Hanuš, Chrascina, Fessl.

    Rozhodčí: Kresta, Lafek, Zlatník.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Začal zápas mezi Démony z České Lípy a Žabinskými Vlky z Brna. Tyto dva celky jsou posledními, které nemají na kontě ani bod, minimálně jeden z nich se dnes bodů dočká.
     
    00:41
    Tomáš Fichtner vystihl rozehrávku soupeře a před brankou hledal Bialeka, před ním však výborně zakročil jeden z obránců.
     
    01:02
    Démoni právě vstřelili branku!
    Fantastický start domácího mužstva! Střelu Bialeka z levé strany vyrazil Pšurný pouze k MATĚJI MAUROVI, který bez potíží poslal míč do prázdné brány. Bez asistence.
    01:02 Matěj MAUR - 1:0
     
    01:40
    Za hosty zahrozil Dominik Havlín. Dostal hodně času na střelu, nártem poslal kulatý nesmysl vysoko nad břevno.
     
    02:11
    Po levé lajně se na zteč vydal Petr Zapletal. Na souboj s Hanslem si nevěřil, zvolil nepřesnou nahrávku na střed Kubelkovi.
     
    02:37
    Proti vysokému míči výborně vystartoval gólman Milen Kirov. Pravou rukou vyboxoval hrací předmět mimo hrací plochu.
     
    03:05
    Hostům vůbec nevyšla rozehrávka autu. Do brejku vystartoval Martin Švec, jenže ztratil rychlost a kličkou na Hanuše nevyzrál.
     
    03:37
    Sám proti dvěma si Dominik Havlín věřil. Sice pěkně oklamal Maura, ale Jonáš Klimt soka čistým způsobem odstavil od míče.
     
    04:23
    Petr Zapletal hledal vysokým obloučkem Švece. Tomu nevyšlo zpracování podle představ, míč prodloužil do zámezí.
     
    04:58
    Pochvalu za vysunutý presink zaslouží Martin Švec. Starého donutil zacouvat až k brankáři, nakonec si obránce pomohl malou domů.
     
    05:17
    Moc nechybělo, aby Dominik Havlín dostihl nahrávku a zkusil kličku Kirovovi, který nakonec doběhl k balónu o něco dříve, než soupeř.
     
    05:44
    Hosté rozpoutali kombinaci na útočné polovině. Finální přihrávka Chrásciny směřovala k Bílému, před nímž ve skluzu zakročil Kirov.
     
    06:21
    Tomáš Chráscina tentokráte v roli zakončovatele. Od levé lajny vystřelil na střed, Milen Kirov nadvakrát balón zpacifikoval.
     
    06:50
    Z velké dálky vypálil tvrdou, leč nepřesnou ránu Jiří Bílý. Domácí gólman mohl zůstat klidným, míč proletěl vedle levé tyče.
     
    07:18
    Moře volného prostoru dostal na středu hřiště Tomáš Chráscina. Ale nevyužil jej, kulatý nesmysl vyslal o pořádný kus nad břevno.
     
    07:41
    Jiří Bílý se kličkou zbavil Havrdy, jenže pak si míč pokopl až příliš před sebe, čehož využil včas reagující brankář Kirov.
     
    08:30
    Solidní zakončení od Michala Kratochvíla. Zleva zkoušel technicky zakroutit na zadní, pravou tyč, hrací předmět se vykroutil těsně vedle tyče.
     
    08:45
    Démoni právě vstřelili branku!
    Českolipští disponují již dvougólovým náskokem! Brejk rozjel Milan Bialek, jenž zachoval chladnou hlavu a před odkrytou bránu nahrál ONDŘEJI HAVRDOVI, na něj čekal snadný úkol. Asistence: Milan Bialek.
    08:45 Ondřej HAVRDA - 2:0
     
    08:59
    Už se zdálo, že Martin Švec zvládne těžké zpracování, jenže po prvním doteku si balón zamotal mezi nohy a vyběhl s ním mimo hrací plochu.
     
    09:14
    Démoni právě vstřelili branku!
    Dominance futsalistů v zelených dresech pokračuje, střílí třetí gól! Maur rozehrál roh na MATĚJE POTOČKA, ten střelou z prvního doteku do horní poloviny brány vyzrál na Pšurného. Asistence: Matěj Maur.
    09:14 Matěj POTOČEK - 3:0
     
    09:22
    Dlouhý nákop brankáře Pšurného doletěl až k jeho protějšku Kirovovi, ten vysoký míč nikým neatakován s klidem sebral do náruče.
     
    09:50
    Chráscina hledal dlouhým balónem Hansla. Dobře zafungoval Kirov, který vystartoval z brankové čáry a znovu míč sebral ze vzduchu.
     
    10:10
    Švec hledal Kubelku, toho ovšem velmi dobře pokryl Michal Kratochvíl. Žabinští Vlci mohou sami podniknout útok s cílem snížit.
     
    10:45
    Čitelnou nahrávku Ladislava Hansla přečetl i Tomáš Fichtner. Právě on zabránil hrozícímu nebezpečí domácí bráně.
     
    11:07
    Nechybělo moc, aby domácí vstřelili čtvrtý gól. Petr Zapletal v brejku oslovil Miroslava Rotta, tváři v tvář brankáři nastřelil Pšurného do pravého ramene.
     
    11:53
    Na druhé straně velká příležitost Radima Trbuška. Ten si naběhl k levé tyči, ale z bezprostřední blízkosti poslal balón vedle brány.
     
    12:01
    Parádní akcí se prezentoval Dominik Havlín. Na pravé straně se odpoutal od osobního strážce, načež nabil před bránu volnému Hanušovi, který v ideální pozici trestuhodně minul.
     
    12:34
    Další velká šance Žabinských Vlků, ale i ta zůstala nevyužita! Tentokráte zakončoval Dominik Havlín sám, ve skluzu orazítkoval levou část brankové konstrukce.
     
    13:15
    Havlín nedokázal projít přes Havrdu, který rozjel protiútok po pravé straně. Finální pas na střed vystihl nataženou pravou nohou Hansl.
     
    13:27
    Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
    Jak je to jednoduché! Brankář Pšurný sebral balón a dlouhým náhozem našel hlavu DOMINIKA HAVLÍNA, jehož pokus zády k bráně skončil v pravém horním rohu. Asistence: Jaroslav Pšurný.
    13:27 Dominik HAVLÍN - 3:1
     
    13:47
    Vysokým nákopem hledal Jiří Bílý nejspíše Radima Trbuška. Cestě k míče na jeho osobu zamezil pozorný brankář Milen Kirov.
     
    14:22
    Brankář Pšurný znovu strůjcem akce hostujícího mužstva. Tentokráte míč hodil k sálovkám Bílého, jeho rána z voleje se mezi tři tyče nevešla.
     
    14:47
    Do rozehrávky se zapojil rovněž druhý gólman, a sice Milen Kirov. Kulatý nesmysl ale pod tlakem odpálil jenom do autu.
     
    15:14
    Milan Bialek si navedl míč z levé strany na střed, aby vypálil do středu brány. Jaroslav Pšurný balón vyrazil jenom před sebe.
     
    15:35
    Akce Démonů pokračovala. Vyvrcholila zakončením Petra Zapletala, ten vyslal nadějnou střelu o kousek vedle levé tyče.
     
    16:12
    Dlouhé výhozy Pšurného dělají českolipským hráčům velké problémy. Míč doputoval k Trbuškovi, který nechal ostrou střelou vyniknout Kirova.
     
    16:49
    Bílý na polovině hřiště tvrdě trefil jednoho z protihráčů přes kotníky a po pravá je prvním hráčem potrestaným žlutou kartou.
     
    16:57
    Pochvalu zaslouží Jonáš Klimt. Domácí futsalista se přilepil na záda Ladislavu Hanslovi, kapitán brněnského týmu nezvládl zpracování Havlínovy nahrávky.
     
    17:26
    Domácí hráči nikam nespěchají, viditelně chtějí dohrát úvodní dějství v klidném středu. Presink soupeře jim zatím nedělá větší problémy.
     
    17:40
    Jakožto poslední hráč si Martin Švec dovolil odvážnou kličku na Trbuška, který mu vyšla, ale s pořádnou dávkou štěstí.
     
    18:25
    Havrda střílel ze středu, zhruba ze sedmi metrů od brány. Dvoučlenný obranný blok hostů však prostřelit nedokázal.
     
    18:43
    Havrda mohl rozehrávat dopředu, nicméně se rozhodl hrát na jistotu brankáři Kirovovi, ten rychle vrátil míč na útočnou polovinu.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta prvního poločasu.
     
    19:22
    Zprava střílel na zadní tyč Milan Bialek. Jaroslav Pšurný správně očekával křižné zakončení, zakročil pravou rukou.
     
    19:51
    A ještě jeden střelecký pokus v podání Bialeka. Pšurný zůstal v pozoru i pro tento případě, hrací předmět dokonce zachytil v rukavicích.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Futsalisté České Lípy mají po prvním poločase výborně nakročeno k zisku prvních bodů v sezóně, nad Žabinskými Vlky z Brna vedou 3:1. Domácí skvěle nastoupili do zápasu, už ve 2. minutě otevřel skóre Matěj Maur, to postupně navýšili Ondřej Havrda a Matěj Potoček. Hosté poprvé a zatím naposledy udeřili ve 14. minutě, kdy parádní výhoz Pšurného usměrnil hlavou o sítě Dominik Havlín.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:28.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:21
    Druhý poločas odstartoval slibnou příležitostí Jiřího Bílého, který vystihl rozehrávku a křižnou střelu poslal ve skluzu vedle brány.
     
    20:47
    Futsalisté Brna nastoupili do druhé půle s velkým odhodláním s výsledkem něco udělat. Chrásnina patičkou přenechal míč Havlínovi, ten z prvního doteku přestřelil.
     
    21:12
    Ondřej Havrda se otočil kolem Trbuška, načež hledal před bránou Potočeka, tomu chyběl k dostihnutí míče kousek.
     
    21:45
    Nebezpečnou střelu Havrdy ještě tečoval Matěj Maur. Pšurný již byl v pádu a měl velké štěstí, že míč proletěl nad břevnem.
     
    21:56
    Démoni právě vstřelili branku!
    ONDŘEJ HAVRDA zpracoval odkop brankáře Pšurného, načež se přiblížil svatyni brněnského celku. Ze středu vyslal tvrdou střelu, jíž pomohla do sítě levá tyčka. Bez asistence.
    21:56 Ondřej HAVRDA - 4:1
     
    22:20
    nyní to budou mít hosté velmi těžké. Znovu ztrácí tři góly, každopádně druhá půle před chvílí začala, takže šance na zvrat stále existuje.
     
    22:44
    Milan Bialek mohl a nejspíše i měl střílet, ale zkusil hrát až do kuchyně na Potočeka, před ním zasáhl ve skluzu Kratochvíl.
     
    23:17
    Havlínovi se klička proti Havrdovi vůbec nepovedla. Domácí futsalista sice na míč nedosáhl, ale nemusel smutnit, protože soupeř sám vyběhl mimo hru.
     
    23:47
    Milen Kirov byl ve střehu proti patičce Tomáše Chrásciny z bezprostřední blízkosti. Balón vykopl levou nohou do zámezí.
     
    24:00
    Bílému vůbec nevyšlo zpracování. Do brejku vystartoval Petr Zapletal, avšak ze souboje se Starým vyšel jako poražený.
     
    24:33
    Rychle na druhou stranu. Hanuš hledal Kratochvíla, těsně před zakončením mu kulatý nesmysl vypíchl pohotovým zákrokem Zapletal.
     
    25:22
    Z těžké pozice pokusil střelecké štěstí Dominik Havlín. Milen Kirov měl situaci pod kontrolovou, míč nechal proletěl výrazně vedle brány.
     
    25:40
    Démoni právě vstřelili branku!
    S velkou pravděpodobností je rozhodnuto. Bialek přetlačil konkurenta a vybídl ke skórování ONDŘEJE HAVRDU, Pšurný ani tygřím skokem nezabránil protihráči ve střele do odkryté části brány. Asistence: Milan Bialek.
    25:40 Ondřej HAVRDA - 5:1
     
    25:55
    Jiří Bílý propasíroval balón k Havlínovi, jehož pak nechal samostného proti třem protihráčům. Domácí defenziva bez problémů získala míč.
     
    26:20
    Kličkovaná Havrdy skončila z důvodu podklouznutí. Této skutečnosti využil k zisku volného balónu Michal Kratochvíl.
     
    26:49
    Velkou šanci na snížení měl Ladislav Hansl. Kapitán Žabinských Vlků si ale sám před gólmanem neporadil, trefil jej do hrudi.
     
    27:17
    Spíše propagační projektil vyslal od pravé lajny Radim Trbušek. Kirov ani nemusel zasahovat, situaci za něj vyřešil Kubelka.
     
    27:53
    Hosté sice často střílejí, ve většinu případů se ovšem jedná o slabé pokusy. Jako v případě Tomáše Chrásciny, jenž vysoko přestřelil.
     
    28:24
    Hrozící nebezpečí zažehnal Milen Kirov. Včas vystartoval z brankové čáry, aby odkopl míč před nabíhajícím Havlínem.
     
    28:47
    Za Démony zahrozil Matěj Potoček. Krásně se uvolnil přes Fessla, avšak z velkého úhlu nenašel mezeru mezi bližší tyčkou a Pšurným.
     
    29:30
    Potoček tentokráte skvěle přečetl nahrávku Hanuše, ale jako by pak neměl dostatek sil na brejk, vystřelil z velké dálky do rukavic gólmana.
     
    29:46
    Nedorozumění mezi Hanušem a Bílým znamenalo ztrátu míče. První jmenovaný nahrál spoluhráči za paty, kolega nedokázal zastavit.
     
    30:05
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka zápasu. Českolipští futsalisté mají skvěle nakročeno k prvnímu vítězství v sezóně, zatímco hosté nejspíše zůstanou na nule.
     
    30:11
    Žabinští Vlci budou dohrávat bez Jiřího Bílého! Ten se znovu dopustil tvrdého faulu na polovině hřiště, za což vyfasoval druhou žlutou kartu v utkání, logicky tak následovala červená.
     
    30:56
    Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
    Hosté snižují na rozdíl tří branek v oslabení. Výborně zahrála protiútok dvojice DOMINIK HAVLÍN – Tomáš Chráscina, první jmenovaný po zpětné nahrávce od spoluhráče snad ani nemohl minout prázdnou svatyni domácích. Asistence: Tomáš Chráscina.
    30:56 Dominik HAVLÍN - 5:2
     
    31:21
    Pokračuje přesilová hra domácího mužstva. Havrda na pozorného Pšurného nevyzrál, dorážející Matěj Maur technickým pokusem minul.
     
    31:50
    Další zákrok pro hostujícího brankáře Pšurného. Ten zmenšil střelecký úhel Havrdovi, jehož tvrdý projektil vytěsnil vedle levé tyče rukou.
     
    32:16
    Po levé lajně rozběhl rychlý protiútok Dominik Havlín. Zezadu na něj nebezpečně dotíral Potoček, právě ten ve skluzu poslal míč do zámezí.
     
    32:40
    Akce hostů pokračovala rohovým kopem. Oblouček Hanuše měl nejspíše letět k Hanslovi, nicméně Kubelka hlavou odklidil kulatý nesmysl do bezpečí.
     
    33:19
    Potoček zapojil do hry Lecjakse, který nahradil Kirova z důvodu zdravotních problémů gólmanské jedničky. Nahrávku na volného Zapletala zvládl s klidem.
     
    33:39
    Příliš dlouhým výhozem se prezentoval Jaroslav Pšurný. Jiří Bílý ještě zabojoval, avšak míč dostihl až za autovou čárou.
     
    34:12
    Z prakticky nulového úhlu střílel Dominik Havlín. Balón směřoval na bránu, mimo ni ji ztečoval pozorným zákrokem Jonáš Klimt.
     
    34:24
    Hosté zkouší powerplay! úvodem je pokračující tlak, který chtějí brněnští futsalisté ještě vylepšit právě posláním jednoho hráče do pole navíc.
     
    35:04
    Velká komplikace pro hostující mužstvo. Po faulu na Zapletala má totiž na kontě už pět akulumovaných faulů, za každý další tak bude následovat desetimetrový kop.
     
    35:53
    Pokračuje powerplay hráčů v zelených dresech. Tomáš Chráscina viděl u levé tyčce volného Starého, ten ovšem těžkou nahrávku nezpracoval.
     
    36:02
    Dominik Havlín si několikrát vyměnil míč s Ladislavem Hanušem. Druhý jmenovaný pak přenesl hru k pravé lajně na Hansla, jemuž střela vůbec nevyšla.
     
    36:18
    Démoni právě vstřelili branku!
    Výsledkem hry bez gólmana je šestý gól domácích! ONDŘEJ HAVRDA získal balón a prakticky přes celé hřiště dokázal míč napálit do sítě. Bez asistence.
    36:18 Ondřej HAVRDA - 6:2
     
    37:15
    Futsalisté v zelených dresech pokračují ve hře o jednoho hráč v poli navíc, Pšurný má volno. Kombinaci přesunuli na útočnou polovinu.
     
    37:40
    Hodně prostoru měl Dominik Havlín, jenže míč netrefil vůbec dobře. Zasáhl prvního stojícího protihráče před sebou.
     
    37:56
    Démoni právě vstřelili branku!
    Další gól při Démonů při powerplay hostů. PETR ZAPLETAL se prohnal kolem dvou protihráčů a levačkou poslal zaskakujícímu brankáři Starému mezi nohama. Bez asistence.
    37:56 Petr ZAPLETAL - 7:2
     
    38:19
    Do brány Žabinských Vlků se vrátil Jaroslav Pšurný. A hned se vyznamenal, když pravým ramenem vytěsnil nebezpečnou střelu Maura.
     
    38:44
    Domácí hráči si užívají závěrečné okamžiky zápasu. O jejich vítězství není pochyb, po dlouhé době poznají sladký pocit vítězství.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
     
    39:13
    Třetí akumulovaný faul domácí za současné situace mrzet nemusí. Konec utkání je blízko a lze jen těžko očekávat, že by přišly ještě další tři prohřešky.
     
    39:52
    Ladislav Hanuš nabízel balón před bránu, ale nenašel žádného ze svých spoluhráčů. Lehkou tečí míč prodloužil mimo hrací plochu bránící Fichtner.
     
    Konec zápasu.
     
    Futsalisté České Lípy se konečně dočkali. Po 21 zápasech bez ligového vítězství si ve 4. kole 1. Futsal ligy poradili se Žabinskými Vlky z Brna výsledkem 7:2 a do tabulky zapsali premiérové body. Vítězství Démonů bylo zasloužené, o čemž ostatně napovídá i rozdíl v konečném skóre. V prvním poločase si domácí vypracovali tříbrankové vedení, které sice dokázal o jeden gól zredukovat Havlín, ale českolipští hráči se touto skutečností nenechali rozhodit a ve druhém dějství přidali další čtyři trefy, zatímco soupeři znovu povolili jednu jedinou.

    Česká Lípa se zásluhou vítězství posunula v tabulce na 10. místo před Ústí nad Labem, trápící se brněnští Žabinští Vlci zůstávají s nulou poslední.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:18:38)

    Milan Huppert

    Branky: 2. Maur, 9. Havrda (Bialek), 10. Potoček (Maur), 22. Havrda, 26. Havrda (Bialek), 37. Havrda, 38. Zapletal – 14. Havlín (Pšurný), 31. Havlín (Chráscina)

    Karty:   17. Bílý (ZVB)   31. Bílý (ZVB)


    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Lecjaks) – Rott (C), Fichtner, Švec, Havrda, Bialek, Maur, Klimt, Zapletal, Potoček, Demjančuk, Kubelka.
    Žabinští Vlci Brno: Pšurný (Večeřa) – Kratochvíl, Starý, Hansl (C), Trbušek, Bílý, Havlín, Hanuš, Chráscina, Fessl.

    Rozhodčí: Kresta, Lafek, Zlatník