Barys – Novosibirsk 2:1 (po pr.) | Jekatěrinburg – Čeljabinsk 1:2 (1:2 po s.n.) | Magnitogorsk – CSKA Moskva 4:0 (kon.)
Jokerit – Soči 4:2 (kon.) | N.Novgorod – Dynamo Moskva 4:2 (kon.) | Viťaz – Chabarovsk 4:1 (kon.)
Jaroslavl – Ufa 2:3 (po pr.) | Minsk – Petrohrad 1:2 (po pr.)
po prodl.
Lokomotiv Jaroslavl
2:3 (1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)
Salavat Julajev Ufa
Sobota 25.09.2021, 16:30 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Zdravím vás u zápasu Kontinentální hokejové ligy, ve kterém se utkají týmy Lokomotiv Jaroslavl a Salavat Julajev Ufa.
     
    Lokomotiv Jaroslavl

    Hokejisté Jaroslavle nezažili povedený vstup do sezony. Z devíti odehraných zápasů totiž vyhráli jen třikrát. Jednou pak prohráli po nájezdech, takže z tohoto utkání si odnesli alespoň bod. Celkově tedy mají momentálně na kontě sedm bodů, což není žádná hitparáda, která stačí pouze ne desáté místo v západní konferenci. Pokud bude Lokomotiv pokračovat takto i nadále, tak nenapodobí svůj loňský výsledek. Minulý rok totiž vypadl ve čtvrtfinále play-off až 4:3 na zápasy s CSKA Moskva.
     
    Salavat Julajev Ufa

    Jen jednou z devíti případů si hokejisté Ufy po zápase v kabině nezařvali vítězný pokřik. Stalo se tak 21. září, kdy prohráli těsně poměrem 2:1 na kluzišti Čerepovce. V dalších osmi zápasech pak vyhráli a vždy v základní hrací době. Naposledy dokázali urvat body na horkém ledě Petrohradu, kde vyhráli 4:2. V loňské sezóně se přitom hokejisté vedoucího týmu východní konference (stejně bodů jako Magnitogorsk, ale lepší skóre) nedostali zas tak extrémně daleko. Ve čtvrtfinále dostali klepec 4:0 na zápasy od Kazaně. Letos to ovšem zatím vypadá velmi nadějně.
     
    Československá stopa:

    Utkání se nezúčastní ani jeden český nebo slovenský hokejista.
     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (D. Isajev) – A. Marčenko, Rafikov, Jelesin, Barancev, M. Osipov, Čerepanov, Naumenko – Boucher, Šalunov, De. Alexejev – Kraskovskij, Polunin, Korškov – Ge. Ivanov, Kajumov, J. Averin – Nikulin, Iljenko, M. Beljajev – Kudrjavcev.

    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Šaryčenkov) – Panin, Muchamadullin, Koledov, Naumenkov, Zubarev, J. Birjukov, Lisovec – M. Granlund, Manninen, Hartikainen – N. Kuljomin, Kadějkin, Šmeljov – V. Tichonov, R. Amirov, Chochrjakov – Platt, Baškirov, Alalykin – Kartajev.

    Rozhodčí: Naumov, Ravodin – Parikov, Stroganov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    O první střelecký pokus se postaral hostující tým, brankář Pasquale si se střelou poradil vyrážečkou.
     
    01:49
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    První střela domácího týmu končí v bráně. Po vhazování se ke střele od modré dostal obránce RUŠAN RAFIKOV a jeho rána se zastavila až o síť. Asistence: Arťom Iljenko, Pavel Kudrjacev.
    01:49 Rušan RAFIKOV - 1:0
     
    03:55
    Hosté jsou zatím aktivnější, je jim to ale zatím k ničemu. Jediný gól totiž zatím vstřelil domácí tým.
     
    05:05
    Více než tříminutová pasáž skončila až nyní po střele od modré čáry Ufy. Brankář Pasquale si poradil a následuje tak komerční přestávka.
     
    05:15
    Další zákrok brankáře Jaroslavle po další střele pod modré čáry. Domácí tým se prakticky kromě gólové střely nedostal do útoku.
     
    06:45
    A i nadále útočí hlavně hostující tým, žádnou vyloženou příležitost si ovšem zatím vypracovat nedokázal.
     
    07:46
    Obrázek hry je od začátku zápasu stejný a není tak úplně moc co komentoval. Ufa útočí a hledá cestu k bráně, to se jí ovšem moc nedaří. Třeba teď se dopustila zakázaného uvolnění.
     
    08:23
    Když už se naopak Jaroslavl jednou za čas vydá do útoku, tak to bývá celkem nebezpečné. Teď přišla střela z levého kruhu, Metsola dokázal zasáhnout.
     
    09:20
    Další zakázané uvolnění hostujícího týmu. Ofenzivní snaha Ufy tak v posledních chvílích moc nefunguje.
     
    09:55
    Jaroslavl se herně pomalu zlepšuje, nyní zastavila další útok soupeře a sama se do ofenzivy vydává častěji, Ufa tak prováhala ideální moment pro vyrovnání.
     
    10:46
    Teď ovšem přišla Kadějkinova střela z levého kruhu z pokleku, zámořský brankář ve službách Lokomotivu kotouč vykopl svým levým betonem.
     
    11:18
    Čas v posledních minutách celkem rychle ubíhá a moc se nepřerušuje.
     
    12:00
    A další taková pasáž probíhá i teď. Ani jednomu z týmů se nedaří založit nějaký pořádný nebezpečný útok.
     
    13:13
    I nadále čekáme na přerušení. Hra se přelévá ze strany na stranu bez většího tlaku na ani jednom z konců kluziště.
     
    13:18
    Až teď museli rozhodčí fouknout do píšťalky. Domácí hokejisté totiž vyhodili kotouč jen na zakázané uvolnění a následuje tak buly po pravé ruce brankáře.
     
    13:42
    Proti nahození od modré čáry nemusel Pasquale zasahovat, kotouč byl zastaven už blokem hráčů před bránou.
     
    14:19
    Na druhé straně pak z ničeho přišla střela z levého kruhu zpoza bránícího hráče. Přesná ovšem nebyla, následuje nám tak komerční přestávka.
     
    14:39
    Poměrně zajímavá akce domácích dva na dva, Přihrávka od levého mantinelu před bránu ovšem po zásahu bránícího hráče adresáta nenašla.
     
    16:16
    Znovu zažíváme pasáž, kdy se delší dobu nepřerušuje. Přijde mi ovšem, že v těchto dlouhých časových blocích nevidíme moc střel ani šancí, ale spíš takový hon za pukem.
     
    16:38
    A na tom se i nadále nic nemění. Nyní se nějakou dobu bojovalo o kotouč ve středním pásmu. S kotoučem nyní hrají na holích hráči Ufy, do pásma soupeře se jim ale nedaří dostat.
     
    17:16
    Pasáž bez hvizdu rozhodčích nám už opět překročila tři minuty, Že bychom však viděli nějakou šanci nebo vůbec střelu na bránu, to se mi nezdálo.
     
    18:10
    Teď už zakončení konečně přišlo. Jednalo se o ránu od modré v podání domácího obránce. Brankář Metsola ovšem měl dobrý výhled a kotouč tak vyrazil mimo tři tyče.
     
    18:50
    Naopak hostující nahození k bráně nedoletělo a vzápětí se tak ke kotouči dostávají hráči Jaroslavle.
     
    19:35
    Po jakémsi šermířském souboji před hostující bránou se kotouč odrazil až do středního pásma. Hokejisté Jaroslavle tak musejí vyklidit útočné pásmo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Pět minut a čtyřicet devět sekund! Tak dlouho trvala poslední pasáž první třetiny bez přerušení, kterou ukončila až siréna. Závěr periody nám tak utekl velmi rychle. Úvodní dvacetiminutovka nám nabídla jediný gól, o který se hned ve druhé minutě postaral domácí tým. Ranou od modré se prosadil obránce Rušan Rafikov.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    O první útok druhá třetiny se na rozdíl od té první postaral domácí tým. K žádné střele se ale během první půlminuty nedostal.
     
    20:44
    Podruhé v krátkém sledu se bude vhazovat v útočném pásmu Ufy. Tentokrát po sražené střele do ochranné sítě.
     
    20:54
    A další přerušení. Tentokrát byla domácímu gólmanovi v souboji nechtěně sejmuta maska. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    21:05
    Poměrně vtipným faktem je to, že v první minutě jsme měli podobné číslo přerušení jako v celé druhé desetiminutovce druhé části.
     
    22:00
    Teď už se hraje konečně trochu déle a Jaroslavl se dvakrát pokoušela udržet v pásmu, moc úspěšná ovšem nebyla.
     
    22:47
    Vypadalo to, že ani jeden ze střeleckých pokusů Ufy od modré čáry k bráně nedoletěl a po netrefené dorážce se ke kotouči opět dostali domácí.
     
    23:10
    Teď se hrálo bez přerušení zhruba dvě minuty, což není úplně málo. Když se však podíváme na pasáž ze závěru první třetiny, tak nám už asi bude přicházet všechno ostatní krátké.
     
    23:37
    Pasquale musí být v posledních chvílích v pozoru. Tentokrát musel zasahovat proti střele z vrcholu levého kruhu, puk ovšem mířil přesně doprostřed brány.
     
    24:33
    Ufa teď hraje dobrou pasáž zápasu. Domácí gólman musel znovu zasahovat, tentokrát proti dorážce z blízkosti. Zatím všem pokusům soupeře odolává.
     
    25:27
    Chyba bránícího hráče hostů pramenila ve střelu z celkem dobré pozici. Metsola se ovšem překvapit nenechal a přízemní pokus vytěsnil.
     
    26:10
    Ufa se ve druhé třetině snaží o vyrovnání, hraje lépe než druhou polovinu první části. Ke gólu to ovšem i nadále nevede.
     
    26:38
    Teď se ovšem hokejisté hostujícího celku dopustili zakázaného uvolnění. Čeká nás tedy vhazování před Metsolou. Ještě před tím však komerční přestávka.
     
    26:39
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Alexej Marčenko – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:30
    První část přesilové hře hostům vůbec nevychází. Dlouhý boj o kotouč u mantinelu prohráli a soupeř vzápětí vyhodil.
     
    28:15
    Teď už to bylo o něco lepší, dvě nadějné souhry ovšem nebyly zakončeny a ten poslední gólový krok tak hosté stále nedokázali udělat.
     
    28:39
    Domácí v plném počtu.
     
    28:46
    Dvě přerušení hry v rychlém sledu. Nejdřív Pasquale lapil střelu od modré, vzápětí k němu kotouč pouze doklouzal.
     
    29:51
    Ufa je i nadále ve druhé třetině lepším týmem a Jaroslavl se stále opírá prakticky pouze o svůj gól z úvodu utkání.
     
    30:10
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Zakřikl jsem to, protože domácí rázem přidávají svůj druhý gól. Puk po střele Polunina z pokleku z levého kruhu propadl brankáři Metsolovi a PAVEL KRASKOVSKIJ jej jen jednoduše doklepl do sítě. Asistence: Alexandr Polunin, Jegor Korškov.
    30:10 Pavel KRASKOVSKIJ - 2:0
     
    30:50
    Pro hostující hokejisty tak bude ještě těžší odvracet svou druhou prohru v sezoně. Jejich snaha totiž k ničemu nevede a naopak soupeř udeřil. To může být frustrující.
     
    31:55
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Michail Naumenkov – 2 min., podrážení).
     
    32:22
    Šanci ještě více navýšit skóre mají domácí během přesilové hry. Nyní přišla první střela od modré. Byla ovšem pouze doprostřed a Metsola tak puk zastavil.
     
    33:00
    Dalším pokusem, tentokrát nepřesným, se domácí pětice sama vyhnala z útočného pásma. Musí se tak vrátit zpět.
     
    33:55
    Hosté v plném počtu.
     
    33:58
    Zároveň se závěrem přišel složitý moment pro Metsolu, který musel lapit střelu od modré čáry a následně zamezit dorážkám. Nakonec to zvládl.
     
    34:59
    Po své přesilové hře je domácí tým aktivnější, naopak Ufu bude muset svoji ofenzivu opět nastartovat.
     
    35:50
    Metsola se v posledních minutách nenudí. Teď musel předvést další zákrok. Proti střele z vrcholu kruhu si ale vyhlédl a puk lapil do lapačky.
     
    36:30
    Lokomotivu se nyní celkem v klidu daří držet svůj náskok. Gól na 2:0 mu hodně pomohl, protože před ním byl prakticky celou dobu pod tlakem soupeře.
     
    37:36
    Teď už se Ufě konečně daří držet se v útočném pásmu, ohrožovat brankáře soupeře už ale moc ne.
     
    39:00
    V závěru druhé třetině opět vidíme dlouhou pasáž bez přerušení a trochu tak připomíná závěr první periody.
     
    39:10
    Teď ale hvizd rozhodčího přišel, stalo se tak po zákroku hostujícího brankáře. Bude tak vhazovat před ním.
     
    39:14
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Reid Boucher – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:39
    Ufa právě vstřelila branku!
    Zápletka je na světě. Hostující tým chvíli před koncem druhé třetiny využívá přesilovou hru. Ze závaru před bránou ještě gól nepadl, puk ale ukořistil TEEMU HARTIKAINEN, který se s ním dostal na levý kruh, odkud prostřelil ještě rozhozeného gólmana. Bez asistence.
    39:39 Teemu HARTIKAINEN - 2:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina skončila. Rozdíl mezi týmy je stále stejný, tedy jednobrankový. Viděli jsme po jednom gólu na každé straně. Náskok domácích navýšil doklepnutím kotouče do prázdné brány Alexandr Kraskovskij, v závěru periody pak v přesilovce snížil Teemu Hartikainen. Před třetí dvacetiminutovkou je tak všechno otevřené.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Zakázané uvolnění domácího celku na začátku závěrečné třetiny. Hra se stěhuje před Pasqualeho.
     
    40:36
    A po vhazování musel domácí gólman zasahovat. To se mu povedlo a udržel tak náskok svého týmu.
     
    41:35
    Dá se očekávat, že se Ufa bude tlačit za vyrovnáním. Gól na konci druhé třetiny ji jistě hodně povzbudil.
     
    42:15
    A také to tak zatím vypadá. Podle očekávání to jsou hosté, kdo se více dostává do útoku. Obrana domácích však zatím celkem v klidu odolává.
     
    43:16
    Úvod do třetího dějství je zatím poměrně rychlý a skoro se nepřerušuje. teď záleží, komu to bude vyhovovat více.
     
    43:57
    Ufa hraje opět s kotoučem na hokejkách, zatím se jí ovšem nedaří vypracovat si nějakou dobrou střeleckou pozici a příležitost.
     
    44:40
    Na druhou stranu se po chvíli vydala Jaroslavl, ovšem pouze v počtu jednoho hráče, který neměl proti třem soupeřům moc šanci na úspěch a kotouč ztratil.
     
    45:20
    Téměř pětiminutovou pasáž bez přerušení nám ukončuje až vyhození na zakázané uvolnění domácího týmu. Pětice Jaroslavle tak nemůže vystřídat.
     
    46:07
    Trochu to připomíná druhou třetinu. Ufa hraje ofenzivněji a snaží se. Zatím ovšem marně a v předchozí čísti to nakonec dopadlo tak, že gól dal dřív soupeř.
     
    47:06
    Hraje se další dlouhá pasáž a obrázek hry je i nadále podobný. Ufa se hodně času nachází v pásmu svého soupeře, ten ji ale drží daleko od nějakých nebezpečných pozic.
     
    47:52
    Teď už sice Pasquale musel zasahovat, bylo to ovšem pouze proti střele od mantinelu, takže to neměl moc těžké. Kotouč přikryl a následuje komerční přestávka.
     
    48:30
    Třetí třetina se nám pomalu, ale jistě blíží do své poloviny a čas zatím ubíhá rychle. Teď jsme viděli závar před bránou hostujícího celku a brankář Pasquale ležel na zemi. Ani tohle však vyrovnávací brankou neskončilo.
     
    49:13
    Další výpad Ufy nebyl zakončen, protože byl celkem kostrbatý a přihrávka bekhendem před bránu svého adresáta nenašla.
     
    50:08
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Maxim Osipov – 2 min., podrážení).
     
    50:20
    Teď byli hosté nejblíže vyrovnání. Rána mladého obráce Muchamadullina totiž rozezvučela tyč brány Jaroslavle!
     
    51:29
    Ufa se rychle vrátila do pásma a teď už opět kombinuje v útočném pásmu, od rány do tyče ale bez efektu.
     
    52:03
    Přicházejí ovšem dvě vyhození kotouče v rychlém sledu a přesilová hra hostujícího celku se tak chýlí ke konci.
     
    52:08
    Domácí v plném počtu.
     
    52:34
    Od Jaroslavle je to však ve třetí části prakticky pouze obrana. Nyní domácí vyhodili na zakázané uvolnění. Atraktivní však jejich hra momentálně není.
     
    53:08
    A další icing hráčů v červených dresech. Ufa však těchto nedorozumění a vyhození z nouze soupeře zatím nedokáže využít.
     
    53:27
    A znovu nedokázali hosté ani vyhrát vhazování, To je však základ toho, aby využili nemožnosti svého soupeře po zakázaném uvolnění vystřídat.
     
    54:09
    Na druhé straně přišla tvrdá rána, kotouč ovšem pouze trefil zadní mantinel a gólman Metsola tak nemusel zasahovat.
     
    55:10
    Po poslední komerční se vhazovalo v pásmu hostujícího celku, to samozřejmě mnohem více vyhovuje Jaroslavli.
     
    55:45
    Tlak Ufy se mi zdá trošku v posledních chvílích upadl. Hosté ale potřebují znovu nastartovat a už se pomalu chystat na závěrečný nátlak.
     
    56:14
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Alexej Marčenko – 2 min., sekání).
     
    56:30
    Teď k tomu přichází ideální příležitost, hosté totiž hrají přesilovou hru.
     
    56:45
    Zatím se jim však nedaří. Nevystřelili a soupeř naopak kotouč vyhodil pryč ze svého pásma.
     
    57:15
    Z levého kruhu teď přišla střela, bránu ovšem minula a přichází tak protiútok...
     
    57:45
    Maxim Šalunov najížděl sám na Metsolu z levé strany. Zkusil kličku do bekhendu, finský gólman mu puk zastavil špičkou betonu a drží tak šance svého týmu na vyrovnání!
     
    58:12
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:33
    Domácí už jsou v pěti, ovšem Ufa to po oddechovém čase zkouší bez gólmana.
     
    58:36
    Ufa právě vstřelila branku!
    A to se hostujícímu celku rychle vyplatilo. Šmeljov našel z pravého kruhu přihrávkou skrz pásmo SAKARIHO MANNINENA, který kotouč rychle z první poslal do brány. Asistence: Sergej Šmejlov, Markus Granlund.
    58:36 Sakari MANNINEN - 2:2
     
    59:30
    Vypadá to tak, že vítězi se v základní hrací době nedočkáme. Lokomotiv ztratil svůj dvoubrankový náskok a o druhý bod tak bude muset ještě bojovat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina a je u konce. Ufě se v závěru při hře bez brankáře podařil zásluhou Sakariho Manninena vyrovnat a o vítězi tak rozhodne prodloužení nebo nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:27
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hosté dokonávají obrat! Kličku Hartikainena a jeho snahu natlačit se před bránu obránce ještě zastavil, následná střela SAKARIHO MANNINENA z mezikruží už ovšem rozvlnila síť. Asistence: Teemu Hartikainen, Markus Granlund.
    60:27 Sakari MANNINEN - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je za námi. Jaroslavl neudržela své dvoubrankové vedení a naopak Ufa dokázala otočit vývoj zápasu. A troufám si říct, že to bylo zaslouženě. Hlavním mužem závěru utkání byl Sakari Maninnen, který nejprve při power-play svého týmu vyrovnal a potom rozhodl i prodloužení. Ufa tak vyhrála i další zápas a v letošní sezoně tak zatím prohrála pouze jednou.
     
    Československá stopa:

    Utkání se nezúčastnil ani jeden český nebo slovenský hokejista.
     
    Statistiky:

    Střely na bránu: 26 – 31
    Vhazování: 21 – 31
    Vyloučení: 4 – 1
    Bloky: 12 – 16
    Hity: 20 – 18
     
    Ode mne je to vše. Přeji pěkný večer. (18:57:49)

    Filip Krůza

    Branky a nahrávky: 2. Rafikov (Iljenko, Kudrjavcev), 31. Kraskovskij (Polunin, Korškov) – 40. Hartikainen, 59. Manninen (Šmeljov, M. Granlund), 61. Manninen (Hartikainen, M. Granlund)


    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (D. Isajev) – A. Marčenko, Rafikov, Jelesin, Barancev, M. Osipov, Čerepanov, Naumenko – Boucher, Šalunov, De. Alexejev – Kraskovskij, Polunin, Korškov – Ge. Ivanov, Kajumov, J. Averin – Nikulin, Iljenko, M. Beljajev – Kudrjavcev.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Šaryčenkov) – Panin, Muchamadullin, Koledov, Naumenkov, Zubarev, J. Birjukov, Lisovec – M. Granlund, Manninen, Hartikainen – N. Kuljomin, Kadějkin, Šmeljov – V. Tichonov, R. Amirov, Chochrjakov – Platt, Baškirov, Alalykin – Kartajev.

    Rozhodčí: Naumov, Ravodin – Parikov, Stroganov
    bahis siteleri