Juventus – Sampdoria 3:2 (kon.) | Empoli – Bologna 4:2 (kon.) | Sassuolo – Salernitana 1:0 (kon.)
Udinese – Fiorentina 0:1 (kon.) | Lazio – AS Řím 3:2 (kon.) | Neapol – Cagliari 2:0 (kon.)
konec
US Sassuolo Calcio
1:0 (0:0)
US Salernitana 1919
Neděle 26.09.2021, 15:00 • Mapei Stadium – Città del Tricolore (Reggio Emilia) • Italská Serie A • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Sassuolo hostí v 6. kole Serie A Salernitanu a výhra nad nováčkem nejvyšší italské soutěže by pro něj byla po třech prohrách vítanou vzpruhou. Dokáže si Sassuolo s posledním týmem tabulky poradit?
    Dějištěm utkání se stane Mapei Stadium
     
    Neroverdi přitom neměli vstup do sezony vůbec špatný. V prvním zápase vzali všechny body Veroně a pak doma plichtili se Sampdorií Janov. Následující prohry musí hráče Sassuola opravdu mrzet, protože nebyli daleko k jejich odvrácení. Ve všech třech případech prohráli svěřenci Alessia Dionisiho o jediný gól a navzdory sympatickým výkonům ze hřišť AS Řím nebo Atalanty se jejich bodové konto nerozrostlo. O to víc pak bolí prohra před vlastními fanoušky, kterou překvapivě utrpěli s FC Turín. Špatné výsledky teď musí hodit za hlavu a začít se soustředit na nadcházející duel, který bude pro psychiku hráčů ohromně důležitý.
     
    Tým z města Salerno, vzdáleného asi 70 km jihovýchodně od Neapole, zatím doplácí na nováčkovskou daň. Salernitana prohrála první čtyři zápasy a první bod jí přibyl až po remíze s Veronou. Předtím si na ní postupně smlsli Bologna, AS Řím, Turín FC a Atalanta. Dokáže Salernitana na plichtu z minulého kola navázat, nebo zůstane na samém chvostu tabulky?
     
    Pracovníci sázkových kanceláří v tom mají jasno. Bookmakeři favorizují Sassuolo a sázku na tento tým zdůvodňují hned několika faktory. Tím prvním je kvalita, druhým lepší postavení v tabulce, třetím lepší vzájemná bilance a nakonec výhoda domácího prostředí.
     
    V prosluněném Sassulou začala rozcvička, a to je nejvyšší čas představit vám sestavy. Takhle je poskládali Alessio Dionisi a Fabrizio Castori.
    Rozcvička je v plném proudu
     
    Úvodní sestavy:

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Müldür, Chiricheş, G. M. Ferrari (C), Rogério – Frattesi, Maxime López – D. Berardi, Djuričić, Boga – Raspadori.
    Náhradníci: Vitale, Pegolo – K. Ayhan, Goldaniga, Defrel, Kyriakopoulos, Harroui, Magnanelli, Henrique, Scamacca, Peluso, Traorè.

    US Salernitana 1919: Belec – Gyömbér, S. Strandberg, Gagliolo – Kastanos, M. Coulibaly, L. Coulibaly, Ranieri – Di Tacchio (C) – Djurić, Gondo.
    Náhradníci: Fiorillo – Bogdan, Delli Carri, Bonazzoli, Jaroszyński, Obi, Schiavone, Simy, Vergani, Zortea, Veseli, Kišrída.

    Rozhodčí: Giua – Rossi, Mastrodonato.
     
    Mimo hru je zraněný Franck Ribéry. Ze stejného důvodu chybějí i Leonardo Capezzi, Matteo Ruggeri nebo Ramzi Aya.

    Domácí mají na marodce tři hráče. Jsou jimi Pedro Obiang, Filippo Romagna a Jeremy Toljan.
     
    Hráči už se shromažďují v útrobách stadionu a co nevidět je uvidíme přicházet na hrací plochu. Tam je společně se svými asistenty přivede Antonio Giua.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí hrají v zeleno-černých dresech. Hosté oblékli dresy, na nichž převládá bílá barva a chopili se rozehrávky.
     
    2
    Po levém křídle útočící Mamadou Coulibaly nedokázal odcentrovat přes vracejícího se Rogéria, který mu v tom zabránil jen za cenu rohu.
     
    3
    První šance na sebe nenechala dlouho čekat a překvapivě si ji vytvořili hosté! Norbert Gyömbér dostal na pravé straně vápna přihrávku proti noze a střelou na zadní tyč Consigliho pořádně protáhl. Dobrá práce slovenského fotbalisty, který na sebe upozorňuje od samého začátku.
    3. Norbert Gyömbér (SAI)
     
    4
    Salernitana kopala další roh a znovu z toho bylo zakončení. Škoda, že Stefan Strandberg tentokrát přehlavičkoval břevno.
     
    5
    Vzhledem k nepříjemným zkušenostem z předchozích chvil teď Sassuolo raději uklidňuje hru.
     
    7
    Po přechodu do útoku měl domácí tým k dispozici roh. Přihrávku na kratší vzdálenost vystřídal odvrácený centr.
     
    8
    Při brejku se pak Milan Djurić nestihl vrátit z ofsajdu, začít kombinovat tak může opět Sassuolo.
     
    10
    Ou, Milan Djurić nepříjemně dohrál svého skoro jmenovce Filipa Djuričiće a ten se v bolestech svíjí na trávníku. Za podobné skluzy už jsem viděl žlutou kartu, tentokrát se jí ale hříšník vyhnul.
     
    11
    Jeremie Boga vzal zodpovědnost na sebe a individuálně pronikl na levou stranu vápna, odkud střílel přes obránce kolem bližší tyče.
     
    12
    Další domácí útok vzal na svá bedra Filip Djuričić. Ten se po ošetření vrátil na hřiště a pohrozil brankáři střelou zpoza vápna.
     
    13
    Sassuolo je směrem dopředu aktivní. Dalším zakončovatelem byl Jeremie Boga, ale stejně jako při svém posledním zakončení ani teď neměl přesnou mušku.
     
    15
    Davide Frattesi povalil na zem Raspadoriho, načež mu Antonio Guia odpískal útočný faul.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Maxime López (Sassuolo).

    První kartu rozhodčí udělil za nesportovní chování.
     
    16
    Držení míče: 60% : 40%.
     
    17
    Cedric Gondo vystřihl v domácím vápně nůžky, které otupil Gian Marco Ferrari.
     
    18
    Maxime López se po žluté kartě zdravě naštval a ve střední vzdálenosti vyrobil pumelici, kterou Vid Belec zničil robinsonádou! Z následného rohu už Sassuolo nezahrozilo.
    18. Maxime López (SAS)
     
    20
    Neroverdi měli další příležitost! Jeremie Boga přijal přihrávku na levé straně vápna, odkud vymyslel zapadáček do vzdálenější šibenice. K jeho úspěšné realizaci mu chybělo pár čísel.
    20. Jeremie Boga (SAS)
     
    21
    Salernitana se po delší době osmělila a získala roh. Proti centrovanému míči se vydal brankář Consigli a při jeho vyražení byl faulován.
     
    23
    Davide Frattesi měl uvnitř vápna štěstí na odražený míč, kterým cílil k levé tyči. Bohužel pro Sassuolo nezamířil přesně.
     
    25
    Komická situace, kdy Lassana Coulibaly při skluzu vyzul Filipu Djuričićovi kopačku.
     
    27
    Filip Djuričić tentokrát v souboji s Mamadou Coulibalym vybojoval pro Sassuolo roh.
     
    28
    Jenže z něj nic nebude, protože někdo z nabíhajících hráčů se provinil faulem.
     
    29
    Andrea Consigli převedl důležitý zákrok, když tak tak vyškrábl střelu Coulibalyho. Veškeré vzrušení však bylo zbytečné, jelikož byl zakončujícímu hráči Salernitany odpískán ofsajd.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Luca Ranieri (Salernitana).

    Levý křídelník udeřil Berardiho v osobním souboji loktem a stal se druhým karetně potrestaným hráčem zápasu.
     
    31
    Držení míče: 63% : 37%.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Gian Marco Ferrari (Sassuolo).

    Levý stoper zezadu podrazil Gonda a žlutá karta je pro něj velmi nepříjemná.
     
    33
    Sassuolo se ubránilo rohovému kopu a vyrazilo dopředu. Tento kontr měl jepičí život.
     
    34
    Mamadoua Coulibalyho výborně zakřižoval Gian Marco Ferrari a ještě získal pro Sassuolo aut.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Cedric Gondo (Salernitana).

    Cedrica Gonda zezadu otravoval Ferrari a africký útočník se po něm ohnal.
     
    38
    Grigoris Kastanos vypustil ze střední vzdálenosti skákavou střelu, kterou Andrea Consigli dostal pod kontrolu. Domácí gólman měl i docela štěstí, že rána směřovala do míst, v nichž se nacházel.
     
    39
    Ofsajd a v něm Cedric Gondo (Salernitana).
     
    40
    Luca Ranieri odvedl vynikající práci, když na zádech udržel dotírajícího Filipa Djuričiće. Díky tomu budou hosté vykopávat od své branky.
     
    42
    Po Frattesiho faulu na Kastanose má Salernitana k dispozici standardku z levé strany.
     
    43
    Jenže ta nedopadla podle jejích představ. Může za to Stefan Strandberg, jenž při náběhu chytil protihráče za dres. Pozornému oku Antonia Giui to samozřejmě neuniklo.
     
    44
    Na konci poločasu se více fauluje než hraje.
     
    45+1
    Davide Frattesi si vedl balon do šestnáctky a Riccardo Gagliolo měl být v souboji s ním opatrnější. Penalta pro Sassuolo!
    45+1. Kontroverzní zákrok v pokutovém území
     
    45+3
    Tak ne, penalta se ruší! Antonio Giua šel celou situaci zkontrolovat k videu a po zhlédnutí opakovaných záběrů rozhodl, že se o faul nejednalo. Riccardo Gagliolo hrál nejdřív jednoznačně míč a až potom soupeř přes jeho nohu přepadl.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Držení míče: 66% : 34%.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:2.
    Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 7:9..
     
    Sassuolo hraje se Salernitanou po první půli bez branek. Domácí tým měl více ze hry, avšak López ani Boga své šance neproměnili. V nastaveném čase nařídil Antonio Giua penaltu, kterou ale po zásahu VAR odvolal. Hosté za celých pětačtyřicet minut zahrozili pouze jednou, hned na začátku vystrašil Consigliho Slovák Gyömbér. Pak už hráči Salernitany tahali za kratší konec a pro nadcházející poločas musí svou hru hlavně směrem dopředu zjednodušit.
    V prvním poločase branka nepadla
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Filip Djuričić předběhl jednoho ze soupeřů a před šestnáctkou vystřelil. V tu dobu už proti němu vyšel Stefan Strandberg, který jeho pokus zblokoval.
     
    48
    Další útok vedlo Sassuolo po levé straně. Domenico Berardi chtěl odcentrovat před branku, ale ve vysoké rychlosti už to nedokázal.
     
    49
    Domácí rozjeli další útok. Tentokrát na vzdušný pas si za obranu zabíhal Giacomo Raspadori, ale nataženou nohou těžký balon nezpracoval.
     
    50
    Sassuolo nepřestává tlačit a teď se konečně dostalo do zakončení. Škoda pro něj, že střela Davide Frattesiho skončila v horních patrech tribuny.
     
    52
    Hosté se osmělili a po sražené Djurićově střele měli k dispozici roh. Ve vápně se nejlépe zorientoval Andrea Consigli, jenž si pro centrovaný balon došel.
     
    53
    Od domácího brankáře šel míč dál do pole a přímočarou akci zakončil Mert Müldür. Jeho ne úplně špatná rána proskákala kolem levé tyče.
     
    54
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Zdvojený Boga u levého kraje vápna zrychlil hru pohybem ke koncové čáře, odkud dloubl míč na zadní tyč. Tam si naběhl nikým nehlídaný DOMENICO BERARDI a hlavou otevřel skóre!
    54. Domenico BERARDI - 1:0
     
    56
    Jeremie Boga je po asistenci při chuti. Útočník z Pobřeží Slonoviny se pustil do dalšího souboje, ale tentokrát z něj vyšel jako poražený.
     
    58
    Vlad Chiricheş udržel na zádech atakujícího Gonda a ten ho podle rozhodčího fauloval.
     
    59
    Prozatím ve vlastním území kombinující Sassuolo se snaží konstruktivně rozehrát.
     
    60
    Sassuolo se snaží vstřelit uklidňující druhý gól. Giacomo Raspadori dostal průnikovou přihrávku na levou stranu vápna a jeho následná bomba k přední tyči Belecem pořádně otřásla!
     
    61
    Držení míče: 66% : 34%.
     
    63
    Fabrizio Castori má připraveno trojnásobné střídání.
     
    64
    Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Cedric Gondo, přichází Federico Bonazzoli.
     
    64
    Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Milan Djurić, přichází Simy.
     
    64
    Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Francesco Di Tacchio, přichází Joel Obi.
     
    65
    Záměr hostujícího trenéra je jasný: oživit hru a pokud možno co nejdříve vyrovnat.
     
    67
    A Federico Bonazzoli nebyl od vyrovnání daleko! Střídající hráč Consigliho zblízka překonal patou a pomalu kutálející se míč směřoval do opuštěné branky. Jejího strážce Rogério zastoupil na poslední chvíli!
     
    69
    Za Sassuolo odpověděl Giacomo Raspadori. Z hlubokého záklonu mířil vysoko nad.
     
    70
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Giacomo Raspadori, přichází Gianluca Scamacca.
     
    70
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Jeremie Boga, přichází Hamed Traorè.
     
    71
    Dvacet minut před koncem vede Sassuolo nad Salernitanou stále 1:0.
     
    73
    Navýšit náskok svého celku měl v úmyslu Hamed Traorè, ten přinutil Belece k zákroku na zemi.
     
    74
    Vid Belec zlikvidoval bombu, kterou před šestnáctkou vyrobil Gianluca Scamacca! Důležitý zákrok slovinského brankáře, jenž udržel Salernitanu ve hře o body.
     
    74
    Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Luca Ranieri, přichází Paweł Jaroszyński.
     
    76
    Držení míče: 63% : 37%.
     
    77
    Jaroszyńského dlouhý aut paseku nenadělal. Rozhodčí si totiž všiml útočného faulu, který byl spáchán na Davide Frattesim.
     
    78
    Presující hosté chtějí Sassuolo dostat pod tlak.
     
    80
    Joel Obi ve sprintérském souboji s Filipem Djuričićem odhodil svého soka za lajnu jako nějaký kus papíru. Je jasné, že s blížícím se koncem utkání si hráči půjdou čím dál více do těla.
     
    81
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Davide Frattesi, přichází Abdou Harroui.
     
    81
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Domenico Berardi, přichází Grégoire Defrel.
     
    82
    Zleva centrující Paweł Jaroszyński hledal uvnitř vápna Simyho. Toho přehlavičkoval Gian Marco Ferrari a my uvidíme roh.
     
    82
    Jeho exekutor poslal balon rovnou do ohně, zpočátku svízelně vypadající situaci obránci Sassuola uhasili včas.
     
    83
    Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Norbert Gyömbér, přichází Nadir Zortea.
     
    85
    Federico Bonazzoli se ve vlastním území obtočil kolem Merta Müldüra a ten ho skolil k zemi. Taktický faul domácího fotbalisty.
     
    86
    Hamed Traorè měl před vápnem dostatek času připravit si balon na levačku. Slabá střela Belecovi nenadělala vrásky na čele.
     
    87
    Simy měl na hlavě vyrovnání! Nigérijec si před bránou naskočil na nadýchaný centr, ale ve výskoku nedokázal přesně zakončit. Andrea Consigli se zlobí na obránce, že hostujícího útočníka nechali ve vzduchu samotného.
    87. Simy (SAI)
     
    87
    Žlutou kartu dostává Gianluca Scamacca (Sassuolo).
     
    88
    Ofsajd Salernitany.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Federico Bonazzoli (Salernitana).
     
    90
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Filip Djuričić, přichází Giorgos Kyriakopoulos.
     
    90+1
    Antonio Giua nastavil 5 minut nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+2
    Mezitím byl na hrací ploše ošetřován Joel Obi. Ten ve vzdušném souboji utrpěl zranění hlavy a musel si ji nechat obvázat.
     
    90+4
    Sassuolští zalezli do ulity a v defenzivní pozici trpělivě vyčkávají, s čím dalším na něj soupeř vyrukuje.
     
    90+5
    A jak to vypadá, tak už asi s ničím. Mamadou Coulibaly si při zpracování na útočné polovině pomohl rukou a brankář Consigli už natahuje čas.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 63% : 37%.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 6:3.
    Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:17.
     
    Sassuolo doma přetlačilo poslední Salernitanu, výhru trefil Berardi

    První poločas přitom skončil bez branek. Domácí tým měl více ze hry, avšak López ani Boga své šance neproměnili. V nastaveném čase nařídil Antonio Giua penaltu, kterou ale po zásahu VAR odvolal. Hosté za celých pětačtyřicet minut zahrozili pouze jednou, hned na začátku vystrašil Consigliho Slovák Gyömbér. Pak už hráči Salernitany tahali za kratší konec a pro nadcházející poločas potřebovali svou hru hlavně směrem dopředu výrazně zjednodušit.

    Zároveň však nesměli zapomenout na zadní vrátka, což byl pro ně v 54. minutě kámen úrazu. Zdvojený Boga u levého kraje vápna zrychlil hru pohybem ke koncové čáře, odkud dloubl míč na zadní tyč. Tam si naběhl nikým nehlídaný Domenico Berardi a hlavou otevřel skóre. V dalším průběhu měli šance jak domácí, tak hosté, ale další gól už nepadl.

    Sassuolo tak porazilo Salernitanu 1:0.
     
    Z mé strany je to vše, děkuji vám za pozornost a u dalších přenosů nejen ze Serie A zase někdy na počtenou! (17:05:31)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 54. D. Berardi (Boga)

    Karty:   15. Maxime López (SAS), 31. G. M. Ferrari (SAS), 87. Scamacca (SAS) – 30. Ranieri (SAI), 36. Gondo (SAI), 89. Bonazzoli (SAI)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:17.
    US Sassuolo Calcio: Consigli – Müldür, Chiricheş, G. M. Ferrari (C), Rogério – Frattesi (81. Harroui), Maxime López – D. Berardi (81. Defrel), Djuričić (90. Kyriakopoulos), Boga (70. Traorè) – Raspadori (70. Scamacca).
    Náhradníci: Vitale, Pegolo – K. Ayhan, Goldaniga, Defrel, Kyriakopoulos, Harroui, Magnanelli, Henrique, Scamacca, Peluso, Traorè.

    US Salernitana 1919: Belec – Gyömbér (83. Zortea), S. Strandberg, Gagliolo – Kastanos, M. Coulibaly, L. Coulibaly, Ranieri (74. Jaroszyński) – Di Tacchio (C) (64. Obi) – Djurić (64. Simy), Gondo (64. Bonazzoli).
    Náhradníci: Fiorillo – Bogdan, Delli Carri, Bonazzoli, Jaroszyński, Obi, Schiavone, Simy, Vergani, Zortea, Veseli, Kišrída.

    Rozhodčí: Giua – Rossi, Mastrodonato
    bahis siteleri