Sparta – Mountfield HK 2:3 (0:3 po s.n.) | Mladá Boleslav – K. Vary 3:1 (kon.) | Plzeň – Liberec 3:1 (kon.)
Motor ČB – Litvínov 0:3 (kon.) | Třinec – Zlín 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 1:2 (kon.)
Pardubice – Kladno 4:3 (2:0 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Berani Zlín
Neděle 03.10.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu. Na shledanou! (19:29:02)
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 40:19,
    střely mimo: 16:9,
    zblokované střely: 23:13,
    hity: 7:11,
    vhazování: 44:28,
    trestné minuty: 6:8,
    využití: 0:0.
     
    Nejlepší hráči utkání

    Ondřej Kovařčík (1+0) – Zdeněk Okál (1+0)
     
    Poslední dvacetiminutovku zahájily nepřesnosti na obou stranách, ve čtyřicáté druhé minutě pak Třinečtí po nenápadném výpadu do útočného pásma otočili zápas na svou stranu. Střela Erika Hrni před Kašíkem trochu zaplavala, zlínský brankář nakonec lovil kotouč až ve své síti. Hned vzápětí dostali Oceláři možnost své vedení navýšit, v přesilovce po Okálově faulu ale neuspěli. Hosté pak mohli srovnat v rozmezí čtyřicáté šesté a čtyřicáté sedmé minuty, kdy se dostali do dvou velkých příležitostí. Honejsek u levé tyče nedokázal přesně usměrnit nahození Veselého, Flynn pak z bezprostřední blízkosti nechal vyniknout Mazancovu lapačku.

    Hra se v následujících minutách uklidnila, Oceláři se soustředili na poctivou defenzívu, Berani se dlouho nemohli dostat do soupeřova pásma. Hosté především nahazovali kotouče do útočné třetiny, tam se ale nemohli prosadit proti třineckým obráncům. Sedm minut před koncem mohl vedení Ocelářů potvrdit Vrána, kterého v přečíslení ke skórování vyzval Daňo. Kapitánovi slezského celku ale střela vůbec nesedla. Zlín v závěru zkusil i hru bez brankáře, Beranům se ale nepovedlo vytvořit si souvislejší tlak a tři body tak berou Oceláři.
     
    Utkání končí, z jednobrankového vítězství se radují domácí Oceláři, kteří dokázali otočit vývoj utkání na svou stranu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:50
    Martin Marinčin musel v souboji s hostujícím Tomášem Mikúšem použít držení, hosté v posledních deseti vteřinách budou hrát v šesti proti čtyřem.
     
    59:33
    Ofsajd zastavuje rychlý výpad Zlína do útočné třetiny.
     
    59:20
    Zlín se nemůže dostat do útočné třetiny, domácí dobře napadají hostující rozehrávku a drží puk daleko od své branky.
     
    58:54
    Od modré dvakrát pálil Gazda, dvakrát mimo třineckou branku. Oceláři posunuli puk do středního pásma.
     
    58:33
    Hosté jsou v útočném pásmu, Kašík sprintuje na střídačku. Zlín hraje v šesti!
     
    58:01
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Daňo se už už dostával do přečíslení s Růžičkou, třinecký útočník ale nechal kotouč za sebou a následně jej pouze napálil za Kašíkovu branku.
     
    57:16
    Doudera je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. Hosté v útočném pásmu zahráli vysokou holí, vhazovat se bude po levici brankáře Kašíka.
     
    56:57
    Daniel Gazda dostal nabito k další střele, hostující bek pálil z první od modré čáry. Mazanec vyrazil kotouč vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    56:42
    Marek Mazanec předvedl dva fantastické zákroky! Třinecký gólman nejprve vyrazil střelu Gazdy z levé strany, následně lapačkou sebral brankovou radost dorážejícímu Okálovi!
     
    56:27
    Hosté se až po minutě usadili v útočném pásmu, na Mazance zatím ani jednou nevystřelili.
     
    55:40
    Nestrašil uzmul kotouč pro sebe, s Marcinkem se mu ale nepovedlo vyhodit puk z třetiny. To nakonec dokázal až Kundrátek, který odpálil kotouč za Kašíkovu branku.
     
    55:13
    Hosté mají velkou příležitost ke srovnání, necelých pět minut před koncem dostávají možnost přesilové hry. Ve středním pásmu pronikajícího Zdeňka Okála podrazil Milan Doudera.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 30. O. Kovařčík (Zahradníček, M. Kovařčík), 42. Hrňa (Dravecký, Jaroměřský) – 17. Okál (Vopelka, Hejcman)


    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, Marinčin, Jaroměřský, Zahradníček – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Kofroň – Dravecký (A).
    Berani Zlín: Kašík (Huf) – M. Novotný, Trška, Hamrlík, O. Němec (A), Žižka, Gazda, Dluhoš – T. Mikúš, Honejsek, Kubiš (C) – Okál, Hejcman, Vopelka – Köhler (A), A. Zbořil, O. Flynn – R. Veselý, P. Sedláček, Šlahař.

    Rozhodčí: Mrkva, Kika – Zíka, Šimánek

    Diváci: 3 467
    thejrc.org