K. Vary – Motor ČB 3:5 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 1:4 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 0:4 (kon.)
Mountfield HK – Kometa Brno 3:0 (kon.) | Liberec – Sparta 2:3 (0:2 po s.n.) | Kladno – Plzeň 1:8 (kon.)
Olomouc – Třinec 1:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
HC Kometa Brno
Pátek 08.10.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hradec si tak upevňuje místo v elitní čtyřce! Brno naopak zabředá hlouběji do vod mimo top desítku.

    S tímto konstatováním se s vámi loučím a přeji vám co nejkrásnější zbytek pátečního večera a pokud možno i poklidně strávený víkend. Někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (20:27:07)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Mountfield Hradec Králové – Jordann Perret
    HC Kometa Brno – Matej Tomek
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 8 (28)
    HC Kometa Brno – 8 (26)
     
    Duel Hradce s Brnem je tedy u konce! Mountfield v něm celkem zaslouženě bere tři body, které zůstanou na soutoku Labe s Orlicí! Lvi se dostali do vedení přesně v polovině utkání díky dokonalé teči Lukáše Cingela. V třetím dějství nejprve zdvojnásobil vedení Východočechů Christophe Lalancette, když přetavil v gól šikovnou bekhendovou přihrávku Gaspara. Následně dal razítko na výsledek Petr Koukal, když zamířil z poloviny hřiště do odkryté klece Komety. Brno nedokázalo za celý zápas najít recept na skvěle chytajícího Štěpána Lukeše, jenž soupeře vynuloval a výrazně se tak podepsal pod osud tohoto utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Kotouč je na zadním mantinelu, kde na něm stojí asi pětice hokejistů. ČPP Aréna povstává do posledního fanouška a tleská výkonu Hradce a také Štěpánu Lukešovi k třetímu čistému kontu v sezóně!
     
    59:41
    Luboš Horký se ještě dostal v předbrankovém prostoru k zakončení, ale Lukeš si připsal další zákrok a po hře vysokou holí se vhazuje ve středním pásmu.
     
    59:15
    ČPP Arénou už obíhá pověstná mexická vlna a na kluzišti se už bojuje jen o nulu pro Lukeše. Tu se mu snažil vzít další bombou od modré Radek Kučeřík, jenž střílel velice tvrdě, ale nepřesně.
     
    58:58
    Moravané se drží v pásmu, ačkoliv Tomek je zpět v brance, nyní však už musejí prostor před Lukešem po nepřesné kombinaci vyklidit.
     
    58:38
    Další rána od modré v podání hráčů Komety, tentokrát ji vyslal Tomáš Bartejs, ale ani on prostor mezi tyčemi nenašel. Lukeš mohl zůstat v klidu.
     
    58:05
    Moravané se sympaticky ještě snaží bojovat, ránu od modré poslal na bránu Hradce Radek Kučeřík, jenže mířil dost nepřesně a kotouč šel spíš do rohu plochy.
    57:35 Petr KOUKAL - 3:0
     
    57:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec přidává třetí branku a osudu utkání je téměř jistě rozhodnuto! Obránce Komety nezpracoval zpětnou vysokou přihrávku na obrannou modrou. Toho využil PETR KOUKAL, jenž mu sebral kotouč, najel trochu na pravou stranu a ranou z půli hřiště zvyšuje na 3:0 trefou do odkryté svatyně! Bez asistence.
     
    57:28
    Po icingu Lvů se opět vhazuje před Lukešem. Klec Komety zůstává opuštěná, Brno má šest bruslařů v poli. Buly před bránou Mountfieldu vyhrálo Brno.
     
    57:09
    Buly před brankářem Východočechů vyznělo lépe pro hokejisty Brna, ačkoliv byl na vhazování úspěšnější Lev. Kometa se drží v prostoru před Lukešem a hraje bez gólmana! Rána Zaťoviče z pravé strany na zadní tyč šla kousek za brankovou konstrukci Mountfieldu!
     
    56:52
    Rhett Holland dostal nabito na pravou stranu k modré čáře a tvrdou ránou to odsud zkoušel na zadní tyč, Lukeš ale nechal vyniknout svou lapačku a podržel dvoubrankové vedení svého celku! Následuje komerční pauza, Kometa má poslední šanci zformovat finální nápor.
     
    56:05
    Kometa se okamžitě po obdržené brance tlačí kupředu a snaží se ještě se zápasem něco udělat, zatím se ale nemůže dostat do zakončení.
    55:53 Christophe LALANCETTE - 2:0
     
    55:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec skóruje 4 minuty před koncem třetí třetiny a jde nejspíš do klíčového trháku! Gaspar z pravé strany přihrál bekhendem do mezikruží, kde se skvěle zorientoval CHRISTOPHE LALANCETTE, jenž ranou do vzdálenějšího horního růžku zvyšuje na 2:0! Asistence: Michael Gaspar.
     
    55:16
    nyní měl šanci na pravém křídle Lev, když pálil na bližší tyč, leč nepřesně, necelých pět minut dělí Lvy od vítězství.
     
    54:49
    Skvělá práce hradecké obrany, která zablokovala střelu Zaťoviče a znovu vyhazuje přes obrannou modrou. Čas se teď dlouho nezastavoval, což Mountfieldu vyhovuje.
     
    54:16
    Na druhé straně se dvakrát snažil o střelu Aleš Jergl, dvakrát byl jeho pokus sražen vysoko do vzduchu, útočník Lvů si jej vždy stáhl zpět, ale napotřetí už vypálit nezvládl.
     
    53:44
    Východočeši se usadili v útočném pásmu jen na chvilinku, na druhou stranu spěchá za puk Petr Holík, kterému ale chybí jakákoliv podpora spoluhráčů.
     
    53:05
    Moravané prošli nyní rychle středem hřiště kupředu, jenže Lvi za svou klecí znovu zašlápli puk a nahození do prostoru mezi kruhy zkontroloval a odpálil Graeme McCormack.
     
    52:42
    Touš se delší dobu nedaří vydolovat ze skrumáže v rohu kluziště za svatyní Tomka. Brňanům se to nakonec povedlo, oba celky jdou střídat.
     
    52:09
    Hradec se nastěhoval do útočného pásma a Smoleňák svádí v rohu kluziště boj s hráči Komety o puk, na kterém stojí asi čtveřice hokejistů.
     
    51:38
    Sledujeme úporný boj, kdy se Kometa snaží vypracovat si souvislejší tlak, což se jí nyní nedaří. Rhett Holland teď přerazil hůl o Klímu, sudí vylučovat nebudou.
     
    51:06
    Moravané jsou ale zpět se svým náporem před Lukešem, ale Vladimír Roth namířil svou ránu jen do zadního hrazení. Ahti Oksanen vyváží puk za obrannou modrou Lvů.
     
    50:31
    Buly před Štěpánem Lukešem vyznělo lépe pro hokejisty Hradce, sudí ale nechá vhazování opakovat. Koukal vystřídat spoluhráče nemůže. Další buly dopadlo lépe pro Kometu, ta ale útočné pásmo neudržela.
     
    50:12
    Brňané rozehrávají z obranného pásma, kde je Lvi aktivně napadají, takže rozehrávka akce trvala delší dobu. Nakonec šel kupředu po pravé straně Mueller, jeho pokus srazil Jank do ochranné sítě.
     
    49:38
    Brňané vyrazili kupředu po pravém křídle, lajna Vincoura s Rákosem se však do zakončení nedostala a spěchá na střídačku, aby uvolnila místo spoluhráčům.
     
    Utkání Hradce s Brnem sleduje 3828 diváků.
     
    49:16
    Petr Kalina dobře zapracoval na útočné modré, když předal kotouč Koukalovi, jenž o chvíli později donutil Tomka k zákroku a pak se ještě dostal do roztržky s Radke Kučeříkem.
     
    48:48
    Kometa drží kotouč za svou klecí a čeká, až všichni její hráči prostřídají. Její výpad kupředu nyní nebyl přesný, Lukeš odpaluje touš z obranného pásma Lvů.
     
    48:02
    Vůbec ne špatně to nyní myslel Vladimír Roth, když šel po pravé straně kupředu a v klíčovém okamžiku přihrával do prostoru mezi kruhy na Muellera, jenž však byl v osobním souboji a v důležitém momentu upadl, takže nemohl střílet.
     
    47:51
    Svěřenci Tomáše Martince znovu zahráli na zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude po pravé ruce Štěpána Lukeše. Kometa viditelně zvyšuje tlak.
     
    47:19
    Dobře si nyní v útočném pásmu počínal další exhradecký hráč Tomáš Vincour, jeho pokus z vrcholu kruhů však obrana Lvů k Lukešovi projít nenechala.
     
    47:09
    Lvům se podařilo po vhazování hodit touš do pásma Komety, kde Tomek pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Brňané míří okamžitě vpřed.
     
    46:56
    Kometa se nedokázala srovnat na útočné modré a vystavila se tak do postavení mimo hru. Buly tedy proběhne ve středním pásmu.
     
    46:38
    Petr Kalina dokázal vyhodit kotouč o mantinel z obranného pásma Mountfieldu a Hradečtí spěchají střídat. Nyní musí za svou brankou bojovat o puk Blain.
     
    46:19
    Buly před Hradeckou brankou vyhráli Brňané, puk se dostal na modrou čáru, odkud vyslal svůj pokus Rhett Holland. Lukeš si připisuje další dobrý zárkok.
     
    46:03
    Do situace dva na dva se nyní hnali Brňané. Přihrávku na osu hřiště dostal ten nejpovolanější – Peter Mueller šel sám na Lukeše, jelikož ho Filip Pavlík nestíhal stínovat. Střelec Komety ale neměl dost prostoru, musel zakončit rychle a svou ranou našel jen hruď včas vyjetého Lukeše! Následuje komerční pauza!
     
    46:01
    Michael Gaspar startuje na levé straně další výpad Mountfieldu. Lvi se ale do zakončení neprobili a naopak je tu kontr Brna.
     
    45:44
    Po ráně Vladimíra Rotha z levé strany od modré čáry chvíli nikdo nevěděl, kde je puk, který po zásahu do ochranné sítě vypadl z hřiště.
     
    45:14
    Kometa získala touš za vlastní svatyní a jde kupředu po levé straně, Lukeš se snažil pomoct spoluhráčům s rozehrávkou, ale ti neustoupili za brankovou čáru, takže Brno pokračuje v kombinaci.
     
    44:55
    Východočeši vyrazili po vyhraném vhazování ihned do útoku, jenže útočnou modrou nepřešly tak, jak to chtějí pravidla, píská se ofsajd.
     
    44:48
    Kapitán Komety nakonec zvládl natlačit puk do brankoviště Hradce. Tam si ale předmětu nakonec všiml brankář Lukeš a přikryl jej vyrážečkou.
     
    44:28
    Martin Zaťovič se nyní snažil předvést, že má stále šikovné ruce, když se snažil proháčkovat mezi dvojicí bránících hráčů, což se mu povedlo. Puk sebou ale vzít nedokázal.
     
    44:04
    Na led se nyní u hrazení v pásmu Lvů poroučel tvrďák Bohumil Jank a diváci pískali. Sudí ale vylučovat nehodlají.
     
    43:44
    Buly se před bránou Komety bude opakovat ještě jednou. Znovu jej vyhráli hráči Mountfieldu a Smoleňák pálil ihned z kruhu. Leč nepřesně.
     
    43:32
    Následně se hra přesouvá až před Tomka, kde proběhne buly. Lvi jej vyhráli a Filip Pavlík ihned po něm tvrdě pálil z osy hřiště tak, že až upadl. Brankář Komety vystřihl nádherný zákrok lapačkou!
     
    43:19
    Brňané se usazují v pásmu Mountfieldu a kombinují podél hrazení. Lvi se dokázali osvobodit a po zásahu vysokou holí se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    42:49
    Jordann Perret se šikovně proháčkoval skrz obrannou linii Komety, ale nakonec mu nezbylo dost prostoru na zakončení. Touš mu sjel z čepele.
     
    42:20
    Na druhé straně zase Kalina prověřil Tomka střelou z levé strany, brankář Komety zvládl touš vytěsnit do rohu hrací plochy.
     
    41:46
    Tomáš Bartejs nyní vyslal z pravé strany od modré čáry ránu, která měla gólové parametry, Lukeš ale měl v bližším horním růžku opět připravenou vyrážečku!
     
    41:35
    Východočeši si nyní nerozuměli v rozehrávce, když se snažili o rychlý přechod celého kluziště. Kotouč končí na zakázaném uvolnění. Buly se poté, co se puk dostal do ochranné sítě, bude opakovat. Lukeš ve střehu.
     
    41:25
    Rhett Holland toho nyní hodně odlítal na modré čáře a nakonec se k němu puk vrátil, tvrdá rána z pravé strany však našla jen vyrážečku Lukeše a následně také ochrannou síť za svatyní Hradce.
     
    40:38
    Východočeši se zmocnili puku ve vlastním rohu a Cingel se ho snažil prohodit skrz obrannou modrou, to se mu ale nepovedlo, takže Nedomlel musel blokovat tvrdou ránu Muellera z pravé strany.
     
    40:08
    Kometa vyhrála úvodní buly třetí třetiny a s pukem se stáhla do vlastního pásma, následně se chtěla dostat kupředu po levé straně, ale obrana Hradce ji tudy projít nenechala.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Všichni aktéři jsou zpět na hrací ploše, třetí třetina tak může odstartovat za malý okamžik.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:44.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):¨

    Mountfield Hradec Králové – 12(20)
    HC Kometa Brno – 9 (18)
     
    Čtyřicet minut zápasu Východočechů s Moravany je za námi. Mountfield provedl v této části zápasu to nejdůležitější – otevřel skóre duelu a do třetí dvacetiminutovky půjde s nejtěsnějším možným vedením. O to vše se v 30. minutě utkání postaral Lukáš Cingel, když v první přesilovce Hradce šikovně usměrnil střílenou přihrávku Filipa Pavlíka mimo dosah brankáře Komety Tomka. Lvi byli v této pasáži střetnutí o něco málo aktivnějším celkem, takže lze jejich vedení označit za zasloužené. O osudu tří bodů však bude rozhodovat až závěrečné dějství.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Zřejmě poslední buly třetiny vyhráli hokejisté Hradce, Graeme McCormack se však s pukem vydal jen do rohu hrací plochy, odkud žádné nebezpečné zakončení nebylo možné.
     
    39:48
    Hradeckým se zkrácená početní výhoda příliš nevyvedla, Kometa je nyní již kompletní a Michal Krištof vyváží kotouč po pravé straně do bezpečí. Následuje icing Brna a ještě jedno buly před Tomkem.
     
    39:05
    Buly na útočné modré vyhráli hokejisté Hradce, kteří se následně nahozením dostali do útočného pásma, kde v rohu kluziště vydoloval kotouč Jakub Lev.
     
    38:44
    Hradec je kompletní a jeho hráči hrají zkrácenou přesilovou hru. Cingel sice prohodil soupeře na pravém hrazení, následně však sudí signalizuje hru vysokou holí.
     
    38:10
    Graeme McCormack dostal kotouč na pravou stranu hřiště a následně okamžitě pálil, brankář Komety zvládl puk vyrazit do rohu hrací plochy, kde se o něj postarali jeho beci.
     
    37:42
    Marek Ďaloga fasuje dvě minuty za podrážení a myslím si, že ze svého trestu musí mít obrovskou radost! Nejprve totiž vyrobil minelu, když před vlastním brankářem ztratil puk a zezadu podrážel unikajícího Perreta, ten se přesto do zakončení dostal, Tomek byl ale s betony na ledě včas!
     
    37:05
    Přesto se Kometa dostala do zakončení, když se Marek Ďaloga vysunul na ose hřiště mezi kruhy a pálil, kotouč ale zastavil brankáře Lukeš.
     
    36:48
    Brno postavilo přesilovkový vzorec, ale do zakončení se zatím nedokázalo dostat. Křižný pas na pravou stranu teď ideálně nezpracoval Michal Krištof.
     
    36:22
    Souboj dvou Pavlíků nyní vyzněl v prospěch toho Brněnského. Radovan Pláchl Filipovi a ten ho lehkým háčkem zezadu brzdil. Sudí okamžitě zvedá pravici a dává obránci Hradce dvě minuty za hákování.
     
    35:48
    Moravané se nyní dostali do dobré šance, když se na levé straně ocitl nikým nehlídaný Brandon Magee, jenž pálil po křižné přihrávce na přední tyč, kam se ale Lukeš stihl včas přesunout!
     
    35:20
    Další vhazování před Lukešem vyznělo lépe pro Hradecké, kteří se s pukem dostali do středního pásma, přes útočnou modrou však nikoliv.
     
    35:10
    Moravané nyní tlačí na svého soupeře, očividně by rádi ještě do sirény srovnali. Nahození Muellera z levé strany ale Lukešovi vrásky na čelo nepřidá.
     
    34:34
    Vhazování před Lukešem nyní bylo úspěšné pro Brno, Peter Mueller si ihned sjel na střelu, ale tu zvládl včasným přistoupením zblokovat Pilař.
     
    34:05
    Přesto se Kometa drží v útočném pásmu a přihrávku na levou stranu se snaží Michal Gulaši zkrotit na své čepeli. To se mu úplně nepovedlo, takže musí couvat zpět ke své kleci.
     
    33:58
    Buly před Tomkem tentokrát vyhráli Moravané, kteří poslali kotouč po hrazení do středního pásma, kde ho však Brandon Magee nedokázal ideálně zpracovat.
     
    33:39
    Mountfield nakonec vyklidil pásmo, ale jen na chvíli. Pak se do obrovské šance hnali Perret s Jerglem, první jmenovaný dostal puk na levou stranu a se svým parťákem předvedl parádní přihraj a běž. Následně obdržel zpětný pas a ranou na přední tyč se snažil pokořit Tomka, jenž je ale zatím velkou oporou Brna a drží svůj tým nad vodou! Následuje další komerční pauza.
     
    32:58
    Lvi teď motají Kometu v jejím obranném pásmu podél hrazení a hledají si další vhodný palebný prostor, ze kterého by udeřili.
     
    32:26
    Christophe Lalancette nyní nabral na pravé straně rychlost a i když byl faulován a padl na záda, posunul touš na osu hřiště Lvovi, jenž tvrdou ranou nechal vyniknout rameno Tomka! Přesto parádní akce jednadvacítky Hradce!
     
    31:52
    Hra má spád a na ledě už je střelec prvního gólu Lukáš Cingel, který ale nyní nedokázal v rohu hřiště vybojovat touš proti přesile soupeřů.
     
    31:20
    Jeremie Blain vyslal ránu z pravé strany od modré čáry, kterou Tomek poslal svou holí do tvrzeného skla za svou svatyní. Hradec ale nyní hodně tlačí.
     
    30:53
    Na druhé straně se také Kometa osmělila, když se až mezi kruhy prodral Martin Zaťovič, jemuž v klíčové chvíli utekl kotouč z čepele.
     
    30:16
    Východočeši se nyní natlačili znovu do předbrankového prostoru Komety, kde kotouč poskakoval mezi čepelemi Jergla a Perreta, Tomek nakonec zakročit nemusel.
    29:32 Lukáš CINGEL - 1:0
     
    29:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá první přesilovku a otevírá střelecký účet večera! Filip Pavlík dostal kotouč na levou stranu a poslal do prostoru mezi kruhy tvrdou střílenou přihrávku, kterou za záda Tomka usměrnil parádní tečí LUKÁŠ CINGEL! Hradec vede 1:0! Asistence: Filip Pavlík, Ahti Oksanen.
     
    29:27
    Ahti Oksanen nyní snižuje poměr ran do brankových konstrukcí! Sám si vyjel s pukem od zadního mantinelu trochu doprava a z ostrého úhlu chtěl zaskočit Tomka na přední tyči! Touš se od břevna odrazil do ochranné sítě!
     
    29:18
    Hradečtí zvládli rychlý návrat do třetiny Komety, jenže tam soupeř dvakrát zašlápl kotouč, takže Mountfield se nemůže dostat do kombinace.
     
    29:04
    Buly před brankářem Brňanů znovu zvládli jeho spoluhráči vyhrát a vyhozený puk musel ve svém brankovišti zastavit holí Lukeš.
     
    28:38
    Mountfield je zpět v pásmu. Graeme McCormack s problémy udržel útočné pásmo a akce nakonec vyústila v zakončení Jergla z ostrého úhlu. To však bylo hodně nepřesné.
     
    28:08
    Jakub Orsava se snažil na levé straně projít mezi dvojicí hráčů a kotouč ztratil, také díky tomu se Kometa osvobozuje a Martin Zaťovič si dokonce může dovolit spěchat za pukem.
     
    27:51
    První přesilovka Hradce v zápase! Za hákování na obranné modré je vyloučen exhradecký Radovan Pavlík, jenž dává svému bývalému celku možnost otevřít skóre.
     
    27:28
    Hra se nyní dosti kouskuje, Mountfield se po pravé straně protlačil do třetiny soupeře, když Oksanen s Orsavou vybojovali puk, následně sudí signalizuje faul Komety.
     
    27:04
    Vhazování v obranném pásmu Komety vyznělo nejprve v zákrok jejího brankáře, jenž předložil puk svým kolegům, kteří puk vyvezli. Následně je Mountfield lapen v ofsajdové pasti.
     
    26:56
    Střela z pravé strany od modré čáry v podání Graeme McCormacka byla sražena bránícím hráčem do ochranné sítě. Buly po levé ruce Tomka.
     
    26:48
    Vhazování ve středním pásmu se stalo kořistí celku z východu Čech. Hradec jej po levém hrazení poslal do pásma Komety, kam spěchá napadat Orsava.
     
    26:36
    Svěřenci Jiřího Kalouse nyní na levé straně nepřekročili útočnou modrou v souladu s pravidly, takže se jim píská postavení mimo hru. Následuje komerční pauza.
     
    26:09
    Koukal nyní dostal pukem, když se Štohanzl snažil vystřelit, zkušený forvard ale zpracoval puk a pak pálil z otočky sám. Naštěstí pro Brno nepřesně.
     
    25:53
    Buly před Tomkem dopadlo lépe pro Hradecké a Filip Pavlík vyslal šikovnou ránu na zadní tyč, brankář Komety ale dobře viděl a lapil jeho pokus do rukavice.
     
    25:49
    Další pokus o nahození vyslal z uctivé vzdálenosti Vincour. Touš ale bezpečně pleskl o zadní mantinel. Následně zahrála Kometa na zakázané uvolnění.
     
    25:05
    Kometa se nastěhovala zpátky před Lukeše a nyní bojuje o puk na zadním mantinelu za svatyní Hradce. Rána z pravé strany od modré čáry v podání Rhetta Hollanda byla nepřesná.
     
    24:49
    Buly před brankářem Hradce se opakovalo pro nepovolené postavení hráčů Komety. Lvi vyhráli vhazování, ale vysoký pas kupředu Perret ani Kevin Klíma zpracovat nedokázali.
     
    24:30
    Brňané překročili útočnou modrou na levé straně a nyní se snaží kombinovat po hrazení. Puk natlačil do brankoviště Luboš Horký, víc ale nezvládl, Lukeš přikryje touš rukavicí.
     
    23:58
    Mountfield drží touš ve středu hřiště a následně posílá nahození na zadní mantinel za klec Komety, odkud Tomek v klidu rozehrává.
     
    23:05
    Ránu Janka od modré čáry nyní zblokoval první bránící hráč, kterým byl Mueller. Na druhé straně se zase Michal Krištof nedokázal prosadit ranou přes Filipa Pavlíka, který ji zblokoval.
     
    22:59
    Tomáš Vincour byl tvrdě dohrán na zadním mantinelu Koukalem, který tak získal puk pro svůj tým a Richard Nedomlel napřáhl na levé straně u modré čáry. Jeho ránu lapil Matej Tomek ukázkovým semaforem!
     
    22:29
    Po jednom z lehčích zákroků Lukeše se bude vhazovat na pravém kruhu. Hradečtí vyhráli buly a vyváží kotouč od své klece.
     
    21:59
    Byl to Petr Kalina, který využil zámku v pásmu Komety a po kombinaci Lvů dorážel u pravé tyče kotouč zpět po vyraženém nahození, Tomek dobře zasáhl betonem!
     
    21:22
    Nyní už Christophe Lalancette vyslal kotouč od levého hrazení na klec Brna a Tomek předvedl dobrý zákrok vyrážečkou. Lvi následně zamkli soupeře v pásmu.
     
    20:58
    Lvi vyslali na zteč Christopha Lalancetta, ten ale v ideální chvíli přihrával a následně obdržel zpětnou přihrávku až na zadní mantinel, takže Lvi nezakončili.
     
    20:41
    Buly před Lukešem sice vyhráli hokejisté Hradce, jenže svěřenci Tomáše Martince nedokázali dobře rozehrát, a tak se píská zakázané uvolnění a situace se opakuje.
     
    20:25
    Hradečtí vyhráli úvodní vhazování a nyní se po trochu krkolomné pozici dostal Orsava přes útočnou modrou. Ránu z levého hrazení vyslal Cingel, Tomek ji zvládl vyrazit. Na druhé straně pálil po pěkné kombinaci Komety Vladimír Roth těsně nad břevno svatyně Lukeše z osy hřiště!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hokejisté Hradce Králové i sudí jsou zpět na hrací ploše. Nyní už přichází také hráči Komety, takže druhé dějství bude moci za chvilku začít.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:50.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Mountfield Hradec Králové – 8
    HC Kometa Brno – 9
     
    První dějství duelu Mountfieldu s Kometou již patří do dějin. Třetina nám nabídla dvě rozdílné poloviny, zatímco v té první byli aktivnější hráči Hradce, druhá desetiminutovka patřila i díky dvěma faulům Východočechů Brnu. Byli to ale Moravané, kdo byl blíž vedoucímu gólu, po ranách Radovana Pavlíka a Marka Ďalogy zvonila za Lukešem konstrukce svatyně Lvů. Na každý pád zatím sledujeme atraktivní pohledný hokej a můžeme se těšit na to, co nám přinesou další dvě části.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    S doznívajícím koncem prvního dějství se Hradeckým podařilo vytlačit soupeře ze třetiny a kotouč letí do pásma Komety.
     
    19:27
    O puk se bojuje u hrazení v pásmu Hradce. Moravané jej sice zvládli vydolovat, jenže v kombinaci si nakonec nerozuměli Tomáš Bartejs a Silvester Kusko, přihrávka prvního jmenovaného šla za paty jeho spoluhráče.
     
    19:17
    Po jedné další šanci jsme viděli na obou stranách, hokej se ke konci třetiny oproti jejímu začátku výrazně zlepšil a oba gólmani mají co dělat.
     
    19:05
    Do protiútoku mohl jít Cingel, který by šel sám na bránu, kdyby mu Oksanen neposlal příliš prudký kotouč, který centr Hradce nemohl dostihnout.
     
    18:27
    Kometa postavila přesilovku a přihrává si podél hrazení, rána Michala Krištofa z levé strany nebyla vůbec špatná, Lukeš ale vytasil skvělý zákrok lapačkou.
     
    18:07
    Brandon Magee se nyní tvrdě probíjel po levé straně až do brankoviště Mountfieldu, kde se srazil i s Lukešem. Následně reklamoval zásah do obličeje. Již předtím však s jeho počínáním nebyl spokojen Lev, který mu přijel vysvětlit, že fauloval první. Sudí trestat nebudou.
     
    17:37
    Ani tento pobyt Brňanů v prostoru před Lukešem nebyl příliš dobrý a Perret vyváží kotouč po pravé straně ven. Kometě se navíc nedaří vrátit do třetiny.
     
    17:19
    Východočechům se podařilo hodit puk přes všechny čáry, Kometa se s ním ale poměrně rychle zvládla vrátit přes útočnou modrou.
     
    17:01
    Kometa si zahraje podruhé za sebou v rychlém sledu početní výhodu. Na trestnou lavici usedne Radek Smoleňák, který odpyká trest pro hráčskou lavici Lvů za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    16:30
    Mountfield je kompletní, přesto se ještě kupředu vydal Radovan Pavlík, jenž střelou z pravé strany a z velkého úhlu orazítkoval vnější oblouk svatyně Hradce.
     
    16:05
    Filip Pavlík vybojoval kotouč v rohu kluziště, ale následně se mu ho nepodařilo vyhodit po hrazení. Následná střela od modré k Lukešovi neprošla, což si hráči Komety nějakou chvilku neuvědomovali a šťourali do betonů brankáře Hradce.
     
    15:44
    Marek Ďaloga si nyní sjel trochu na levou stranu a následně vyslal nepříliš prudký, zato milimetrově přesný projektil, který zazvonil o tyč za Lukešovými zády!
     
    15:26
    Moravané znovu sehráli přesilovku tak, že pálil od modré Vladimír Roth, jeho první pokus byl z pravé strany trochu nepřesný. Napodruhé pálil bek Komety z osy hřiště, jenže další super zákrok vytasil Štěpán Lukeš, jenž jeho ránu do sítě projít nenechal!
     
    15:05
    Brno dál motá svého soupeře v přesilovkovém vzorci. Osvědčený střelec Peter Mueller dostal kotouč na vrchol levého kruhu a okamžitě pálil, Lukeš ale přesun i zákrok zvládl a připisuje si jeden z důležitějších zásahů.
     
    14:26
    Kometa okamžitě postavila přesilovkový vzorec a Vladimír Roth pálil tvrdě z osy hřiště od modré čáry. Touš zastavila brusle Richarda Nedomlela a Lvi vyhodili.
     
    14:07
    Martin Štohanzl zbytečně fauloval v útočném pásmu za klecí Tomka jednoho ze soupeřů, kterému sáhl holí do obličeje a dostává dvě trestné minuty. První přesilovka zápasu pro Brno.
     
    13:45
    Po úvodním tlaku Východočechů je tu pasáž, ve které je lepší Kometa. Žabička z levé strany, kterou vyslal Zaťovič, však nemohla Lukeše zaskočit.
     
    13:27
    Buly před hradeckým gólmanem vyznělo v prospěch Mountfieldu. Lukáš Cingel zatáhl kotouč za vlastní klec a následně se ho snažil vyhodit po prknech, což se úplně nezdařilo, ale Lvi se i tak zvládli osvobodit.
     
    13:05
    Tomáš Bartejs vyslal z pravé strany od modré čáry tvrdý projektil, ten ale před klecí Hradce srazil do ochranné sítě holí Jeremie Blain, takže se po komerční pauze bude vhazovat opět před Lukešem.
     
    12:55
    Mountfield zahrál dvakrát rychle za sebou na zakázané uvolnění, další buly před Lukešem však zvládl vyhrát a nyní už bude moci poslat na led čerstvé síly.
     
    12:27
    Ahti Oksanen teď střílel z pravého hrazení a Tomek zvládl kotouč vyrazit jen před sebe! Christophe Lalancette nedokázal před odkrytou svatyní soupeře puk zpracovat a dopravit ho do sítě! Velká šance Lvů, která zůstala nevyužita.
     
    11:55
    Filip Pavlík vyhazuje ranou o hrazení puk z třetiny Mountfieldu. Tomáš Vincour se s pukem stihl rychle vrátit, ranou od pravého hrazení však naprosto minul.
     
    11:16
    Východočeši se znovu natlačili do třetiny protivníka a zašlápli kotouč na zadním mantinelu. První pokus o vyhození zastavil Gaspar, následně však musel útočnou modrou vyklidit.
     
    10:40
    Luboš Horký se prodral středem hřiště až do rohu za klec Lvů, kde byl ale úplně sám a puk pak jen nazdařbůh odevzdal obraně Hradeckých.
     
    10:05
    Mountfield následně opět zatlačil na svého soupeře, ale tentokrát neměl tlak delšího trvání. Pilaře zastavil v dalším výpadu na útočné modré Michal Gulaši čistým hitem.
     
    09:49
    Alexandre Mallet šikovně rozehrál z rohu hrací plochy a kotouč se po sérii odrazů ocitl v brankovišti Mountfieldu, kde ho musel Lukeš vyrazit do strany.
     
    09:38
    Buly před Tomkem dopadlo lépe pro hokejisty Hradce, ale Perret se z levé strany nedokázal probít do předbrankového prostoru, odkud by zakončoval.
     
    09:10
    Po dalším přerušení následuje komerční přestávka a úprava hrací plochy. Hala se mezitím už krásně naplnila a domácím fanouškům se zatím výkon jejich týmu líbí, takže ho mohutně povzbuzují i o pauze.
     
    08:38
    Nyní ale po levé straně vyrazil kupředu exhradecký Radovan Pavlík a ranou z levého kruhu orazítkoval břevno svatyně Mountfieldu!
     
    08:20
    Po dlouhé době se přerušuje po icingu Komety, který byl blízko několikrát, když Lvi zavřeli na delší dobu soupeře v jeho pásmu.
     
    07:58
    Jakub Orsava se nyní dostal do parádní palebné pozice na levém kruhu, odkud vyslal tvrdou střelu k vzdálenější tyči, kterou skvělým zákrokem rukou zastavil Tomek.
     
    07:29
    Hraje se opravdu dlouho bez přerušení. Na obranné modré se srazili Jank s Michalem Gulašim, oba těžkotonážníci jsou ale v pořádku.
     
    06:58
    Východočeši jsou v tlaku, další střelu z pravého kruhu předvedl před malou chvilkou Pilař, mířil ale dosti nepřesně a Kometa znovu lehce vyhazuje puk z třetiny.
     
    06:19
    První opravdu zajímavá šance Hradce! Kevin Klíma si najel na levou stranu a ostrou ranou prověřil Tomka, jenž zvládl touš jen vyrazit. S dorážkou přispěchal Blain, ale puk namířil jen do betonů gólmana Brna!
     
    05:38
    Zápas chytil hned na začátku pěkný spád, hrajeme delší dobu bez přerušení a rozrušení nyní vyvolal pád Tomka, který se snažil zpracovat touš nahozený Perretem na zadní mantinel. Brankář Komety přitom upadl, nic závažného se pak ale nedělo.
     
    05:09
    Jakub Lev zavezl touš do pásma Brna, kde se Hradec znovu snaží motat nohy svým soupeřům. Kombinace ale byla opět nepřesná.
     
    04:27
    Filip Pavlík vyvážel kotouč po levém hrazení, Luboš Horký jej ale natěsno dostoupil, takže bek Lvů volil zpětnou přihrávku na Kalinu.
     
    04:06
    Jank posunul na levém hrazení kupředu Cingela, jemuž ale zpracování na útočné modré příliš nevyšlo a Hradec tak puk lacino ztratil.
     
    03:39
    Pozor si však strážce svatyně Brna bude muset dávat nyní. Po zakázaném uvolnění jeho mužstva se bude vhazovat po jeho pravé ruce. Buly však vyhráli Moravané a vyváží touš z třetiny.
     
    03:16
    Dvakrát nyní pálil z levé strany od modré čáry Richard Nedomlel, ani jeden pokus však k Tomkovi neprošel, takže brankář Komety mohl zůstat v klidu.
     
    02:49
    Stále svírá Mountfield svého soupeře v jeho třetině. K zakončení se hráči Lvů ale nakonec nepropracovali, takže Kalina musí rozjet další výpad zpoza klece Lukeše.
     
    02:05
    Hradečtí se po vhazování zdržují v útočném pásmu, kde se snaží umotat svého soupeře přihrávkami podél modré čáry a hrazení.
     
    01:59
    Východočeši následně nahodili puk na pravé straně kupředu a Tomek jej raději před dojíždějícími soupeři ukryl pod lapačku. Buly po jeho levici.
     
    01:05
    Michael Gaspar uspěl v osobním souboji za vlastní klecí, kde zvládl odstavit protivníka tělem od těla a poslal hrací předmět po pravém hrazení z pásma.
     
    00:38
    Lukeš si připsal první dva lehčí zákroky, ten druhý po střele Rhetta Hollanda od levého hrazení. Gólman Lvů zvládl zasáhnout betonem.
     
    00:19
    Východočeši vyhráli úvodní vhazování a puk musel zastavovat Lukeš. O chvíli později prohodil kotouč do útočného pásma na pravé straně Jeremie Blain.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už provádějí tradiční rituály u svých branek, následně zůstávají na ledové ploše už pouze zahajovací formace a utkání bude moci za chvilku začít.
     
    Své 600. extraligové utkání odehrál na Spartě v dresu Hradce Králové Jakub Lev, jenž k této příležitosti dostává památeční dres z rukou generálního manažera mužstva Aleše Kmoníčka.
     
    Hokejisté Hradce Králové nastupují na ledovou plochu za potlesku tribun ČPP Arény. Hráči brněnské Komety přichází o chvilku později a oba celky se řadí na modré čáry ke vzájemnému pozdravu.
     
    Sudí jsou již na ledové ploše a do startu utkání zbývá necelých pět minut. Hlavní ještě zašli pozdravit pracovníku do boxu trestoměřičů a nyní již čekáme pouze na hráče obou celků.
     
    Změny na soupiskách

    Lvi svou sestavu oproti poslednímu duelu se Spartou příliš nezměnili. Hradec má jedinou personální změnu, když místo Patrika Lampera naskočí Christophe Lalancette.

    Kometa hlásí oproti předchozímu klání s Vítkovicemi jednu změnu v obraně, kde místo Dalimila Mikysky nastoupí Marek Ďaloga. V útoku budou scházet Marcel Haščák a Tomáš Šoustal, naopak k dispozici má trenér Jiří Kalous Tomáše Vincoura a Silvestra Kuska.
     
    Oba týmy již opustily hrací plochu, jen v brankovišti Hradce probíhá tradiční kámen, nůžky, papír o to, kdo odveze puky. Pomyslným rádoby vítězem se stal benjamínek sestavy Lvů Martin Štohanzl, jenž si vše trochu ulehčil, když tašku s kotouči odvezl jen na střídačku a následně spěchal za svými spoluhráči do kabiny.
     
    Necelá půlhodinka do startu duelu Mountfieldu s Kometou a já už vás mohu pozdravit přímo z královéhradecké ČPP Arény, která se pomalu začíná plnit otestovanými či očkovanými příznivci obou celků. Aktuálně sledujeme obě mužstva na ledové ploše při rozbruslení.

    Věřím, že jak diváci zde v hale, tak i vy již máte svou občanskou povinnost za sebou, nebo se na ni teprve chystáte. Poslední, co si k danému tématu dovolím poznamenat, je prosba, abyste nenechali své hlasy propadnout a k volebním urnám šli, jelikož pouze tak můžeme naši zem nasměrovat tou cestou, kterou chce přinejmenším většina z nás jít. Nyní se už ale pojďme věnovat pouze hokeji a utkání Lvů s Moravany!
     
    Dovolte mi, abych vám ještě jednou popřál krásný volební večer. Ať už se vám líbí čeština Andreje Babiše, dredy Ivana Bartoše, potterovské brýle Petra Fialy, červený svetr Jana Hamáčka, recepty Tomia Okamury či politická nesmrtelnost Vojtěcha Filipa, všichni jste zváni ke sledování dnešního hokejového klání mezi Hradcem Králové a Brnem, které začne přibližně za hodinu. Níže si již můžete prohlédnout úvodní sestavy, ve kterých oba celky nastoupí.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Orsava – Lev (A), Lalancette, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Koukal, Štohanzl.

    HC Kometa Brno: Tomek (Klimeš) – Ďaloga, Roth, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Bartejs – Mallet, Krištof, P. Mueller (A) – Zaťovič (C), P. Holík, L. Horký – Kusko, Kollár, R. Pavlík – Rákos, Magee, Vincour – Dočekal.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Frodl, Komárek.
     
    Sestavy z posledních utkání:

    Mountfield HK: Lukeš – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík, Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák, Cingel, Orsava – Lev, Koukal, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Pilař, Štohanzl, Lamper.

    HC Kometa Brno: Tomek – Bartejs, Roth, Kučeřík, Holland, Gulaši, Mikyska – Zaťovič, Holík, Mueller – Horký, Krištof, Vincour – Haščák, Kollár, R. Pavlík – Mallet, Rákos, Magee – Šoustal..
     
    Pikantní záležitost

    Speciální zápas čeká na Radovana Pavlíka. Ten sice z města pod Bílou věží odešel už loni, tehdy šlo ale jen o hostování, kdy byl na určitou dobu vyměněn za Marka Zachara do Liberce. Nyní se ale vrací na jemu velmi dobře známé místo poprvé jako kmenový hráč jiného celku, brněnské Komety.
     
    Vzájemné zápasy z loňské sezóny

    V předcházejícím ročníku vyzněly souboje Mountfieldu s Kometou v prospěch Hradce Králové. Lvi dokázali Brno třikrát porazit, z toho hned dvakrát na jeho vlastním kluzišti. Závěrečný duel sice patřil Moravanům, ale i tak zní bilance 9:3 na body pro Východočechy zřetelně lépe pro svěřence Tomáše Martince.

    1.12.2020 Mountfield HK – HC Kometa Brno 6:2
    17.1.2021 HC Kometa Brno – Mountfield HK 1:2
    9.2.2021 HC Kometa Brno – Mountfield HK 3:4
    28.2.2021 Mountfield HK – HC Kometa Brno 1:4
     
    HC Kometa Brno

    Moravanům patří v aktuálním ročníku extraligy až 11. příčka tabulky. Za deset zápasů zvládli nastřádat na své konto jen 13 bodů. Hůř jsou na tom pouze Litvínov, Zlín, Kladno a Vítkovice, které ale odehrály o čtyři zápasy méně a dá se tak očekávat jejich postup tabulkou vzhůru. Brňanům se tak v úvodu nové sezóny příliš nedaří, zaznamenali sice rovnoměrný počet výher i porážek, vítězství za tři body však doposud mohli slavit pouze dvakrát.

    Jak už napovídá odstavec výše, výsledková forma Komety je silně nevyrovnaná, což dokládá to, že z posledních pěti utkání odešla třikrát poražena, zatímco další dva souboje zvládla urvat ve svůj prospěch. Nejprve Moravané uspěli na kluzišti Plzně, kde v přestřelce urvali dva body po vyhraných nájezdech (6:5). Poté ale prohráli na ledě Sparty 2:3 v prodloužení a následně padli také doma s Českými Budějovicemi zřetelně 1:4. Jistá náprava přišla v Litvínově, kde Brňané zvítězili 4:3, pak ale znovu nestačili v domácím prostředí na Vítkovice, které z jejich hřiště odvezly všechny body za výhru 2:1. Svěřenci trenéra Kalouse tak potřebují šlápnout do pedálů, aby dostali svůj celek do klidného středu tabulky.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Východočeši se aktuálně nachází na příjemném 4. místě tabulky, když na své konto zvládli během deseti utkání zapsat 19 bodů. Většina celků, kterou jsou v tabulce nad Mountfieldem, má navíc odehráno o zápas víc. Naopak jeho nejbližší pronásledovatelé, Sparta a Olomouc, mají o jedno, respektive dvě utkání méně, takže ještě budou mít příležitost k tomu, aby Lvy přeskočili. Hradci ale na každý pád vyšel vstup do sezóny dobře, aby ale udržel krok s elitou, musí dnes bodovat s Kometou.

    Formu mají svěřenci Tomáše Martince skvělou, z posledních pěti duelů odešli hned čtyřikrát jako vítězové. Nejprve vyhráli na ledě Olomouci těsně 3:2, následně zvítězili ve východočeském derby. Hradec porazil Pardubice 5:2 a prodloužil svou nadvládu v regionu. Poté sice přišla porážka na kluzišti neoblíbeného protivníka, Plzně, kde Lvi podlehli 2:4. Pak se ale dostavily opět úspěchy, když nejprve v ČPP Aréně vynulovali dobře hrající Mladou Boleslav, kterou přemohli 2:0 a dva body získali i na Spartě, kde se jim podařilo přetlačit Pražany 3:2 po nájezdech. Zvládne Hradec i střetnutí s nepříjemnou Kometou a natáhne sérii neporazitelnosti na tři klání?
     
    Krásný dobrý podvečer přeji všem hokejovým příznivcům z hlavního města východních Čech. Tipsport extraliga nabrala v září obrátky a v říjnu zakončí první čtvrtinu, do té doby nám však ještě zbývá odehrát pár utkání. Dnes přichází na řadu kompletní 12. kolo, hrát se bude na sedmi stadionech po celé republice. My se detailně zaměříme na souboj, ve kterém od 18:00 přivítá Mountfield Hradec Králové na svém ledě celek HC Kometa Brno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 30. Cingel (F. Pavlík, Oksanen), 56. Lalancette (Gaspar), 58. Koukal


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Orsava – Lev (A), Lalancette, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Koukal, Štohanzl.
    HC Kometa Brno: Tomek (Klimeš) – Ďaloga, Roth, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Bartejs – Mallet, Krištof, P. Mueller (A) – Zaťovič (C), P. Holík, L. Horký – Kusko, Kollár, R. Pavlík – Rákos, Magee, Vincour – Dočekal.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Frodl, Komárek

    Diváci: 3828
    thejrc.org