Kazachstán – Finsko 0:2 (kon.) | Portugalsko – Lucembursko 5:0 (kon.) | Srbsko – Ázerbájdžán 3:1 (kon.)
Kosovo – Gruzie 1:2 (kon.) | Švédsko – Řecko 2:0 (kon.) | Bulharsko – Sev. Irsko 2:1 (kon.)
Litva – Švýcarsko 0:4 (kon.) | Ukrajina – Bosna 1:1 (kon.) | Dánsko – Rakousko 1:0 (kon.)
Faerské ostrovy – Skotsko 0:1 (kon.) | Izrael – Moldavsko 2:1 (kon.) | Albánie – Polsko 0:1 (kon.)
Anglie – Maďarsko 1:1 (kon.) | San Marino – Andorra 0:3 (kon.)
konec
Faerské ostrovy
0:1 (0:0)
Skotsko
Úterý 12.10.2021, 20:45 • Tórsvøllur, Torshavn • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Jóan Edmundsson jde ze hřiště a na pár minutek ho nahradí Klæemint Olsen.
     
    90+1
    Brandur Hendriksson nedovoleně zastavil Scotta McTominaye a ještě se s ním dostal do menší potyčky, za kterou vidí žlutou kartu.
     
    89
    Billy Gilmour má dnes odpracováno, zahodil tři velké šance. Místo něj jde na plac Liam Cooper.
     
    89
    Domácím fanouškům se to vůbec nelíbí a celkem jejich zlobu i chápu, nicméně po téměř dvouminutovém zkoumání videa došli sudí k názoru, že bylo vše v pořádku.
     
    87
    Ale pozor! Matej Jug bude vše zkoumat na videu, respektive jeho kolega videoasistent rozhodčího. Možná se jednalo o milimetrový ofsajd!
    86. Lyndon DYKES - 0:1
     
    86
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    Nathan Patterson dostal míč na pravou stranu a naservíroval opravdu krásný míč do pokutového území. LYNDON DYKES na malém vápně vystartoval na míč dříve než Odmar Faerø s Jóan Símun Edmundssonem a uklidil jej na bližší tyč mimo bezmocného Gestssona. Asistence: Nathan Patterson.
     
    83
    Ryanové Fraser a Christie jdou z placu, místo nich se zkusí s remízovým stavem něco udělat Nathan Patterson a Kevin Nisbet.
    80. Billy Gilmour se ani nyní neradoval
     
    80
    Billy Gilmour si počkal na hranici vápna, ajestli k němu spadne odražený míč, což se i stalo. Jóan Símun Edmundsson k němu včas nepřistoupil, takže záložník Skotska si připravil míč na střelu, jenže balon poslal znovu jen těsně vedle!
     
    79
    Domácí tým může ve druhém poločasu děkovat za bezbrankový stav brankáři Teituru Gestssonovi. Na centr Frasera z pravé strany si ve vápně hezky naskočil John McGinn, jenže i on hlavičkou nedokázal překonat devětadvacetiletého brankáře.
    76. Gilmour vynikajícího Gestssona nepřekonal
     
    76
    Billy Gilmour mohl rozseknout bezbrankový stav. Ári Jónsson nechtít přiťukl míč pro Lyndona Dykese, který jej bleskově poslal na Gilmoura. Ten se na pravé straně uvolnil a měl před sebou jen Teitura Gestssona, tváří v tvář ale brankáře Feařenů nepřekonal.
     
    67
    Dykes si ve výskoku pomohl rukou v obličeji tvrďáka Odmara Faera, který nyní leží na travnatém pažitu a zrovna u něj bych určitě neřekl, že něco přihrává. Zatímco k němu míří zdravotníci, Lyndon Dykes vidí žlutou kartu.
    65. Hansson mířil také vedle
     
    65
    Šance také na druhé straně. Gilli Rólantsson dostal výbornou přihrávku na pravé straně do běhu a našel na velkém vápně Hallura Hanssona, který z první zamířil také těsně vedle.
    63. Gilmour mířil jen těsně vedle
     
    63
    Ryan Fraser se na pravé straně výborně uvolnil, jenže i jeho centr nenašel nikoho ze spoluhráčů. Míč poté na druhé straně zastavil včas Tierney, v tísni ho poslal zpět do vápna a Dykes dal přihrávku proti noze na Billyho Gilmoura. Jeho střela z první šla těsně vedle pravé tyče domácích.
     
    59
    Střídá také další obránce Viljormur Davidsen, místo kterého jde na hřiště Petur Knudsen.
     
    58
    Je to tak, kulhající Heini Vatnsdal míří do zámezí a odkulhává na střídačku. Na jeho místo nastupuje Hørodur Askham.
     
    48
    O penaltu se nakonec nejedná, byť byl Christie zřejmě faulován. V počátku akce totiž přebíral skotský záložník míč v ofsajdu.
    48. Možný penaltový faul na Christieho
     
    48
    Bude se zkoumat video. Ryan Christie pláchl po levé straně, ve vápně udělal kličku Vatnsdalovi a ten ho poslal na zem.
    40. Faerøva střela byla zblokována na roh
     
    40
    Za vytrvalého povzbuzování diváků na téměř vyprodaném Torsvølluru vybojovali domácí další rohový kop. A mohlo být i lépe. Odvrácený centr se dostal na nohu Odmara Faera, který vystřelil a nechybělo moc, aby si Grant Hanley staril míč ke své pravé tyčce.
     
    39
    Po rohovém kopu se domácím podařilo dostat míč těsně za vápno a právě v tomto prostoru si Ryan Christie naskočil do Hallura Hanssona. Soupeře si osedlal jako koníka, možná si pomohl i trošku loktem a vidí žlutou kartu.
     
    24
    Po krátkém zkoumání videorozhodčího se pokračuje ve hře a třetí velkou šanci Faeřanů během pár minutek měl Sonni Nattestad, který si našel centr Gunnara Vatnhamara z pravé strany, jenže hlavičkoval těsně nad branku!
    24. Dvě dobré šance Faeřanů zlikvidoval Gordon
     
    24
    Velké šance také na druhé stranš. Ární Jónsson si totiž našel výborný centr na hranici penaltového puntíku a jen výborný zákrok Gordona zabránil případnému – a nikoliv překvapivému – vedení Faeřanů! K dorážce se dostal Viljormur Davidsen, jenž napral míč na branku, ovšem gólman klubu Hearts se opět vyznamenal!
    22. Scott McTominay si na Gestssona nepřišel
     
    22
    První slibná šance zápasu. Scott McTominay dostal přihrávku na pravou stranu před vápno. Naznačoval, že bude centrovat a poté zakončil na bližší tyč, kde brankář Teitur Gestsson reflexivně vykopl míč na rohový kop.

    Tomáš Lysý

    Branky: 86. Dykes (Patterson)

    Karty:   90+1. Hendriksson (FAO) – 39. R. Christie (SCO), 67. Dykes (SCO)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 15:10.
    Faerské ostrovy: Gestsson – Faerö, Vatnsdal (58. H. Askham), Nattestad – Rólantsson, G. Vatnhamar, Hendriksson, V. Davidsen (59. Knudsen) – Hansson (C), Edmundsson (90+5. K. Olsen), Jónsson.
    Náhradníci: Nielsen, Lamhauge – Danielsen, Bjartalid, S. Vatnhamar, K. Olsen, H. Askham, Jensen, Knudsen, Frederiksen, Agnarsson.

    Skotsko: C. Gordon – Hendry, G. Hanley, Tierney – Fraser (83. Patterson), McTominay, Gilmour (89. Cooper), Robertson (C) – J. McGinn – R. Christie (83. Nisbet), Dykes.
    Náhradníci: Kelly, McLaughlin – O'Donnell, C. McGregor, Ferguson, McKenna, Cooper, S. Armstrong, Turnbull, Nisbet, Patterson, McLean.

    Rozhodčí: Matej Jug – Matej Žunić, Robert Vukan (vš. Slovinsko)
    bahis siteleri