Zlín – Vítkovice 3:5 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 6:5 (1:0 po s.n.) | Kladno – Pardubice 1:4 (kon.)
Havířov – Liberec 2:4 (kon.) | HC Litvínov – Motor ČB 4:1 (kon.) | Třinec – Mladá Boleslav 5:2 (kon.)
Chomutov – Salzburg 2:1 (kon.) | Slavia – Plzeň 0:4 (kon.) | Jihlava – K. Vary 1:6 (kon.)
Sparta – Mountfield HK 1:0 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
EC Red Bull Salzburg
Pátek 15.10.2021, 18:00 • ROCKNET ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 10. kolo
Partner:
     
    58:43
    Domácí drželi několik vteřin Salcburk v jeho obranném pásmu, ale hosté v šesti nakonec vjeli do pásma, kde se dostali i ke střele, se kterou si ale Tuček poradil. Po následné strkanici před domácí brankou si hostující trenéři vyžádali oddechový čas.
     
    57:49
    Wolf spěchá na střídačku, hosté se budou snažit vyrovnat v šesti.
     
    57:07
    Piráti právě vstřelili branku!
    Stárka neproměněná příležitost mrzet nemusí, i když po ní schoval hlavu do dlaní. DAVID ČERNÝ krátce nato vjel po pravém křídle do pásma a střílel na bližší tyč. Napoprvé neuspěl, ale nakonec možná i zpoza brankové čáry odrazem o gólmana dostal puk do branky. Asistence: Tomáš Vyroubal.
     
    56:55
    Nahození Salcburku vyrazil Tuček před sebe, kde neuspěl jeden z hostujících útočníků s dorážkou. Hned z protiútoku jel sám na Wolfa Stárek, jenže nedal.
     
    50:26
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Jenže tam sebral puk MAXIMILIAN KIRCHEBNER, který se prokličkoval až do útočného pásma, kde vystřelil z vrcholu levého kruhu a překonal poprvé v utkání doposud bezchybného Tučka. Bez asistence.
     
    48:40
    Salcburk se rychle vymanil z defenzivy, jenže Sumpfova rána jen vyprášila Tučkův beton. Následně se hosté dopustili dalšího ofsajdu, po němž se před Wolfa prodral Jurak, avšak bekhendem znovu neuspěl.
     
    44:29
    Salcburk opět nezužitkoval dvě velké šance na vyrovnání. Macknerův únik na poslední chvíli zmařil Svoboda, který se jako první z Pirátů vrátil a sekl do Macknerovy hokejky v rámci pravidel. Hosté však udrželi pásmo a Hübner zakončoval z vrcholu brankoviště tečí nahození od modré. Tuček se na čáře roztáhl a nepustil puk do sítě.
     
    28:09
    Jelavic u pravé tyče chomutovské branky ukličkoval Tučka a už už zasunoval do prázdné branky. V posledním momentu plácl do puku v brankovišti Badinka, čímž odvrátil pohromu pro Piráty, kteří následně vyvezli puk do bezpečí.
     
    26:31
    Obrovskou šancí na vyrovnání pohrdl Bürgelt! Hostující útočník se octil úplně sám před odkrytou brankou poté, co Tuček vyrazil střelu z levého kruhu před sebe. Bürgelt však v jasné pozici vysoko přestřelil.
     
    18:03
    Piráti právě vstřelili branku!
    Z mírného tlaku Salcburku je nakonec první gól Chomutova. Čech poslal po pravé straně dopředu JANA VOSTIŇÁKA, který přesnou ranou otevírá skóre zápasu. Asistence: Ondřej Čech a David Černý.
     
    17:11
    Na zteč vyrazili i Chomutovští, jenže Šugárovu přihrávku z levé strany na osu sebrala hostující defenziva. Salcburk rychle otočil hru a na konci akce opět zvonila tyč za Tučkem. Stiegler dostal přihrávku na osu, ovšem mířil příliš přesně jen do brankové konstrukce.
     
    13:18
    Hry se rychle přesunu před Tučka, ovšem domácí vyhodili puk ze obranného pásma. Jejich počínání nakonec zakázaným uvolněním nebyl, z čehož po napadání salcburské rozehrávky mohli vytěžit gól. Vostiňák přihrával v situaci dva na jednoho na volného Černého, jenže na poslední chvíli padl na led hostující zadák Weber, jehož hokejka puk zastavila. Následně už si defenziva hostů poradila.
     
    05:39
    Tyč zvonila také za Wolfem. Šilar sice po vjetí do pásma nechal puk za sebou, jenže se ho zmocnil Svoboda, který ze spojnice vrcholů kruhů trefil pravou tyč Wolfovy branky.
     
    02:49
    Piráti předvedli po buly minelu v rozehrávce, po níž šel Sumpf sám na Tučka, ale bkehendový blafák v první gól neproměnil. Domácí následně vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    02:28
    Festival zahozených šancí pokračuje znovu před chomutovskou brankou. Kerber se ocitl sám mezi kruhy, měl dostatek času i prostor zamířit, ale Tuček ho vychytal.
     
    01:59
    Také na druhé straně mohlo dojít k otevření skóre. Šugár se prokličkoval až před Wolfa, jehož však nepřekonal.
     
    00:36
    První velká příležitost na straně hostů. Vinzens dostal mezi kruhy přihrávku, ovšem z dobré pozice trefil jen tyč.

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 19. Vostiňák (Čech, Černý), 58. Černý (Vyroubal) – 51. Kirchebner


    Piráti Chomutov: Tuček (Pecháček) – Petrásek, Cestr, Janda, Pavlák, Dominik Badinka – P. Šugár, T. Šilar, Stárek, Čech, Jurak, T. Svoboda, Vostiňák, Adam, Černý, Vyroubal, F. Döring.
    EC Red Bull Salzburg: Wolf (Clara) – Rafalski, Sinn, Weber, Kerber, Hübner, Winkelmann, Kirchebner – Sumpf, Jelavic, Eckl, Stiegler, Bürgelt, Mackner, Vinzens.

    Rozhodčí: Hlinka – Tichý, Pěkný
    bahis siteleri