Buffalo – Vancouver 5:2 (kon.) | Montreal – San Jose 0:5 (kon.) | New Jersey – Seattle 4:2 (kon.)
Pittsburgh – Dallas 1:2 (1:2 po s.n.) | Washington – Colorado 6:3 (kon.) | Tampa – Florida 1:4 (kon.)
Detroit – Columbus 4:1 (kon.) | Chicago – NY Islanders 1:4 (kon.) | Nashville – Los Angeles 2:1 (kon.)
Minnesota – Winnipeg 6:5 (po pr.) | Edmonton – Anaheim 6:5 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Florida Panthers
Středa 20.10.2021, 01:08 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší hokejové ligy světa, u zápasu mezi Tampou Bay Lightning a Floridou Panthers.
     
    Tampa Bay Lightning

    Tampa Bay je v posledních dvou letech králem NHL. V loňském roce se jí povedla úspěšná obhajoba, nenechala se rozhodit ani netradičním systémem, kdy týmy byly rozřazeny do divizí. V té Centrální obsadili Bolts třetí příčku, takže osmifinálovou sérii s Floridou začínali venku. Ani tato skutečnost pro ně nebyla problémem postoupili výsledkem 4:2 na zápasy. Ve čtvrtfinále proti Carolině utrpěli dokonce jen jednu porážku. Nejvíce práce měli svěřenci kouče Coopera v semifinále, New York Islanders udolali až v sedmi zápasech. Ve finále proti Montrealu prohráli jen jednou.

    V přípravě na novou sezónu odehrála Tampa sedm zápasů s negativní bilancí tří vítězství a čtyř porážek. První ostrý zápas Cooperova družina nezvládla a prohrála vysoko 2:6 s Pittsburghem, chuť si následně spravila vítězstvími 7:6 nad Detroitem po prodloužení, v nastaveném čase porazila i Washington, a to 2:1.
     
    Florida Panthers

    Jak již bylo zmíněno, tak Floridě ukončil loňskou sezónu dnešní soupeř. Panteři nedali pozdějšímu mistrovi nic zadarmo a dvakrát dokázali zvítězit, ale nakonec se museli přes kontantně lepším výkony podávajícím týmem sklonit.

    Svěřenci trenéra Quennevillea vstoupili do přípravy ve velkém stylu, když opanovali prvních pět zápasů, pak ale dvakrát za sebou prohráli, v obou případech s Tampou. Úvodní dvě utkání nového ročníku NHL Panteři zvládli vítězně, když porazili po prodloužení 5:4 Pittsburgh, načež rozstříleli 5:1 New York Islanders, hattrickem se v tomto střetnutí blýskl Sam Bennett.
     
    Česká a slovenská stopa

    Erik Černák (TBL)
    Ondřej Palát (TBL)
    Jan Rutta (TBL)
    Andrej Šustr (TBL)
    Radko Gudas (FLA)
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Andrej Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Šustr, Sergačjov – Perry, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn – M. Joseph, Colton, Maroon – Raddysh, Bellemare, Katchouk.

    Florida Panthers: S. Knight (Bobrovskij) – Ekblad, Weegar, Gudas, Forsling, Montour, Connauton – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Tippett, S. Bennett, Huberdeau (A) – S. Reinhart, A. Lundell, Vatrano – Hörnqvist (A), J. Thornton, Marchment.

    Rozhodčí: McIsaac, O'Rourke – Smith, Kovachik.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Tampou a Floridou je v plném proudu! Úvodní buly opanoval Brayden Point, takže mohou útočit domácí.
     
    00:41
    Jenže přišla chyba v rozehrávce a dopředu prosto vystartoval Aleksander Barkov. Zkusil se prokličkovat mezi dvěma obránci, neuspěl.
     
    01:22
    Corey Perry obdržel parádní nahrávku napříč útočným pásmem do pravého kruhu. Střílel forhendem po rychlém zpracování a jen těsně přestřelil.
     
    01:53
    Tlak Bolts pokračuje. Point si vyměnil kotouč s Palátem, centr elitní formace posléze natáhl ke střele zápěstím a trefil Knighta do výstroje.
     
    02:32
    Panteři nezapomněli útočit. Po levém mantinelu viděl volné místo Anthony Duclair a nechybělo moc, aby se prohnal za Sergačjova a ujel do úniku.
     
    02:55
    Ukázal se další z početné české enklávy v Tampě, a sice Andrej Šustr. Výborně vystál Verhaegheho a nedovolil mu zakončení.
     
    03:18
    Victor Hedman tradičně patřím zein nejproduktivnější beky celé soutěže, a to letos potvrzuje, ve třech zápasech nasbíral pět asistencí. Nyní první gól nepřidal, příklepem přestřelil.
     
    03:45
    Zajímavě se Aaron Ekblad obtočil kolem Rutty, ale dál se ofenzivně laděný bek, stopku mu vystavil čistým hitem Ryan McDonagh.
     
    04:35
    První přesilovou hru zápasu si vyzkouší hostující mužstvo. Dvě minuty za přeseknutí Barkovovy hole vyfasoval slovenský bek Erik Černák.
     
    04:46
    Úvod početní převahy Floridě vůbec nevyšel. Faulovaný finský útočník nezvládl vyhrát buly, přes všechny čáry pak vyhazoval Hedman.
     
    05:14
    Napodruhé se hostující celek v útočné třetině udržel. Více volného prostoru využil k zakončení Ekblad, střelu zápěstím udržel Vasilejvskij ve výstroji.
     
    05:57
    Pěknou svižnou kombinaci na jeden dotek zakončoval střelou z voleje Jonathan Huberdeau. Andrej Vasilevskij se skvěle přesunul a zakročil levým betonem.
     
    06:29
    Ruský obr v bráně Tampy úřaduje. Výborně zmenšil střelecké úhel Bennettovi, autor hattricku z minulého utkání si na další kousek ještě musí počkat.
     
    06:58
    Panteři sice v posledních minutách byli aktivnější, stále si ovšem musí dávat pozor i na defenzivu. Do ní zkusil proniknout Stamkos, ale neprodral se za záda Tippetta.
     
    07:08
    Útok Bolts zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Victor Hedman sice našel dlouhým pasem Cirelliho, ten ale zpracovával až v útočném pásmu.
     
    07:34
    I přes veškeré úsilí se Janu Ruttovi nepovedlo udržet útočnou třetinu. Carter Verhaeghe mu prohodil puk šikovně mezi bruslemi.
     
    08:21
    Odvážnou kličkou se Anthony Duclair protáhl kolem McDonagha a z pravého kruhu natáhl ke střele zápěstím. Vasilevskij střelci zmenšil střelecký úhel a puk schoval ve výstroji.
     
    08:40
    Gólman Tampy si na nedostatek práce stěžovat nemůže. Znovu úřadoval, když špičkou pravého betonu vyrazil tvrdou střelu Radka Gudase.
     
    09:03
    Tentokráte práci za brankáře odvedl Victor Hedman. Švédský zadák zaklekl do střely Lundella a zblokoval jeho pokus do ochranné sítě.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:32
    Za brankou soupeře úřadoval Anthony Cirelli. Zkusil se vytočit a zasunout kotouč k bližší tyčce, nicméně narazil na Knightův beton.
     
    10:11
    Tlak domácího mužstva pokračuje. Od pravého mužstva nahazoval Andrej Šustr a Alex Killorn tečoval těsně vedle levé tyčky.
     
    10:45
    Další střela, a to pro změny o Sergačjova z levé strany. Nikdo se k teči neměl, Knight proto snadno zakročil vyrážečkou.
     
    11:12
    Chybu v rozehrávce domácí nevyužili. Ross Colton hledal před branku najíždějícího Raddyshe, pasu na něj zabránil padající Reinhart.
     
    11:44
    Tak Bolts se stupňuje. Tlak v útočném pásmu vyvinula i druhá útočná formace, Steven Stamkos pálil forhendem nad horní tyč.
     
    12:20
    Brandon Montour mohl střílet, ale ještě volil nahrávku do lepší pozice bruslícímu Barkovovi, ten forhendem zvedl kotouč příliš vysoko.
     
    12:46
    Oba gólmani zůstávají bezchybní. Spencer Knight velmi dobře viděl na tvrdou ránu Josepha z levého kruhu, zasáhl lapačkou.
     
    13:17
    Nyní měl hostující gólman i notnou porci štěstí. Z levého kruhu zajímavě vypálil Colton a trefil vnější stranu pravé tyče.
     
    13:49
    Spencer Knight udržel nahození Michaila Sergačjova v lapačce, následuje komerční přestávka. Oba celky tak mají prostor k načerpání sil do závěru úvodního dějství.
     
    14:23
    I se štěstím hosté udrželi kotouč v útočné třetině. Pod tlakem dokázal nahodit Sam Reinhart, Vasilevskij dlouho letící puk schoval v lapačce.
     
    14:45
    Po levém mantinelu se rozjel Frank Vatrano. Před bránu jej nepustil Victor Hedman, za bránou ho posléze zpacifikoval Jan Rutta.
     
    15:10
    Boris Katchouk se těžce zvedá z ledu. Důvodem je ukázková sekera od Joe Thorntona, který si už odjíždí odpykat na lavici hanby dvě minuty.
     
    15:36
    Naprosto zbytečného faulu se dopustil ve středním pásmu Anton Lundell, když mimo hlavního dění hry přidržel Ondřeje Paláta. Panteři se budou bránit ve třech!
     
    16:05
    Po vyhození Ekblada vystartoval z brány Andrej Vasilevskij, aby zabránil v úniku Barkovovi. A počínal si s velkou jistotou, u pravého mantinelu našel volného Hedmana.
     
    16:31
    Dlouhou kombinaci zakončil Steven Stamkos nepovedenou střelou zápěstím. Trefil do chráničů Reinharta, načež kotouč opustil útočné pásmo Tampy.
     
    17:14
    Hosté ve čtyřech! S koncem Thorntonova trestu pálil z levého kruhu příklepem Ross Colton, Knight přispěchal s pravým betonem.
     
    17:42
    Bolts nevyužili dvojnásobnou přesilovku a mohli pykat! Do brejku totiž vystartoval druhý vyloučený Anton Lundell, v samostatném úniku ovšem neuspěl, Vasilevskij si pohlídal mezeru mezi betony.
     
    18:13
    Ruský brankář si může odškrtnout další úspěšný zákrok. Lapačkou máchl proti střele Weegara a černou gumu v ní posléze našel.
     
    18:39
    Střelu Aleksandera Barkova zpomalil zakleknuvší Andrej Šustr.Vasilevskému tím výrazně usnadnil práci, protože kotouč letěl hodně pomalým tempem.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:20
    Ještě ze středního pásma vypálil Michail Sergačjov. Spencer Knight zůstal v pozoru a pohlídal si menší mezírku mezi betony.
     
    19:42
    Situaci tři na tři řešil Anton Lundell střelou zápěstím. Andrej Vasilevskij vyrazil kotouč příhodně pro Reinharta, jehož pokus bekhendem skončil v boční síti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 12.
     
    První třetina zápasu mezi Tampou a Floridou branku nenabídla. Více ze hry má domácí favorit, ale utkání zatím kralují gólmani, kteří za svá záda nepustili jediný puk. Bolts měli velkou šanci ujmout se vedení v dlouho trvající přesilovce pěti proti třem, avšak hosté se ubránili na jedničku. Po skončení trestu naopak vystartoval do brejku navrátilec z trestné lavice Anton Lundell, ale ani on nedokázal pohnout s bezbrankovým stavem.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:02.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina má za sebou první vteřiny, tak pojďme na ni! Aleksander Barkov vyhrál buly, sám pak ale způsobil přerušení hry z důvodu ofsajdu.
     
    20:31
    Jonathan Huberdeau chyboval v obranném pásmu, čehož na modré využil Jan Rutta. Po mantinelu nahrál za bránu Killornovi, ten nevyzrál na Weegara.
     
    21:11
    V akci znovu Ondřej Palát. Akci tří proti třem vyřešil nahozením před bránu, kde v souboji hokejek Radko Gudas přetlačil Stamkose.
     
    21:29
    Krátce po vhazování v útočném pásmu střílel z vrcholku pravého kruhu Michail Sergačjov. Spencer Knight povyjel a vyrážečkou odrazil černou gumu do rohu kluziště.
     
    22:03
    Ve středním pásmu nabral velkou rychlost Sam Reinhart. Z levého kruhu vystřelil zápěstím, puk proletěl o pár decimetrů nad břevnem.
     
    22:47
    Taylor Raddysh se nenechal rozhodit dotírajícím Lundellem. Naopak zadovkou uvolnil Katchouka, střelu z voleje Knight pohlídal.
     
    23:05
    S rozehrávkou dlouho váhajícího Aarona Ekblada do stal do úzkých Patrick Maroon. Hostující bek si nakonec poradil, po mantinelu zapojil do hry kolegu z obrany Weegara.
     
    23:48
    Další útočnou akci Bolts rozjel Jan Rutta. Do jízdy nahrál Killornovi, jenž si věřil na Radka Gudase, za záda mohutného Čecha se ovšem neprodral.
     
    24:11
    Druhou početní převahu si vyzkouší Panteři z Floridy. Opakoval se souboj Killorna s Gudasem, první jmenovaný si přitom pomohl držením, což pozornosti rozhodčích neuniklo.
     
    24:25
    Místo kombinace hostujícího celku vystartoval za obranu Ondřej Palát. V posledním okamžiku zareagoval Aaron Ekblad, vysoký oblouček Hedmana schoval do rukavice a rychle puk vyklepal pod vlastní hokejku.
     
    25:32
    To se nepovedlo. Dlouho bruslil s kotoučem na holi Carter Verhaeghe, až na krátkou vzdálenost překvapil nahrávkou Weegara, puk vyletěl z útočné třetiny.
     
    25:51
    Patric Hörnqvist nabruslil do útočné třetiny a nahodil zápěstím za bránu. Mezitím ztratil kontrolu nad svým tělem Erik Černák, jenž skončil v bráně, kterou posunul.
     
    26:12
    Florida právě vstřelila branku!
    Jak je to jednoduché! Po vyhraném buly Lundella Reinhart posunul puk do pravého kruhu volnému BRANDONU MONTOUROVI a kanadský bek forhendovou střelou k bližší tyči našel mezeru mezi levou rukou a betonem Vasilevského. Asistence: Sam Reinhart a Anton Lundell.
    26:12 Brandon MONTOUR - 0:1
     
    27:01
    Komplikace domácích nekončí. Do útočného pásma najel Sam Reinhart, jehož zezadu zahákoval Brayden Point, elitní centr proti trestu ani neprotestoval.
     
    27:12
    Pantery dělily od navýšení náskoku centimetry! Znovu jsme měli možnost vidět střelu z pravého kruhu, tentokráte od Sama Bennetta. Vasilevského zachránila levá část brankové konstrukce.
    27:12 Bennett orazítkoval levou tyč
     
    28:00
    Od modré střílel Aaron Ekblad. Andrej Vasilevskij toho moc neviděl, přesto černou gumu lapačkou vyrazil alespoň do rohu kluziště.
     
    28:33
    Gólman Tampy při rychlém přesunu k pravé tyči vyhodil bránu ze svého postavení. Hráči v bílém se dožadovali trestu za zdržování hry, rozhodčí se rozhodli Vasilevského netrestat.
     
    29:05
    Druhá přesilová hra Panterů je minulostí, nyní se jim skórovat nepodařilo. Každopádně vedou a určitě udělají všechno pro to, aby náskok udrželi až do závěrečné sirény.
     
    29:36
    Anthony Cirelli v pádu zkusil poslat touš do úniku Killornovi. Brandon Montour ovšem s touto možností počítal a zamezil hrozícímu nebezpečí.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. K vidění byl zatím jediný gól, který v početní převaze vstřelil Brandon Montour, obhájce Stanley Cupu je tak možná poněkud překvapivě ve ztrátě.
     
    30:42
    Skvělá nahrávka do úniku, jenže Patrick Maroon příliš dlouho zpracovával a ztratil rychlost. Nakonec jej rozhodil dotírající Duclair, takže vůbec nedošlo ke střele.
     
    30:57
    Šance na vyrovnání, Tampa si zahraje druhou přesilovou hru. Ve středním pásmu se pravou rukou ohnal za sebe Owen Tippett, přičemž loktem smolně zasáhl poblíž stojícího Ruttu.
     
    31:19
    Victor Hedman naznačil střelu, aby nakonec nahrál do levého kruhu Killornovi. Střelu po ledě Specner Knight pohlídal a zakročil pravým betonem.
     
    31:47
    Velkou příležitost měl kapitán Steven Stamkos. Volného prostoru využil k natlačení se před bránu a následnému zakončení. Knight jeho pokus pouze vyrazil, i s pomocí Gudase společnými silami zabránili v úspěšné dorážce Cirellimu.
     
    32:33
    Domácím se daří v početní převaze vyvíjet velký tlak na protivníka, avšak vyrovnání nepřichází. A to ani po ráně Sergačjova, Knight zasáhl pro změnu levým betonem.
     
    32:59
    Přes dvojici hokejistů Victor Hedman nepropasíroval kotouč až k Palátovi. Aaron Ekblad vyhodil a hosté mohou vystřídat.
     
    33:30
    Hra již pokračuje v pěti na obou stranách. Anthony Duclair hledal za obranou Aleksandera Barkova, tomu zabránil v úniku pozorným zákrokem Andrej Šustr.
     
    33:47
    Tentokráte vzal Duclair zodpovědnost sám na sebe. Tělem odmítl Hedmana a natlačil se před bránu, ale těsně před zakončením mu touš vyrážečkou vypíchl Vasilevskij.
     
    34:20
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Od modré čáry nahazoval Gustav Forsling, tečující Sam Bennett nasměroval puk vedle levé tyče.
     
    34:47
    Domácí jsou nyní po velkým tlakem. Příležitost vyhodit měl Ryan McDonagh, jenže černá guma mu sjela z čepele hole, načež se jí zmocnil Mason Marchent.
     
    35:23
    V pravém kruhu zůstal úplně volný Sam Bennett. Mohl si dovolit puk zpracovat, načež střílel k bližší tyči, Vasilevskij včas vytrčil levé rameno.
     
    35:55
    Buly v obranném pásmu zvládl Brayden Point. Jan Rutta posléze musel rychle jednat, zvolil vysoký oblouček do středního pásma.
     
    36:18
    Jonathan Huberdeau se nenechal rozhodit trojicí protihráčů a přenesl hru k levému mantinelu na Barkova, jemuž se nalepil touš na čepel hole, proto rána postrádala na kvalitě.
     
    36:38
    Bude Florida pykat za nedovolený zákrok Sama Reinharta v útočném pásmu? Kanadského útočníka rozčílil tvrdý hit Josepha na jeho osobu, načež mu sekl do hokejky.
     
    37:02
    Hostující defenziva si vůbec nevšimla Stamkose, který po průnikovém pasu postupoval sám na gólmana. Při forhendovém blafáku ztratil stabilitu a skončil na ledě, takže k zakončení vůbec nedošlo!
    37:02 Stamkos při blafáku ztratil stabilitu, takže vůbec nezakončil
     
    37:39
    Na druhou stranu vystartovali hosté ve dvou proti dvěma. Carter Verhaeghe neměl ostatečnou rychlost a byl si toho vědom, proto vsadil na jistotu a u mantinelu pošetřil cenné vteřiny.
     
    38:13
    Od pravého mantinelu nebezpečně střílel Ondřej Palát. Viděl prostor u bližší tyče, avšak Spencer Knight jej zakryl, puk ukryl v lapačce.
     
    38:40
    Přesilová hra Tampy je pryč. Dobrou příležitost měl ještě z pravého kruhu Corey Perry, ani on však forhendovou střelou nenašel na Knighta recept.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:21
    Tlak Bolts pokračuje. Z levého kruhu střílel příklepem Ryan McDonagh, černá guma prosvištěla o kousek vedle levé tyče.
     
    39:48
    Po další střele McDonagha měl Spencer Knight velké problémy. Kotouč mu propadl mezi betony a měl velké štěstí, že se posléze zastavil a nikdo z protihráčů jej nezametl za jeho záda. Nakonec jej zalehl sám gólman.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 16 – 21.
     
    V prostředním dějství se skóre konečně pohnulo, do závěrečné dvacetiminutovky půjde v lepší náladě hostující Florida. Ráz střetnutí udává situace z 27. minuty, kdy po vyhraném vhazování a nahrávce Reinharta skóroval v přesilové hře střelou z pravého kruhu Brandon Montour. Domácí měli hned několik příležitostí vrátit výsledek do nerozhodného stavu, ale zatím se trápí v koncovce, k čemuž velkou měrou přispívá i skvěle chytající Spencer Knight.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Florida bude dělat všechno pro to, aby udržela, případně ještě navýšila jednobrankové vedení. Proti obhájci titulu to ovšem nebude mít vůbec jednoduché.
     
    40:36
    První útok Tampy v rámci závěrečného dějství se setkal s neúspěchem. Brayden Point viděl Stamkose, avšak adresoval mu nepřesnou nahrávku.
     
    41:21
    Na druhou stranu se rozjel Aleksander Barkov. Zkusil si prohodit kotouč mezi bruslemi Hedmana, švédský bek se nachytat nenechal.
     
    41:55
    Od Reinharta obdržel parádní nahrávku mezi kruhy Anton Lundell. Fin si nelámal hlavu se zpracováním a z první vstřelil forhendem do vyrážečku Vasilevského.
     
    42:09
    Andrej Vasilevskij drží šance Tampy na body! Skvěle se přesunul proti nahrávce Reinharta z pravé strany na střed, načež pravou rukou zastavil střelu Kevina Connautona směřující do sítě.
    42:09 Proti střele Connautona se blýskl Vasilevskij
     
    42:36
    Tampa právě vstřelila branku!
    Opět se vyplnilo staré známé pořekadlo nedáš – dostaneš! Connauton neuspěl a následná domácí akce skončila vyrovnávacím gólem! BRAYDEN POINT vypálil kousek za modrou čárou tvrdou střelu forhendem, Knight za pukem natahoval vyrážečku marně. Asistence: Victor Hedman a Jan Rutta.
    42:36 Brayden POINT - 1:1
     
    43:40
    Florida právě vstřelila branku!
    Dlouho se domácí z vyrovnávací trefy neradovali! Vasilevskij si poradil se střelou od modré čáry i pokusem Verhaegheho z otočky, avšak pak se hrací předmět odrazil k levé tyči na hůl ALEKSANDERA BARKOVA, na jeho projektil již brankář neměl nárok. Asistence: Carter Verhaeghe.
    43:40 Aleksander BARKOV - 1:2
     
    44:30
    Vrátit stav do vyrovnané podoby chtěl Mathieu Joseph. V plné rychlosti však zapomněl vystřelit, Spencer Knight mohl zůstat klidným.
     
    45:17
    Tampa znovu navštívila útočné pásmo. Po chvíli váhání Ryan McDonagh nahrál do levého kruhu Ondřeji Palátovi, ten zamířil mimo tři tyče.
     
    45:59
    Do ofenzivy se zapojil i slovenský obránce Erik Černák. Jeho nahození lehce tečoval Brayden Point, Knight udržel hrací předmět před brankovou čárou.
     
    46:11
    Ihned po buly střílel tvrdě od modré čáry Victor Hedman. Spencer Knight byl připraven a levým betonem odkopl puk do bezpečí.
     
    46:30
    Radko Gudas sice zblokoval střelu, ovšem puk odrazil jenom do brankoviště. Následně se strhla velká bitva o černou gumu, kterou ukončil Knight, vsedě ji schoval pod tělem.
     
    47:22
    Dobře naladěný Spencer Knight neměl žádný problém ani s dělovkou Michaila Sergačjova, tu odpálil za bránu vyrážečkou.
     
    47:48
    Na druhé straně Aaron Ekblad napříč útočným pásmem nabil Weegarovi, ten vyslal střelu forhendem do před bránou stojícího spoluhráče Marchmenta.
     
    48:23
    Vysoký oblouček Joea Thorntona doputoval až k Vasilevskému, který nikým neatakován posunul puk Hedmanovi. Domácí začínají o vlastní brány.
     
    48:41
    K asistenci chtěl Jan Rutta přidat vstřelený gól. Zpracoval si puk a vystřelil forhendem od modré, mezeru mezi Knightovými betony nenašel.
     
    49:12
    Pod tlakem Radko Gudas dlouho neotálel a přes celé kluziště vyhodil na zakázané uvolnění. Hostující pětice má alespoň pár vteřin na vydechnutí.
     
    49:39
    Brayden Point se obtočil kolem Montoura a nahrál za sebe Stamkosovi, jehož projektil směřující do horní poloviny brány Knight zastavil pravým ramenem.
     
    49:49
    Přesilová hra pro Tampu, dokáží domácí hokejisté podruhé srovnat? Carter Verhaeghe při bekhendovém vyhození nešťastně podrazil Killorna, i takové zákroky muži v pruhovaném musí trestat.
     
    50:21
    Úvod hry ve čtyřech zvládli Panteři na jedničku. Nejprve vyhodil Aaron Ekbla, následně MacKenzie Weegar nepustil do útočné třetiny Stamkose.
     
    50:47
    Do třetice se domácí dočkali. Z levého kruhu střílel Stamkos a Knight zakročil levým betonem, následně Floridu osvobodil Connauton.
     
    51:25
    Další akci domácí až přehnaně překombinovali, kýženého vyrovnání se nakonec stejně nedočkali. Ránu Perryho obětavě zblokoval Ekblad ke spoluhráči.
     
    51:50
    Hosté v plném počtu! Důležitá dvouminutovka pro hostující mužstvo, které je zase o krůček blíže třetímu vítězství v sezóně.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:16
    Hokejisté v modrých dresech ovšem bojují, soupeři nedávají ani centimetr volného ledu. Tlak v útočném pásmu rozpoutává třetí lajna.
     
    52:44
    Po chybné rozehrávce Maroona zkusil ujet do úniku Carter Verhaeghe, avšak výborně zareagoval Andrej Šustr, jenž soupeři zkřížil cestu a v souboji jeden na jednoho uspěl.
     
    53:00
    Brayden Point se po pravém mantinelu prodral až do kruhu. Zkusil forhendové zakončení na zadní tyč, cílový prostor minul o pár decimetrů.
     
    53:19
    Florida právě vstřelila branku!
    ANTON LUNDELL svým premiérovým gólem v NHL výrazně přibližuje Floridu vítězství! Natlačil se mezi dva obránce, aby si následně vyměnil kotouč s Reinhartem a ránou z pravého kruhu prostřelil přesouvajícího se gólmana. Asistence: Sam Reinhart a Mason Marchment.
    53:19 Anton LUNDELL - 1:3
     
    54:02
    Pokud Tampa ještě chce pomýšlet na bodový zisk, měla by nabídnutou přesilovou hru využít. Za katr usedl Kevin Connauton za krosček.
     
    54:35
    Slabé zakončení Hedmana zblokoval Aleksander Barkov pod vlastní hokejku. Párkrát s kotoučem zakvedlal, až potom vyhodil.
     
    55:24
    Hosté ubránili v oslabení minutu a půl, přičemž Spencer Knight během této doby nemusel čelit jediné střele. Domácí se v kombinaci trápí.
     
    55:47
    Panteři dokonce mohli v početní nevýhodě definitivně rozhodnout o vítězství. Anton Lundell v přečíslení vybídl k zakončení Cartera Verhaegheho, střelu z levého kruhu k bližší tyči zastavil Vasilevskij.
     
    56:05
    Kevin Connauton je zpátky na ledě. S jeho návratem na led nebezpečně střílel Victor Hedman. Knight jeho střelu vyrazil, dorážkám zabránil Gudas.
     
    56:28
    Domácí vybojovali vhazování v útočné třetině, a to je jasný signál pro Andreje Vasilevského, který opustil bránu a pustil na led šestého bruslaře v modrém dresu.
     
    57:01
    Spencer Knight si nebyl vůbec jistý, jestli kotouč drží mezi betony a domácí hráči si toho byli moc dobře vědomi. Na gólmana vyvinuli velký tlak a dotlačili ho skoro až do brány, nicméně ani tak se puk neobjevil.
     
    57:25
    Domácí se drží v útočném pásmu. Steven Stamkos nahrál napříč útočným pásmem Pointovi, jeho tvrdá rána zvolnila jenom boční síť.
     
    57:54
    Florida právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Barkov využil volnějšího prostoru ve středu hřiště k proniknutí do středního pásma, načež předal touš ANTHONYMU DUCLAIROVI. Kanaďan krátce po přejetí útočné modré čáry bekhendem zamířil do odkryté svatyně neomylně. Asistence: Aleksander Barkov a Gustav Forsling.
    57:54 Anthony DUCLAIR - 1:4
     
    58:42
    Alespoň snížit porážku zkusil Pierre-Édouard Bellemare. Francouzský forvard se natlačil před bránu, ale Knight jej vystál a změnu skóre nepřipustil.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    59:26
    Zápas se podle očekávání už jen dohrává. Za bránou několik vteřin pobyl Radko Gudas přičemž se jej žádný ze soupeřů nevydal napadat.
     
    59:47
    Po levém mantinelu ještě najel do útočného pásma Anton Lundell, ale dlouho se v tomto prostoru nezdržel, zpětný pas poslal na hůl Forslinga.
     
    Konec zápasu.
     
    Florida nenašla přemožitele ani ve třetím utkání nové sezóny, na ledě obhájce Stanley Cupu, Tampy Bay, zvítězila 4:1.

    Po bezbrankové první třetině se v prostředním dějství hnulo skóre alespoň jednou, Pantery poslal do vedení obránce Brandon Montour. Domácí v úvodu třetí části srovnali zásluhou Braydena Pointa, ale hned minutu po inkasované brance vrátil hostům náskok Aleksander Barkov a v 54. minutě jej svým premiérovým gólem v NHL vylepšil jiný Fin Anton Lundell. Bolts ještě v závěru zkusili powerplay, ale nedočkali se ani snížení, gólem do prázdné brány naopak pečetil vítězství Floridy Anthony Duclair.

    Svěřenci kouče Quennevillea se díky vítězství posunuli do čela Východní konference o skóre před Buffalo a Pittsburgh, Tampa je se ziskem čtyř bodů až dvanáctá.
     
    Utkání přihlíželo 19 092 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 31 – 32 | Přesilová hra: 0/6 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Andrej Vasilevskij (TBL) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3%, odchytal 57:45
    Spencer Knight (FLA) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8%, odchytal 59:31

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Erik Černák (TBL) – 0+0, -2 účast, 3 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 17:07
    Ondřej Palát (TBL) – 0+0, -2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 18:18
    Jan Rutta (TBL) – 0+1, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:39
    Andrej Šustr (TBL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 11:00
    Radko Gudas (FLA) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 20:47

    Tři hvězdy utkání

    1. Anton Lundell (FLA) – 1+1
    2. Spencer Knight (FLA) – 30 zákroků
    3. Brayden Point (TBL) – 1+0
    Florida v nové sezóně svého prvního přemožitele stále nenašla
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:54:10)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 43. B. Point (Hedman, Rutta) – 27. Montour (S. Reinhart, A. Lundell), 44. Barkov (Verhaeghe), 54. A. Lundell (S. Reinhart, Marchment), 58. Duclair (Barkov, Forsling)


    Tampa Bay Lightning: Andrej Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Šustr, Sergačjov – Perry, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn – M. Joseph, Colton, Maroon – Raddysh, Bellemare, Katchouk.
    Florida Panthers: S. Knight (Bobrovskij) – Ekblad, Weegar, Gudas, Forsling, Montour, Connauton – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Tippett, S. Bennett, Huberdeau (A) – S. Reinhart, A. Lundell, Vatrano – Hörnqvist (A), J. Thornton, Marchment.

    Rozhodčí: McIsaac, O'Rourke – Smith, Kovachik

    Diváci: 19 092
    bahis siteleri