Wizards Praha – Jerigo Plzeň 5:3 (kon.) | Kladno – Jablonec n/N 6:2 (kon.)
konec
FK Kladno
6:2 (2:1)
FK GMM Jablonec nad Nisou
Pátek 22.10.2021, 20:00 • Sportovní hala Kladno • 2. Futsal liga západ • 5. kolo
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (21:42:35)
     
    Jablonec po přestávce polevil ze své výkonnosti, Kladno naopak vykázalo výrazné zlepšení a nakonec uzmulo vítězství na svou stranu. Ve finále se očekával, dle výsledku, vyrovnanější mač. Avšak rozdíl mezi oběma mužstvy byl nakonec čtyřgólový.
     
    Konec zápasu.
     
    39:45
    Haunold vyrazil odvážně dopředu, vypálil, zamířil ovšem jen nad břevno.
     
    39:10
    Zhruba padesát vteřin zbývá do konce tohoto utkání, které si díky parádnímu, organizovanému výkonu nakonec podmanilo Kladno.
     
    38:28
    Kladno i nadále moc dobře brání. A když má možnost, vyrazí i dopředu. Jiránek každopádně nyní pálil pouze hodně nepřesně.
     
    38:07
    Šnídl se už už chystal skórovat do prázdné brány, po své kličkované se ale již ocitl s míčem za pomezní čárou.
     
    37:02
    O vítězi tohoto klání je již rozhodnuto. Kladno ho bude chtít dohrát hlavně ve zdraví. Jablonec se může pokusit aspoň o nějaký čestný úspěch v podobě snižující trefy.
     
    36:21
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Jablonci se prostě směrem dopředu nedaří, i když má v poli o jednoho hráče více. Do prázdné brány nyní zacílil DAVID VERNER. Asistence: Jan Čurda.
     
    36:05
    Uvidíme, jestli se Jablonec ještě nadechne k nějakému odporu. Znovu hraje bez brankáře.
     
    34:15
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A teď je zřejmě definitivně rozhodnuto. Jablonec zkoušel power-play, a protože DAVID VERNER uzmul míč na vlastní polovině, dokázal ho dopravit do prázdné brány dlouhým obloučkem. Asistence: Michal Jaráb.
     
    33:46
    Opět několik dohadů s rozhodčím Pelikánem a Cichrou. Právě diskuze s nimi teď trochu kazí plynulost celkové hry.
     
    33:46
    Žlutou kartu dostává Vykoukal (FK GMM Jablonec nad Nisou).
     
    33:31
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tahle střela zaplula přesně ke vzdálenější tyčce. A domácí jsou zase ve větším klidu a pohodě. Dobré zakončení si nyní připsal na své konto JAN ČURDA. Asistence: Michal Jaráb.
     
    32:42
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
    Hosté možná využili jakési nekoncentrovanosti Kladna, které se spíše zabývalo předchozími verdikty sudích, a pátý přesný zásah v pořadí nyní zařídil MILAN MAZÁNEK. Drama je na světě. Asistence: Petr Mečíř.
     
    32:07
    Kladno se nyní čílilo na rozhodčího Pelikána, že neponechal výhodu. Jaráb byl sice faulovaný, mohl se dostat do poměrně dobré šance, hvizd píšťalky ho ale zastavil.
     
    31:26
    Kladno má nyní míč ve své moci. Jablonec hrál chvilku v přesile, větší možnost na skórování si ovšem ke své smůle nevytvořil.
     
    30:30
    Jablonec už nyní zkouší power-play. Vykoukal je na střídačce a diriguje své spoluhráče v útočném počínání.
     
    30:14
    Oddechový čas pro hosty.
     
    30:00
    Deset minut do konce. Druhé dějství je zatím možná o něco méně zajímavější než to první.
     
    29:07
    Bejblova přihrávka doprava nebyla přesná. Každopádně tenhle moment Kladnu tolik vadit nemusí. Domácí zatím vedou o dva góly, bezpochyby rádi by chtěli tenhle náskok udržet až do konce.
     
    27:57
    Jákl vyslal dlouhý pas dopředu, J. Mečíř sklepl míč pro M. Mazánka, avšak ten z akrobatického postavení cílil jen nad břevno Koca.
     
    27:27
    M. Mazánek se dostal ke střele poté, co Jiránek nedobře kombinoval s Bejblem, následný pokus ale zamířil hodně nad bránu Koca.
     
    26:52
    Jablonci se čas krátí. A až na šanci P. Mečíře si zatím směrem dopředu nevytvořilo žádnou vyloženější možnost. Je pravda, že domácí velmi dobře brání.
     
    26:11
    Kladno se na pravé straně snaží najít cestu za zřejmě rozhodující trefou, nicméně Jablonec se zuby nehty drží a brání. Pořád je utkání otevřené, ne že ne.
     
    25:30
    Bejbl vypálil ostře z dálky, Vykoukala ale nepřelstil. Kladno ovšem i nadále v ofenzivě působí moc dobrým dojmem.
     
    25:25
    Ta hořela! Zieber vypálil z halfvoleje, jeho pokus byl nakonec zablokovaný do zámezí. Každopádně moc dobré zakončení kladenského hráče.
     
    24:28
    P. Mečířovi se dnes v koncovce prostě nedaří. Zase si počínal po technické stránce parádně, tlačil svou střelu na zadní tyčku, míč ale narazil právě jen do brankové konstrukce.
     
    24:18
    Jákl unikal po pravé straně, nicméně skvělý návrat vykouzlil Tetour, který v podnikání soupeři účelně zamezil.
     
    22:56
    ... Šnídl rozehrál standardku z výsostné pozice střelou na bránu, velká škoda pro Kladno, že se pak k dorážce nedostal Verner. Teď bylo hodně rušno před jabloneckou brankou.
     
    22:53
    Kladno pokračuje ve své aktivitě i nadále, na soupeři si vymodlilo zaslouženě první akumulovaný faul...
     
    21:59
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácí vstoupili do druhé lépe a vytěžili ze svého nástupu další gól. Tentokráte se na pravé straně objevil v dobré pozici MAREK VAŠÁK, jenž zamířil podél Vykoukala do spodního rohu. Asistence: Petr Šnídl.
     
    21:49
    Jablonec se zatím nedokáže propracovat ke kliodné kombinaci, vlastně tuto skutečnost nyní potvrdil i T. Mazánek, jenž tuhle rozehrávku hodně pokazil.
     
    21:03
    Šnídl znovu v akci. Jeho pokus byl tentokráte zablokovaný. Kladno působí v první minutě trochu aktivněji.
     
    20:39
    Šnídl z voleje zamířil do stropu kladenské haly. Tahle rána se mu opravdu hrubě nepovedla. Zatím se oba celky v úvodních pasážích jaksi otrkávají.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:03.
     
    Kladno vstoupilo do zápasu lépe, Jablonec ale následně srovnal hru a začal být dokonce tím nebezpečnějším. Vyrovnaný duel zatím lépe zvládají domácí. A to jen díky tomu, že jsou úspěšnější v koncovce.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:59
    Vašák pálil mimo! Nebyl to vůbec špatný pokus kladenského hráče. Těsně vedle tyčky doplachtila tahle střela.
     
    19:33
    P. Mečíř ne a ne se prosadit! Na levé straně hned dvakrát pálil, pokaždé ale ztroskotal z blízkosti na Kocovi. Kladenské hráče čekají ještě perné chvilky v závěru druhé půle.
     
    18:25
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Po teprve svém druhém akumulovaném faulu Jablonec inkasoval, a to po rozehraném přímém volném kopu PETRA ŠNÍDLA. Ten propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně Vykoukala, a poslal domácí znovu do vedení. Bez asistence.
     
    18:12
    Velká škoda pro Vašáka, že nedotáhl tuhle kličku do konce. Jinak by pálil prakticky do prázdné brány. Vykoukal ještě přece stačil vyběhnout z brány včas.
     
    17:42
    Parádní dlouhá přihrávka J. Mečíře směřovala k levé straně až na M. Mazánka, jenž po zemi cílil ke vzdálenější tyčce. Avšak zamířil kousek vedle brány.
     
    17:15
    Oddechový čas pro hosty.
     
    17:15
    Pátý akumulovaný faul pro Kladno. Tohle není dobrá situace pro domácí. Ti se nyní dohadují s rozhodčími Cichrou a Pelikánem. Těžko ale můžou něco změnit.
     
    16:59
    Jaráb nyní moc dobře zapravoval na levé straně. Následná přihrávka málem našla zcela volného Tetoura. Nakonec se Jablonec této šanci ubránil.
     
    16:18
    Kladno potřebovalo hru zklidnit, proto si trenér Veselý vybral oddychový čas. Evidentně říká svým svěřencům, aby působili jeho hráči trpěliví. O což se jeho svěřenci teď pokouší.
     
    15:27
    Oddechový čas pro domácí.
     
    15:27
    Velká tutovka pro hosty! Opravdu velká. Jákl unikl po pravé straně, následně přihrál P. Mečířovi, který měl před sebou poloprázdnou bránu. Tu právě netrefil. A mohl být na sebe pořádně rozzlobený. K vedoucímu gólu neměl opravdu vůbec daleko.
     
    14:50
    P. Mečíř ukazuje, že technicky je na tom moc dobře. Kličkou se dostal do střelecké pozice, pak vypálil, avšak Koco podržel svůj tým. Moc dobrá možnost pro hosty.
     
    14:39
    Jiránek odhlavičkoval míč do zámezí. Kdyby ne, doplachtil by vysoký centr na P. Mečíře. A ten by byl už sám před Kocem.
     
    13:59
    J. Mečíř vystřelil zprava, Koco ale zasáhl. Následně nemířil přesně M. Mazánek. Jablonec stále působí nebezpečněji, to je skutečnost aktuálních minut.
     
    13:07
    J. Mečíř vypálil z ostrého úhlu svou levačkou, trefil sice šibenici Kocovy brány, pouze však z její vnější strany přes boční síť.
     
    12:47
    Čurda prudkou přihrávkou hledal Bejbla, ten ale elegantní patičkou nezacílil. Míč jednoduše netrefil.
     
    12:24
    Čurda sám před Vykoukalem! Jenže nakonec se dostal možná až do přílišné blízkosti hostujícího gólmana, a tak trefil jen jeho nohy.
     
    11:43
    Jablonec vlastně převážil misky vah na svou stranu. Aktuálně lepším týmem jsou právě hosté. Jsou nebezpečnější, Koco musí být hodně ve střehu.
     
    11:34
    Jákl rozehrál přímák přímou střelou na bránu, nicméně neuspěl. Příliš okaté od jabloneckého hráče.
     
    11:14
    P. Mečíř si pořádně zanadával. Sám na sebe. Elegantní kličkou se zbavil svého soupeře, pak se ocitl sám před Kocem, jehož mohl snadno překonat, ale ten vytasil exkluzivní zákrok. Konečky prstů ztečoval míč do zámezí.
     
    10:09
    Dobrá kombinace Kladna! A nakonec vypálil z dobrého postavení Bejbl, Avšak překonat robustního Vykoukala je prostě problém. Jeho rukavice zasáhly.
     
    09:53
    Velká možnost pro Jablonec! Koco mizerně rozehrál, P. Mečíř následně uvolnil Jákla, ten se ale nakonec dostal do složitého úhlu, a tak napálil jenom boční síť.
     
    09:03
    Série několika rohových kopů Jablonce nakonec změnu skóre nepřinesla. Stav je i nadále nerozhodný. A nutno říci, že asi zcela po právu.
     
    08:51
    Dobrá kombinace Jablonce! P. Mečíř přihrál doleva na Jákla, ten ještě hledal na druhé straně u zadní tyče svého spoluhráče, nicméně Kladno se nakonec dokázalo ubránit.
     
    08:16
    Čurda se nyní snažil chytře přehodit vyběhnuvšího Vykoukala, avšak ten schoval merunu do svých rukavic. Přece jenom nebyl tenhle oblouček tak efektivní.
     
    07:35
    Čurda si nyní moc neporozuměl s Jarábem, míč tak skončil v autu. Kladno v posledních minutách nepůsobí úplně kreativně, Jablonec se v obraně evidentně dost zlepšil.
     
    07:01
    Jablonec začíná vystrkovat růžky. Jákl nyní jakýmsi svým centrem hledal svého spoluhráče na zadní tyči, ten ale na balón nedosáhl.
     
    06:25
    Nepřímý volný kop pro Jablonec. J. Mečíř narychlo zakombinoval s M. Mazánkem, následný pokus byl ovšem zablokovaný.
     
    05:59
    J. Mečír vypálil poprvé, jeho střela byla zablokována. Napodruhé bránu přestřelil. I hosté umí zahrozit, byť evidentně hraje spíše více defenzivně.
     
    05:26
    Jablonec přece trochu srovnal hru, Kladno už nepůsobí možná tak dominantním dojmem. Kladno každopádně i nadále daleko více drží míč.
     
    04:15
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
    Snadná práce pro ADAMA JÁKLA, který před prázdnou bránou zužitkoval přihrávku zprava od T. Mazánka. Z ničeho nic máme vyrovnáno. Asistence: Tomáš Mazánek.
     
    04:03
    Šnídl pálil z úhlu, cílil dobře mezi nohy Vykoukala, ten každopádně svoje nohy secvakl včas a střelu polapil.
     
    03:45
    Hosté se zatím do žádné šance nepropracovali. Koco mohl být mezi třemi tyčemi zatím úplně v pohodě.
     
    02:42
    ...přihrávka Ziebera mířila na Čurdu, jehož pokus zlikvidoval Vykoukal. Kladno se pořádně tlačí za dalším přesným zásahem.
     
    02:40
    Vykoukal byl v souboji s Vašákem pozdě, sudí Pelikán nařídil přímý volný kop. Kladno bude mít k dispozici standardku z velmi dobré pozice...
     
    02:07
    Šnídl ostře vypálil svou pravačkou a Vykoukal musel vyrážet míč do zámezí. I nadále je Kladno v útoku lepším týmem.
     
    01:24
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Pořádně si nyní zařval MICHAL JARÁB, který mírný tlak domácího celku přetavil v úvodní branku utkání. Jako první překonal brankáře Vykoukala. Asistence: David Tetour.
     
    00:55
    Kladno kombinuje na vlastní polovině, zatím je o něco aktivnější než jeho soupeř. Teď se Šnídlovi nepodařila dlouhá přihrávka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Kladno: Koco – Šnídl, Verner, Jiránek, Zieber, Jaráb, Bejbl, Vašák, Tetour, Čurda

    FK GMM Jablonec nad Nisou: Vykoukal – Haunold, Jákl, Kraus, M. Mazánek, T. Mazánek, J. Mečíř, P. Mečír

    Rozhodčí: Cichra, Pelikán.
     
    Jedna výhra, jedna remíza a dvě porážky, to je bilance domácího celku po čtyřech odehraných kolech, která mu určuje aktuální devátou příčku v tabulce. Jablonec nad Nisou si vedle jen o trochu lépe, uzmul šest bodů, a tak je v průběžném pořadí přece o něco výše.
     
    Páteční program druhé futsalové ligy skupiny západ nabídne také duel mezi Kladnem a Jabloncem nad Nisou. Oba celky si vlastně doposud vedly dost podobně, a tak se očekává vyrovnaný duel.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Patrik Sandev

    Branky: 2. Jaráb (Tetour), 19. Šnídl, 22. Vašák (Šnídl), 34. Čurda (Jaráb), 35. Verner (Jaráb), 37. Verner (Čurda) – 5. Jákl (T. Mazánek), 33. M. Mazánek (P. Mečíř)

    Karty:   34. Vykoukal (GJN)


    FK Kladno: Koco – Šnídl, Verner, Jiránek, Zieber, Jaráb, Bejbl, Vašák, Tetour, Čurda
    FK GMM Jablonec nad Nisou: Vykoukal – Haunold, Jákl, Kraus, M. Mazánek, T. Mazánek, J. Mečíř, P. Mečír

    Rozhodčí: Cichra, Pelikán
    thejrc.org