Chlumec n/C – Liberec B 2:3 (kon.) | Zbuzany – Dukla B 0:1 (kon.) | Přepeře – Jablonec B 2:1 (kon.)
Ústí n/O – Velvary 0:2 (kon.) | Živanice – Brozany 0:0 (kon.)
konec
FK Přepeře
2:1 (0:1)
FK Jablonec B
Sobota 30.10.2021, 10:30 • Přepeře • Česká fotbalová liga (B) • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Přeji krásné sobotní dopoledne a vítám Vás u textového přenosu zápasu posledního kola ČFL před zimní pauzou! Dnes mám tu čest komentovat největší šlágr tohoto kola skupiny B, protože se bude jednat o souboj dvou prvních celků tabulky soutěže – FK Přepeře budou hostit prozatimního lídra, FK Jablonec B.

    FK Přepeře

    Domácí celek je na prozatimním druhém místě, konkrétně získal zatím 24 bodů ve 14 zápasech. Pyšní se také, s docela výrazným náskokem, nejlepším útokem v celé soutěži – dokázal totiž vstřelil obdivuhodných 38 branek, což je o deset více než páté béčko Pardubic, jehož ofenziva je druhá nejlepší v celé soutěži. Navíc mají Přepeře na své půdě v této sezóně velmi slušnou bilanci – v lize prohrály jen jednou s béčkem Hradce (0:4), druhá a prozatím poslední domácí porážka v tomto ročníku pak přišla v MOL Cupu, kde se hubenou výhrou 1:0 prezentoval A-tým dnešního soupeře, tedy Jablonce. Poslední zápas Přepeří skončil remízou 2:2 venku proti rezervě Bohemians, kterou zachraňoval až střídající Bulíř pět minut před koncem.

    Skvělou ofenzivu Přepeří táhne mistr ligy z roku 2012 se Slovanem Liberec, Vojtěch Hadaščok, který v osmi startech vstřelil stejný počet gólů, a je na děleném druhém místě v taulce ligových střelců. Zdatně mu sekunduje 31letý Jakub Synek, který se také párkrát ukázal v nejvyšší soutěži, konkrétně v dresu Mladé Boleslavi. Od akvizice Hadaščoka nehraje vytáhlý útočník tak často v základu – i tak se ale dokázal prosadit šestkrát.

    FK Jablonec B

    Ačkoliv domácí udivují barvitým ofenzivním kolotočem, přednosti hostů, kteří si výhrou 2:0 v minulém kole proti béčku Pardubic zajistili titul půlmistra, jsou na opačné straně hřiště. Zelenobílí inkasovali za 14 zápasů jen 12x, a drží tak titul nejpevnější defenzivy v soutěži. Síť soupeře pak rozvlnili 24krát, a na svém kontě mají momentálně 29 bodů. Navíc se pyšní přímo snovou formou – za posledních pět zápasů nepoznali nic jiného, než vítězství, přičemž během této série inkasovali všehovšudy pouze dvakrát! Také jsou se ziskem 14 bodů ze sedmi venkovních zápasů vůbec nejlepším týmem na hřištích soupeřů.

    Ofenziva Jablonce stojí na útočníkovi z u nás kvůli MS 2006 nechvalně proslulé Ghany, Torfiqu Ali-Abubakarovi. Hrotový útočník severočechů dokázal vstřelil sedm branek, a už má za sebou dokonce i ligový debut v A-týmu – odehrál 14 minut v 10. kole Fortuna Ligy proti Hradci. Zmínit si ale zaslouží zajisté i oba brankáři jablonecké rezervy – Tomáš Vajner odchytal skvěle prvních 12 utkání, čímž si vysloužil i pozvánku do áčka, kde odehrál 90 minut při remíze 2:2 s Budějovicemi v 11. kole nejvyšší soutěže. V posledních dvou zápasech jej pak nahradil v brance Jablonce B Tomáš Ježek, a pokaždé udržel čisté konto!
     
    Úvodní sestavy:

    FK Přepeře: Truksa – Kventsar, Krasnický, Knejzlík, Fingerhut, Martan (C), Synek, Novotný, Dvořák, Novák, Janošík
    Náhradníci: Čamrda – Bulíř, Tobiaš, Pavlata, Prokopec, Elbel

    FK Jablonec B: Ježek – Haitl, Skuhravý (C), Koblížek, Černák – Rozkovec, Munzar – Vošahlík, Daníček, Nykrín – Ali-Abubakar
    Náhradníci: FIala – Werani, Kinčl, Drda, Břenek, Podzimek, Štěpánek

    Rozhodčí: Lerch – Polena, Hlaváček.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Technické problémy přenosu na straně poskytovatele zatím neumožňují podrobnější textový komentář. My se za tyto ne námi způsobené potíže omlouváme a věříme, že se dá obraz z Přepeří brzy do kupy.
     
    Prozatím budeme z tohoto šlágru 14. kola skupiny A ĆFL přinášet jen změny stavu a informace, že nějaký z týmů obdržel kartu. Doufejme, že se techincké potíže na stadionu povede vyřešit.
     
    34
    Tým Jablonec B právě vstřelil branku!
    Hosté v průběhu zápasu nastřelili i tyč, napodruhé už Přepeře branková konstrukce nezachránila a jablonečtí se ujímají vedení! Prosadil se kapitán týmu, DAVID SKUHRAVÝ!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První půle je za námi, Jablonec B zatím vede na půdě Přepeří 0:1 a pokud si tento stav do konce zápasu pohlídá, bude mít na svého dnešního soupeře v tabulce osmibodový náskok a garanci minimálně pětibodového rozdílu v porovnání s týmem na druhém místě v tabulce, kterým by se po případné výhře mohly stát Živanice.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Přepeře: ze hřiště odchází Fingerhut, přichází Pavlata.
     
    54
    Přepeře právě vstřelily branku!
    A máme vyrovnáno! Domácím se podařilo prostřelit Ježka, stav zápasu je tedy 1:1! Síť dokázal rozvlnit JAKUB SYNEK!
     
    58
    Střídání v týmu FK Jablonec B: ze hřiště odchází Nykrín, přichází Kinčl.
     
    58
    Střídání v týmu FK Jablonec B: ze hřiště odchází Černák, přichází Werani.
     
    63
    Střídání v týmu FK Přepeře: ze hřiště odchází Martan, přichází Bulíř.
     
    64
    Žlutý kartónek si teď zblízka prohlédl Daniel Novák (FK Přepeře)
     
    68
    Žluto před očima má teď i jeden z hostujících plejerů, je jím David Skuhravý.
     
    72
    Přepeře právě vstřelily branku!
    Domácí otáčejí zápas druhým gólem JAKUBA SYNKA a v průběžné tabulce jsou teď jen bod za béčkem Jablonce!
     
    79
    Střídání v týmu FK Přepeře: ze hřiště odchází Dvořák, přichází Elbel.
     
    79
    Střídání v týmu FK Přepeře: ze hřiště odchází Synek, přichází Prokopec.
     
    81
    Střídání v týmu FK Jablonec B: ze hřiště odchází Daníček, přichází Štěpánek.
     
    86
    Střídání v týmu FK Přepeře: ze hřiště odchází Novák, přichází Tobiaš.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Tobiaš (FK Přepeře).
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Zápase je u konce, na gól Skuhravého z první půle odpověděl ve druhém dějství dvojnásobným počtem branek Synek, čímž dostal Přepeře na dostřel Jablonci – na začátku jarní části bude v tabulce mezi oběma celky pouhý jeden bod, ačkoliv Jablonec stále zůstane první. Ještě jednou bych se rád omluvil za technické potíže na straně poskytovatele obrazu, které znemožnily pořádný přenos, a popřál všem čtenářům i tak krásný zbytek soboty. (12:38:18)

    Michal Nussbauer

    Branky: 54. Synek, 72. Synek – 34. Skuhravý

    Karty:   64. Novák (PRP), 90+3. Tobiaš (PRP) – 68. Skuhravý (JBB)


    FK Přepeře: Truksa – Kventsar, Krasnický, Knejzlík, Fingerhut (46. Pavlata), Martan (C) (63. Bulíř), Synek (79. Prokopec), Novotný, Dvořák (79. Elbel), Novák (86. Tobiaš), Janošík
    Náhradníci: Čamrda – Bulíř, Tobiaš, Pavlata, Prokopec, Elbel

    FK Jablonec B: Ježek – Haitl, Skuhravý (C), Koblížek, Černák (58. Werani) – Rozkovec, Munzar – Vošahlík, Daníček (81. Štěpánek), Nykrín (58. Kinčl) – Ali-Abubakar
    Náhradníci: FIala – Werani, Kinčl, Drda, Břenek, Podzimek, Štěpánek

    Rozhodčí: Lerch – Polena, Hlaváček

    Diváci: 350
    bahis siteleri