Bayern – Freiburg 2:1 (kon.) | Bochum – Hoffenheim 2:0 (kon.) | Stuttgart – Bielefeld 0:1 (kon.)
Wolfsburg – Augsburg 1:0 (kon.) | RB Lipsko – Dortmund 2:1 (kon.)
konec
RB Lipsko
2:1 (1:0)
Borussia Dortmund
Sobota 06.11.2021, 18:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Německá Bundesliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Gregor Kobel při odkopu podklouzl a daroval obrovskou šanci Tylerovi Adamsovi! Ten ale nerozhodl. Možná byl překvapen tím, co se stalo a nepovedeným pokusem o kličku balón vrátil Kobelovi.
     
    90+1
    Utkání bude nastaveno o čtyři minuty!
     
    89
    Youssoufa Moukoko v souboji o míč šlápl na nohu Angeliña, za což dostal žlutou kartu.
     
    88
    Domácí vyráželi po ubráněném rohu do rychlého kontru. Ten táhl Dominik Szoboszlai, který spadl po skluzu Thomase Meuniera. Obránce Dortmundu ale maďarského fotbalistů vůbec netrefil a Szoboszlai tak dostal žlutou kartu za filmování.
     
    86
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Axel Witsel, přichází Dan-Axel Zagadou.
     
    84
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Amadou Haidara, přichází Konrad Laimer.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Dani Olmo.
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Reinier.
     
    73
    Domácí se radovali ze třetího gólu, ale předčasně. Dobře hrající Szoboszlai nejprve poslal do šance Emila Forsberga, který z úhlu neprostřelil Kobela, ten balón vyrazil nohama na roh. Krátce po něm se dostal k hlavičce před hostujícím gólmanem osamocený Nordi Mukiele. Balón umístil do sítě, ovšem pomezní mu odmával ofsajd!
     
    71
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Donyell Malen, přichází Youssoufa Moukoko.
     
    69
    A pro střelce gólu na 2:1 zápas končí. Nahrazuje ho André Silva.
     
    68
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Domácí naprosto zaslouženě strhávají vedení zpět na svou stranu! Dominik Szoboszlai u šestnáctky přihrál doleva Christopherovi Nkunkuovi, který poslal balón na zadní tyč, kde byl YUSSUF POULSEN a ten se štěstím protlačil míč za Kobela. Gólman Borussie dělal co mohl, na hrací předmět si sáhl, ale v cestě za brankovou čáru mu nedokázal zabránit – 2:1.
     
    65
    Gregor Kobel zachytil centrovaný míč těsně před Yussufem Poulsenem, který vzápětí kopačkou zasáhl brankáře soupeře do hlavy. Kobel je ošetřován, dánský útočník dostal žlutou kartu.
     
    64
    Obrovský tlak Lipska! Po kostrbaté kombinaci s Forsbergem se nakonec přeci jen dostal k míči Christopher Nkunku. Ten se přes dva hráče protancoval do střelecké pozice a zamířil do pravé tyče z pohledu gólmana Dortmundu!
     
    61
    A po rohovém kopu přišla šance Lipska! Hlavičku Nordiho Mukieleho vyrazil Gregor Kobel před sebe. Hostující brankář pak opět skvěle zareagoval, když vleže odkopl míč před dobíhajícím Simakanem a vzápětí se stačil postavit a vyrazit ránu Dominika Szoboszlaie z pravé strany šestnáctky! Hosté teď mohou svému gólmanovi děkovat.
     
    60
    Centr Christophera Nkunkua propadl přes boxujícího Kobela na zadní tyč, kde zakročil Hummels! Po jeho obranné hlavičce budou domácí kopat roh.
     
    59
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Benjamin Henrichs, přichází Emil Forsberg.
     
    55
    Thomas Meunier zasáhl skluzem Angeliña a vyfasoval za to žlutou kartu. Už čtvrtou v sezóně.
     
    52
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hosté proměňují svou první gólovou příležitost v zápase! Skvěle to udělal Thomas Meunier, který placírkou nahrál za obranu MARCOVI REUSOVI. Ten si počínal chladnokrevně a obloučkem přes padajícího Gulácsiho poslal balón do sítě – 1:1.
     
    50
    Rychlá akce domácích! Moc nescházelo a po nabídce Nkunkua zakončoval před padajícím Kobelem Yussuf Poulsen. Ten ale ve skluzu na balón nedosáhl!
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marin Pongračić, přichází Ansgar Knauff.
     
    40
    Tyler Adams fauloval Bellinghama a inkasoval žlutou kartu.
     
    37
    Hostující Axel Witsel trefil kosou na půlícím kruhu Tylera Adamse. Byť reklamoval, že zahrál i míč, nevyhnul se žluté kartě.
     
    31
    Jude Bellingham si přidržel unikajícího Szoboszlaie, za což dostal žlutou kartu. Tu si následně prohlédl i Marco Reus, který to přehnal s protesty.
     
    29
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Joško Gvardiol ukázal Pongračićovi, jak se to dělá! Kolmou přihrávkou poslal do úniku CHRISTOPHERA NKUNKUA. Ten obešel vybíhajícího brankáře Kobela a přes skluzujícího Matse Hummelse poslal balón z úhlu do sítě.
     
    17
    Další možnost RB! A byla u toho stejná dvojice jako před chvíli. Christopher Nkunku předvedl sólo mezi třemi bránícími hráči a křížnou střelou z pravé strany šestnáctky protáhl Kobela. Situaci pak dobíhal Dominik Szoboszlai, před nímž stačil hostující gólman balón zalehnout!
     
    13
    Obrovská šance domácích! Benjamin Henrichs ve středu hřiště dobře vystoupil proti hostující rozehrávce a kolmicí poslal do úniku Christophera Nkunkua. Ten neprostřelil vybíhajícího Kobela, ovšem k dorážce se ještě dostal Dominik Szoboszlai. Maďarský ofenzivní záložník balón poslal těsně vedle vzdálenější tyče!

    Martin Augustin

    Branky: 29. Nkunku (Gvardiol), 68. Y. Poulsen (Nkunku) – 52. Reus (Meunier)

    Karty:   40. T. Adams (RBL), 65. Y. Poulsen (RBL), 88. Szoboszlai (RBL) – 31. Bellingham (DOR), 31. Reus (DOR), 37. Witsel (DOR), 55. Meunier (DOR), 89. Moukoko (DOR)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:18.
    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Henrichs (59. Forsberg), Simakan, Gvardiol – Mukiele, Haidara (84. Laimer), T. Adams, Angeliño – Nkunku (84. Olmo), Szoboszlai – Y. Poulsen (69. André Silva).
    Náhradníci: Martínez – Laimer, Moriba, Novoa, Kampl, Brobbey, André Silva, Forsberg, Olmo.

    Borussia Dortmund: Kobel – Akanji, Hummels, Pongračić (46. Knauff) – Meunier, Bellingham, Witsel (86. Zagadou), T. Hazard – Brandt (81. Reinier), Reus (C) – Malen (71. Moukoko).
    Náhradníci: Hitz – Moukoko, Papadopoulos, Zagadou, Reinier, Passlack, Knauff, Tigges.

    Rozhodčí: Zwayer – Foltyn, Achmüller
    bahis siteleri