Finsko – Česko 4:2 (kon.)
konec
Finsko
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Česko
Neděle 14.11.2021, 10:30 • Vierumäki • Reprezentace do 19 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:36:43)
    Zápas ozdobil gólem zvaným Michigan Aatu Jämsen
     
    Finsko navázalo na sobotní výborný výkon a českou reprezentaci porazilo i v neděli, tentokráte výsledkem 4:2.

    Reprezentace Suomi byla od prvních minut nebezpečnějším celkem a po zásluze si vytvořila dvoubrankový náskok, o který se zasloužili Joni Jurmo a Aatu Jämsen. Češi ovšem zabojovali a snížili ve 29. minutě při vlastním oslabení Adamem Měchurou, aby následně o třicet vteřin později vrátil Finům dvoubrankový náskok Aatu Jämsen. Junioři z České republiky v úvodu závěrečné dvacetiminutovky znovu snížili, když přečíslení dvou na jednoho vyřešil gólovou střelou Marcel Marcel, ale kýženého vyrovnání se nedočkali, gólem do prázdné brány naopak definitivně uklidnil finské řady Kalle Myllymaa.

    Trilogie tedy dopadla lépe pro Finsko, které sice v pátečním utkání prohrálo, ale do obou víkendových zápasů výkon výrazně zlepšilo a českého soupeře zaslouženě přehrálo.
     
    Střely na bránu: 25 – 15.
     
    Konec zápasu.
    59:44 Kalle MYLLYMAA - 4:2
     
    59:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko gólem do prázdné brány pečetí vítězství. Kapanen nahrál na červenou čáru KALLEMU MYLLYMAAOVI, centr elitní formace neměl větší problém nasměrovat touš do odkryté klece. Asistence: Konsta Kapanen.
     
    59:15
    Povedlo se, Češi hrají s pukem v útočné třetině. To bylo jasné znamení pro Daniela Krále, jenž odjel na střídačku a pustil na led šestého hráče.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:35
    Adam Měchura prodloužil puk do středního pásma na Jaroslava Chmelaře. Křídelník zkusil kličku po mantinelu, proti Pärssinenovi však neuspěl.
     
    58:09
    Lze očekávat, že až Češi získají útočné pásmo, opustí Daniel Král bránu. Zatím se tak neděje, brankář naopak musel zasahovat proti pokusu Karvinena po ledě.
     
    57:49
    Oddechový čas pro Česko.
     
    57:49
    Postavení mimo hru v podání finského celku, rozhodčí vykázali hru zpět do středního pásma. Finové místo hluboké defenzivy hrají naopak hodně vysoko a konkurentovi tím podstatně znepříjemňují život.
     
    57:23
    Lehký oblouček ze středního pásma schoval do lapačky Daniel Král. Na rozehrávku si netroufl, raději přerušil hru.
     
    56:47
    Soukup na dlouhou nahrávku Marcela nedosáhl. Akci nezabalil a vydal se napadat Karvinena, ten si pomohl nahrávkou po mantinelu Jurmovi.
     
    56:21
    Češi mají velký problém s rozehrávkou, vysunutý forčekink konkurenta jim dělá obrovské starosti. Srdínko způsobil zakázané uvolnění.
     
    55:55
    Chvátal chtěl rozjet útočnou akci, ale úmysl si rozmyslel, když zaregistroval blížícího se Juusolu. Ujel před ním za bránu, kde hru zklidnil.
     
    55:12
    Dvojice finských útočníků u mantinelu v útočném pásmu udržela cennou porci vteřin navíc. Dlouho Fajmonovi trvalo, než ve spolupráci s Měchurou puk vyšťourali.
     
    54:39
    Hra v obranném pásmu českého týmu. V tomto prostoru si vytvořil prostor pro zakončení Juhola, vypálil ovšem o dobrý metr nad bránu.
     
    54:00
    Za brankou konkurenta bojoval o kotouč Krejsa. I přes velké úsilí proti dvojici obránců neuspěl, puk následně Vilén vyhodil do střední třetiny.
     
    53:40
    Za tvrdým nástřelem Vitoucha do útočného pásma vystartoval Petr Hauser. Kotouč nezískal, o něco rychlejší byl totiž obránce Määttä.
     
    53:27
    Bezproblémový zákrok pro Markkanena. Od levého mantinelu slabě nahodil Vopat, gólman s ledovým klidem schoval touš v lapačce.
     
    52:49
    Kotouč na finské střídačce, vhazování proběhne ve středovém kruhu. Ervasti si chtěl puk stáhnout rukavicí, ale tečoval jej pouze jejím koncem, načež ho vyhodil mimo hrací plochu.
     
    52:23
    Utkání plyne ke svému konci v rychlém tempu, což Čechů nehraje do karet. přerušení dochází minimálně a Finové nehrají do defenzivy vůbec zle.
     
    51:56
    Soukup si vyměnil kotouč s Marcelem, načež střílel forhendem z mezikruží. Markkanen zasahovat nemusel, touš prosvištěl nad břevnem.
     
    51:17
    Ani Finsko nezapomnělo útočit. Do útočného pásma nabruslil Myllymaa, centr elitní formace zápěstím vypálil nad bránu.
     
    50:46
    Ivo Sedláček nabral velkou rychlost a ujel Koskelovi. Jenže ztratil kontrolu nad kotoučem, který smolně nechal za zády.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Finsko vede, ale už jen o jediný gól. Češi cítí šanci na bodový zisk.
     
    49:40
    Finsko získalo tlak v útočném pásmo. Akce vyvrcholila nahrávkou do levého kruhu na Jämsena, jehož křižný projektil těsně minul bránu.
     
    49:16
    Dobrou hru tělem ukázal Petr Hauser, když odstavil Karvinena. Následně najel do pravého kruhu, odkud bekhendem zvedl puk příliš vysoko.
     
    48:40
    Rychlost Marcela nabral Juhola a konkurenta vytlačil až za bránu, kde jej přišpendlil na mantinel a kotouč získal do své moci.
     
    48:02
    Odvážný průnik Sunimu podle očekávání nevyšel. Sám proti třem byl od začátku bez šance, akce dopadla podle očekávání.
     
    47:43
    Zleva Ivo Sedláček dokázal dojet až do útočné třetiny. Dlouho v ní však Češi nepobyli, nahrávku na střed vystihl nataženou hokejkou Ervasti.
     
    47:18
    Karel Křepelka je po tvrdém nárazu zpátky na ledě, což je velmi dobrá zpráva. Výborně nyní zabojoval v obraně, když obral o kotouč Pärssinena.
     
    46:52
    Finové rozjeli další útok z obranné třetiny. Kapanen nastartoval po levém mantinelu Tenhovuoriho, tomu vystavil stopku Vopat.
     
    46:29
    Puk v ochranné síti, vhazování proběhne ve středním pásmu. Nahození Adama Měchury totiž tečoval jeho spoluhráč Slavík.
     
    45:47
    Parádní hit v podání Patrika Fajmona, který sestřelil Konstu Kapanena. Finský forvard se hodně ztěžka sbírá z ledové plochy.
     
    45:25
    Česká elitní formace zamkla konkurenta v obranném pásmu. Hauser nabil mezi kruhy Měchurovi, který těsně přestřelil.
     
    44:45
    Zápas je hodně bojovný z obou stran. U mantinelu ve středním pásmu došlo k nárazu mezi Korhonenem a Chmelařem, na ledě skončil pouze Fin.
     
    44:29
    Chvátal dlouhým obloučkem zkusil vyslat do brejku Sedláčka. Jenže kotouč letěl až příliš dlouho a do rukavice ho zachytil Vilén.
     
    43:58
    Zase útok pro změnu českého tmu. Gólem nabuzený Marcel Marcel si troufl na Määttu, mezi bruslemi mu ovšem puk neprohodil.
     
    43:26
    Na druhou stranu vyrazil Aatu Jämsen. Na hattrick si ještě bude muset počkat, střelu forhendem totiž Král udržel mezi betony.
     
    42:30
    Hokejisté v červených dresech ožili a usilují o vyrovnání. Z pravého kruhu střílel Jaroslav Chmelař jen těsně nad břevno.
    41:31 Marcel MARCEL - 3:2
     
    41:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle! MARCEL MARCEL vystihl rozehrávku konkurenta, aby si následně prohodil puk kolem obránce a přečíslení dvou na jednoho vyřešil svižnou střelou z levého kruhu mimo dosah Markkanena. Češi jsou zpátky ve hře! Bez asistence.
     
    41:17
    Po tvrdém střetu s protihráčem zůstal na ledě ležet Karel Křepelka. Nakonec se dostal na střídačku po svých, byť s výraznou pomocí spoluhráčů.
     
    40:34
    Hokejisté v bílých dresech skutečně od prvních vteřin ženou do útoku. Jako první střílel od pravého mantinelu Konsta Kapanen, dorážející Jämsen minul bránu.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Finové podle všeho budou usilovat nejen o udržení náskoku, ale ještě o jeho vylepšení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:55.
     
    Finsko ve druhé třetině ještě navýšilo svůj náskok, do třetí třetiny tak nastoupí s dvoubrankovým vedením v zádech. Fantastický gól vsítil ve 26. minutě Aatu Jämsen, když si za bránou soupeře nabral puk na čepel hole, najel před ní a puk hodil bezmocnému Královi do pravé šibenice. Češi se vrátili na kontakt ve 29. minutě, gól při vlastním oslabení vstřelil Adam Měchura. Reprezentace Suomi ovšem dokázala okamžitě reagovat a za půlminutu jí vrátil dvoubrankové vedení svou druhou trefou Aatu Jämsen.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:41
    A ještě jeden finský útok. Myllymaa zpracoval těžkou žabičku od Kapanena a z pravého kruhu střílel forhendem do protějšího rohu, úřadovala Králova vyrážečka.
     
    39:12
    Do brejku vystartoval po pravém mantinelu Adam Měchura. Přes Jurma zkusil prokličkovat až před bránu, obránce soka za záda nepustil.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    38:45
    Češi zvládli oslabení bez inkasované branky. Jednou měli namále, ale branková konstrukce ještě udržela juniory z České republiky ve hře.
     
    38:09
    Česká defenziva propadla a Finové v přesilovce ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Pas Kapanena zblokoval padající Fajmon vedle pravé tyče.
     
    37:48
    Svižný projektil Aatu Jämsena zaregistroval Daniel Král na poslední chvíli. Nemusel ovšem smutnit, v tomto případě jej zachránilo břevno.
     
    37:11
    Zdánlivě jednoduché zpracování nadělalo Jonimu Jurmovi až nečekaní potíže. Černou gumu nakonec uklidnil, ale až za modrou čárou. Ofsajd.
     
    36:43
    Bylo jen otázkou času, kdy v přetrvávajícím tlaku Finska přijde nedovolený zákrok z českých řad. Postaral se o něj Petr Hauser, který vysokou holí lehce trefil do obličeje Jämsena.
     
    36:15
    Pärssinen zvedl hlavu a od modré čáry vyslal parádní nahrávku do levého kruhu k Sandvikovi. Místo očekávaného zakončení přišla nahrávka před prázdnou bránu Russunenovi, překvapený Fin promáchl.
     
    35:33
    Když už přišlo osvobození, tak pouze za cenu zakázaného uvolnění. Vyhazoval Vogel, Ivo Sedláček obránce Määttu nedojel.
     
    35:13
    Marně česká reprezentace zkouší finský tlak utlumit. Daniel Král musel do akce proti střele Ervastiho a poradil si na jedničku, puk udržel ve výstroji.
     
    34:55
    Finsko přeci jen získalo zpět postavení v útočné třetině. Z pravého kruhu střílel Tenhovuori, místo u pravé tyče minul o pár čísel.
     
    34:28
    Ve střední třetině touš získal a po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Konsta Kapanen. Následně narazil na strom jménem Marek Pelda.
     
    33:47
    Z útočného pásma dobrovolně vyjel Jussola. Nechtěl podstoupit souboj jeden na jednoho proti Soukupovi, v případě ztráty puku by totiž hrozil rychlý brejk.
     
    33:32
    Finský tlak neutichá. je zřejmé, že hráči v bílých desech chtějí víc, dvoubrankový náskok jim není dostačující.
     
    32:59
    Před branku nabruslil nikým neatakovaný Sandvik. Dobrou práci odvedl Patrik Fajmon, jenž udržel u mantinelu Russunena a pas před Krále nepustil.
     
    32:19
    Finská druhá útoční lajna zamkla soupeře v jeho vlastním obranném pásmu. Kombinační akci završil Juhola střelou do boční sítě.
     
    31:42
    Krátce po buly střílel Jiri Pärssinen. Král zakročil levým betonem, načež dorážel z dobré pozice Korhonen, ale jen vedle
     
    31:24
    Zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Daniela Krále. Adam Měchura ještě zabojoval, ale manko na Jämsena bylo příliš velké.
     
    30:57
    Na druhé straně pokusil štěstí Konsta Kapanen. Prohodil si kotouč mezi dvěma soupeři, sám mezi nimi ovšem proskočit nedokázal.
     
    30:10
    V době, kdy se utkání přehouplo do své druhé poloviny, střílel příklepem od modré čáry Karel Křepelka. Cílový prostor minul.
     
    29:30
    Utkání je tedy tam, kde bylo před chvílí. Fini vedou rozdílem dvou gólů a je tak znovu na české reprezentaci, aby zabrala více do ofenzivy.
    28:41 Aatu JÄMSEN - 3:1
     
    28:41
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Bohužel, reprezentace Suomi si okamžitě bere dvoubrankový náskok zpět. Zprava si blíže bráně najel AATU JÄMSEN, jeho forhendové střele pomohla do sítě ještě pravá tyčka. Asistence: Jiri Pärssinen.
    28:11 Adam MĚCHURA - 2:1
     
    28:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gól při vlastním oslabení by určitě mohl Čechům vlít čerstvou krev do žil! Od pravého mantinelu si ADAM MĚCHURA sjel do středu, odkud zvládl vypálit přes těsně bránícího soka k levé tyči, Markkanen za pukem natahoval lapačku marně. Asistence: Petr Hauser a Karel Křepelka.
     
    27:46
    Souboj v rohu kluziště dopadl znovu lépe pro české hokejisty. Puk vyšťoural Jaroslav Chmelař, vyhození mu nedělalo větší starosti.
     
    27:25
    První minutu hry ve čtyřech zvládli Češi velmi dobře. Po lehkém závaru před Králem odpálil kotouč do bezpečí Patrik Fajmon.
     
    26:32
    Dnes podruhé odjíždí pykat Marek Pelda. Viditelným hákováním zastavil Kapanena, ten by jinak směřoval sám na bránu.
     
    26:11
    Reprezentace Suomi je při chuti, její tlak pokračuje. Alespoň na okamžik jej přerušil Daniel Král, když udržel ve výstroji nahození Suniho.
    25:20 Aatu JÄMSEN - 2:0
     
    25:20
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jestli jste si mysleli, že povedenou individuální akci Jurma předcházející prvnímu gólu nemůže nic trumfnout, byli jste na omylu! Za brankou soupeře nabral puk na hokejku AATU JÄMSEN, který s ním pak vyjel před Krále a hodil mu jej do pravé šibenice. Gól zvaný Michigan je v posledních dnech oblíbený, včera tuto parádu vystřihl v rámci Karjaly talentovaný Rus Mičkov proti Švédům. Asistence: Kalle Myllamaa a Konsta Kapanen.
     
    24:47
    S problémy, ale přece Pärssinen udržel hrací předmět v útočném pásmu. Naslepo vypálil forhendem a bránu přestřelil o pořádný kus.
     
    24:16
    V rohu kluziště zabojoval o puk Karvinen a získal jej do své moci. Následně nahodil od levého mantinelu, Král černou gumu bez problémů schoval v lapačce.
     
    23:55
    Juho Markkanen zasahovat nemusel a týmový trest odpykávající Oliver Suni už je zpátky na ledě. Hra pokračuje v pěti na obou stranách.
     
    23:19
    Za bránou dokonce chyboval Srdínko a daroval tak šance Kapanenovi, který vyzkoušel štěstí z velkého úhlu, cílový prostor minul.
     
    22:58
    Finská defenziva pokračuje ve výborném výkonu. Ervasti bez větších problémů zastavil Jaroslava Chmelaře a puk vrátil za bránu soupeře.
     
    22:30
    Česko v plném počtu a začíná jeho zkrácená přesilovka. Akce začíná u gólmana Krále, jenž zapojil do hry navrátilec z trestné lavice Fajmona.
     
    21:52
    Finové navíc špatně střídali a v jeden moment jich bylo na ledové ploše šest. Týmový trest odjíždí odpykat člen druhého útoku Oliver Suni.
     
    21:30
    Početní převahy zatím nejsou výhodou ani pro jeden z týmů. Finové během první minuty nezvládli udržet na delší časový úsek útočné pásmo, do akce se zapojil do akce i brankář Markkanen.
     
    21:12
    Zmatky v brankovišti Daniela Krále skončili pro český celek dobře. Gólman si ve změti hokejek našel puk a přikryl jej lapačkou.
     
    20:22
    Na Čechy čeká druhá hra v oslabení. Nedovoleně si počínal Patrik Fajmon, který drobným háčkem zabránil v zakončení Korhonenovi.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Myllymaa vyhrál vhazování na Jämsena, ten dlouhou nahrávkou neúspěšně hledal Kapanena.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:11.
     
    Po první třetině má navrch Finsko, které vede nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Skóre střetnutí udává situace z 5. minuty, kdy si Joni Jurmo udělal z protihráčů kužely a bekhendovým blafákem vyzrál i na Krále. Češi, jmenovitě Jaroslav Chmelař, měl velkou šanci vyrovnat v 16. minutě, nařízené trestné střílení ale neproměnil.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 6.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Finský tlak měl pokračování. Nahození Ervastiho od pravého mantinelu tečoval Myllymaa, avšak přímo do výstroje připraveného Krále.
     
    19:06
    Ofenzivu podpořil Määttä. Jako obránce si sjel až mezi kruhy, kam obdržel ideální nahrávku do hokejky, zápěstím zamířil těsně nad břevno.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:44
    Druhý icing v krátkém časovém sledu a opět z české strany. Srdínko zkusil vyslat po levém mantinelu do brejku Hausera, ten na dlouhý pas nedosáhl.
     
    18:22
    Pod tlakem nevymýšlel Jaroslav Chmelař žádné složitosti a vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazování proběhne po levici Krále.
     
    17:45
    Za vlastní bránou uklidnil hru Cubo. Počkal na vystřídání spoluhráčů, načež přenechal puk Vogelovi a sám si odjel odpočinout.
     
    17:20
    Pozor na zadní vrátka. Do těch zkusil nakouknout Kapanen, ale vstup mu nebyl povolen, čistě jej zastavil Marek Pelda.
     
    16:47
    Od modré čáry neuspěl ani Patrik Fajmon. Obránce komety, který nedávno nakoukl i do Extraligy, těsně minul prostor u pravé tyče.
     
    16:16
    Klíčem bude, aby čeští mladíci přetavili převahu gólově. Od modré střílel Srdínko, rozezvučel pouze mantinel za bránou.
     
    15:59
    Nedá se nic dělat, Finové stále vedou 1:0. Češi ovšem v posledních minutách výrazně přidali a lze s klidným svědomím prohlásit, že jsou lepším týmem.
    15:22 Jaroslav Chmelař neuspěl při trestném střílení
     
    15:22
    Velká příležitost k vyrovnání gólem nekončí! Poté, co jeden z finských obránců zalehl puk v brankovišti, nařídili rozhodčí trestné střílení. Jeho exekuce se chopil Jaroslav Chmelař, jenž bekhendovým blafákem roztáhl Markkanena, ale pak trefil jen tyčku!
     
    14:52
    Po delší době zákrok Juha Markkanena. Nutno ale podotknout, že z kategorie jednodušších, nahození Peldy zachytil do lapačky.
     
    14:22
    Ani ani Češi nebrání vůbec špatně, vyjma individuální akci Jurma, kdy selhali. Cubo těle odstavil od hracího předmětu Korhonena.
     
    13:57
    Hokejisté v bílých dresech zvládají defenzivní činnost na jedničku. To nyní potvrdil Jurmo, když ukázkově vypíchl kotouč rozjetému Sedláčkovi.
     
    13:28
    Finové v kompletní pětici rozjeli zajímavou akci od vlastní brány. Signál jim ovšem nevyšel hned v úvodu, když Sandvik nepřesně přihrál Russunenovi.
     
    12:55
    Srdínko přes celou šíři kluziště rozjel Hausera. Ten se zkusil od pravého mantinelu natlačit před bránu, stopku mu vystavil Vilén.
     
    12:20
    Od levého mantinelu nebezpečně nahazoval Määtä. Král toho navíc moc neviděl, nicméně měl štěstí, černá guma trefila jen boční oblouk brány.
     
    11:40
    Marek Pelda je zpět ve hře. Na trestné lavici strávil pohodlné okamžiky, Daniel Král během jeho trestu nemusel zasahovat ani jednou.
     
    11:19
    Podobně jako Čechům, tak ani Finům, byť zkrácená přesilovka, vůbec nefunguje. Češi bez problémů brání a přidávají jedno vyhození za druhým.
     
    10:45
    Krátce po přejetí útočné modré čáry nebezpečně vypálil Chmelař. Juho Markkanen však na jeho pokus dobře viděl a vyrážečkou jej odrazil nad bránu.
     
    10:17
    Chvátal sice dosáhl na vyhození Kapanena, jenže od jeho rukavice černá guma skončila na finské střídačce, takže vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    09:35
    Síly na ledě se vyrovnávají. Marek Pelda ve snaze získat puk zvedl hokejku příliš vysoko a Kapanena trefil do helmy. Dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    09:18
    Ne, ani teď to zatím v přesilovce Čechů nenfunguje tak, jak by si určitě přáli. Finové protihráče nepouštějí do vlastní obranné třetiny.
     
    08:34
    Druhá přesilová hra pro Čechy a šance k vyrovnání stavu. Menší dvouminutový trest vyfasoval Niclas Tenhovuori za sekání.
     
    08:26
    Rozjetého Sandvika zastavil hvizd čárového rozhodčího. Spoluhráč Karvinen byl ještě o něco rychlejší a kolegu vystavil do ofsajdu.
     
    07:55
    Zatím se příliš nepřerušuje, hra probíhá v rychlém tempu. Daniel Král má na kontě další zákrok, vyrážečkou vyzrál na Jurma.
     
    07:22
    Tlak Finů pokračoval. Od levého mantinelu nahazoval Koskela a byl to Tenhovuori, kdo lehce tečoval vedle pravé tyčky.
     
    06:55
    Reprezentace Suomi obsadila útočnou třetinu. Po trpělivé kombinaci pálil od modré obránce Pärssinen, Král udržel puk ve výstroji.
     
    06:23
    Patrik Fajmon viděl volnější střed kluziště. Zkusil tímto prostorem vyslat do úniku Měchuru, v poslední chvíli pas zastavil Juusola.
     
    05:47
    Määtä měl velké štěstí, že jeho vyhození z obranné třetiny cestou ven z ledu lehce trefilo tvrzené sklo, jinak by si odjel odpočinout na dvě minuty.
     
    05:20
    Bude zajímavé sledovat, jak Češi na nepříznivý vývoj střetnutí zareagují. Sami měli přesilovku, během níž si ovšem nic nevytvořili, krátce na to inkasovali.
    04:23 Joni JURMO - 1:0
     
    04:23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelná paráda v podání JONIHO JURMA! Na vlastní modré čáře se rozhodl pro útočný výlet a jako nůž máslem proletěl mezi kompletní řadou soupeře, aby následně zakončil bekhendovým blafákem nechytatelně nad lapačku Krále. Bez asistence.
     
    03:46
    Daniel Král s hravě poradil s tvrdým projektilem Karvinena. Vybruslil proti forvardovi a střelu k bližší pravé tyči vykopl betonem.
     
    03:08
    Finové přestáli první oslabení bez větších problémů. Oliver Suni je zpět na ledové ploše a zapojuje se do defenzivní činnosti.
     
    02:50
    Do brejku vystartoval Myllymaa. Elitní centr finského útoku měl před sebou posledního beka, ovšem právě na Fajmona nevyzrál.
     
    02:36
    Zodpovědnost na sebe vzal obránce Srdínko. Po mantinelu dojel až do levého kruhu, odkud vypálil zápěstím, ale vysoko nad břevno.
     
    01:40
    Čechům zatím hra v početní převaze příliš nesvědčí. Ještě nedokázali udržet útočnou třetinu, Finové mezitím třikrát vyhodili.
     
    01:06
    První přesilovou hru si zahrají čeští reprezentanti. Ve středním pásmu se proti pravidlům provinil Oliver Suni, jednoho z protihráčů podrazil.
     
    00:36
    Daniel Král si na první zákrok ještě počká. Sice Pärssinen nahazoval od modré čáry, ale tento pokus zblokoval bránící Patrik Fajmon.
     
    00:10
    Utkání mezi Finskem a Českem odstartovalo! Úvodní buly ovládl finský útočník, a tak je to reprezentace Suomi, jež může zaútočit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Markkanen (Helomaa) – Pärssinen, Määttä, Vilén, Jurmo, Ervasti, Juusola – Jämsen, Myllymaa, Kapanen – Suni, Juhola, Karvinen – Kaski, Koskela, Korhonen – Tenhovuori, Sandvik, Russunen.

    Česko: Král (Čermák) – Srdínko, Fajmon, Chvátal, Křepelka, Pelda, Cubo, Vogel – Hauser, Měchura, Chmelař – Vitouch, Vopat, Sedláček – Krejsa, Soukup, Marcel – Brouček, Slavík.

    Rozhodčí: Väkeväinen, Pesonen – Inkinen, Heino.
     
    Nedělní utkání rozhodne o tom, kdo bude v třízápasovém minisouboji tím úspěšnějším týmem. Páteční střetnutí dopadlo lépe pro Čechy, kteří zásluhou gólu Chrenky a Chmelaře získali dvoubrankový náskok, Finové dokázali reagovat pouze Suomim. V sobotu reprezentace ze "země tisíců jezer" zlepšila produktivitu a soupeři vstřelila čtyři branky, zatímco za český celek skóroval pouze Adam Měchura.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné nedělní dopoledne. Vítám vás při sledování zápasu české reprezentace, která potřetí ve třech dnech změří sílu s Finy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Jurmo, 26. Jämsen (Myllamaa, Kapanen), 29. Jämsen (Pärssinen), 60. Myllymaa (Kapanen) – 29. Měchura (Hauser, Křepelka), 42. Marcel


    Finsko: Markkanen (Helomaa) – Pärssinen, Määttä, Vilén, Jurmo, Ervasti, Juusola – Jämsen, Myllymaa, Kapanen – Suni, Juhola, Karvinen – Kaski, Koskela, Korhonen – Tenhovuori, Sandvik, Russunen.
    Česko: Král (Čermák) – Srdínko, Fajmon, Chvátal, Křepelka, Pelda, Cubo, Vogel – Hauser, Měchura, Chmelař – Vitouch, Vopat, Sedláček – Krejsa, Soukup, Marcel – Brouček, Slavík.

    Rozhodčí: Väkeväinen, Pesonen – Inkinen, Heino

    Diváci: 50
    bahis siteleri