Buffalo – Calgary 0:5 (kon.) | Toronto – NY Rangers 2:1 (kon.) | Montreal – Pittsburgh 0:6 (kon.)
Ottawa – Nashville 0:0 (odl.) | Florida – New Jersey 4:1 (kon.) | Philadelphia – Tampa 3:4 (0:2 po s.n.)
St. Louis – San Jose 4:1 (kon.) | Minnesota – Dallas 7:2 (kon.) | Arizona – Columbus 4:5 (2:3 po s.n.)
Edmonton – Winnipeg 2:1 (2:0 po s.n.) | Vegas – Detroit 5:2 (kon.) | Anaheim – Carolina 1:2 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
0:5 (0:1, 0:4, 0:0)
Calgary Flames
Pátek 19.11.2021, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to již pro dnešek vše. Děkuji Vám za přízeň a za pozornost a bude se těšit zase příště. Dobrou noc. (03:40:30)
     
    HVĚZDY UTKÁNÍ
    1. Andrew Mangiapane (CGY) – 2 góly
    2. Johnny Gaudreau (CGY) – 2 góly, 1 asistence
    3. Jacob Markström (CGY) – TOI 60:00, 26 střel, 26 zákroků, úsp. 100%
     
    Konečné statistiky zápasu:
    Střely: 26 – 33
    Zblokované střely: 16 – 15
    Úspěšnost střelby: 0% – 15,15%
    Vyloučení: 2 – 2
    Využití: 0 – 1
    Hity: 12 – 14
    Vhazování: 20 – 28
     
    Je konec! Calgary si velmi přesvědčivým výkonem odváží z ledu soupeře další 2 body, Jacob Markström si připisuje 5. čisté konto v sezoně po 27 úspěšných zákrocích. Nutno však podotknout, že téměř žádná střela z dílny domácích neměla gólové parametry a Sabres se tímto zápasem víceméně protrápili. Plameny se prezentovaly velmi dobrým výkonem, který pramenil ze zajištěné obrany, jak jsme již z této sezóny zvyklí, naopak domácí hráči dopláceli na přílišnou nepřesnost při rozehrávce a neklid na hokejkách.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Sabres se mohutně snaží připravit Markströma o čisté konto, hráči Flames ale odráží útok a v poklidu již dohrají zápas ve svém pásmu.
     
    58:49
    Jedna z posledních útočných akcí zápasu končí střelou mimo od Hinostrozy.
     
    57:49
    Backlund si teď koledoval o vyloučení za držení protihráče, rozhodčí už ale, zdá se, nechají hru plynout.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    56:20
    Hráči Flames se už nikam nebudou hnát a pravděpodobně se budou snažit pomoci uhájit 0 na kontě pro svého gólmana. Každé útočné snažení soupeře končí nepřesností a výhozem puku do středního pásma.
     
    54:42
    Jedna z mála nepřesností Plamenů v tomto zápase končí ofsajdem, ve kterém se ocitl Milan Lučič. Následuje komerční přestávka.
     
    53:18
    Po delší době se na chvíli v útočném pásmu ohřál čtvrtý útok Sabres. Hayden se dokonce dostal do dobré příležitosti, když nadvakrát zkoušel prostřelit Markströma z bezprostřední blízkosti, švédský gólman ve službách Flames si ale zatím směle kráčí pro další čisté konto.
     
    52:36
    Andrewa Mangiapaneho je dnes plný led. Další střídání tohoto mladého rychlíka a další 2 střely na bránu, obě však zblokované.
     
    51:48
    Domácí hráči se marně pokoušejí něco vymyslet. Calgary ani za tohoto stavu neubírá ze své přesnosti a agresivity a kontroluje zápas. Coleman teď přidal již 30. střelu svého týmu a vybojoval alespoň vhazování v útočném pásmu.
     
    51:05
    Oba týmy si teď posílali puky po mantinelu vždy na druhou stranu kluziště, až to Hayden (BUF) přehnal a vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    48:35
    Flames v této části hry nepouští Buffalo téměř k ničemu. Když už se Sabres dostanou ze svého obranného pásma, je to pouze za cenu vyhození puku do středního pásma.
     
    47:45
    Colemanova střela z rychlého útoku mimo. Následnou dorážku vyhlížel Mangiapane, který velmi výrazně usiluje o svůj 3. přesný zásah v utkání, Dell je zatím proti.
     
    46:30
    Dobrou příležitost si konečně také vybojovali domácí Sabres. Caggiula dokázal vystřelit z dobré pozice, Markström jeho střelu vyrazil před sebe a na puk pak napadali oba bránící hráči hostů, nakonec jej dokázali vyhodit do středního pásma.
     
    44:35
    Další obrovská šance Flames! Mangiapane dostal přihrávku od Kylingtona do prostoru mezi kruhy a ranou z první už už vyhlížel hattrick. Dell ale puk vyrazil, ovšem jen na hůl Kylingtona, který ale při dorážce netrefil, jak by si představoval a Dell zastavuje puk svou holí!
     
    43:07
    Matthew Tkachuk chtěl podobnou přihrávkou, jako v první třetině, dostat opět do trháku svého parťáka z útoku Gaudreaua, nicméně toho si tentokrát hlídali 2 obránci Sabres a jeden z nich dokázal puk ukořistit pro sebe.
     
    42:11
    Rasmus Andersson (CGY) parádní ranou trefuje horní tyč!
     
    41:05
    Ten se ihned v prvních sekundách svého působení v tomto zápase musí pořádně ohánět. První pozdravy mu poslali Tkachuk a poté již vystřídavší Mangiapane, který se určitě bude snažit o hattrick.
     
    40:20
    Trenér Buffala ještě zkouší své svěřence oživit a udělat něco s tímto zápasem. Třetí třetinu tak odchytá Aaron Dell
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Střídání v týmu Buffalo Sabres: ze hřiště odchází Dustin Tokarski, přichází Aaron Dell.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky druhé třetiny:
    Střely: 7 – 7
    Zblokované střely: 2 – 6
    Vyloučení: 2 – 1
    Využití přesilovek: 0/1 – 1/2
    Hity: 0 – 5
    Vyhraná vhazování: 10 – 6
     
    Ve druhém dějství naplno převzali otěže zápasu hosté z Calgary, kteří se chopili role favorita a kromě toho, že dokázali Buffalo udržet mimo nebezpečné zóny a časté také mimo puk, dokázali Plameny přidat ve 2. třetině 4 góly a podtrhli tak svou dominanci v tomto zápase. Hráči Sabres působí trochu unaveným a odevzdaným dojmem a bohužel moc nestíhají tempo soupeře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Hosté v plném počtu.
     
    39:00
    Buffalu nepomáhá ani nabídnutá přesilovka. Calgary totiž nejprve 2x vyhodilo puk, pak se hráči Plamenů dostali 2x do útočné příležitosti při vlastním oslabení. Situaci 2 na 1 nejprve zkoušel střelou řešit Dubé, v druhé vlně pak při dalším přečíslení střílel Mangiapane, Tokarski se natáhl na brankovišti a betony střelu vytěsnil.
     
    37:30
    Situace před vyloučením Colemana byla hodně nepřehledná. Na ledě se totiž ocitlo hned několik hráčů z obou týmů, rozhodčí pak potrestali poslední ze všech zákroků, který předvedl právě útočník Plamenů.
     
    37:24
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Blake Coleman – 2 min., podrážení).
    35:35 Johnny GAUDREAU - 0:5
     
    35:35
    Calgary právě vstřelilo branku!

    Také JOHNNY GAUDREAU přidává svou druhou branku v utkání a využívá rychle přesilovou hru! Číhal totiž úplně volný před bránou Tokarskiho a Monahan přesně věděl, kam svoji přihrávku adresovat.
     
    35:01
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Anders Bjork – 2 min., vysoká hůl).
    34:59 Andrew MANGIAPANE - 0:4
     
    34:59
    Calgary právě vstřelilo branku!

    Do přečíslení 2 na 1 se dostali ANDREW MANGIAPANE a Mikael Backlund. Mangiapane přihrál Backlundovi, ten mu puk rychle vrátil a Mangiapane již střílel do odkryté brány. Druhý gól hráče s číslem 88 v dnešním zápase.
     
    34:17
    Dubé (CGY) byl teď při přechodu do útoku netrpělivý a přejel modrou čáru moc brzy. Rozhodčí píská ofsajd
    33:58 Matthew TKACHUK - 0:3
     
    33:58
    Calgary právě vstřelilo branku!

    Přesilová hra se Flames vůbec nepovedla, nicméně pár sekund po návratu vyloučeného Caggiuly se do útočné příležitosti dostala první útočná řada kanadského týmu a MATTHEW TKACHUK překonal střelou zápěstí z pravého kruhu domácího brankáře a navyšuje tak vedení Calgary už na 0:3!
     
    33:54
    Domácí v plném počtu.
     
    32:38
    Flames zatím bojují se založením útoku a nedaří se jim udržet v útočném pásmu. První polovina přesilovky je téměř pryč a Buffalo zatím v poklidu vyhazuje.
     
    31:54
    Chvilku poté, co Richardson opustil trestnou lavici se provinil nedovoleným zákrokem také Caggiula (BUF). Ostrým zákrokem poslal navrátilce z trestu na mantinel a rozhodčí jej posílají na 2 minuty odpočinout.
     
    31:54
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Drake Caggiula – 2 min., vražení na mantinel).
     
    31:27
    Hosté v plném počtu.
     
    31:16
    Velmi dobře sehraná první část přesilovky od Sabres, hráči dokázali zamknout čtveřici v bílo-červené v jejich obranném pásmu, nicméně na dobrou kombinaci nenavázal nikdo střelou na bránu, až se Flames zmocnili puku a vyhazují přes všechny čáry.
     
    29:27
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Brad Richardson – 2 min., podrážení).
     
    29:19
    První útočná formace Buffala si teď protáhla střídání a málem se jí to vymstilo. Do útoku se vrhl Lučič, který prověřil Tokarskiho další střelou.
     
    28:11
    Střela Asplunda ihned po vhazování v útočném pásmu zasáhla pouze spoluhráče clonícího před bránou.
     
    27:40
    Cozens je dnes nejpilnějším střelcem Buffala, jeho projektily zatím ale všechno končí ranou do plexiskla za bránou Markströma.
     
    26:48
    A tak jsou to právě Flames, kteří přidávají jednu střelu za druhou. Tu poslední od Erika Gudbransona od modré čáry však s přehledem Tokarski chytá a přerušuje hru.
     
    26:00
    Domácí hráči to dnes mají velmi těžké, Calgary totiž hraje velice dobře pozičně, hráči se vzájemně doplňují a zatím nenechávají žádný prostor navíc.
     
    25:15
    Snaha o rychlý přechod do útočného pásma končí offsajdem Sabres.
     
    24:00
    Podobně jako v první třetině se Buffalo snaží po obdrženém gólu ihned odpovědět, nicméně chybí zatím klid a přesnost na hokejkách. Dylan Cozens zkoušel nadvakrát překonat Markströma, obě střely ale skončily mimo bránu.
    21:42 Andrew MANGIAPANE - 0:2
     
    21:42
    Calgary právě vstřelilo branku!

    První útočná akce Flames v této třetině končí gólem! Tanevova tvrdá rána od modré čáry skončila na betonech Tokarskiho, Kylingtonova následná střela zamířila taktéž pouze do výstroje domácího gólmana, backhandová dorážka ANDREWA MANGIAPANEHO už ale zamířila do odkryté klece.
     
    20:18
    Buffalo ihned po úvodním vhazování vyrazilo do rychlého útoku, dobrý obranný zákrok Tkachuka ale jejich šanci zmařil hned v zárodku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky první třetiny:
    Střely: 8 – 14
    Zblokované střely: 3 – 3
    Hity: 3 – 4
    Vyhraná vhazování: 2 – 10
     
    Máme za sebou úvodní třetinu zápasu, která nám nenabídla příliš hokejové radosti a akce. Viděli jsme velmi opatrnou hru z obou, která ale zároveň byla plná nepřesností. Calgary však určitě bylo lepším týmem a vlastně z jediné vážnější akce dokázal Gaudreau vytěžit maximum a poslat svůj tým do vedení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny. Calgary opět začíná stupňovat svůj tlak na soupeře. Gaudreau naskočil čerstvý ze střídačky, svým dobrým pohybem a kličkami dostal mimo hru dva hráče, bránícího Pysyka už ale překonat nedokázal.
     
    17:26
    Do útočné akce se teď vydali Dubé s Pitlickem, druhý jmenovaný dojížděl nikým nehlídaný před branku soupeře, Dubé k němu ale nedokázal dostat puk.
     
    15:58
    Tokarski si zadělal na drobné problémy, když rozehrával zpoza své brány. Puku se totiž zmocnil Hanifin a okamžitě střílel na odkrytou bránu, brankář Sabres se ale stihl včas vrátit zpět do své kanceláře a odvrátil nebezpečí.
     
    15:10
    Oba týmy si teď vyměnily po jedné útočné akci a Buffalo pomalu srovnává počet střel na bránu (aktuálně 11-8 ve prospěch Calgary).
     
    12:56
    Buffalo viditelně přidalo a snaží se teď střílet z každé pozice. Girgensonsovu střelu kryje Markström, Hinostroze poté střílel z velmi ostrého úhlu, Markström vyráží.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:12
    O rychlou odpověď se pokusil první útok Buffala, Thompson nechával do tandemu pro Skinnera, který dokázal vyslat puk na Markströma, jenže střela neměla gólové parametry.
    10:30 Johnny GAUDREAU - 0:1
     
    10:30
    Calgary právě vstřelilo branku!

    Chtělo by se říci jedna z klasických gólových situací Flames. Matthew Tkachuk vybojoval puk v obranném pásmu a prudkou přihrávkou jej poslal na modrou čáru, kde se rozjížděl JOHNNY GAUDREAU, který dokázal puk udržet před dotírajícím obráncem Millerem a přesnou střelou zápěstím do horního růžku překonal Tokarskiho.
     
    09:10
    Mangiapane se už už dostával do samostatného úniku poté, co si zpracoval příhodně odražený puk. Hagg s tímto šikovným útočníkem ale dokázal bruslit a puk doklouzal až k Tokarskimu, který jej raději přikryl.
     
    07:51
    Vhazování v útočném pásmu Flames vyhrál Monahan, Calgary ale vzápětí ztratilo puk, když Kylingtonovi nevyšla klička a domácí obránce jej odzbrojil. Puk ale poslal jen do středního pásma a Andersson opět otáčí hru a posílá své spoluhráče do útočného pásma.
     
    07:30
    Poprvé se více osmělilo také Buffalo. Hinostroza zavezl puk do pásma a dostal se s ním až za branku Flames.Tam jej ale odzbrojil Lindholm a založil protiakci, která končí další střelou Tkachuka a dalším zákrokem pozorného gólmana Sabres.
     
    06:30
    Na ledě se poprvé objevuje také 4. útok Flames a Lučič si připisuje již 7. střelu svého týmu na bránu. Zatím se ale nejedná o příliš nebezpečné projektily.
     
    04:50
    Calgary má zatím více ze hry. Přestože oba týmy se snaží hrát opatrně, ze zajištěné obrany, častěji v útoku jsou hokejisté Flames.
     
    03:54
    Na ledě je zpátky první útok Calgary a kombinace Tkachuka s Lindholmem byla velmi nebezpečná, Tkachuk obdržel dobrou přihrávku před bránu, jenže zpracovával bruslí a tak se Tokarski stihl včas přesunout.
     
    02:50
    Dobrou kombinaci teď předvedla v útočném pásmu 3. lajna Flames. Střelu Pitlicka z levého kruhu kryje Tokarski a přerušuje hru.
     
    02:07
    První střelu na bránu si připisuje také Buffalo zásluhou Skinnera. Ten střílel z dobré pozice, netrefil ale přesně.
     
    0:45
    Úvodní vhazování zápasu vyhrál Lindholm, útočné snažení Calgary ale dlouho netrvalo, Gaudreau si připsal první střelu na bránu, ta ale Tokarskiho nemohla vystrašit a tak oba týmy střídají.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Buffalo začne zápas s formací Hinostroza-Caggiula-Cozens, Calgary posílá na úvod utkání na led první formaci Gaudreau-Lindholm-Tkachuk. Zápas začne za malou chvíli!
     
    Oba týmy už nastupují na led KeyBank center, na řadě je předzápasový ceremoniál.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Tokarski (Dell) – Dahlin, Pysyk, Bryson, C. Miller, Butcher, Hägg – J. Skinner, Tage Thompson, R. Asplund – Caggiula, Cozens, Hinostroza – Girgensons (A), Eakin, Okposo (A) – Bjork, Ruotsalainen, Hayden.

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Kylington, Ch. Tanev, Hanifin, R. Andersson, Zadorov, Gudbranson – J. Gaudreau, E. Lindholm, M. Tkachuk (A) – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – D. Dubé, Monahan (A), T. Pitlick – Lucic, B. Richardson, T. Lewis.

    Rozhodčí: Sutherland, Syvret – Deschamps, J.Murray.
     
    Dnešní souboj brankářů je daný:

    Buffalo Sabres:
    Dustin Tokarski – 8 zápasů, úspěšnost zákroků 92%, 2,71 průměr obdržených gólů na zápas, čistá konta 0

    Calgary Flames:
    Jacob Markström – 12 zápasů, úspěšnost zákroků 93,75%, 1,82 průměr obdržených gólů na zápas, čistá konta 4
     
    CALGARY FLAMES

    Favoritem dnešního utkání budou ale hostě z kanadské provincie Alberta. Mnozí odborníci je po letním přestupovém trhu pasovali mezi outsidery z důvodu zpackané loňské sezony a malého posílení kádru. Plameny se ale s tímto věnem rozhodně nechtějí spokojit a v dosavadním průběhu zatím ukazují, že se s nimi letos musí počítat. Tým pod zkušeným trenérem Darrylem Sutterem těží ze zajištěné obrany podporované výbornou brankařskou dvojicí Markström-Vladař. Tito dva se už letos stihli podělit o celkem 5 čistých kont (Markström 4, Vladař 1) a Calgary je s 34 obdrženými góly nejlépe bránící tým ve své konferenci a 2. nejlepší tým celé ligy (po Carolině). Celkově pak Flames sídlí na 4. místě Západní konference s 21 body v 16 zápasech (8 výher, 5 proher v prodloužení, 3 prohry v zákl. hrací době)

    TOP HRÁČI TÝMU (BODY)
    1. Elias Lindholm – 17b (8+9)
    2. Johnny Gaudreau – 16b (4+12)
    3. Andrew Mangiapane – 12b (10+2)
    4. Matthew Tkachuk – 12b (7+5)

    ZRANĚNÍ HRÁČI
    Brett Ritchie (dolní část těla, dlouhodobě)
     
    BUFFALO SABRES

    Velmi dobrý vstup do sezóny a postupný útlum. To je situace, na kterou si musejí fanoušci tohoto týmu již několik let zvykat. Letošek nebyl výjimkou. Buffalo totiž v prvních 7 zápasech sezóny dokázalo hned 5x vyhrát a především porážka úřadujícího šampiona Tampa Bay Lightning měla hodnotu zlata. Celkově tým v této sérii nasbíral 11 bodů ze 14 možných a v klubu panovala spokojená atmosféra. Poté ale nastal, chtělo by se říci tradiční útlum a přišla série 5 porážek v řadě, celkem pak 6 proher v 8 zápasech a tým se propadl v tabulce na aktuální 12. pozici celé konference, kterou drží se 16 body.

    TOP HRÁČI TÝMU (BODY)
    1. Rasmus Asplund – 10b (4+6)
    2. Victor Olofsson – 9b (5+4)
    2. Jeff Skinner – 9b (5+4)
    2. Tage Thompson – 9b (5+4)

    ZRANĚNÍ HRÁČI
    Henri Jokiharju (dolní část těla, dlouhodobě)
    Casey Mittelstadt (dolní část těla, dlouhodobě)
    Victor Olofsson (nespecifikované, dlouhodobě)
    Alex Tuch (rameno, dlouhodobě)
    Craig Anderson (horní část těla, day-to-day)
     
    Dobré páteční ráno, vážení sportovní diváci a fanoušci nejlepší hokejové ligy světa. Vítám Vás u sledování střetnutí, které slibuje zajímavou podívanou. 12. tým Východní konference Buffalo Sabres přivítá na svém ledě 4. tým Západní konference Calgary Flames. Utkání odstartuje pár minut po 1:00. Pohodlně se usaďte a přeji příjemnou zábavu!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Filip Hanousek

    Branky a nahrávky: 11. J. Gaudreau (M. Tkachuk, Ch. Tanev), 22. Mangiapane (Kylington, Ch. Tanev), 34. M. Tkachuk (J. Gaudreau, E. Lindholm), 35. Mangiapane (Backlund, Zadorov), 36. J. Gaudreau (Monahan, M. Tkachuk)


    Buffalo Sabres: Tokarski (41. Dell) – Dahlin, Pysyk, Bryson, C. Miller, Butcher, Hägg – J. Skinner, Tage Thompson, R. Asplund – Caggiula, Cozens, Hinostroza – Girgensons (A), Eakin, Okposo (A) – Bjork, Ruotsalainen, Hayden.
    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Kylington, Ch. Tanev, Hanifin, R. Andersson, Zadorov, Gudbranson – J. Gaudreau, E. Lindholm, M. Tkachuk (A) – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – D. Dubé, Monahan (A), T. Pitlick – Lucic, B. Richardson, T. Lewis.

    Rozhodčí: Sutherland, Syvret – Deschamps, J.Murray

    Diváci: 7753
    bahis siteleri