Olomouc – Hr. Králové 2:2 (kon.) | Bohemians 1905 – Č. Budějovice 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 1:0 (kon.)
Ostrava – Plzeň 2:2 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
3:1 (2:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Sobota 20.11.2021, 15:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše, děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. Někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (17:09:23)
     
    Toto utkání sledovalo 3496 diváků.
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:6.
    Střely mimo: 6:5.
    Rohy: 6:2.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 9:13.
     
    Duel Bohemians s Budějovicemi tak končí výhrou Pražanů v poměru 3:1! Klokani byli v dnešním utkání lepším celkem a vítězství i tři body si zaslouží. Do druhé pětačtyřicítky vstupovali s dvoubrankovým náskokem, Jihočechům se sice povedlo v 59. minutě zásluhou Fortunea Basseyho snížit na 1:2, závěrečný tlak Dynama se však nekonal. Naopak domácí přidali v 88. minutě pro krásné kombinaci Necida, Nováka a zakončujícího Matěje Koubka pojistku na 3:1 a slaví tak cennou výhru!

    Pražané tak unikají z chvostu tabulky do klidného středu, mezera mezi 14. Pardubicemi a 13. Jabloncem je už pětibodová. Klokanům se po dnešní výhře bude spát dobře.

    Budějovice naopak ztrácí možnost zaútočit na elitní šestku soutěže. Hradec jim po dnešní remíze 2:2 s Olomoucí (která se bodově na Dynamo dotáhla) odskočil na rozdíl tří bodů, navíc se před Jihočechy nacpala Mladá Boleslav, která porazila Zlín na svém trávníku těsně 1:0.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Benjamin Čolić centroval z pravé strany do vápna Bohemians, po hlavičkovém souboji vyrazil Hugo Jan Bačkovský kupředu a rukavicemi boxoval míč od své klece, následně musel zasáhnout ještě jednou, když se k němu balon odrazil zpět od Mateje Mršiće. Gólman Pražanů teď ale zasáhl jistě.
     
    90+3
    Jan Vondra hází míč zpět do hry na levé lajně u vlastní šestnáctky. Dynamo se ještě tlačí do posledního zakončení, na vyrovnání už mu ale čas nezbývá.
     
    90+3
    David Bartek centroval z pravé strany do vápna Dynama, kde však rukou zahrál Vojtěch Novák, takže celá akce musí být zastavena.
     
    90+2
    Maxym Talovierov vyhrál hlavičkový souboj, ale následně ztratil míč na úkor Matěje Koubka. Jeho přihrávka však byla snadnou kořistí Vorla.
     
    90+1
    Jiří Bederka předvedl dobrý skluz proti Patriku Brandnerovi, kterému sebral míč. Následně byl právě Brandnerem faulován Jan Vondra.
     
    90+1
    Fortune Bassey centroval z levé lajny na Michala Škodu, Hugo Jan Bačkovský si ale s klidem došel pro míč, který lapil do rukavic. Nastavovat se budou celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    Necid byl faulován na polovině Pražanů. Hugo Jan Bačkovský s rozehrávkou nespěchá, dobře ví, že už se hraje poslední minuta základní hrací doby.
     
    89
    Vojtěch Vorel vykopává daleko od své branky, Jihočeši získávají na pravé straně autové vhazování, které rovnou letí až do šestnáctky Klokanů.
    88. Matěj KOUBEK - 3:1
     
    88
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Tenhle gól už bude platit a Bohemians vedou 3:1! Vojtěch Novák si krásně seběhl s míčem na levé straně až k brankové čáře a následně poslal míč pod sebe na MATĚJE KOUBKA, jenž krásnou ranou do vzdálenější šibenice nedal Vorlovi šanci! Klokani vedou 3:1 a nejspíš duel vyhrají! Asistence: Vojtěch Novák.
     
    87
    Bohemians se tlačí ještě po levé lajně kupředu. Klokani chtějí pochopitelně držet míč daleko od své svatyně.
     
    87
    Michal Škoda dobře zapracoval směrem dozadu před napadajícím Danielem Köstlem, před kterým odehrál merunu do autu.
     
    86
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Patrik Hellebrand, přichází Patrik Brandner.
     
    85
    Ondřej Mihálik šel po pravé straně kupředu a chtěl centrovat do vápna Bohemians. Vysoký pas se mu však hrubě nevyvedl a balon končí na tribuně.
     
    84
    Bohemians se nedokázali prosadit v další akci, míč jim rychle utekl do zámezí, Jakub Hora už směřuje s balonem na druhou stranu.
     
    84
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Petr Hronek, přichází Matěj Koubek.
     
    83
    Hugo Jan Bačkovský si už chystá balon k rozehrávce od vlastní branky, ale zdá se, že Bohemians budou ještě před jeho výkopem střídat.
     
    82
    Lukáš Havel se hnal po levé straně kupředu a následně přihrál Mršićovi, jeho sražený cent však končí jen odkopem od brány Bohemky.
     
    81
    Centr z pravé strany nyní našel hlavu Škody, jenž na penaltě hlavičkoval přímo do středu klece Bohemky, kde stál Hugo Jan Bačkovský.
     
    80
    Tak pozor, rozhodčí Klíma dostává ještě informaci, aby se šel podívat na video a po přezkumu gól pro ofsajd neuznává, platí tedy nadále stav 2:1! Gól neplatí z toho důvodu, že Bartek ovlivnil hru už během střely Necida, po níž sice nezakončoval, ale do akce se již zapojil.
    79. VAR byl proti Bartkovi
     
    79
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Bohemians jdou nejspíš do klíčového trháku! Tomáš Necid se na levé straně ve vápně soupeře krásně otočil a střelou z otočky protáhl Vorla, jenž vyrazil míč na opačnou stranu. Následně dorážel Hronek, ale i jeho brankář Dynama vychytal. Na druhou dorážku v podání DAVIDA BARTKA z bezprostřední blízkosti už ale nestačil, Bohemians vedou 3:1!
     
    78
    Dynamo se chtělo tlačit středem hřiště vpřed, ale ztratilo míč a kupředu tak rychle postupoval Vojtěch Novák, jenž na levé straně propálil Maxyma Talovierova. Přízemní ranou však záložník Bohemky minul i vzdálenější tyč svatyně Budějovic!
     
    77
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Roman Květ, přichází Martin Nový.
     
    77
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Ibrahim Keita, přichází David Bartek.
     
    76
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Mick Van Buren, přichází Michal Škoda.
     
    76
    Tři obrovské šance Bohemky! Vojtěch Novák nejprve pálil z hranice šestnáctky Dynama do pravé tyče, následně na levé straně Jan Vondra nepropálil Vorla, jenž míč vyrazil k Hronkovi. Ten v závěru akce z penalty minul bránu Budějovic! Velká smůla Pražanů!
     
    75
    Matej Mršić to nyní zkusil z větší vzdálenosti, když napřáhl před vápnem Bohemky. Trefil ale jen střed brány Bohemky, kde byl připraven Hugo Jan Bačkovský.
     
    74
    Benjamin Čolić se po spolupráci s Van Burenem dostal na pravé straně až do vápna Bohemky, tam ale hráči Dynama míč rychle ztratili.
     
    74
    Pražané posílají vysoký míč až do vápna Dynama. Centr Květa byl ale ve finále příliš nízký, na druhou stranu už spěchá Maxym Talovierov.
     
    73
    Hugo Jan Bačkovský rozehrává od vlastní klece. Balon z jeho kopačky jde na levou stranu hrací plochy, kde v hlavičkovém souboji uspěl Tomáš Necid. Květ byl následně faulován Horou.
     
    72
    Patrik Hellebrand se snažil poslat přízemní centr z levé strany do vápna Bohemky. Obrana Pražanů však zvládla zasáhnout a přihrávku projít nenechala.
    71. Mizerná rozehrávka Vorla
     
    71
    Vojtěch Vorel nyní mizerně rozehrál přímo na Romana Květa, který si zpracoval míč asi pět metrů za vápnem a mohl pálit na bránu Dynama. Tu však trestuhodně minul.
     
    71
    Maxym Talovierov nyní pohlídal míč směřující do zámezí za klec Budějovic. Brankář Dynama Vojtěch Vorel tak může pohodlně rozehrát.
     
    70
    Necid se ihned dostal do prvního hlavičkového souboje, ve kterém byl ale lépe postavený Maxym Talovierov, jenž poslal míč kamsi ke středovému kruhu.
     
    69
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází David Puškáč, přichází Tomáš Necid.
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jan Kovařík, přichází Vojtěch Novák.
     
    68
    Trochu více prostoru nyní dostal na ose hřiště Petr Hronek, jenž střelou zpoza šestnáctky protáhl Vorla. Rána však šla do středu klece Budějovic, gólman Dynama bez potíží zasáhl.
     
    67
    Fortune Bassey se šikovně protáhl po levé lajně, jeho centr Bederka neodvrátil dobře, ale Mihálik také nebyl ideálně postavený, takže se k němu balon nedostal.
     
    67
    Lukáš Havel si dokázal pokrýt míč před dotírajícím Puškáčem a předal jej brankáři Vorlovi, jenž vykopává k levé lajně.
     
    66
    Odvrácený centr obranou Dynama vracel do vápna prudkou střelou Josef Jindřišek, trefil však prvního bránícího hráče, Jakuba Horu.
     
    65
    Fortune Bassey nyní fauloval Jindřiška a Bohemians budou zahrávat standardní situaci z pravé lajny asi pět metrů před vápnem soupeře.
     
    65
    Jan Kovařík dostal míč na hranici velkého vápna Budějovic, chtěl střílet, ale Martin Králik jej dobře dostoupil a donutil záložníka Bohemky rozmyslet si zakončení.
     
    64
    Ibrahim Keita si špatně zpracoval míč na pravé lajně, Patrik Hellebrand tak poměrně snadno dostal merunu trochu dál od své klece.
     
    63
    Brankář Pražanů Hugo Jan Bačkovský vykopl míč na pravou stranu, kde se Bohemians dostávají k autovému vhazování a po lajně se zvolna sunou kupředu.
     
    62
    Fortune Bassey dostával prudkou přihrávku z levé strany na vrchol šestnáctky Bohemky. Hugo Jan Bačkovský však byl včas z brány venku a míč před ním odkopl do zámezí.
     
    61
    Pražané vhazují na levé lajně u vlastního vápna, Bohemians se dostali až k šestnáctce soupeře, ale tam jejich kombinace skončila.
     
    60
    Bohemians se tlačili po inkasované brance do vápna Dynama, ale k zakončení svou akci nedotáhli a už se musí stáhnout k vlastní svatyni.
    59. Fortune BASSEY - 2:1
     
    59
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    FORTUNE BASSEY krátce po své první velké šanci snižuje po druhé parádní akci na 1:2! Útočník Dynama nejprve pěknou kličkou vykoupal Köstla a tvrdou přízemní ranou pokořil Bačkovského. Ten šel po míči letícím nízko nad zemí rukou, zasáhl jej, ale balon se od jeho paže odrazil jen pod horní tyč svatyně Bohemky a skončil v síti. Brankář Pražanů nepředvedl dobrý zákrok. Budějovice jsou v kontaktu!
    58. Bassey oklamal Bederku, ale trefil tyč
     
    58
    Tak teď jsme byli hodně blízko k snížení! Fortune Bassey se na pravé straně rozhodl pro tvrdou střelu přes beka Bederku. Jeho rána skončila na tyčce a následně se míč odrazil od zad gólmana Bačkovského zpět k brankové čáře. Obránci Dynama pak zvládli balon odkopnout do bezpečí.
     
    57
    Vojtěch Vorel rozehrává od své branky. Míč jde na pravou stranu, kde posílá Jakub Hora míč po pravé lajně kupředu.
     
    56
    Jan Kovařík nyní fauloval Benjamina Čoliće a Bohemians tak musí vyklidit útočnou polovinu trávníku. Záhy se na ni vrací, ale David Puškáč je chycen v ofsajdu.
     
    55
    Po centru Čoliće z pravé strany se k zakončení hlavou dostal Maxym Talovierov, jeho pokus však šel vedle levé tyče svatyně Pražanů.
     
    55
    Centr od pravého rohového praporku šel na malé vápno, kde byl Lukáš Havel, jenž se ale k hlavičce neprosadil a balon tak letí dál od brány Bohemians.
     
    54
    Budějovice jdou středem hřiště kupředu, Köstl dokázal odzbrojit Basseyho. Jihočeši jdou ale stále kupředu a po sraženém centru budou Budějovice kopat první rohový kop.
     
    53
    Hronek poslal centr z pravé lajny na zadní tyč, míč ale Keitu i Kovaříka přeletěl, takže Vorel mohl zůstat v naprostém klidu.
     
    52
    Maxym Talovierov je na hřišti necelých sedm minut, nicméně po důrazném zákroku zezadu na Ibrahima Keitu už vidí žlutou kartu. Je prvním karetně trestaným hráčem tohoto duelu.
     
    51
    Nádherný centr z levé strany poslal na zadní tyč Jan Kovařík a našel prostor, ve kterém vyplaval úplně volný Jan Vondra. Ten trefil míč z voleje a poslal ho jen těsně nad klec Dynama!
     
    51
    Hugo Jan Bačkovský vykopává od své svatyně k levé lajně, tam Maxym Talovierov trefil nohou do hlavy Davida Puškáče, sudí Klíma důrazně vysvětlil novému hráči na hřišti, že podobné zákroky trpět nebude.
     
    50
    Skákavou malou domů od Köstla dostal Bačkovský, který merunu raději odkopl do zámezí, Dynamo ale z následného autu nedokázalo nic nebezpečného vymyslet.
     
    49
    Znovu hází aut Jan Kovařík. Klokani záhy ztrácí míč, který bude tentokrát vhazovat zpět do hry Benjamin Čolić.
     
    48
    Klokani svírají svého soupeře u jeho šestnáctky. Jan Kovařík vrací autovým vhazováním míč do hry. Romanu Květovi však tentokrát míč od kopačky odskočil příliš daleko.
     
    47
    Martin Dostál vyslal centr z pravé strany, nicméně Martin Králik odvrátil jeho vysoký pas hlavou do zámezí. Bohemians mohou vhazovat.
     
    47
    Centrovaný balon z pravé strany šel z kopačky Čoliće rovnou do náruče brankáře Bačkovského, který ihned míč vyhazuje.
     
    46
    Mick Van Buren se po pravé straně probíjel k bráně Bohemky, byl však dostoupen přesilou bránících hráčů a musel hrát dozadu.
     
    46
    Druhý poločas byl zahájen, Budějovičtí rozehráli dozadu na své beky. Ti ale poslali nákop k pravé lajně tak prudký, že míč skončil v zámezí. Vhazovat může Jan Kovařík.
     
    46
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Martin Sladký, přichází Maxym Talovierov.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči obou celků se zvolna vrací na hrací plochu. Druhý poločas začne za malou chvilku.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:01.
     
    Statistiky 1. půle z pohledu domácích:

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na bránu: 4:3.
    Střely mimo bránu: 1:4.
    Rohové kopy: 6:0.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 7:3.
     
    První půle souboje Pražanů s Dynamem tak patří minulosti. Bohemians byli v úvodní pětačtyřicítce podstatně nebezpečnějším mužstvem, což v 24. minutě potvrdil pohotovou dorážkou Ibrahim Keita, jenž otevřel střelecký účet tohoto utkání. O jedenáct minut později na něj přesnou střelou do pravé šibenice navázal Petr Hronek, takže Klokani vstoupí do druhého poločasu s dvoubrankovým vedením. Budějovice si taky zvládly vypracovat několik příležitostí, zatím ale maximálně selhaly v jejich proměňování.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jediná minuta nad rámec základní hrací doby v první půli. Dynamo by ještě rádo spěchalo kupředu, jenže Van Buren si už akorát stihne zpracovat míč.
     
    45
    Mihálik vyskočil na záda Jindřiškovi, kterého poslal k zemi. Sudí Klíma nyní chvilku uvažoval i o kartě, tu ale nakonec nechal jen v kapse.
     
    45
    Začala poslední minuta základní hrací doby prvního poločasu. Vojtěch Vorel na hranici vlastního vápna naznačuje spoluhráčům, že nemá na koho rozehrát.
     
    44
    Hugo Jan Bačkovský vykopává od své klece, Puškáč ale ofenzivním faulem poslal k zemi Havla, kterého trefil ramenem ve výskoku.
     
    43
    Hora byl faulován Dostálem na půlící čáře. Budějovice následně rychle rozehrály na levou stranu, kde se Hellebrand nakonec neodhodlal ani ke střele, ani k centru.
     
    43
    Jakub Hora se nyní dobře vrátil do středu hrací plochy a sebral ze souboje odražený míč. Budějovice tak mohou založit další akci.
     
    42
    Dostál s Vondrou se rozhodnou zahrát raději zpět až na Bačkovského, je znát, že Klokani se nyní nemusí tlačit kupředu za každou cenu.
     
    41
    Bohemka znovu zahrává rohový kop, v tomto poločase už šestý. Cent Kovaříka od rohového praporku ale do bezpečí odvrací Králik.
     
    40
    Od Van Burena dostal míč Mršić, který na levé straně nádherně vysunul Fortunea Basseyho, jenž pálil k bližší tyči, kterou znovu minul jen velmi těsně!
     
    39
    Vojtěch Vorel má merunu u své nohy a rozehrává až na středový kruh, kde se Mick Van Buren dostává k míči a může postupovat kupředu.
     
    38
    Benjamin Čolić našel krásným centrem z pravé strany na malé vápno naběhnuvšího Ondřeje Mihálika, jenž v pádu zakončoval nad brankáře Bačkovského a ke smůle Dynama i těsně nad břevno svatyně Pražanů! To byla pěkná akce Jihočechů.
     
    37
    Dynamo rozehrává na polovině hrací plochy, Bassey vrací míč zpět pod sebe a následně je po pravé straně kupředu Čolić.
    36. Hellebrand těsně minul zařízení
     
    36
    Dynamo se okamžitě snažilo odpovědět, Patrik Hellebrand si navedl míč před šestnáctku Bohemky a tvrdě pálil k bližší tyči, kterou ale o fous minul!
    35. Petr HRONEK - 2:0
     
    35
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Bohemians zdvojnásobují své vedení! Roman Květ si nejprve ve vápně soupeře ukázkově narazil míč s Dostálem a následně ho dostal zpět téměř až k brankové čáře. Poté přihrávkou z pravé strany na malé vápno našel PETRA HRONKA, jenž tvrdou ranou na přední tyč pod břevno zvyšuje na 2:0! Asistence: Roman Květ.
     
    34
    Fortune Bassey fauloval ve vzdušném souboji Jindřiška. Bohemka tak může rozehrávat standardní situaci přibližně ze středu hrací plochy.
    33. Kovařík si penaltu nevybojoval
     
    33
    Květ vysílá po levé straně kupředu Puškáče. Následně Kovařík padl ve vápně před Čolićem, faul je ale pískán až po zákroku na Van Burena.
     
    33
    Havel a Hora kombinovali před šestnáctkou Bohemky, která však začala dobře presovat a vyhnala Dynamo s míčem za půlící čáru.
     
    32
    Benjamin Čolić se statečně hnal po pravé straně kupředu, byl však dostoupen dvěma protihráče a proto raději přenesl hru doleva na Jakuba Horu.
     
    31
    Klokani zahrávají standardku z podobného místa jako při první brance. Roman Květ poslal centr do vápna Budějovic, kde šel Vorel po míči, ale v souboji s Köstlem balon neudržel. Může být rád, že sudí píská útočný faul.
     
    30
    Pražané kombinují na vlastní polovině. Prudký vysoký míč na útočnou polovinu obrana Dynama bez potíží ukořistila, následně však Lukáš Havel fauloval Ibrahima Keitu.
     
    30
    Na druhou stranu se nyní hnali zase hráči Budějovic, nepříliš prudké zakončení Ondřeje Mihálika však v poklidu sbírá Hugo Jan Bačkovský.
     
    29
    Petr Hronek hází dlouhý aut z levé lajny až do vápna Dynama. Tam se k hlavičce dostal David Puškáč, jehož zakončení ale nebylo důrazné. Vojtěch Vorel si připisuje snadný zákrok.
     
    28
    Jakub Hora zatím pracuje v obraně dobře. Po centru od rohového praporku znovu dostal merunu dál od klece Budějovic. Pražané ale nadále tlačí.
     
    27
    Petr Hronek prostrkával míč na Sladkého, jenže dobře zakročil Hora, jenž znovu srazil merunu pouze na rohový kop.
     
    26
    Budějovice rozehrávají z vlastní poloviny hřiště. Vysoký balon kupředu se však stal snadnou kořistí obrany Bohemky, Hronek ale neobdržel ideální přihrávku do křídla.
     
    25
    Ihned po obdržené brance zahrozili také Jihočeši, vysoký nákop na hranici vápna Bohemky nadělal v obraně Pražanů paseku. Defenziva Klokanů v čele s Bačkovským však náporu Dynama odolala.
    24. Ibrahim KEITA - 1:0
     
    24
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Bohemians vytěžili ze svého úvodního tlaku první branku utkání. Pražané poslali z levé strany vysoký míč až do vápna Dynama, tam se po hlavičkovém souboji dostal k parádnímu voleji Hronek, jehož ještě lepším zákrokem vychytal Vorel. Balon se ale odrazil k IBRAHIMU KEITOVI, jenž ho rychle vrátil pod břevno svatyně Dynama!
     
    23
    Centr Hronka z pravé strany srazil Hora na rohový kop z pravé strany. Jan Kovařík už stojí u míče. Rozehrávka na krátko nepřinesla ovoce, Dynamo odkoplo míč od své svatyně.
     
    22
    Martin Dostál centroval z pravé strany do vápna Budějovic a David Puškáč se vznesl do vzduchu, aby hlavičkoval. Jeho pokus šel ale daleko od klece Dynama.
     
    22
    Pražané se tlačí kupředu, nyní poslali z levé strany centr do šestnáctky Dynama, nicméně první ani odražený balon žádný z jejich hráčů nesebral.
     
    21
    Petr Hronek jde po levé straně k vápnu Dynama, trefil však před sebou stojícího Čoliće, od nějž šel míč daleko od klece Budějovic.
     
    20
    O hrací předmět se nyní bojuje ve středu hrací plochy, kde jsme svědky velkého množství nepřesností, ani jeden celek si delší dobu neužil míč.
     
    19
    David Puškáč šel po levé lajně kupředu, meruna mu ale nakonec utíká do zámezí a brankář Vojtěch Vorel tak může v poklidu vykopávat od své klece.
     
    19
    Benjamin Čolić poslal centr až na zadní tyč, kde se však k jeho vysokému pasu nedokázal nikdo ze spoluhráčů dostat.
     
    18
    Benjamin Čolić nedokázal odcentrovat z pravé strany přes Davida Puškáče, jenž jej ale následně fauloval, takže mají Budějovice zajímavou standardku z pravé lajny.
     
    17
    Matej Mršić šel z levé strany na bránu Bohemky, jeho sražená rána ale celkem pohodlně doplachtila do náruče Bačkovského.
     
    16
    Josef Jindřišek se nyní předpisově zapřel v hlavičkovém souboji a Benjamin Čolić tak tvrdě dopadl na zem. Faul se pískat nebude.
     
    15
    Dostál nefauloval Patrika Hellebranda, jemuž následné zavazování tkaničky u kopačky trvá poněkud dlouho, což se hodně nelíbí fandům Klokanů.
     
    14
    Hugo Jan Bačkovský posílá z vlastní poloviny hřiště vysoký nákop až na hranici velkého vápna Dynama, kde o míč nyní oba celky bojují v poněkud nepřehledné situaci.
     
    13
    Fortune Bassey je chycen v ofsajdové pasti, když se snažil uvolnit na levé straně uvolnit a jít sám na bránu Bohemky.
     
    12
    Daniel Köstl se nyní snažil z pravé strany najít na penaltě Petra Hronka, jeho přihrávku však obrana Dynama projít nenechala.
     
    11
    Klokani znovu zahrávali rohový kop, který byl tentokrát rozehrán na krátko. Následně centroval Kovařík, jenže jeho vysoký pas dokázala defenziva Dynama zneškodnit.
    10. Mršić zatopil domácímu brankáři
     
    10
    Znovu to zkusil Matej Mršić, tentokrát z větší vzdálenosti. Paradoxně nadělal Bačkovskému podstatně víc starostí. Přesto brankář Bohemky dokázal zasáhnout.
     
    9
    Matej Mršić se nyní na hranici šestnáctky Bohemky dostal ke střele. Přízemní pokus ale v poklidu chytá Hugo Jan Bačkovský.
     
    8
    Roman Květ nyní fauloval Čoliće, jenže Dynamo nerozehrálo standardku dobře, balon utekl Basseymu do zámezí.
     
    7
    Po pravé straně se hnal za vysokým míčem David Puškáč, kterého ale zradilo zpracování a merunu tak poměrně neškodně odkvačila do zámezí.
    6. Sladký ohrozil branku Bačkovského
     
    6
    Sladký nyní vyslal zajímavý centr až do vápna Bohemky z levé strany. Míč nikdo nedokázal tečovat a brankář Bačkovský se tvářil, že je vše v pořádku. Nakonec se ale solidně vyděsil, když viděl, jak balon ťukl na tyč jeho svatyně, od níž se naštěstí pro gólmana Klokanů odrazil jen do zámezí.
     
    5
    Vojtěch Vorel vykopl míč od své klece a do zakončení se dostal Bassey, jenž ale svatyni domácích také minul o pořádný kus.
     
    4
    Po centru Květa od lajnové čáry pálil z velké vzdálenosti Martin Dostál, jenž ale branku Dynama o hodně minul.
     
    3
    Jan Kovařík házel aut z pravé strany až před vápno Dynama, kde hrál Ibrahim Keita, jenž si ale ideálně merunu nezpracoval.
     
    2
    Králik odvrátil centr z pravé strany na rohový kop. Jan Kovařík centroval od rohového praporku, kde ale dobře zahrál hlavou Lukáš Havel.
     
    1
    Balon se hned na začátku utkání vrací do vápna Bohemians, rozehrávat bude brankář Hugo Jan Bačkovský.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou na hrací ploše, utkání může začít.
     
    Ještě jednou přeji krásné dobré odpoledne všem příznivcům kvalitního fotbalu. Do úvodního výkopu duelu Bohemky s Dynamem ještě zbývá něco málo přes půl hodinky, my už však známe zahajovací sestavy obou mužstev.

    Pražané nastupují do utkání v rozestavení 3-5-2, zatímco Budějovice sází na formaci 4-2-3-1 s Basseym na hrotu. O branky Klokanů by se měli starat především Keita a Puškáč.
     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Bačkovský – Vondra, Köstl, Bederka – M. Dostál, Jindřišek (C), Hronek, Květ, J. Kovařík – Keita, Puškáč.

    Náhradníci: P. Le Giang – Bartek, Koubek, V. Novák, Ugwu, Nový, Necid.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Čolić, L. Havel, Králik (C), Sladký – Hora, Hellebrand – Van Buren, Mihálik, Mršić – Bassey.

    Náhradníci: Šípoš – Tolno, Talovierov, Michal Škoda, Čavoš, Brandner, M. Valenta.

    Rozhodčí: Klíma – Kubr, Vodrážka – Raplík. VAR: Berka. AVAR: Kocourek. Delegát fotbalové asociace: Zlámal. Technický delegát: Ubias.
     
    Nejlepší střelci obou celků:

    Bohemians Praha 1905 – Jan Chramosta a David Puškáč (oba útočníci) – 5 branek

    SK Dynamo České Budějovice – Fortune Bassey (útočník) – 5 branek
     
    Sudí a delegace

    Hlavním rozhodčím tohoto utkání bude pan Tomáš Klíma. Třiatřicetiletý arbitr působí v soutěži již pět ročníků, coby hlavní sudí však má na kontě zatím jen 27 zápasů. Naposledy řídil utkání na konci října mezi Mladou Boleslaví a Hradcem Králové. Průměrně tento rozhodčí rozdá 4,6 žlutých karet za jeden duel. Průměr červených karet na jedno utkání má 0,3 a stejný je i průměr pokutových kopů, které nařídí za jeden zápas. V tomto ročníku doposud odpískal sedm klání, žlutou kartu tasil již třiatřicetkrát, červenou pak dvakrát.

    Jeho asistenty na čarách budou Jaroslav Kubr a Dan Vodrážka, čtvrtým sudím je Lukáš Raplík. U VARu usednou Ondřej Berka a Tomáš Kocourek. Delegátem fotbalové asociace na tomto utkání je Miroslav Zlámal, technickým delegátem pak Emil Ubias.
     
    Sestavy obou celků z posledních ligových utkání:

    Bohemians Praha 1905: Bačkovský – Dostál, Bederka, Köstl, Vondra – Květ, Levin (90. Koubek) – Novák (64. Nový), Hronek (81. Vacek), Fulnek (46. Puškáč) – Keita (64. Bartek).

    SK Dynamo České Budějovice: Vorel – Sladký, L. Havel, Králik, Čolić – Hora, Hellebrand (65. M. Valenta) – Van Buren (65. Brandner), Mihálik, Mršić (71. Talovierov) – Bassey (90. Michal Škoda).
     
    Hráči kteří nejspíš nenastoupí

    Ztráty do tohoto utkání musí počítat zejména Bohemka. Mimo hru je dozajista záložník Vladislav Levin, který si bude muset odpykat trest za žluté karty. Zranění navíc na hřiště nepustí ani obránce Lukáše Hůlku. V ohrožení jsou také Jan Chramosta, Daniel Krch a Pavel Osmančík, jejichž start v utkání je nejistý. Na druhé straně do hry jistojistě nezasáhne Lukáš Skovajsa, kterému ještě běží trest za červenou kartu.
     
    Vzájemné zápasy z loňské sezóny

    V letošním ročníku se obě mužstva střetnou poprvé, tudíž se pro porovnání musíme podívat do předchozí sezóny. V zápasech těchto dvou celků loni nepadalo příliš mnoho branek. Podzimní utkání skončilo těsnou výhrou Dynama 2:1, když Budějovice na Střeleckém ostrově do poločasu vstřelily dvě branky a následně svůj náskok s jednou chybkou ubránily. Odveta v únoru se hrála pochopitelně v Ďolíčku. Bohemka se v druhé půli dostala do vedení, ale v závěru dovolila Jihočechům srovnat a body se tak z tohoto klání po remíze 1:1 dělily. V obou duelech se prosadil obránce Benjamin Čolič, který v obou případech proměnil pokutový kop nařízený proti brance Pražanů.

    25.11.20 SK Dynamo Č. Budějovice – Bohemians Praha 1905 2:1
    27.2.21 Bohemians Praha 1905 – SK Dynamo Č. Budějovice 1:1
     
    SK Dynamo České Budějovice

    Jihočeši v současné chvíli okupují příjemnou 7. příčku ligového pelotonu se ziskem osmnácti bodů. Na 10. Liberec však mají náskok pouhopouhého jednoho bodíku, ztráta na 6. Hradec Králové je pak dvoubodová. I Dynamo tak dnes může pomýšlet na to, že by popolezlo v tabulce ještě o místečko výš, hlavně si však musí hlídat svá záda. Oproti loňskému ročníku zažívají Budějovice výrazný vzestup, v minulé sezóně totiž skončily až na 13. pozici, ke cti jim je ale nutno připomenout, že náskok na sestupující Zbrojovku měly výrazný.

    Forma borců ze Střeleckého ostrova nebyla před reprezentační přestávkou špatná. Zvládli bodovat ve čtyřech z předchozích pěti zápasů. Dobrým impulsem byla výhra v domácím prostředí nad Pardubicemi 3:1, následně zvládlo Dynamo remizovat na půdě Jablonce 2:2 a stejný výsledek uhrálo také na jihu Čech se silnou Slavií, což bylo pro svěřence trenéra Horejše dalším povzbuzením. Ti poté sice prohráli 0:2 ve Zlíně, ale po tomto neúspěchu se zvládli rychle otřepat a v dalším duelu před vlastními fanoušky přetlačili Mladou Boleslav v poměru 2:1.

    Budějovice na svůj osmifinálový duel v MOL Cupu ještě čekají. V úterý vyzvou na Střeleckém ostrově Olomouc v boji o postup mezi elitní osmičku. Lze očekávat velice zajímavý a vyrovnaný duel.
     
    Bohemians Praha 1905

    Klokani se v aktuální chvíli nacházejí až na 13. místě tabulky FORTUNA:LIGY se ziskem pouhých dvanácti bodů. Na 14. Pardubice však mají poměrně slušný čtyřbodový náskok a ztráta na 11. Zlín je pouze dvoubodová. Pokud tedy Bohemians dnes vyhrají, mohou se škrábat vzhůru, což by určitě rádi. V loňském ročníku totiž skončili na poměrně příjemné 10. příčce a tento výsledek by chtěli minimálně zopakovat. Zatím se jim to však krutě nedaří, z dosavadních třinácti duelů zvládli vyhrát jen tři.

    Navíc forma Pražanů byla v období před repre pauzou bídná. Klokani vyhráli z předchozích pěti utkání jedno jediné a v žádném jiném ani nebodovali. Nejprve prohráli v Ostravě zřetelně 1:4, následně se jim podařilo v Ďolíčku zaskočit olomouckou Sigmu, kterou přemohli 2:0, jenže poté znovu padli výrazným rozdílem 1:4 v Mladé Boleslavi. Z této porážky se zatím otřepat nedokázali, jelikož pak podlehli také na Slovácku těsně 0:1 a v posledním duelu před přestávkou znovu neuspěli v Liberci. Zdejší Slovan vyhrál nad Bohemkou jednogólovým rozdílem – 2:1.

    V poháru se Pražanům zatím daří postupovat. V osmifinále zvládli udolat Jihlavu 1:0 a dostali se tak mezi nejlepší osmičku, což zcela nekoresponduje s jejich dosavadními výsledky v ligové soutěži. Alespoň si však těmito výhrami mohou zvednout sebevědomí a doufat v úspěch v podobě zisku trofeje.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem příznivcům toho nejlepšího tuzemského fotbalu. FORTUNA:LIGA se po reprezentační přestávce znovu probouzí k životu a rychle spěje k ukončení podzimní části. Dnes máme na programu hned čtyři utkání naší nejvyšší soutěže v rámci 15. kola. My se detailně zaměříme na souboj z našlapaného středu prvoligové tabulky. Možná nás nečeká úplně nejkrásnější kopaná, protože tady se oba celky musí prát o každý metr trávníku. Můžeme se tedy jistojistě těšit na souboj plný nasazení, ve kterém Bohemians Praha 1905 přivítají na své půdě SK Dynamo České Budějovice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Petr Šatalík

    Branky: 24. Keita, 35. Hronek (Květ), 88. Koubek (V. Novák) – 59. Bassey (Mršić)

    Karty:   52. Talovierov (CEB)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:13.
    Bohemians Praha 1905: Bačkovský – Vondra, Köstl, Bederka – M. Dostál, Jindřišek (C), Hronek (84. Koubek), Květ (77. Nový), J. Kovařík (69. V. Novák) – Keita (77. Bartek), Puškáč (69. Necid).
    Náhradníci: P. Le Giang – Bartek, Koubek, V. Novák, Ugwu, Nový, Necid.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Čolić, L. Havel, Králik (C), Sladký (46. Talovierov) – Hora, Hellebrand (86. Brandner) – Van Buren (76. Michal Škoda), Mihálik, Mršić – Bassey.
    Náhradníci: Šípoš – Tolno, Talovierov, Michal Škoda, Čavoš, Brandner, M. Valenta.

    Rozhodčí: Klíma – Kubr, Vodrážka – Raplík. VAR: Berka. AVAR: Kocourek. Delegát fotbalové asociace: Zlámal. Technický delegát: Ubias.

    Diváci: 3496
    bahis siteleri