Olomouc – Hr. Králové 2:2 (kon.) | Bohemians 1905 – Č. Budějovice 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 1:0 (kon.)
Ostrava – Plzeň 2:2 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
3:1 (2:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Sobota 20.11.2021, 15:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 15. kolo
Předzápasové kurzy
    88. Matěj KOUBEK - 3:1
     
    88
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Tenhle gól už bude platit a Bohemians vedou 3:1! Vojtěch Novák si krásně seběhl s míčem na levé straně až k brankové čáře a následně poslal míč pod sebe na MATĚJE KOUBKA, jenž krásnou ranou do vzdálenější šibenice nedal Vorlovi šanci! Klokani vedou 3:1 a nejspíš duel vyhrají! Asistence: Vojtěch Novák.
     
    86
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Patrik Hellebrand, přichází Patrik Brandner.
     
    84
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Petr Hronek, přichází Matěj Koubek.
     
    80
    Tak pozor, rozhodčí Klíma dostává ještě informaci, aby se šel podívat na video a po přezkumu gól pro ofsajd neuznává, platí tedy nadále stav 2:1! Gól neplatí z toho důvodu, že Bartek ovlivnil hru už během střely Necida, po níž sice nezakončoval, ale do akce se již zapojil.
    79. VAR byl proti Bartkovi
     
    79
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Bohemians jdou nejspíš do klíčového trháku! Tomáš Necid se na levé straně ve vápně soupeře krásně otočil a střelou z otočky protáhl Vorla, jenž vyrazil míč na opačnou stranu. Následně dorážel Hronek, ale i jeho brankář Dynama vychytal. Na druhou dorážku v podání DAVIDA BARTKA z bezprostřední blízkosti už ale nestačil, Bohemians vedou 3:1!
     
    78
    Dynamo se chtělo tlačit středem hřiště vpřed, ale ztratilo míč a kupředu tak rychle postupoval Vojtěch Novák, jenž na levé straně propálil Maxyma Talovierova. Přízemní ranou však záložník Bohemky minul i vzdálenější tyč svatyně Budějovic!
     
    77
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Roman Květ, přichází Martin Nový.
     
    77
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Ibrahim Keita, přichází David Bartek.
     
    76
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Mick Van Buren, přichází Michal Škoda.
     
    76
    Tři obrovské šance Bohemky! Vojtěch Novák nejprve pálil z hranice šestnáctky Dynama do pravé tyče, následně na levé straně Jan Vondra nepropálil Vorla, jenž míč vyrazil k Hronkovi. Ten v závěru akce z penalty minul bránu Budějovic! Velká smůla Pražanů!
    71. Mizerná rozehrávka Vorla
     
    71
    Vojtěch Vorel nyní mizerně rozehrál přímo na Romana Květa, který si zpracoval míč asi pět metrů za vápnem a mohl pálit na bránu Dynama. Tu však trestuhodně minul.
     
    69
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází David Puškáč, přichází Tomáš Necid.
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jan Kovařík, přichází Vojtěch Novák.
     
    68
    Trochu více prostoru nyní dostal na ose hřiště Petr Hronek, jenž střelou zpoza šestnáctky protáhl Vorla. Rána však šla do středu klece Budějovic, gólman Dynama bez potíží zasáhl.
    59. Fortune BASSEY - 2:1
     
    59
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    FORTUNE BASSEY krátce po své první velké šanci snižuje po druhé parádní akci na 1:2! Útočník Dynama nejprve pěknou kličkou vykoupal Köstla a tvrdou přízemní ranou pokořil Bačkovského. Ten šel po míči letícím nízko nad zemí rukou, zasáhl jej, ale balon se od jeho paže odrazil jen pod horní tyč svatyně Bohemky a skončil v síti. Brankář Pražanů nepředvedl dobrý zákrok. Budějovice jsou v kontaktu!
    58. Bassey oklamal Bederku, ale trefil tyč
     
    58
    Tak teď jsme byli hodně blízko k snížení! Fortune Bassey se na pravé straně rozhodl pro tvrdou střelu přes beka Bederku. Jeho rána skončila na tyčce a následně se míč odrazil od zad gólmana Bačkovského zpět k brankové čáře. Obránci Dynama pak zvládli balon odkopnout do bezpečí.
     
    52
    Maxym Talovierov je na hřišti necelých sedm minut, nicméně po důrazném zákroku zezadu na Ibrahima Keitu už vidí žlutou kartu. Je prvním karetně trestaným hráčem tohoto duelu.
     
    51
    Nádherný centr z levé strany poslal na zadní tyč Jan Kovařík a našel prostor, ve kterém vyplaval úplně volný Jan Vondra. Ten trefil míč z voleje a poslal ho jen těsně nad klec Dynama!
     
    46
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Martin Sladký, přichází Maxym Talovierov.
     
    40
    Od Van Burena dostal míč Mršić, který na levé straně nádherně vysunul Fortunea Basseyho, jenž pálil k bližší tyči, kterou znovu minul jen velmi těsně!
     
    38
    Benjamin Čolić našel krásným centrem z pravé strany na malé vápno naběhnuvšího Ondřeje Mihálika, jenž v pádu zakončoval nad brankáře Bačkovského a ke smůle Dynama i těsně nad břevno svatyně Pražanů! To byla pěkná akce Jihočechů.
    36. Hellebrand těsně minul zařízení
     
    36
    Dynamo se okamžitě snažilo odpovědět, Patrik Hellebrand si navedl míč před šestnáctku Bohemky a tvrdě pálil k bližší tyči, kterou ale o fous minul!
    35. Petr HRONEK - 2:0
     
    35
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Bohemians zdvojnásobují své vedení! Roman Květ si nejprve ve vápně soupeře ukázkově narazil míč s Dostálem a následně ho dostal zpět téměř až k brankové čáře. Poté přihrávkou z pravé strany na malé vápno našel PETRA HRONKA, jenž tvrdou ranou na přední tyč pod břevno zvyšuje na 2:0! Asistence: Roman Květ.
    24. Ibrahim KEITA - 1:0
     
    24
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Bohemians vytěžili ze svého úvodního tlaku první branku utkání. Pražané poslali z levé strany vysoký míč až do vápna Dynama, tam se po hlavičkovém souboji dostal k parádnímu voleji Hronek, jehož ještě lepším zákrokem vychytal Vorel. Balon se ale odrazil k IBRAHIMU KEITOVI, jenž ho rychle vrátil pod břevno svatyně Dynama!
    10. Mršić zatopil domácímu brankáři
     
    10
    Znovu to zkusil Matej Mršić, tentokrát z větší vzdálenosti. Paradoxně nadělal Bačkovskému podstatně víc starostí. Přesto brankář Bohemky dokázal zasáhnout.
    6. Sladký ohrozil branku Bačkovského
     
    6
    Sladký nyní vyslal zajímavý centr až do vápna Bohemky z levé strany. Míč nikdo nedokázal tečovat a brankář Bačkovský se tvářil, že je vše v pořádku. Nakonec se ale solidně vyděsil, když viděl, jak balon ťukl na tyč jeho svatyně, od níž se naštěstí pro gólmana Klokanů odrazil jen do zámezí.

    Petr Šatalík

    Branky: 24. Keita, 35. Hronek (Květ), 88. Koubek (V. Novák) – 59. Bassey (Mršić)

    Karty:   52. Talovierov (CEB)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:13.
    Bohemians Praha 1905: Bačkovský – Vondra, Köstl, Bederka – M. Dostál, Jindřišek (C), Hronek (84. Koubek), Květ (77. Nový), J. Kovařík (69. V. Novák) – Keita (77. Bartek), Puškáč (69. Necid).
    Náhradníci: P. Le Giang – Bartek, Koubek, V. Novák, Ugwu, Nový, Necid.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Čolić, L. Havel, Králik (C), Sladký (46. Talovierov) – Hora, Hellebrand (86. Brandner) – Van Buren (76. Michal Škoda), Mihálik, Mršić – Bassey.
    Náhradníci: Šípoš – Tolno, Talovierov, Michal Škoda, Čavoš, Brandner, M. Valenta.

    Rozhodčí: Klíma – Kubr, Vodrážka – Raplík. VAR: Berka. AVAR: Kocourek. Delegát fotbalové asociace: Zlámal. Technický delegát: Ubias.

    Diváci: 3496
    bahis siteleri