Skalica – Vlci Žilina 1:2 (kon.) | Martin – Humenné 2:0 (kon.) | Pov. Bystrica – Dubnica 1:2 (kon.)
Žiar nad Hronom – Topoľčany 1:6 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
HC 19 Humenné
sk Středa 01.12.2021, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ivan Boržik (asistent trénera HC 19 Humenné): "S Martinom sme doma prehrali 2:5, chceli sme to preto domácim oplatiť. Úvodná tretina nám ale vôbec nevyšla. Domáci hráči nás dostávali pod tlak. Boli sme napokon radi, že tretina skončila 1:0. V druhej tretine sme boli lepším tímom, v jej závere sme sa ale dvakrát nechali zbytočne vylúčiť. Domáci sa dostali opäť na koňa a strelili druhý gól. V tretej tretine nám chýbal kúsok šťastia. Možno, ak by nám tam padol aj škaredý gól, bolo by to iné stretnutie. Už dlhšie zápasíme s koncovkou, nedarí sa nám streliť gól, čo je náš veľký problém. Nepodarilo sa nám v stretnutí streliť gól, vieme ale aspoň, že môžeme súpera zatlačiť, pretože úvodné dejstvo bolo z našej strany naozaj slabé. Hráči sú dobre fyzicky pripravení, majú snahu, bojujú. Sú tu dobrí hokejisti, žiaľ, neviem o čom to je. Či je to o šťastí či o hokejovom umení, nevieme to pomenovať. Budeme ale na tom pracovať. Tabuľka je vyrovnaná, trošku nám teraz odskočila Žilina. Jediná škoda, že nemôžu chodiť na hokej diváci. Trénerovi som takisto dnes hovoril, že ak by neplatili opatrenia, dnes je tu plný dom. Atmosféra by bola určite skvelá, pričom tento zápas by si ju bol zaslúžil."

    Ján Tabaček (tréner HK VITAR Martin): "Tréner je už tretí zápas zdravotne indisponovaný. Vedeli sme, že nás nečaká ľahký súper. Vedeli sme o čo hráme, ako si stojíme v tabuľke. Bol to ďalší šesťbodový zápas, podobne ako v Topoľčanoch. Dnes sme si aj napriek podobnému priebehu ale víťazstvo postrážili. Možno len góly padli o niečo neskôr, výsledok sme si ale dokázali podržať. V ďalších stretnutiach určite nemôžeme takisto nič podceniť. Brezno v dnešnom kole dokázalo zvíťaziť nad Trnavou a Žiar nad Hronom nám už raz doma ukázal, že aj napriek možno menšej hernej kríze, dokáže prekvapiť. Žiadny z tímov v súťaži nie je ľahkým súperom. Zároveň pri najbližších dvoch súperoch neviete, v akej zostave nastúpia, keďže sú to farmy Banskej Bystrice a Zvolena. Z našej strany tak nemôže prísť k žiadnemu podceneniu. Miloš Fafrák už má číslo 80 dlhšie. Čakali sme iba pokým sa mu vyrobí dres. Keď som sa ho ešte pred výrobou pýtal, či si je istý, odpovedal mi, že áno. Po svojom návrate je ale veľkým prínosom, pričom nadviazal na svoje výkony z uplynulej sezóny. Po zápase v Topoľčanoch som rád, že sa mi vrátil po piatich dňoch hlas. Dnes to vyzerá opäť na jeho stratu počas noci. Tréner sa samozrejme snaží dávať hráčom pokyny. Sú to však hráči, ktorí sú na ľade a musia robiť konkrétne rozhodnutia. Zatiaľ ma to ako bývalého hráča, späť na ľad neťahá."

    Filip Krasanovský (brankár HC 19 Humenné): "Úvodnú tretinu sme začali zle. Nechávali sme sa zatláčať do vlastného pásma, pritom z našej strany nechýbali ani strelecké príležitosti, iba potreba hrať jednoduchšie. Od druhej tretiny nastúpil do stretnutia úplne iný tím. Škoda len inkasovaných dvoch gólov, aspoň bod sme tu dnes mohli uhrať. Bolo to stretnutie, v ktorom oba tímy nielen dobre bránili, mali aj vysoký počet striel. Určite pozerateľný zápas. V bránke som sa objavil po polroku, po ťažkom zranení. Mal som natrhnutú achilovku. Štyri mesiace som sa dával dohromady, teraz nastupujem aj napriek zákazu lekárov. Pôvodne som mal nastúpiť až v januári, veci sa ale pohli pozitívnym smerom a som rád, že som sa objavil v zápase. V Humennom som dostal príležitosť vďaka trénerovi Parfenovi, ktorý ma trénoval v Rusku, počas môjho pôsobenia v Chej-lung-ťiangu (Čína). On si ma vzal do tímu. Teraz však bude najdôležitejšie sadnúť si, rozobrať si s trénerom zápas a pripraviť sa na piatok. Mrzí určite absencia divákov. Keď som bol zranený, diváci ešte mohli chodiť na štadióny. Teraz, keď som na ľade, je situácia odlišná. Som však hlavne rád, že môžem byť opäť na ľade a chytať v bránke."

    Vladimír Glosár (brankár HK VITAR Martin): "Je to už moja tretia nula v tejto sezóne. Po tom, ako sme sa zdvihli práve po zápase v Humennom pred takmer dvoma mesiacmi, ako tím hráme veľmi dobre. Práve takéto zápasy sú ale najťažšie. Chvíľu to vyzerá, že šancí nie je veľa, potom ale príde príležitosť, ktorej musíte čeliť. Stáva sa to v mnohých zápasoch, som tu však od toho, aby som tím podržal a pomohol spoluhráčom. Pred treťou tretinou sme si v šatni hovorili, že súper nemá čo stratiť. Nedokázali sme súperovi odskočiť na rozdiel troch gólov, šanca teda žila. Humenné chcelo takisto zvíťaziť, rovnako ako my. V tejto súťaži môžeme vyhrať i prehrať s každým. Nemôžeme žiadneho zo súperov podceniť. Nováčikovia ako Brezno či Žiar nad Hronom majú svoju kvalitu a do každého stretnutia musíme ísť na sto percent. Vieme, že hlavný tréner je momentálne už tretí zápas indisponovaný. Na mňa osobne život na striedačke veľmi nevplýva, keďže som počas zápasu v bránke. Tréner však s nami komunikuje, dáva nám prostredníctvom internetu pokyny, prípadne nás pochváli. Stále je tu s nami, aj keď je doma. Určite ako tím chceme nadviazať na úspešnú sériu, ktorá skončila nešťastným zápasom v Topoľčanoch. Do každého stretnutia vstupujeme s cieľom zvíťaziť a posunúť sa vyššie. Ako tím hráme o najvyššie poschodie v tabuľke. Osobne ma frustruje, ak nemôžu byť na tribúnach diváci. Keď je plný štadión a ľudia kričia, vtedy ma to dokáže ešte viac motivovať. Dnes som to v zápase proti bývalým spoluhráčom síce nepotreboval, diváci ale veľmi chýbajú a dúfam, že sa čo najskôr vrátia na štadióny." (21:47:21)
     
    V stretnutí zvíťazil Martin nad Humenným 2:0. Góly: 17. Fafrák (Burzík, Murček), 39. Tiainen (Charvát, Fafrák).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Tiainen netrafil prázdnu bránku. Je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    59:45
    Ivanov z ľavej strany. Hra je prerušená.
     
    59:23
    Oddychový čas hostí.
     
    59:16
    Krasanovský odchádza z bránky. Power-play.
     
    58:55
    Horvát pri ľavej žŕdke domácej bránky. Hostia sa pripravujú na strelu, pri ktorej by jeden z hráčov clonil.
     
    58:35
    Linet mal gól na hokejke. Namiesto strely po ľade tentoraz volil nadvihnutie puku.
     
    57:44
    Burzík zrazený na ľad. V závere stretnutia sa nám pritvrdzuje.
     
    57:02
    Oba tímy v plnom počte. Šimčák i Krempaský na ľadovej ploche.
     
    56:50
    Solomonchak z ľavej strany. Pripravoval si čo najlepšiu pozíciu.
     
    56:20
    Vyhodený puk v podaní Dvořáka. Urobil to tak, aby z toho nebolo zakázané uvoľnenie.
     
    55:46
    Pokus o nastrelenie puku do pásma. Krajňák tým sledoval rýchly prechod do protiútoku.
     
    55:01
    Martin Krempaský (MAR) inkasuje dve minúty za nešportové správanie.
     
    55:01
    Dominik Šimčák (HUM) inkasuje dve minúty za nešportové správanie.
     
    54:32
    Fričova strela. Opäť je hra prerušená.
     
    53:44
    Dírerom vyhodený puk. Na zakázané uvoľnenie.
     
    53:14
    Šimčák pred bránkou. Bojuje sa o puk.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 17. Fafrák (Burzík, Murček), 39. Tiainen (Charvát, Fafrák)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Charvát, Dvořák – Lavička, Krempaský – Burzík, Pacalaj – Droppa, Bartoš A. – Novák, Linet, Ďurina – Toma, Dírer, Tiainen – Fafrák, Murček, Poliaček – Thomka, Huhtela, Smidžár
    Trenér: Ján Tabaček

    HC 19 Humenné: Krasanovský (Rabčan) – Novický, Ondrej – Ivanov, Wysocki – Pichnarčík, Jacko – Khismatullin – Horvát – Krajňák, Borov – Lačný, Markuš, Frič – Solomonchak, Šimčák, Macko – Kiss, Farkaš, Šiňanský
    Trenér: Andrey Parfenov

    Rozhodčí: Konc, Beniač – Pribula, Lauff, Ďurajka (inštruktor)
    ocianews.com