Jihlava – Mladá Boleslav 1:3 (kon.) | Zlín – Kladno 5:2 (kon.) | Chomutov – Pardubice 1:8 (kon.)
Třinec – K. Vary 5:3 (kon.) | Havířov – Plzeň 3:4 (kon.) | Slavia – Liberec 2:4 (kon.)
Motor ČB – Vítkovice 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 6:3 (kon.) | HC Litvínov – Mountfield HK 2:7 (kon.)
Salzburg – Olomouc 1:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:8 (0:1, 0:3, 1:4)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 04.12.2021, 12:00 • ROCKNET ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 23. kolo
Partner:
     
    Pardubice v závěrečné dějství ještě zvýraznily vedení, když se prosadily čtyřikrát jako v předchozích dvou třetinách. František Formánek zkompletoval z trestného střílení hattrick, čestný úspěch domácích zaznamenal Pavel Šugár, jenž pět vteřin před koncem připravil Maxmiliana Kadlce o čisté konto. Dynamo zapsalo po listopadové reprezentační přestávce už sedmou výhru v řadě při ztrátě jediného bodu, takže drží dlouhou šňůru neporazitelnosti, Piráti naopak podlehli i druhému východočeskému protivníkovi v tomto týdnu a podruhé za sebou padli. (14:03:04)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak tohle bude Kadlce hodně mrzet, protože přišel o čisté konto z poslední akce zápasu, která na první pohled nevypadala ani příliš nebezpečně. PAVEL ŠUGÁR zvolil mezi kruhy střelu, která Kadlcovi prošla do sítě. Asistence: Dominik Badinka a Martin Pöschl.
     
    58:59
    Pardubice ještě donutily Suka k dalšímu zákroku.
     
    58:11
    Teď se v dobrých pozicích před pardubickou brankou ocitli dva Piráti. Střelu Daniel Badinky z mezikruží vyrazil Kadlc jen k Petráskovi, který pálil z levého kruhu. Hostující gólman však stihl proti domácímu bekovi vyjet a zmenšit mu střelecký úhel, takže Petrásek trefil jen gólmana.
     
    58:01
    Se začátkem posledních dvou minut třetí třetiny drží Piráti pásmo.
     
    56:39
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    ADAM NEDELKA propálil od modré houštinu těl před Sukem a ještě zvýraznil rozdíl mezi oběma týmy. Asistence: Pavol Štetka a František Formánek.
     
    56:13
    Zápas se viditelně už jen dohrává. Domácí napadají pardubickou rozehrávku, ale hosté ve vlastním obranném pásmu nikam nespěchají.
     
    55:16
    Oba týmy jsou v pěti.
     
    55:09
    Před Sukem vznikla mela, při níž ale vstoupil útočící hráč do zapovězeného území, takže Pardubice jsou vykázány do středního pásma.
     
    54:19
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Štetka sice nebyl u puku před Sukem dřív než Dominik Badinka, jenže vypíchnutý puk sebral jako první Kubíček, který ho okamžitě distribuoval před branku osamocenému DANIELU BURDOVI, který z první překonal domácího gólmana. Asistence: Martin Kubíček a Pavol Štetka.
     
    53:16
    Po strkanici Pöschla s Klozem před domácí brankou se hraje čtyři na čtyři.
     
    53:16
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Martin Pöschl – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Matěj Kloz – 2 min., hrubost).
     
    53:07
    Novotný lehce přibrzdil chomutovskou křižnonu přihrávku ve vlastním obranném pásmu, takže tím nabil Costovi, který z prostoru mezi vrcholy kruhů a modrou čárou trefil jen Sukovu lapačku.
     
    52:41
    Icing Pirátů.
     
    52:25
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice uspěly na buly a pádily kupředu. DANIEL BURDA vjel po levém křídle do útočného pásma a z levého kruhu trefil přesně místo nad Sukovým bližším ramenem. Asistence: Martin Kubíček a František Formánek.
     
    52:01
    Svoboda našel žabičkou u levé pardubické tyče Vyroubala, který zkusil zakončit, ale následně objel branku, což si Kadlc s vypětím všech sil pohlídal. Po odpískání se Vyroubal ještě postrkával s obráncem, ale nic velkého z toho nevzešlo.
     
    51:10
    Při chomutovské akci byla Vostiňákova střela přizvednuta mimo pardubickou branku, což následně založilo rychlý pardubický kontr. Na jeho konci dostal Costa přihrávku na osu a postupoval sám na Suka. Zvolil střelu, kterou domácí gólman vyrazil do ochranné sítě.
     
    50:22
    Hned po buly opět zasahovala Sukova lapačka, která byla i podruhé v krátkém sledu úspěšná.
    Marken.cz

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 60. Šugár (Dominik Badinka, Pöschl) – 7. Formánek (Štetka, Burda), 25. Costa (Kaštánek, Formánek), 33. Formánek (Štětka, Burda), 39. Štetka (Rouha, Kaštánek), 43. Formánek (TS), 53. Burda (Kubíček, Formánek), 55. Burda (Kubíček, Štetka), 57. Nedelka (Štetka, Formánek)


    Piráti Chomutov: Suk (Tuček) – Petrásek, Cestr, J. Janda, Pöschl, Dominik Badinka, F. Döring – P. Šugár, T. Šilar, Karasanovský, Cháb, T. Svoboda, Vostiňák, Vyroubal, Koblížek, Daniel Badinka.
    Trenér: Petr Jíra.

    HC Dynamo Pardubice: Kadlc (Borovička) – Hebek, Kubíček, Nedelka, Tvrdík, Chabada, Koudelka, Kašťánek – Štetka, Burda, Rouha, Herčík, Costa, Formánek, Kloz, Novotný, Šťastný, Gromadzki.
    Trenér: Jiří Malinský.

    Rozhodčí: R. Svoboda, Grech – Sýkora, Tichý
    ocianews.com