St. Louis – Anaheim 2:3 (po pr.) | NY Rangers – Nashville 0:1 (kon.) | Colorado – Florida 3:2 (kon.)
Vegas – Minnesota 6:4 (kon.) | Vancouver – Carolina 2:1 (kon.)
konec
New York Rangers
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Nashville Predators
Pondělí 13.12.2021, 01:08 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:40:55)
    Hlavní zásluhu na těsném vítězství Preds měl Saros, který pokryl všech 32 střel
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 32 – 24 | Přesilová hra: 0/2 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Alexandar Georgijev (NYR) – 23 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,8%, odchytal 57:37
    Jusse Saros (NSH) – 32 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Libor Hájek (NYR) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 12:53
    Filip Chytil (NYR) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 13:14

    Tři hvězdy utkání

    1. Juuse Saros (NSH) – 32 zákroků
    2. Alexandar Georgijev (NYR) – 23 zákroků
    3. Philip Tomasino (NSH) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 16 177 diváků.
     
    Zápas mezi New Yorkem Rangers a Nashvillem rozhodl jediný gól, který vstřelil v úvodu druhé třetiny Philip Tomasino. Paradoxně právě od druhé třetiny měli domácí herně výrazně navrch, ale za skvěle chytajícího Sarose nezvládli poslat jediný puk. Nejblíže byl v průběhu závěrečné dvacetiminutovky Ryan Strome, i dobře mířenou střelu z pravé strany mezi lapačku a beton však finský gólman ve službách Predátorů zvládl pokrýt. Domácím nepomohla ani powerplay, během níž si žádnou vyloženou šanci nevypracovali.

    Svěřenci kouče Hynese zvítězili popáté v řadě a v tabulce Centrální divize poskočili před St. Louis na druhou pozici. Hokejisté Rangers prohráli teprve ve druhém z posledních deseti klání, v Metropolitní divizi zůstávají třetí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Domácí ještě získali útočné pásmo, ale kýženého vyrovnání se nedočkali! Mezi dvojicí protihráčů na modré čáře pak poslal kotouč Ekholm, na další akci domácím nezbývá dostatek času.
     
    59:17
    Kdyby se Luke Kunin zachoval nesobecky, mohlo být hotovo. Místo nahrávky na střed, kde měl volného spoluhráče, však střílel od pravého mantinelu a trefil jen hokejku Foxe.
     
    58:49
    V předbrankovém prostoru ukázal výbornou orientaci Roman Josi. ve změti hokejek našel i kotouč a poslal jej do střední třetiny.
     
    58:15
    Je tomu skutečně tak, domácí budou hrát powerplay! Fanoušci hlasitým potleskem šestku hokejistů v modrém naskočivších na led. Dočkají se vyrovnání?
     
    58:15
    Až teď Dante Fabbro vyhodil černou gumu přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Kouč Gallant reaguje oddechovým časem a lze očekávat, že Georgijev zůstane na střídačce.
     
    57:47
    Delší dobu se nepřerušovalo, což hraje pochopitelně do karet Nashvillu, protože soupeře nemá čas na naplánování si útoku.
     
    57:16
    Benningova klička k mantinelu Zibanejada vykolejila, Švéd očekával rozehrávku po zadním mantinelu. Hostující zadák tak měl více času na zahrání touše do středního pásma.
     
    56:58
    Neuspěl ani Kaapo Kakko. Sice nabral velkou rychlost, ale klička proti stojícímu Borowieckimu mu nevyšla, nad pukem ztratil kontrolu.
     
    56:32
    Artěmij Panarin hledal na modré čáře v nápřahu připraveného Foxe. Skvěle zareagoval Forsberg, hokejkou zahrál puk mimo dosah beka.
     
    55:37
    K puku dojel nejrychleji Roman Josi. Švýcarský zadák rychle zkontroloval situaci a po mantinelu posunul hru na Forsberga, jenž měl výrazně více prostoru.
     
    55:28
    Dlouho si dal za vlastní bránou záležet s rozehrávkou Ryan Lindgren, na vině bylo i táhlejší střídání. Nakonec zvolil pas na Stromea, ten pouze protečoval do útočného pásma.
     
    54:58
    Ani Predátoři nezapomněli útočit. Od pravého mantinelu vypálil šiplavou ránu Jakov Trenin, Alexandar Georgijev ji vyškrábl lapačkou.
     
    54:25
    Mika Zibanejad nahrál na modrou čáru Adamu Foxovi. Jeho nahození nebylo vůbec dobře umístěné, gólman vyrážečkou poslal touš do rohu kluziště.
     
    53:56
    A také pochopitelně znovu stojí za vyzdvihnutí výkon Jusseho Sarose. Fin působí sebejistým dojmem, což klid na hokejky domácích určitě nepřidá.
     
    53:23
    Čas hraje proti domácím. Hokejisté v modrých dresech tvrdě usilují o vyrovnání, ale v koncovce zatím nemají štětí.
     
    52:56
    Z vrcholku pravého kruhu střílel Ryan Strome. Jusse Saros střelci ještě více zmenšil střelecké úhel a změnu stavu nepřipustil.
     
    52:22
    Kevin Rooney si nebral servítky s Cousinsem, jehož poslal k ledu tvrdým hitem. Hostující útočník dopadl ve hře, je schopen okamžitě pokračovat ve hře.
     
    51:46
    Sám proti dvěma Chris Kreider neměl moc šancí na úspěch. Situace dopadla podle očekávání, domácí forvard o kotouč přišel.
     
    51:18
    Artěmij Panarin při kličce proti Carrierovi ztratil nad pukem kontrolu. nechal ej za bruslemi, čehož využil jiný obránce Borowiecki k jeho odpálení do bezpečí.
     
    50:32
    Zákroky na Sarosově kontě přibývají v rychlém sledu. Slabé nahození Foxe od modré čáry bez větších problémů schoval do lapačky.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Mužstvo z New Yorku tlačí, ale Sarosova svatyně mu i nadále zůstává zapovězená.
     
    49:44
    No Jusse Saros si tedy ve třetím dějství na nudy rozhodně stěžovat nemůže! Neprůstřelný zůstává i po projektilu vypáleném z hole Rooneyho, ten vytěsnil vyrážečkou.
     
    49:17
    Barclay Goodrow nahrával, ale málem se zapsal mezi střelce zápasu. Jeho pas totiž Fabbro srazil směrem na vlastní brány a mohl poděkovat Sarosovi, že ponechal levý beton přilepený u tyčky.
     
    48:30
    Hosté v plném počtu. Michael McCarron strávil na trestné minuty kompletní dvě minuty, byť si Rangers vytvořili několik zajímavých příležitostí.
     
    48:00
    Z levého kruhu nebezpečně pálil Artěmij Panarin. Hostující gólman opět situaci kontroloval, černou gumu nechal proletět nad břevnem.
    47:39 Saros udržel čisté konto i po střele Kreidera
     
    47:39
    Finský gólman Jusse Saros drží čisté konto i po střele Stromea! Parádně se přesunul k levé tyči a prostor mezi lapačkou a betonem zvládl pokrýt.
     
    47:11
    Mika Zibanejad nahrál po mantinelu na levou stranu Chrisi Kreiderovi, jeho nahození na zadní tyč proletělo výrazně vedle brány.
     
    46:25
    Šance pro Rangers, domácí budou hrát druhou přesilovou hru! Trest na dvě minuty vyfasoval Michael McCarron, Adama Foxe podrazil ve středním pásmu.
     
    46:22
    Slibná příležitost Drydena Hunta skončila neúspěchem. Forvard nabral velkou rychlost po pravém mantinelu, ale úspěšně jej zastavil Matt Benning.
     
    45:50
    Nahození Sissonse od modré čáry schytal do levé nohy K'Andre Miller, zadák následně bz rozmýšlení hrál touš do střední třetiny.
     
    45:21
    Roman Josi místo očekávaného zakončení nahrál do předbrankového prostoru Tomasinovi, střela z otočky prosvištěla po ledě vedle levé tyče.
     
    44:46
    Filip Forsberg nahrával do úniku Mikaelu Granlundovi. Těsně před ním směr puku lehce pozměnil Adam Fox, Finovi pak hrací předmět projel za tělem.
     
    44:03
    Švédský forvard Mika Zibanejad určitě tušil, že hrál až za modrou čárou. Přesto zkusil pozornost čárového, jenž správně odpískal ofsajd.
     
    43:47
    Libor Hájek nyní strávil na ledě přes dvě minuty. Právě on byl nakonec tím, kdo vyhodil po pravém mantinelu do středního pásma a mohl si dopřát zaslouženého odpočinku.
     
    43:22
    Tlak Nashvillu pokračuje. Z vrcholku pravého kruhu pálil Philip Tomasino, autor dosud jediného gólu nasměroval kotouč těsně nad břevno.
     
    42:55
    A hosté vystartovali do dalšího přečíslení. Eeli Tolvanen ovšem dával příliš okatě najevo, že bude nahrávat, pas na Luffa zastavil Strome.
    42:03 Carrier na Georgijeva nevyzrál
     
    42:03
    Druhý gól Predátorů měl na holi Alexandre Carrier. Mohl těžit z výborné práce Granlunda, jenž kličkou k mantinelu obelstil protihráče a pak našel zadáka volného v pravém kruhu. Carrier se ještě přiblížil více bráně, střelu zápěstím Georgijev úspěšně vyrazil!
     
    41:45
    Za bránou soupeře Mika Zibanejad nic nevymyslel. Zkusil odvážnou kličku proti Josimu, zkušený švýcarský zadák soka bez problémů obral.
     
    41:18
    Zakázané uvolnění posílá hru před Jusseho Sarose. Mattias Ekholm hledal Filipa Forsberga, ten však i přes daleko nataženou hokejkou na puk nedosáhl.
     
    40:42
    První zákrok musel v závěrečné dvacetiminutovce předvést Alexandar Georgijev. Pokus Romana Josiho bez problémů schoval do lapačky.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. New York musí přidat směrem do ofenzivy, jinak na body pomýšlet nemůže. Od hostů lze naopak očekávat, že se pokusí udržet čisté konto pro Sarose až do konce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:54.
     
    Prostřední dějství poprvé hnulo stavem utkání. Do závěrečné dvacetiminutovky půjde v lepším rozpoložení Nashville, který disponuje nejtěsnějším možným vedením 1:0. Gól vstřelil ve 22. minutě Philip Tomasino, jenž dostal na střed nahrávku od Forsberga a Georgijeva překonal ránou na lapačku. Paradoxně to byli Rangers, kteří byli ve druhé třetině aktivnějším týmem, ale ani jeden z deseti střeleckých pokusů nebyl tak dobře umístěný, aby skončil za zády jistě chytajícího Sarose.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 16 – 19.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Slabé nahození od levého mantinelu nenadělalo Sarosovi žádné starosti. Gólman Predátorů puk lapil do lapačky a počkal na přerušení hry.
     
    39:27
    Za Sarosem zklidnil hru Roman Josi. Počkal, až se zbylá čtveřice spoluhráčů zformuje. pak rozjel útočnou akci přes Granlunda.
     
    38:43
    Protiútok zkusil založit Nick Cousins, jenže Matt Luff, místo, aby kolegu podpořil, tak odjel vystřídat. Cousins proto situaci zabalil a jen nahodil za bránu.
     
    38:25
    Po povedeném hitu útočil Jacob Trouba i na vstřelený gól. Kousek za modrou napřáhl k pořádné dělovce, ta se však nevešla mezi tři tyče.
     
    37:51
    Adam Fox zachoval klid a po přejetí červené čáry nahodil přímo na Sarose. Finský gólman měl o hře dobrý přehled a betonem puk vyrazil ke spoluhráči Ekholmovi.
     
    37:19
    Slibnou příležitost Mika Zibanejad ve vyrovnání nepřetavil! Měl smůlu, že z levé strany musel zakončovat bekhendem, křižný pokus Saros vyrazil lapačkou.
     
    36:59
    Nicméně to byl Nashville, který získal útočné pásmo a Filip Forsberg i nebezpečně zakončil, bekhend pod břevno domácí brankář lapil do lapačky.
     
    36:29
    To se povedlo! Luke Kunin se skloněnou hlavou narazil do stromu jménem Jacob Trouba, fanoušky tento moment vrátil do varu.
     
    35:50
    Alexandar Georgijev odehrál vyrážečkou kotouč těsně před Lukem Kuninem. Dopřál prostor pro Stromea, který ale nedojel do útočné třetinu, stopku mu vystavil Josi.
     
    35:28
    Další konstruktivní rozehrávka začala u Adama Foxe. Přes Goodrowa doputovala černá guma k Reavesovi, jeho nahození ze zápěstí odrazil Benning do ochranné sítě.
     
    34:45
    Hokejisté v modrých dresech ještě pár vteřin v útočném pásmu pobyli, ale další střelu na bránu nevyprodukovali. Rooney přestřelil.
     
    34:28
    Velkou rychlost nabral Artěmij Panarin. Jako vítr prosvištěl mezi dvěma protihráči, ale nedokázal zakončit, protože si v klíčový okamžik dal puk až moc před sebe.
     
    33:47
    Utkání plyne rychlým tempem ke konci druhé části. Domácím nelze upřít snaha, ale projít skrze organizovanou obranu Preds se zatím zdá báti neřešitelným úkolem.
     
    33:03
    K'Andre Miller projel za vlastní bránou a vyslal do akce po pravém mantinelu Kreidera. Ten neúspěšně usiloval o natlačení pře bránu, v rohu kluziště soka udržel Borowiecki.
     
    32:36
    Domácí gólman chtěl spoluhráčům pomoci s rozehrávkou, ale na prudké nahození po zadním mantinelu nedosáhl. Ryan Lindgren byl tím, kdo zažehnal hrozící nebezpečí.
     
    32:19
    Roman Josi pohlídal puk letící na zakázané uvolnění. Měl výborný přehled o postavení Gauthiera, jehož udržel na zádech.
     
    31:55
    Rangers se podívali před Jusseho Sarose, leč finský gólman žádný zákrok předvést nemusel, protože pas Zibanejada napříč pásmem zastavil Fabbro.
     
    31:22
    Tanner Jeannot udržel na zádech Lafrenierea. Okamžitě mu pak zkřížil cestu Jacob Trouba a hrací předmět urval do své moci.
     
    30:41
    Ofenzivu podpořil Mattias Ekholm. Příliš daleko nedojel, od levého mantinelu ve finále nahodil jen do před sebou stojícího Kreidera.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Nashville vede zásluhou gólu Phillipa Tomasina, nicméně na obrazu hry se moc nezměnilo, stále sledujeme hlavně souboj pevných obran.
     
    29:50
    Pod tlakem nahazoval na Georgijeva Roman Josi. Až k brankáři černá guma nedoletěla, pravou nohou ji úspěšně zblokoval Nemeth.
     
    29:19
    Před modrou čárou ještě stihl hrací předmět zastavit Adam Fox. Cíleně nahazoval na teč, Zibanejad ale směr letu puku nezměnil, takže si Saros připsal snadný zákrok,
     
    28:46
    Chris Kreider v šermovačce v rohu útočného pásma zvítězil, ale dobrou příležitost okamžitě zazdil, neboť nahrál za brusle Zibanejadovi.
     
    28:17
    Hit i na druhé straně. Ryan Reaves v plné rychlosti sestřelil Matta Luffa, hraniční zákrok nechali muži v pruhovaném bez povšimnutí.
     
    27:55
    Parádní hit v podání Marka Borowieckiho. Počkal si na Juliena Gauthiera, který po nárazu skončil na ledě, naštěstí bez následků.
     
    27:28
    Pozdě Aleandar Georgijev reagoval na ránu Benninga. Ale nemusel smutnit, puk totiž proletěl o pořádný kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    26:50
    Colton Sissons zabojoval, ale puk pro sebe nezískal. O něco málo úspěšnější byl Jacob Trouba, americký bek dostal hru pryč z obranného pásma.
     
    26:22
    Z levého kruhu vypálil Filip chytil příliš vysoko. Volný kotouč dojel u pravého mantinelu Ryan Reaves, i jeho zakončení bylo nepřesné.
     
    25:55
    Odpověď domácích tak povedená nebyla. Alexis Lafreniere vyzval k bruslařskému souboji Mattiase Ekholma, švédský zadák soka úspěšně přišpendlil na mantinel.
     
    25:12
    Povedený zákrok Alexandara Georgijeva drží Rangers v odstupu jednoho gólu. Ruský gólman skvěle zareagoval na nahrávku před bránu k Forsbergovi, střelu švédského forvarda pod břevno vyškrábl lapačkou nad horní tyč.
     
    24:44
    Barclay Goodrow sice buly vyhrál, ale puk poslal tak prudce za sebe, že si Ryan Lindgren Chris Kreider neporadil se zpracováním a musel dobrovolně vyjet z útočné třetiny.
     
    24:25
    Jacob Trouba nahodil ještě před přejezdem červené čáry. To byla velká chyba, protože k puku měl nejblíže Ekholm, takže rozhodčí odpískali icing.
     
    23:59
    Za Nashville zahrozil Eeli Tolvanen. Po pravém mantinelu se zbavil osobného strážce v podobě Lafrenierea, avšak Libor Hájek už byl na jeho možnosti.
     
    23:17
    Dlouho v ní nepobyli. Výbornou práci totiž odvedl Roman Josi, který sáhl k vysokému obloučku, tentýž hráč o chvíli později zastavil i průnik Kreidera.
     
    22:30
    Jak Rangers na nepříznivý průběh zareagují? To zůstává otázkou. Každopádně ihned zaútočili a úspěšně získali útočnou třetinu.
    21:44 Philip TOMASINO - 0:1
     
    21:44
    Nashville právě vstřelil branku!
    Důležitý první gól vstřelili Predátoři! Forsberg z levé strany nahrál na střed úplně volnému PHILIPU TOMASINOVI, jenž bleskově zamířil a svižnou ránu zápěstím vyslal nechytatelně k levé tyči, Georgijev natahoval lapačku marně. Asistence: Filip Forsberg a Alexandre Carrier.
     
    21:06
    Filip Chytil spadl k ledu poté, co jej v předbrankovém prostoru Nashvillu napálil spoluhráč Miller. Český útočník tak nechtěně usnadnil práci Sarosovi.
     
    20:42
    Od modré čáry střílel produktivní obránce Adam Fox. V tomto případě ovšem kanadský bod do statistik nepřipsal, minul totiž prostor u levé tyče.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Aktivněji do ní vstoupilo domácí mužstvo, které bleskově získalo pevné postavení v útočném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:01.
     
    První třetina zápasu mezi New Yorkem Rangers a Nashvillem Predators žádnou branku, ba ani ani žádnou vyloženou příležitost nenabídla. Oba celky spoléhají především na zabezpečenou hru z defenzivy, což má vliv i na její samotný obraz. O něco aktivnější jsou přeci jen hosté, kteří vyprodukovali i dvakrát více střeleckých pokusů na bránu, ale nutno podotknout, že jak Georgijev, tak Saros zatím žádnou vyloženě složitou situaci řešit nemuseli.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 13.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Hosté přeci jen nakoukli do obranného pásma Rangers, ale žádnou velkou příležitost si nevytvořili, Luff neuspěl kličkou proti Foxovi.
     
    19:22
    Romanu Josimu vyšla klička proti Lafreniereovi, stejně tak bekhendový pas na Forsberga. Švéd na dobrou práci kapitána nenavázal, nahození poslal do výstroje clonícího Nemetha.
     
    18:47
    Eeli Tolvanen nahazoval už ze středního pásma. Alexandar Georgijev se do hry nezapojil a zodpovědnost nechal na Lindgrenovi, ten zvládl posunout hru doprava na Gauthiera.
     
    18:05
    K zakončení elitní formace nedošlo. Nahrávku na modrou čáru protečoval Cousins, Jacob Trouba touš zpracoval až za modrou čárou.
     
    17:39
    Netrvalo to dlouho, domácí hokejisté jsou znovu nastěhováni v útočném pásmu. Saros zatím zasahovat nemusel, Kreider místo očekávaného zakončení nahrál za bánu Zibanejadovi.
     
    17:03
    Sám proti dvěma neměl Ryan Strome žádnou šanci uspět. Matt Benning se s Cousinsem výborně domluvili a soupeře dostali do kleští, o puk jej obrali bez větších problémů.
     
    16:44
    Tlak domácích pokračoval i po návratu Tolvanena. Ke střele na bránu ovšem nedošlo, v klíčové chvíli Ekholm ukázkově vypíchl puk z pod hole Kakka.
     
    16:28
    Riskantní bekhendová nahrávka Panarina před bránu se s úspěchem nesetkala. Byl to Roman Josi, kdo odpálil kotouč do bezpečí.
     
    15:35
    Hra pokračovala v útočném pásmu Rangers. Napodruhé dostal Zibanejad do předbrankového prostoru parádní nahrávku do hokejky od Kreidera, avšak na Sarose nevyzrál.
     
    15:01
    Miku Zibanejadovi moc nechybělo! Natahoval hokejku za pasem Panarina, ale těsně na něj nedosáhl, v opačném případě by zakončoval do prázdné brány.
     
    14:26
    Hosté se ubránili, ovšem jen za cenu faulu. Prvním vyloučeným z jejich řad se stal Eeli Tolvanen. Podobně jako Chytil, tak i on hákoval, zastavil rozjetého Rooneyho.
     
    14:20
    Obránce K'Andre Miller zvedl hlavu a pod tlakem zvládl nahrát úplně volnému Goodrowovi, Kanaďan pro Rangers získal útočné pásmo.
     
    13:47
    Matt Benning po přejeté červené čáry nahodil za bránu a odjel vystřídat. Colton Sissons zabral a pořádně znepříjemnil život Lindgrenovi, ten alespoň vyhodil do střední třetiny.
     
    13:18
    K přerušení hry došlo v obranném pásmu Nashvillu. Rozehrávající Josi zprvu nechápal, co se děje, ale na vině nebyl on, nýbrž dvojice Rooney, Gaithier, ta se vlastní nedomluvou postarala o postavení mimo hru.
     
    12:53
    Přes velkou snahu Dante Fabbro neudržel hru ve středním pásmu. Následně musel pořádně zabrat, aby udržel na zádech Rooneyho, což se mu podařilo.
     
    12:20
    S koncem Chytilova trestu střílel z mezikruží Luke Kunin. Ani on na ruského fantoma nevyzrál, napálil mu touš přímo do výstroje.
     
    11:37
    Tlak Preds pokračuje. Před brankou si na nahrávku od Tomasina počkal Nick Cousins, z bezprostřední blízkosti ovšem nezvládl puk přehodit přes jeho levý beton.
     
    11:11
    Odvážná nahrávka Josiho prošla až k Forsbergovi, který sjel pro změnu do pravého kruhu. Pálil z velkého úhlu a gólmana nepřekvapil.
     
    10:41
    Eeli Tolvanen zakvedlal s kotoučem a pak přenesl hru do levého kruhu na Filipa Forsberga, který pálil z první, Georgijev stihl přilepit beton k pravé tyči.
     
    10:16
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté Nashvillu. Menší dvouminutový trest inkasoval Filip Chytil, v rohu obranného pásma zahákoval Trenina.
     
    09:52
    Od mantinelu si na vrcholek levého kruhu sjel Jakov Trenin. Vzápětí vystřelil švihem a zasáhl pouze brusle bránícího Trouby.
     
    09:23
    Hokejisté Nashvillu útočnou třetinu přeci jen získali. Filip Forsberg nabil na modrou Mattiasi Ekholmovi, Georgijev včas vykopl pravý beton.
     
    08:55
    Brejkovou akci Predators zastavil hvizd čárového rozhodčího. Postavení mimo hru způsobil Matt Luff a jeho klička těsně před modrou.
     
    08:25
    Situaci dvou proti dvěma řešil Mika Zibanejad bekhendovým pasem na Chrise Kreidera. Ten nezakončil, těsně před ním odpálil touš do bezpečí Josi.
     
    07:44
    Thomas Novak ještě udržel hru v útočném pásmu a nahrál po pravém mantinelu Carrierovi, který se natlačil až před bránu, leč na Georgijeva recept nenašel.
     
    07:24
    Oba celky dost spoléhají na své defenzivy. To potvrdil i Mattias Ekholm, jenž mohl hrát dopředu, ale rozhodl se neriskovat a chvíli vyčkat.
     
    06:59
    Skrytou střelu vyprodukoval od modré čáry Ryan Lindgren. Jusse Saros toho moc neviděl, ale měl štěstí, puk jej trefil do pravého betonu.
     
    06:03
    Philip Tomasino mohl střílet, ale zvolil cestu za Gergijevovu svatyni. Odtud nic světoborného nevymyslel, neuspěl kličkou proti Nemethovi.
     
    05:45
    Za vlastní bránou zklidnil hru Roman Josi. Kapitán Predátorů počkal na vystřídání formace, načež rozehrál po pravé ruce na Luffa.
     
    05:23
    Alexis Lafreniere Alexis Lafreniere si zkusil obhodit kotouč kolem Benninga po pravém mantinelu. Zadák se nachytat nenechal a černou gumu odrazil na domácí střídačku.
     
    04:50
    Vysoký forčekink Nicka Cousinse nepřinesl kýžené ovoce. Jacob Trouba sice hrál po pravém mantinelu naslepo, ale měl štěstí, našel spoluhráče Rooneyho.
     
    04:18
    A další dva zákroky pro ruského gólmana ve službách Rangers. Nejprve lapačkou vyrazil pokus Sissonse, levým betonem s poradil rovněž s dorážkou Trenina.
     
    03:44
    Rychle na druhou stranu. Philip Tomasino nahrál do protiútoku Jeannotovi, který střílel přes beka Nemetha, Georgijev dobře skrytou střelu zvládl vyrazit do ochranné sítě.
     
    03:30
    Artěmij Panain zabrzdil těsně za modrou, čímž zmátl Granlunda. Vzápětí přenesl hru do levého kruhu na Stromea, jenž ztroskotal na vyrážečce Sarose.
     
    02:55
    Pod tlakem Matt Benning pouze nahazoval obloučkem do střední třetiny. K'Andre Miller musel zabrat, nicméně Cousinse na zádech v klidu udržel.
     
    02:22
    Akce Rangers ještě pokračovala. Po neúspěchu Gauthier nahrál na modrou Jacobu Troubovi, jenž z první vysoko přestřelil cílový prostor.
     
    01:57
    Julien Gauthier ukázal svou rychlost. Bekhendem zavezl kotouč za bránu soupeře a zkusil ji obtočit se zasunutím kotouče k bližší tyči. Puk poslal jen do bočního oblouky brány.
     
    01:24
    První zákrok už má na kontě i Jusse Saros. S projektilem Lafrenierea si neděla těžkou hlavu a i on se postaral o přerušení hry.
     
    00:41
    První zákrok musel předvést Alexandar Georgijev. Se střelou McCarona z levého kruhu si hravě poradil, touš udržel ve výstroji.
     
    00:10
    Zápas mezi New Yorkem Rangers a Nashvillem právě začal! A pro české fanoušky máme jednu dobrou a jednu špatnou zprávu. Dobrou je povýšení Libora Hájka do "A" týmu na úkor zraněného Lindkvista, špatnou je fakt, že Rittich dnes nechytá a pouze kryje záda Sarosovi. To, že hraje Filip Chytil, se již stalo tradicí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Rangers: A. Georgijev (Kinkaid) – A. Fox, R. Lindgren, Trouba (A), K'A. Miller, Hájek, Nemeth – Kakko, Zibanejad (A), Kreider – Dryden Hunt, R. Strome (A), Panarin – J. Gauthier, Chytil, Lafreniere – Reaves, Goodrow, K. Rooney.
    Trenér: Gerard Gallant

    Nashville Predators: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, Borowiecki – Tomasino, Mikael Granlund (A), F. Forsberg – Kunin, Sissons, Tolvanen – Jeannot, McCarron, Trenin – Luff, Novak, Cousins.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Chmielewski, Nicholson – Gawryletz, Baker.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Adam Húska (NYR)
    Filip Chytil (NYR)
    David Rittich (NSH)
     
    Nashville Predators

    Ani Nashville na tom není vůbec zle, tabulka Centrální divize je ovšem výrazně našlapanější. Predátoři ve 27 zápasech uhráli 33 bodů a jsou třetí, nicméně na pátý Winnipeg mají pouhé dva body, na druhé St. Louis ztrácí jeden bod. Hynesova družina v posledních šesti střetnutích prohrála jen jednou doma s Bostonem, v doposud posledním klání vyhrála po velkém boji 3:2 v aréně New Jersey. Týmové produktivitě celku vévodí dvojice Roman Josi, Mikael Granlund s 27 body.
     
    New York Rangers

    New York Rangers může být s průběhem sezóny spokojený. V 26 odehraných zápasech posbíral 39 bodů, což stačí na třetí příčku Metropolitní divize. Za druhou Carolinou je z důvodu horšího skóre, na čtvrtý Pittsburgh má k dobru šest bodů. Svěřenci kouče Gallanta hrají v posledních týdnech skvěle. V předešlých čtrnácti utkáních našli přemožitele pouze dvakrát, prohráli s Torontem a Coloradem. Naposledy si poradili s trápícím se Buffalem, na jehož ledě zvítězili těsně 2:1. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Artěmij Panarin s 32 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi New Yorkem Rangers a Nashvillem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 22. Tomasino (F. Forsberg, A. Carrier)


    New York Rangers: A. Georgijev (Kinkaid) – A. Fox, R. Lindgren, Trouba (A), K'A. Miller, Hájek, Nemeth – Kakko, Zibanejad (A), Kreider – Dryden Hunt, R. Strome (A), Panarin – J. Gauthier, Chytil, Lafreniere – Reaves, Goodrow, K. Rooney.
    Trenér: Gerard Gallant

    Nashville Predators: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, Borowiecki – Tomasino, Mikael Granlund (A), F. Forsberg – Kunin, Sissons, Tolvanen – Jeannot, McCarron, Trenin – Luff, Novak, Cousins.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Chmielewski, Nicholson – Gawryletz, Baker

    Diváci: 16 177
    thejrc.org