Rusko – Kanada 4:3 (kon.)
konec
Rusko
4:3 (1:0, 2:1, 1:2)
Kanada
Středa 15.12.2021, 16:30 • CSKA Arena, Moskva • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji příjemný středeční večer. (19:09:15)
     
    Statistiky
    Střely na branku: 35 – 31
    Tresné minuty: 2 – 8
    Využití: 1/4 – 1/1
    Úspěšnost vhazování: 40% – 60%
     
    Kanada i přes velmi nepříznivý stav ukázala ve třetí části svou bojovnost, avšak na vyrovnání to těsně nestačilo. Drama ale z toho bylo veliké, i když na úvodu poslední části to vypadalo, že se utkání v klidu dohraje. Vadim Šipačov totiž poslal svůj tým do komfortního tříbrankového náskoku. Zámořský celek se ale nevzdal, protože Daniel Audette snížil na rozdíl dvou branek a při hře bez brankáře se prosadil Eric O'Dell. Na víc už se ale hosté nezmohli, a tak při prvním zápase Channel One Cupu berou těsnou porážku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Oddechový čas pro Kanadu.
     
    59:33
    Kanada se nemůže vrátit do pásma, nyní má poslední šanci. Ta skutečně přišla, tvrdou ránu z pravé strany však jen tak tak pokryl Ivan Fedotov!
    58:38 Eric O'DELL - 4:3
     
    58:38
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanadě se hra bez brankáře vyplácí a snižuje na rozdíl jediné branky! Po dlouhém útočném snažení nakonec vyslal do brankoviště přihrávku Mat Robinson. Tam byl připravený ERIC O'DELL, který měl volnou čepel, díky čemuž bez problémů zakončil do odkryté brány. Asistence: Mat Robinson, Ryan Spooner.
     
    58:07
    Justin Pogge už je na střídačce, Kanada se tedy pokusí alespoň o snížení s šesti bruslaři. K dispozici má navíc buly v útočné třetině.
     
    57:34
    Ivan Fedotov v klidu pokryje nahození soupeře a rozehraje na nejbližšího spoluhráče. Samozřejmě nepospíchal, čímž získal několik cenných sekund navíc.
     
    57:04
    Kanada se sice dostala ke kombinaci v útočném pásmu, ale ta moc dlouho netrvala a hlavně nepřinesla žádné zakončení.
     
    56:12
    Corban Knight se na levé straně snažil o bekhendové zakončení, neměl ale dostatečnou rychlost, takže mu nakonec vystavil stopku jeden z protihráčů.
     
    55:38
    Rusko následně našlo cestu k útočnému snažení, které jim získali několik cenných desítek vteřin. Mezitím jsme se totiž dostali do posledních pěti minut základní hrací doby.
     
    55:03
    Landon Ferraro výborně zachytil vyhození soupeře, ale s pukem následně musel operovat sám, což nezvládl. Kvůli tomu ho rychle ztratil.
     
    54:13
    Ryan Spooner se tlačil za vlastním nahozením, cestu mu ale zkřížili dva protihráči, kteří ho zastavili a kotouč dostali pod kontrolu.
     
    53:38
    Kanadský brankář úspěšně odehrál puk za svou branku, jenže tak vystavil své spoluhráče do nepříjemné pozice. Ti tak o něj musí bojovat.
     
    53:00
    To vedlo k velmi nebezpečnému zakončení z hole Michaila Grigorenka, ten však pokusem ke vzdálenější tyči Justina Poggeho nepřekonal.
     
    52:53
    Rusko má po delší době kotouč pevně pod kontrolou, takže se s ním chvíli zdržuje ve vlastním pásmu. Pak už se ale opatrně vrhlo dopředu.
     
    52:18
    Zničehonic ale musel zasahovat Justin Pogge, který ztrátu puku rozhodně nemohl čekat, ale i přesto dokázal zasáhnout.
     
    51:43
    Země javorového listu velmi aktivně usiluje o další trefu, Rusko však už dává do obrany všechny své síly, díky čemuž to zatím zvládá.
     
    50:56
    Kanada je pořád nebezpečná zejména z rychlých přechodů do útoku. Ivan Fedotov je ale začíná pokrývat velmi dobře, nyní bez problémů zasáhl.
     
    50:13
    Justin Pogge každým dalším zákrokem získá zpátky ztracené sebevědomí. To nutně potřebuje, protože jestli chce dát svým spoluhráčům šanci na výhru, už nesmí inkasovat.
     
    49:07
    Tempo hry se zničehonic hodně zrychlilo. Tentokrát se musel činit Justin Pugge, který nepřehlednou situaci dlouho nemohl vyřešit, zachránil ho až pohyb jeho brány.
     
    48:53
    Další únik podnikal Cody Kunyk, i tentokrát byl však ruský gólman úspěšný. Určitě ale bude muset zůstat pozorný, protože Kanada má stále celkem dost času.
     
    48:15
    Dokonce to mohlo být jen o jeden gól, avšak Josh Currie v přímém souboji s Ivanem Fedotovem prohrál!
    47:10 Daniel AUDETTE - 4:2
     
    47:10
    Kanada právě vstřelila branku!
    Pro domácí ale může být ještě zle, protože Kanada zničehonic snižuje! Corban Knight si totiž prakticky z ničeho našel cestu do přečíslení, při kterém naservíroval kotouč DANIELU AUDETTOVI, který bez problémů trefil odkrytou klec. Asistence: Corban Knight.
     
    46:47
    Domácí hráči si v útoku kombinují, jak chtějí. Kanada těžce nestíhá a mezitím velmi rychle běží čas.
     
    46:14
    Kanaďané konečně dostali hru ze svého pásma a o chvíli později míří i dopředu, ale tam o puk velmi rychle přišli.
     
    45:33
    Rusové pořád pokračují v aktivitě, soupeře tak k ničemu nepouští. Utkání už chtějí dohrát co nejdále od své branky.
     
    44:46
    Vadim Šipačov také zůstává při chuti, velmi šikovně si tedy našel cestu ke střele, ale ta skončila těsně vedle brány.
     
    44:21
    Sergej Plotnikov má vysoké sebevědomí, pokusil se tedy o zakončení zpoza branky, o kterém Justin Pogge ani nevěděl. Měl ale štěstí, protože kotouč skončil přímo na jeho betonu.
     
    43:37
    Sergej Tolčinskij velmi dobrým pohybem vybídl k zakončení spoluhráče, ten ale z nemalého úhlu nastřelil jen rameno Justina Poggeho.
     
    43:08
    Michail Grigorenko byl sice první u nahození, ale jeho následná přihrávka byla opravdu nepovedená. Mrzet ho to ale nemusí, protože vzápětí se přerušuje kvůli posunuté brance Kanady.
     
    42:02
    Arťom Anisimov se díky parádnímu pasu dostal do úniku, který řešil kličkou do forhendu, ale Justin Pogge to dobře přečetl a odčinili tak svou předchozí chybu!
     
    41:38
    Kanada rozhodně neskládá zbraně a do útoku už dává většinu svých sil, proti nabuzeným Rusům to ale ani v nejmenším nestačí.
    40:20 Vadim ŠIPAČOV - 4:1
     
    40:20
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Po dalším zaváhání Justina Poggeho domácí vedou už o tři branky! Kanadský brankář tentokrát nesmyslně vyjel za svou bránu, kde vůbec neohrál kotouč. Místo toho přišla přihrávka do mezikruží na VADIMA ŠIPAČOVA, který se bez problémů trefil do prázdné klece. Asistence: Kirill Marčenko.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhou třetinu vyhrála o jeden gól ruská sborná, díky čemuž už vede o dvě branky. Kanada však alespoň předvedla, že je konkurenceschopná, protože využila svou první přesilovku zásluhou Brandona Gormleyho. Rusko však našlo rychlou odpověď po nahození Jegora Jakovleva a v samotném závěru druhé části ještě dostal kotouč do sítě Nikita Nestěrov. Domácí výběr se tak nachází ve velmi dobré pozici, Kanada má ale pořád dost času na comeback.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:22.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:53 Nikita NESTĚROV - 3:1
     
    39:53
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nyní už ale Rusové mohou slavit, protože dávají soupeři gól do šatny! O využití první početní výhody v utkání se postaral NIKITA NESTĚROV, který své nahození šikovně schoval na několik hráčů. Justin Pogge tak nemohl reagovat, kvůli čemuž mu mezi nohami prošel puk až do sítě. Asistence: Arťom Anisimov.
     
    39:35
    Moc času do konce třetiny nezbývá, i přesto se ještě domácí pokouší o využití početní výhody. To mohl dokázat Michail Grigorenko, ale jeho tvrdý pokus Justin Pogge pokryl.
     
    39:21
    Vyloučení v týmu Kanada (Taylor Beck – 2 min., podrážení).
     
    38:59
    Ivan Fedotov zničehonic ještě musel zasahovat, pokus Brandona Gormleyho ale dobře viděl, takže ho tentokrát vychytal.
     
    38:18
    Domácí si ještě připsali mírnou snahu o zakončení, což ale k němu nevedlo. Následně má kotouč zase ve svém pásmu po vyhození soupeře.
     
    37:49
    Rusko velmi svědomitě brání a už určitě vyčkává jenom na sirény. S aktuálním stavem může být i celkem spokojené.
     
    37:13
    Kanada zvládla vhazování ve středním pásmu, takže může hledat cestu dopředu. Postup do útoku ale skončil již na modré čáře.
     
    36:25
    Druhá třetina už se začíná pomalu dohrávat. Ani jeden tým se nechce dopustit žádného zaváhání, rozhodovat se tak nejspíš bude v závěrečné části.
     
    35:16
    Kanaďané se konečně dostali k puku, ale zbytečně ho ztratili na modré čáře. To tak okamžitě zkusil potrestat Vjačeslav Vojnov, ale Justin Pogge ho vychytal.
     
    34:38
    Kanada sice oslabení zvládla, ale stále se z toho nemůže úplně vzpamatovat. Kotouč drží jenom ruští hokejisté.
     
    33:46
    K nebezpečnému zakončení se už ale dostal Nikita Nestěrov, avšak jeho pokus skončil těsně nad horní tyčí!
     
    33:18
    Sergej Tolčinskij byl sice ve střelecké pozici, k zakončení ale nenašel odhodlání. Šel tedy do přihrávky, ale ta se mu nepovedla podle představ.
     
    32:25
    Rusové v první polovině přesilovky nic nevymysleli, tu druhou musí začíná za vlastním brankářem.
     
    31:33
    Kanada se pořád limituje častými vyloučeními, nyní tak musí bránit další oslabení. Pořád se jí to ale daří na výbornou.
     
    31:17
    Vyloučení v týmu Kanada (Josh Currie – 2 min., podrážení).
     
    28:35
    S velkými příležitosti se roztrhl pytel, protože další gól mohli přidat Kanaďané. Ivan Fedotov ale složitou situaci dokázal vyřešit.
    28:16 Alexandr JELESIN - 2:1
     
    28:16
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové ale šokují protivníka rychlou odpovědí! Velkého zaváhání se dopustil Justin Pogge, který neudržel celkem slabé nahození ALEXANDRA JELESINA, který jako správný kapitán posílá svůj tým zpátky do vedení. Asistence: Kirill Marčenko, Andrej Čibisov.
    27:51 Brandon GORMLEY - 1:1
     
    27:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané využívají hned svou první početní převahu v utkání! Dlouhý nápor zakončil střelou z pravého kruhu BRANDON GORMLEY, který pálil po ledě, takže kotouč dostal do sítě pod betonem Ivana Fedotova. Asistence: Mat Robinson, Adam Tambellini.
     
    27:44
    Kanada má zatím největší příležitost k vyrovnání. První střelu přesilovky tak zaznamenal Adam Tambellini, ale ten mířil přímo do náruče ruského gólmana.
     
    27:07
    Vyloučení v týmu Rusko (Damir Šaripzjanov – 2 min., podrážení).
     
    26:38
    Eric O'Dell měl nějaký prostor na pravém křídle, na zakončení se ale necítil, takže předal kotouč spoluhráči ve středu kluziště.
     
    25:49
    Michail Grigorenko skončil při svém průniku dopředu na ledové ploše, avšak vylučovat se nebude. I přesto však vzápětí musel zasahovat Justin Pogge.
     
    23:18
    Brandon Gormley zkoušel zahájit útok svého týmu, u jeho nahození však nebyl první žádný kanadský hokejista.
     
    22:38
    Sergej Tolčinskij šikovně vystihl přihrávku soupeře ve středním pásmu a ihned hledal cestu k přečíslení, klíčová přihrávku mu ale nevyšla!
     
    21:48
    Kanada má i druhé oslabení úspěšně za sebou a následně hned hledá cestu k zakončení. To sice přišlo, ale bylo zablokované.
     
    21:07
    Nakonec ale měl Justin Pogge velké problémy, protože střelu Vadima Šipačova vyrazil jen do brankoviště! Tam už ale zasáhli jeho spoluhráči.
     
    20:30
    Rusové se hned na začátku periody usadili v útočném pásmu, střela ale nenašli kvůli skvělé obranné práci Kanady.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První perioda šla pro favorizované Rusy, kteří využili zejména povedeného nástupu do utkání, z čehož vytěžil úvodní branku Jegor Korškov. Hra se poté postupně vyrovnávala, až se nakonec dostala do několika šancí i Kanada, ale ta žádnou nevyužila. Kanaďané si pak zkomplikovali život, protože byli dvakrát vyloučeni. První oslabení však zvládli bravurně a i druhé nejspíš bez problémů ubrání.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:30.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Domácí mají ještě jednu šanci na navýšení vedení, kterou chtějí využít. Justin Pogge tak už musel krýt dva tvrdé projektily, což zvládl náramně.
     
    19:02
    Vyloučení v týmu Kanada (Trevor Murphy – 2 min., krosček).
     
    17:58
    Zámořský celek své první oslabení zvládl, protože už hraje v plném počtu. Kotouč ale pod kontrolou stále nemá.
     
    17:05
    Ivan Fedotov vyjel za nahozeným kotoučem daleko z brány, brankářský lichoběžník si ale šikovně pohlídal a dokonce úspěšně rozehrál.
     
    16:38
    Kanada zatím oslabení úspěšně brání, Justin Pogge nemusel ani zasahovat. Nyní se navíc kus gumy nachází až za ruskou bránou.
     
    15:54
    Vyloučení v týmu Kanada (Daniel Audette – 2 min., vysoká hůl).
     
    15:23
    Cody Kunyk se s pukem dostal přes modrou čáru a už se chystal k pořádnému sólu, nakonec ho ale zastavil první protihráč v cestě.
     
    13:55
    Kanada je první u vlastního nahození, díky čemuž i vypálila, ale domácí beci si opět dokonale splnili svou práci, protože střelu zablokovali.
     
    12:23
    Poslední dobou se hraje hlavně ve středním pásmu, kde oba celky bojují o kotouč. Nikdo se ale následně nemůže dostat do útoku.
     
    11:23
    Michail Grigorenko šikovně vybojoval kotouč ve středním pásmu. Dopředu následně nezamířil, protože potřeboval střídat, takže puk posunul ke svým obráncům.
     
    11:13
    Po delší době se ke slovu dostává také Rusko, které se dokázal usadit v útočném pásmu. Vedlo to ale jen ke zblokovanému zakončení.
     
    10:58
    Ivan Fedotov se v posledních chvílích rozhodně nenudí, zákroky jsou ale pořád celkem jednoduché. Pokud chce Kanada vyrovnat, bude muset být nebezpečnější.
     
    09:58
    Corban Knight nebezpečnou zadovkou posílal kotouč přes ruskou svatyni, kde tak nastal menší zmatek, ale nakonec ho domácí obránci dokázali vyřešit.
     
    07:00
    Taylor Beck poměrně překvapil ruského gólmana nahozením od modré čáry, ten tak měl nemalé problémy, ale nakonec kus gumy schoval do své výstroje.
     
    06:33
    Hosté vyhrávají buly v útočném pásmu a mohou tam zabojovat o kotouč. Souboj ale vyhráli Rusové, kteří se raději osvobodili čistým vyhozením.
     
    05:37
    Snad poprvé v zápase se musel činit Ivan Fedotov, pokus Daniela Audetteho ale bez problémů pokryl.
    04:23 Jegor KORŠKOV - 1:0
     
    04:23
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Domácí úvodního náporu využívají a otevírají skóre duelu! Po vyhraném buly dostal kotouč mezi kruhy Artur Kajumov. Tam byl připraven JEGOR KORŠKOV, který nemilosrdně poslal kotouč pod horní tyčku. Bez asistence.
     
    03:38
    Rusové stále navyšují svůj nápor, dopředu je navíc tlačí i hojně zaplněná aréna. Kanada už ale také začíná vystrkovat růžky.
     
    01:08
    O chvíli později se do obrovské příležitosti dostal Vadim Šipačov, z bezprostřední blízkosti ale kanadského gólmana neprostřelil!
     
    00:39
    První útok základní hrací doby podnikali domácí hokejisté, ti už tak stihli prověřit Justina Poggeho.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Ivan Fedotov (T. Biljalov) – Šaripzjanov, Vojnov, J. Jakovlev (C), A. Marčenko, N. Nestěrov, Jelesin, Nikišin – K. Marčenko, Šipačov (A), Čibisov – Tolčinskij, P. Karnauchov, Grigorenko – Vovčenko, Kadějkin, S. Plotnikov (A) – Kajumov, A. Anisimov, Korškov – K. Semjonov.
    Trenér: Alexej Žamnov

    Kanada: Pogge (Pasquale) – Scarlett, Gormley, T. Murphy, M. Robinson (C), Demers, M. Ellis, Ch. Genoway, Gilmour – Tambellini, Maillet, Weal – C. Knight, Graovac, Audette – T. Beck, Spooner, Currie – L. Ferraro, Kunyk, O'Dell (A) – Fehr.
    Trenér: Claude Julien.
     
    Kanada
    Kanada se po hodně dlouhé době představí na evropských kluzištích mimo hokejové Mistroství světa. Výběr Kanady sice již tradičně působí na Spengler Cupu, ale v EHT to pro něj bude premiéra. Nominaci však logicky dostali jen kanadští hráči z Evropy, kteří to tedy bez svých hlavních hvězd ze zámoří budou mít o dost složitější. Hned na úvod se navíc utkají s domácím Rusy a podle sázkových kanceláří rozhodně nejsou favoritem na vítězství. Kanaďané však do toho určitě dají všechny své síly, protože tito nominovaní hráči obvykle nenosí javorový list na prsou.

    Program Kanady na Channel One Cupu
    Rusko vs. Kanada – 15.12. 16:30
    Kanada vs. Švédsko – 17.12. 13:00
    Finsko vs. Kanada – 18.12. 9:00

    Nominace Kanady na Channel One Cup

    Brankáři:
    Edward Pasquale (Jaroslavl, KHL), Justin Pogge (Kolín nad Rýnem, Německo).

    Obránci:
    Brandon Gormley, Reece Scarlett (oba Dinamo Riga, KHL), Jason Demers (bez angažmá), Morgan Ellis (Eisbären Berlín, Německo), Chay Genoway (Brynäs, Švédsko), John Gilmour (CSKA Moskva, KHL), Trevor Murphy (Novosibirsk, KHL), Mat Robinson (Petrohrad, KHL).

    Útočníci:
    Taylor Beck, Tyler Graovac (oba Dinamo Minsk, KHL), Josh Currie, Philippe Maillet (oba Magnitogorsk, KHL), Daniel Audette (Podolsk, KHL), Eric Fehr (bez angažmá), Landon Ferraro (Kolín nad Rýnem, Německo), Corban Knight (Omsk, KHL), Cody Kunyk (Nur-Sultan, KHL), Eric O’Dell (Dynamo Moskva, KHL), Ryan Spooner (Jekatěrinburg, KHL), Ben Street (Mnichov, Německo), Adam Tambellini (Rögle, Švédsko), Jordan Weal (Kazaň, KHL).

    Trenér: Claude Julien.
     
    Rusko
    Rusko tuto sezonu nezačalo příliš dobře, protože na Karjala Cupu obsadilo až třetí místo za jediné vítězství. To si připsalo proti českému týmu v poslední den turnaje, který tehdy skončil na posledním místě. Rusové jinak nestačili na Finy a Švédy. Dnes je ale čeká dost netradiční soupeř, protože v rámci EHT se s Kanadou ještě nikdy neutkali. Dobré vzpomínky na ni ale nemají, protože na poslední Mistroství světa s ní prohráli ve čtvrtfinále play off.

    Program Ruska na Channel One Cupu
    Rusko vs. Kanada – 15.12. 16:30
    Švédsko vs. Rusko – 16.12. 16:30
    Rusko vs. Česko – 18.12. 13:30
    Rusko vs. Finsko – 19.12. 13:30

    Nominace Ruska na Channel One Cup

    Brankáři:
    Timur Biljalov (Kazaň), Ivan Fedotov (CSKA Moskva), Alexandr Samonov (Petrohrad).

    Obránci:
    Semjon Čisťakov, Damir Šaripzjanov (oba Omsk), Jegor Jakovlev, Arťom Minulin (oba Magnitogorsk), Alexandr Jelesin, Alexej Marčenko (oba Jaroslavl), Nikita Něstěrov (CSKA Moskva), Alexandr Nikišin (Spartak Moskva), Vjačeslav Vojnov (Dynamo Moskva), Sergej Tělegin (Čeljabinsk).

    Útočníci:
    Michail Grigorenko, Pavel Karnauchov, Sergej Plotnikov, Anton Slepyšev (všichni CSKA Moskva), Nikita Gusev, Andrek Kuzmenko, Kirill Marčenko, Ivan Morozov (všichni Petrohrad), Аrsenij Gricjuk, Kirill Semjonov, Sergej Tolčinskij (všichni Omsk), Arťom Galimov, Dmitrij Voronkov (oba Kazaň), Stanislav Galijev, Vadim Šipačov (oba Dynamo Moskva), Andrej Čibisov (Magnitogorsk), Vladimir Tkačov (Čeljabinsk), Jegor Korškov (Jaroslavl), Alexandr Kadějkin (Ufa).

    Trenér: Alexej Žamnov.
     
    Dobré odpoledne u mezinárodního hokeje! Dnes nám rozjíždí poslední reprezentační akce tohoto kalendářního roku, která začne souboje Ruska a Kanady, která se na tomto turnaji představí vůbec poprvé. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 5. Korškov, 29. Jelesin (K. Marčenko, Čibisov), 40. N. Nestěrov (A. Anisimov), 41. Šipačov (K. Marčenko) – 28. Gormley (M. Robinson, Tambellini), 48. Audette (C. Knight), 59. O'Dell (M. Robinson, Spooner)


    Rusko: Ivan Fedotov (T. Biljalov) – Šaripzjanov, Vojnov, J. Jakovlev (C), A. Marčenko, N. Nestěrov, Jelesin, Nikišin – K. Marčenko, Šipačov (A), Čibisov – Tolčinskij, P. Karnauchov, Grigorenko – Vovčenko, Kadějkin, S. Plotnikov (A) – Kajumov, A. Anisimov, Korškov – K. Semjonov.
    Trenér: Alexej Žamnov

    Kanada: Pogge (Pasquale) – Scarlett, Gormley, T. Murphy, M. Robinson (C), Demers, M. Ellis, Ch. Genoway, Gilmour – Tambellini, Maillet, Weal – C. Knight, Graovac, Audette – T. Beck, Spooner, Currie – L. Ferraro, Kunyk, O'Dell (A) – Fehr.
    Trenér: Claude Julien
    bahis siteleri