Finsko – Kanada 4:1 (kon.) | Rusko – Česko cz 5:2 (kon.)
konec
Rusko
5:2 (3:1, 2:0, 0:1)
Česko
Sobota 18.12.2021, 13:30 • CSKA Aréna, Moskva. • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    47:36 Milan GULAŠ - 5:2
     
    47:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nakonec ale čeští reprezentanti dokázali početní výhodu zužitkovat. Špaček našel na levém kruhu volného MILANA GULAŠE, jehož ostrá rána skončila až v brance. Asistence: Michael Špaček, Jakub Jeřábek.
     
    46:10
    Vyloučení v týmu Rusko (Alexandr Kadějkin – 2 min., nesportovní chování).
     
    40:01
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Timur Biljalov, přichází Alexandr Samonov.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Rusko (Alexandr Kadějkin – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Česko (Lukáš Sedlák – 2 min., sekání).
    39:12 Arťom ANISIMOV - 5:1
     
    39:12
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A sborná přesilovou hru využívá za dvanáct vteřin. Alexandr Jelesin napřáhl na levém kruhu až ke stropu haly a jeho ostrý projektil těsně před Hrubcem tečoval ARTOŇ ANISIMOV. Asistence: Alexandr Jelesin, Alexej Marčenko.
     
    39:00
    Vyloučení v týmu Česko (Michael Frolík – 2 min., podrážení).
    37:27 Michail GRIGORENKO - 4:1
     
    37:27
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A domácí trestají. Vadim Šipačov našel na levém kruhu zcela volného MICHAILA GRIGORENKA, který tvrdou ranou prostřelil Hrubce k pravé tyči. Asistence: Vadim Šipačov, Nikita Gusev.
     
    32:55
    Vyloučení v týmu Rusko (Ivan Morozov – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě).
     
    30:31
    Vyloučení v týmu Česko (Michal Řepík – 2 min., napadení).
    28:40 Hrubec si poradil s pokusem Grigorenka
     
    28:40
    Fantastický Šimon Hrubec v české bráně. Michail Grigorenko poslal kotouč na pravou stranu, odkud domácí vyslali hodně nebezpečnou ránu na českého gólmana. Puk posléze poskakoval někde po brankovišti, Hrubec s pomocí svých obránců ale těžkou situaci zvládli.
     
    24:00
    Velká šance Čechů na snížení. Vladimír Sobotka si našel prostor ke střele mezi kruhy, jeho nepříjemnou ránu Timur Biljalov pouze vyrazil, nicméně Michal Řepík poté poslal puk těsně vedle pravé tyče.
     
    20:01
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Roman Will, přichází Šimon Hrubec.
    18:18 Jan KOVÁŘ - 3:1
     
    18:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hráči se lvem na hrudi se poprvé v zápase prosazují a první rána patří kapitánovi. JAN KOVÁŘ se po střele Kloka dokázal na brankovišti procpat k dorážce a po jeho zásahu už je náskok Ruska pouze dvoubrankový. Asistence: Lukáš Klok, Michael Frolík.
    14:08 Michail GRIGORENKO - 3:0
     
    14:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Jan Kovář se snažil zavést kotouč do pásma, jenomže o puk rychle přišel a Rusko z protiútoku střílí svou třetí branku v zápase. MICHAIL GRIGORENKO dostal rychlý pas do brejku a rychlým švihem poslal touš přesně k pravé tyči. Asistence: Vadim Šipačov, Nikita Gusev.
    12:42 Galimov si roztáhl Willa, ale v klíčový moment mu utekl puk od hokejky
     
    12:42
    Sborná měla další obrovskou šanci na skóróvání. Arťom Galimov se dostal do samostatného nájezdu z levé strany, Roman Will už byl prakticky překonaný, jenomže domácími hráči na poslední chvíli utekl kotouč od hokejky a zakončení tak nebylo dle jeho představ.
    11:01 Šipačov minul poloodkrytou bránu
     
    11:01
    Vadim Šipačov měl na levé straně před sebou poodkrytou část české brány, jenomže domácí hráč poslal puk pouze do zadního mantinelu.
    07:31 Daniil VOVČENKO - 2:0
     
    07:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    V osmé minutě už Rusko vede o dvě branky. Jegor Korškov dokázal dostat puk od zadního mantinelu před branku, kde byl zaparkovaný DANIIL VOVČENKO a ten pohotovou střelou k pravé tyči dokázal překonat českého brankáře. Asistence: Jegor Korškov, Arťom Anisimov.
     
    03:38
    Jakub Jeřábek nebezpečně nahazoval kotouč na brankáře, ten ho pouze vyrazil k Milanu Gulašovi, jenomže čerstvý asistent kapitána Kováře puk bekhendem do brány nedostal.
     
    02:16
    Vyloučení v týmu Rusko (Arťom Galimov – 2 min., podrážení).
    00:14 Arsenij GRICJUK - 1:0
     
    00:14
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo bleskurychlé! Rusové vyhráli buly v útočném pásku, z mezikruží vystřelil ARSENIJ GRICJUK a na jeho rychlou střelu Roman Will nedokázal zareagovat. Domácí sborná se hned po čtrnácti vteřinách ujímá vedení.
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 1. Gricjuk, 8. Vovčenko (Korškov, A. Anisimov), 15. Grigorenko (Šipačov, N. Gusev), 38. Grigorenko (Šipačov, N. Gusev), 40. A. Anisimov (Jelesin, A. Marčenko) – 19. Jan Kovář (Klok, Frolík), 48. Gulaš (Michael Špaček, J. Jeřábek)


    Rusko: T. Biljalov (41. Samonov) – Nikišin, Čisťakov, J. Jakovlev, Minulin, S. Tělegin, A. Marčenko, Jelesin, Kajumov – Grigorenko, Šipačov, N. Gusev – Gricjuk, Kadějkin, Kameněv – Korškov, A. Anisimov, Vovčenko – V. A. Tkačov, Ivan Morozov, Arťom Galimov.
    Trenér: Sergej Fedorov.

    Česko: Will (21. Š. Hrubec) – Šulák, J. Jeřábek (A), Ščotka, D. Musil, J. Krejčík, Klok, Pyrochta – Gulaš (A), Jan Kovář (C), Frolík – M. Řepík, Michael Špaček, Sobotka – Hyka, L. Sedlák, A. Nestrašil – Blümel, Jašek, Flek.
    Trenér: Filip Pešán.

    Rozhodčí: Romasko, Sidorenko – Goljak, Šišlo.

    Diváci: 8445
    bahis siteleri